Keresés

Részletes keresés

GPter Creative Commons License 2012.11.11 0 0 170

Nagyon szívesen mégegyszer! Örülök, hogy megoldódott!

Előzmény: soher1 (169)
soher1 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 169

Szerintem a türelmetlenségem. Ugyanis mikor a film készítésre kattintok, még a be nem töltött effektek, akkor töltődnek be. Ha szűk nézetben nézem vannak olyan kicsi sávok, amit nem látok. Ha elindítom a film készítést, ott leáll, ahol még az effektet tölti be.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Előzmény: GPter (168)
GPter Creative Commons License 2012.11.10 0 0 168

Nagyon szívesen!

Ez azt jelenti, hogy sikerült megoldani? Meg is van a hiba oka?

Azért majd írd meg légyszives, hogy mi okozta!

Kösz.

Előzmény: soher1 (167)
soher1 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 167

Köszönöm! Korekt válasz

Előzmény: GPter (166)
GPter Creative Commons License 2012.11.09 0 0 166

Szia!

Még egyszer ismételd meg a fájl készítését, és abba az "ablakba" ahol arról értesít, hogy "a film készítése kész" ott amikor a kiszámítási hibával megáll, a hibaüzenetben azt is leírja, hogy a filmben hol van az a hely (talán óra:perc:mperc formában) ami miatt a kiszámítási hiba keletkezik. Majd nézd meg, mi van  ott. Valószínűleg egy jelenet, amelyre egyidejűleg több szűrőt vagy effektet alkalmaztál, esetleg egy magyfelbontású képet tettél be az idővonalra és nem bír vele...   Ha meg van a hely, utána térjünk vissza rá, hogy mit találtál ott.

Üdv.:

Péter

Előzmény: soher1 (165)
soher1 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 165

Sziasztok!

Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection-om van, film készítésekor a fájl létrehozásakor azt írja ki, hogy "Sikertelen exportálás (kiszámítási hiba)".  Tudnátok tippet adni, hogy mi lehet a probléma?

GPter Creative Commons License 2012.11.05 0 0 164

Sziasztok!

Bocs csalazolee, hogy így megkésve, de az a gyanúm, hogy a Pinnacle Studio nincs felkészítve a több magra, legalábbis a kettőnél többre. Nekem 8 fizikai mag dolgozik, de rendereléskor a processzorterhelés átlag 30%.

Az AVCHD az trükkös tud lenni a Pinnacle idővonalán. Gondolj bele: AVCHD=kétszer tömörített mpeg2. Amint beilleszted az idővonalra, elkezdi átszámolni valamivé, azaz fölötte a narancsszínű sáv zöldre vált, és számol. Én az AVCHD forrást ezért feldolgozás előtt mindig átkonvertálom HDV-re, igaz, hogy így a fájlméret megnő, de sokkal könnyebb az editálás. Miután beillesztettem a HDV anyagot az idővonalra, nem kezdi el átszámolni, azonnal editálhatom. Igaz, hogy az is idő, amíg átkonvertálom, de egyben kijelölöm az összeset, elíndítom a fojamatot (bocs a "j"-ért, de világomban már nem létezik két különböző "j" betű amíg azonos módon ejtjük ki, addig értelmetlen a megkülönböztetés), és magára hagyom. Ijenkor 90% felett dolgoznak a processzorok. Sokszor egy ablak megnyitása is nehézkes ilyenkor.

Talán alternatíva lehet a Powerdirector nevű program, egy ismerősöm használja. Annyit mondott róla, hogy kihasználja a processzorokat, és hasonló afelület elrendezése, a "gondolkodásmódja" mint a Pinnacle Studio-nak

Itt egy link (google keresési lista):

http://www.google.hu/webhp?hl=hu&tab=Tw#hl=hu&gs_nf=3&cp=8&gs_id=a8&xhr=t&q=powerdirector&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=Power+di&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=36991bb35df0a40f&bpcl=37189454&biw=1366&bih=651

Üdv.:

Péter

csalazolee Creative Commons License 2012.10.24 0 0 163

Üdvözlet Fórumtársak!

Segítséget kérnék a 15-ös verzióval kapcsolatban.

AVCHD-t vágok, de baromira belassul mire összeáll az 1 DVD-nyi 1 órás anyag.

Mi okozhatja? A gépenben egy AMD 955 BE 4 magos magonként 3,2Ghz-s proci van, 16 GB Kingston HíperX memória, Radeon 4890-es videókártya és a HDD egy 1TB WD 7500-as SATA.

Szerintem ilyen konfignak röhögve vinnie kéne a vágást szépen, nem lassan döcögve win7 64 bit alatt.

Gyanítom, hogy a program még nincs felkészítve a többmagos üzemmódra, így az a gyanúm, hogy 1 mag meg kevés neki ilyen feladatokra.

Esetelg más vágóprogram tipp, ami már kihasználja a 4 magot és rögtön lehet vele menüs DVD-t készíteni?

