Szeretném megköszönni MCZOLLY-nak, hogy a fogadkozás ellenére még is elkészítette a fordítást!
Őszintén mondom, igazi nagyságra vall, hogy a buta hozzászólások és türelmetlenkedések ellenére meggondolta magát.
Kár, hogy egyes hozzzászólók ellehetetlenítik mások szórakozását. Jómagam első nap megnéztem eredetiben, de hiányos angolom miatt mindíg nagyon vártam MCZOLLY fordítását, és akkor újra néztem, mert teljesen csak akkor értettem meg mindent. Az eredetit hallva mindíg eszembe jutott, hogy jó lenne így tudni angolul, mint Ő, aki megteszi nekünk a szívességet, hogy egyéb teendői mellett nagyon hamar lefordította a részeket.
Őszinte köszönet még egyszer, és kérlek, ezen túl is fordítsd a sorozatot.
"A feliratról: Abbahagyom a Spartacus fordítását. Folytassa az, akinek van elég türelme ehhez a sok türelmetlen, bunkó fráterhez. A türelmes és tisztelettudó embereknek köszönöm a két évnyi bizalmat és a szeretetet."
Gratulálok az illetékeseknek! Most veszítettünk ezzel egy kiváló fordítót...
Nos, így két rész után egyelőre Crixus dominanciáját érzem, mint húzókarakter. Amennyire antipatikus volt (már akinek) az előző évadban, annyira lett központi karakter. Mellette az új srác erőteljesen háttérbe szorul, túlzottan kölyökképű, szinte jelentéktelen. Rossznak nem rossz, de Crixus jelen állás szerint (nálam) mérföldekkel megelőzi. A sorozat színvonala egyébként nagyon erős, minden pillanata leköt és a második végén ismerős arcok tűntek fel. :-P Már annyira nincs is hiányérzetem...
Egyáltalán nem értek egyet. Nem csodálom, hogy Crixus megvadult mikor megtudta, hogy Naevia-t megdugta a dominus, aztán szekérre vágták és vitték a következő villába, hogy még átélje ugyanezt pártucatszor. Szerelmes a lányba, még jó, hogy elveszítette a fejét.
Crixus emberei meg ugye gallok és még a Spartcusék csoportján belül megvetik őket, mert önzőek (kaja szitu), erőszakosak, rátartiak, de szükségük van rájuk, mert mind gladiátor volt és nélkülük nem sokáig húznák. Most még elég kevesen vannak. Egyébként is ők eddig is csak ennyit csináltak, harcoltak. Igaz eddig az arénába a rómaiak szórakozatására, most meg villákban ölnek a rómaiak bánatára. :)))
Erőszakos felszabadítást sem láttam. Gondolom, aki nem akart velük tartani, akár ott is hagyhatta őket bár nem hiszem, hogy volt ilyen. Amikor Spartacus bemutatkozott izgatott és megkönnyebült moraj tört fel belőlük.
Azt is elfelejtik sokan, hogy a legtöbb rabszolgának nem volt olyan rózsás a helyzete, mint Nasir (Tiberius) vagy kb első évad közepétől Ashur estében. Gondoljunk csak Barca esetére (szabadságot szeretett volna halált kapott), Naevia esetére (eladták szexrabszolgának), Pietros esetére (nem volt ott mellett Barca, hogy megvédje és bántalmazta Gannicus, majd nem látott mást kiutat és felkötötte magát)
Az eddigi elnyomottak fellázadtak az uraik ellen. Egy lázadás pedig soha nem rózsás körmenet, hanem rengeteg vérrel és szenvedéssel jár. Nem véletlenül Vengeance a második évad alcíme. :)
Glabernek meg nem tudok szurkolni. Magának kereste a bajt.
Ha nem szórakozik annyit Spartacussal nem lett volna ennyi baja... :DDD
Különben is ahogy elbánt Aureliaval az nagyon csúnya volt...
"Valószínűleg csak én vagyok így vele, de nekem most Spartacusék brancsa rohadtul nem szimpatikus. Spartacus oké, még Crixus is, de a többiek… unszimpatikus rablóbanda. Martalócok. Azon kaptam magam, hogy Glaberéknak szurkolok. Doctore nagyon szimpatikus, őt sajnálom."
Ti hogy vagytok vele? Én gyakorlatilag teljesen egyetértek az írójával. Spartacus többé-kevésbé Ok, Doctore is, meg még mondjuk a germán gyerek az előző évadból. A többieket viszont nagyjából már most kinyírhatnák tőlem. Crixus is milyen már, megigérteti vele a dominus, hogy életben hagyja, ha beszél a lányról, ő meg gond nélkül kivégzi utána. Ha ez így megy tovább akkor azt mondom, hogy igazuk volt a rómaiaknak, állatok ezek, de semmiféleképpen sem jobb emberek, mint az előző gazdáik voltak. Nekem ez az erőszakos felszabadítás sem tetszik feltétlenül, a dominus szolgája pl. kimondottan jól elvolt a mostani pozíciójában, most hogy erőszakkal felszabadították nincs más választása, mennie kell a néppel, különben halál fia lesz. Szerintem belőle valami stratégát fognak faragni, mert nem egy hülye gyerek a mostani rész alapján, de a vége az lesz, hogy kinyírják egy csatában - szerencsés eset -, vagy őt is kivégzik a rómaiak - pech -, akárhogy is, jól járt ezzel a lázadással, mit mondjak... A gallokról most ne is beszéljünk, az a banda maga a förtelem.
Komolyan mondom, a Glaber egy úriember ezekhez képest. Ráadásul azt sem igazán értem, hogy őt miért kellene rossz színben látnunk, római vezetőként hozzá volt szokva ahhoz, hogy az lesz, amit ő akar, erre egy noname banda nem hogy nem akar engedelmeskedni neki, hanem még a tisztjeit is kiírtják mellőle, sőt, kis híján őt magát is megölik. Hát én is felkaptam volna a vízet a helyében, szerintem jogos és érthető volt a bosszúja...
Erre most hívta fel a figyelmemet a magyar felirat készítője, mczolly. Az évadnyitó rész legvégén, 55:43 és 47 között, közvetelnül a sorozat stábja után:
Egy kiadós agyatlan és érzelemmentes henteléshez abszolút megfelel.
Nem éreztem eddig azt, hogy ő miért is van ott, valahogy hiányzott a tűz a szeméből. Biztos csak azért van, mert egy másik karakter, az új Tildát is szokni kellett, de párszáz rész alatt ő is belerázódott az új szerepbe. :)
Ma hajnalban újra megnéztem az évadnyitót, ezúttal magyar felirattal. :)
Kíváncsi vagyok az új szereplőkre illetve azok háttértörténetére:
- Seppia és Seppius (A római testvérpár.) A lány számomra így első blikkre hasonló kaliberű karakternek tűnik, mint Illithyia. Seppius pedig egyelőre nem több egy Twighlightos beütésű szépfiúnál.
- Glaber segítője, az fiatal fickó, akivel beszélgetett a rész elején és aki vele ment Capuába is. Az ő javaslatára hagyta életben Lucretiát.
- Az új gladiátor(?), rabszolga, aki Agron mellett tűnt fel több jelentben is. Egy baltát vagy szekercét hordott a hátán fegyvereként, ha épp nem használta.
Egyébként halottam róla, hogy lesz majd egy női gladiátor is a későbbiekben. Rá is kíváncsi leszek. :)
Most olvastam vissza az egyik korább c:c-s bejegyzést, ami a sorozattal foglalkozik, és ott említik Ilithyia nicknevét: Paris Hilton BC. Hogy ez mekkora! :DD