GPter Creative Commons License 2012.10.21 0 0 162

Szia!

Konkrétan milyen helyeken? Ott, ahova átmenetet tettél, vagy amely jeleneten szűrőt/effektet alkalmaztál?

Üdv.:

Péter

Előzmény: kovimre (161)
kovimre Creative Commons License 2012.10.16 0 0 161

Sziasztok! Pinnacle 14 esetében mi okozza, hogy szekesztést követően zöd képernyők jelennek meg a kész videóban?

lacy70 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 160

Hello! MPEG2 filmfájlt szeretnék szerkeszteni,ez még megy is,de amikor össze kellene szerkeszteni filmnek DVDre,az több óra után sem megy.Mi lehet az oka, A kiírás szerint dolgozik,de a menü szerkesztésnél nem jut tovább.

Üdv Laci

sinci01 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 159

Hi! Azt szeretném kérdezni, hogy a Pinnacle-vel meglehet-e csinálni ar arcok kitakarását a videóban? Mint a kékfényben van, amikor nem akarnak mutatni arcokat. Vagy esetleg másik programot tudtok ajánlani amivel meg tusom csinálni otthoni PC-n? Köszi!!

vacs85 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 158

Azt hol lehet beállítani, hogy ha egy ikon fölé viszem az egeret, akkor kiírja a funkcióját ?

ABH Creative Commons License 2012.05.03 0 0 157

Takarítani kell! Azokat az elmentett projekteket amikre már nincs szükséged töröld!

Pinnacle Studio-t megnyitod,

Balra fent: Fájl/ Projektek törlése!

Az elmentett projekteket egyébként itt tárolja:

C:/Felhasználók/Rendszergazda/Dokumentumok/Pinnacle Studio/My Disc Images/Render

Én most néztem az enyémet, a Render mappám 34,5 GB.

Előzmény: BlueBull (156)
BlueBull Creative Commons License 2012.04.21 0 0 156

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a progi megeszi a helyet a meghajóról, de nem telepítés során hanem vágás során a 70 Gb-os a C meghajón jelnleg egy csepp szabad helyem sincs, hogy leht felszabadítani?

Sborisz Creative Commons License 2012.02.17 0 0 155

Sziasztok!

Aki esetleg új effekteket, vagy átmeneteket rak fel az a következő szerint járjon el:

c:users-public-documents-pinnacle-program files(x86)-pinnacle-studio14-programs-plugins-rtfx útvonalat járja be( pl. TC-vel).

A Sutido ne fusson ekkor!A mappán belűl talál 4 EditorCache bejegyzést! Ezeket biztonság kedvéért mentse el máshova. Mentés után az eredetiket a fenti útvonal szerint bejárt mappából törölje!

Vagy most vagy korábban telepítse az új effekteket, átmeneteket, plug-inokat!

A telepítés után ha újra indítod a Studiót, akkor a fenti útvonalon lévő mappákba a studio újra létrehozza az EditroCache bejegyzéseket de ezek már tartalmazzák az általad telepített új effekteket,átmeneteket,plug-inokat!

GPter Creative Commons License 2012.01.05 0 0 154

Szia!

Egy kissé megkésve, de örülök, hogy sikerült!

Nagyon szívesen!

Üdv.:

Péter

Előzmény: BJ46 (153)
BJ46 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 153

Szevasz!
Azt hiszem eljutottunk a megoldáshoz.
köszönöm a közreműködésed.

Üdv.
BJ46

Előzmény: GPter (152)
GPter Creative Commons License 2011.12.29 0 0 152

Szia!

Ezt eddig nem mondtad, hogy egy idő után eltűnik a felkiáltó jel, és az átmenet lejátszható! Azt hittem, hogy a renderelt kész anyagra értetted.

Természetesen lehetséges. Ezek alapján arra következtetek, hogy nem egy "erőgép" amin dolgozol, vagy gyorsan szórod az átmeneteket a jelenetek közé. Helytálló?

Üdv.:

Péter

BUÉK

Előzmény: BJ46 (151)
BJ46 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 151

Szevasz Péter!

Köszönöm segítő észrevételeidet, de sajnos továbbra sincs egyértelmű megoldás.

Az elmúlt napokban sokat kisérleteztem és ennek eredményeként csak arra tudok gondolni,hogy egyes esetekben hosszabb ideig tart a "kiszámítás" és ilyenkor jelenik meg a felkiáltójel. Bizonyos idő letelte után már lejátszható az átmenet.

Lehetséges ez?

BUÉK!

Üdv.

BJ46

Előzmény: GPter (150)
GPter Creative Commons License 2011.12.20 0 0 150

Szia!

Véletletnül a "háttérben futó kiszámítások" engedélyezése nincs kikapcsolva a programban?

Mert ha igen, annak következménye az általad leírt jelenség. Bár akkor nem rendszertelenül jelentkezik.

Ha pedig rendszertelenül jelenik meg, akkro azt figyeld meg, hogy milyen átmenet alkalmazásakor jelenik meg a felkiáltó jel. 2D, vagy alpha magic, vagy Hollywood fx, vagy repülő ablakok, vagy extra fx, satöbbi. Mindenképen kiszámítási hibát jelez a kék felkiáltó jel. Előfordulhat, hogy a szoftver nem találja az átmenethez tartozó adatokat a  megfelelő mappában.

Üdv.:Péter

Előzmény: BJ46 (149)
BJ46 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 149

Több mint egy éve felvetettem már a következő problémámat, amelyre azóta sem kaptam megoldási javaslatot;
A PS-14 Ultimate (vásárolt) használata során az átmenetek alkalmazásakor a legtöbb esetben, rendszertelenül egy felkiáltójel jelenik meg visszajátszáskor az átmenet helyett.
Mi az oka?
Hogyan lehet kiküszöbölni?

Segítő válaszotokat előre köszönöm.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2011.12.12 0 0 148

Sziasztok!

Egy olxan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok a progiban a hangsávba beletoldani pár framnyi hangot. Akár konkrét hangot egy másik fájlból, akár csak szünetet.

A probléma a következő:

Egy film TV Rip-jéből szeretném az eredeti szinront egy DvDRip alá bűvölni DvDrip-nek, de a két reklámmnál még az eredeti tévés anyagból kimarad egy-egy icipici rész. Sajna a vágási pont nem a legjobb helyen van, mivel zene ill. beszéd közben vágtak, és így hallható a dolog.

Álítólag meg lehet oldani a progival, de nem tudom, hogy hogy, és a menüpontok alapján nem tudom merrre induljak el. Gondolom először célszerű lementeni a hangsávolt, hogy ne az eredetit barmoljam el.

Megköszönném ha valaki írna egy rövid útmutatót ezzel kapcsolatban, esetleg egy linket egy már meglévőre. Goggle-al még nem találtam. Angol nyelvű is jöhet. 

:)

GPter Creative Commons License 2011.10.06 0 0 147

Ez nem részmegoldás, hanem tökéletes!

Előzmény: eloati (145)
GPter Creative Commons License 2011.10.06 0 0 146

Szia!

Külön lerenderelni úgy szoktam, ha valamiért muszály egy-egy jelenetet, hogy kijelölöm, kimásolom, (ekkor vágólapra kerül), majd nyitok egy új projektet természetesen az eredetinek megfelelő beállításokkal, majd beillesztem a fő videosávra, és renderelem fájlba. Ha a projektem SD, akkor DVD kompatibilis mpeg2-be, ha HD, akkor a felbontásnak megfelelő AVCHD-be, majd megnyitom az eredeti projektet, és beteszem az idővonalra a megfelelő helyre. Ezt ugye úgy tudom könnyen megcsinálni, ha már több sávon is van anyag, hogy azokat a sávokat lerögzítem, és utána törlöm ki a cserélendő jelenetet, Ekkor csak annyi változás lesz, hogy az eltűnik, de minden más marad a helyén. Ekkor illesztem be a helyére a renderelt fájlt, ami ugye épen olyan hosszú, mint amit kitöröltem, így litölti a "lyukat".

Üdv.:

Péter

Előzmény: eloati (144)
eloati Creative Commons License 2011.10.06 0 0 145

Rész megoldást találtam, kiírom MPEG fullHD fájlba és abból csinálok Blurayt a Nero-val.

Előzmény: GPter (138)
eloati Creative Commons License 2011.10.06 0 0 144

Szia !

Hogy tudom azt megcsinálni hogy külön renderelem és úgy viszem be az idővonalra amit irtál.

Fájl formátumba renderelem és útána megint megnyitom mint nyersanyagot?

Előzmény: GPter (138)
Mr_Arsenal Creative Commons License 2011.10.02 0 0 143

Szia!

Az az igazság h ennyire azért nem értek hozzá, de eddig bármilyen video fájlt(filmeket, koncertet, klippeket) próbáltam betölteni szerkesztéshez, úgyan azt írta ki h a fájlt nem lehet megnyitni. Régebben egy másik gépen ugyan ez a program volt feltéve és ott működött, most viszont egy laptopra raktam fel és így már nem... Köszönöm h válaszoltál.

Előzmény: GPter (142)
GPter Creative Commons License 2011.10.01 0 0 142

Szia!

Egy kicsit lehetnél konkrétabb!

Pontosan milyen eszközről, milyen avi fájlt szeretnél importálni?

(tömörítetlen DV avi; xvid kodekkel tömörített avi; divx kodekkel tömörített avi; HDV;)

Üdv.:

Péter

Előzmény: Mr_Arsenal (141)
Mr_Arsenal Creative Commons License 2011.09.30 0 0 141

Sziasztok!

Én a Pinnacle Studio 14 Ultimate programot használom és az a problémám vele h nem tudok fájlokat importálni. Konkrétan avi formátummal próbálkoztam, de mindig kiírja h a fált megnyitása nem sikerült. Ha van bármi ötletetek hozzá annak nagyon örülnék. Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!