Szerintem a türelmetlenségem. Ugyanis mikor a film készítésre kattintok, még a be nem töltött effektek, akkor töltődnek be. Ha szűk nézetben nézem vannak olyan kicsi sávok, amit nem látok. Ha elindítom a film készítést, ott leáll, ahol még az effektet tölti be.
Még egyszer ismételd meg a fájl készítését, és abba az "ablakba" ahol arról értesít, hogy "a film készítése kész" ott amikor a kiszámítási hibával megáll, a hibaüzenetben azt is leírja, hogy a filmben hol van az a hely (talán óra:perc:mperc formában) ami miatt a kiszámítási hiba keletkezik. Majd nézd meg, mi van ott. Valószínűleg egy jelenet, amelyre egyidejűleg több szűrőt vagy effektet alkalmaztál, esetleg egy magyfelbontású képet tettél be az idővonalra és nem bír vele... Ha meg van a hely, utána térjünk vissza rá, hogy mit találtál ott.
Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection-om van, film készítésekor a fájl létrehozásakor azt írja ki, hogy "Sikertelen exportálás (kiszámítási hiba)". Tudnátok tippet adni, hogy mi lehet a probléma?
Bocs csalazolee, hogy így megkésve, de az a gyanúm, hogy a Pinnacle Studio nincs felkészítve a több magra, legalábbis a kettőnél többre. Nekem 8 fizikai mag dolgozik, de rendereléskor a processzorterhelés átlag 30%.
Az AVCHD az trükkös tud lenni a Pinnacle idővonalán. Gondolj bele: AVCHD=kétszer tömörített mpeg2. Amint beilleszted az idővonalra, elkezdi átszámolni valamivé, azaz fölötte a narancsszínű sáv zöldre vált, és számol. Én az AVCHD forrást ezért feldolgozás előtt mindig átkonvertálom HDV-re, igaz, hogy így a fájlméret megnő, de sokkal könnyebb az editálás. Miután beillesztettem a HDV anyagot az idővonalra, nem kezdi el átszámolni, azonnal editálhatom. Igaz, hogy az is idő, amíg átkonvertálom, de egyben kijelölöm az összeset, elíndítom a fojamatot (bocs a "j"-ért, de világomban már nem létezik két különböző "j" betű amíg azonos módon ejtjük ki, addig értelmetlen a megkülönböztetés), és magára hagyom. Ijenkor 90% felett dolgoznak a processzorok. Sokszor egy ablak megnyitása is nehézkes ilyenkor.
Talán alternatíva lehet a Powerdirector nevű program, egy ismerősöm használja. Annyit mondott róla, hogy kihasználja a processzorokat, és hasonló afelület elrendezése, a "gondolkodásmódja" mint a Pinnacle Studio-nak
AVCHD-t vágok, de baromira belassul mire összeáll az 1 DVD-nyi 1 órás anyag.
Mi okozhatja? A gépenben egy AMD 955 BE 4 magos magonként 3,2Ghz-s proci van, 16 GB Kingston HíperX memória, Radeon 4890-es videókártya és a HDD egy 1TB WD 7500-as SATA.
Szerintem ilyen konfignak röhögve vinnie kéne a vágást szépen, nem lassan döcögve win7 64 bit alatt.
Gyanítom, hogy a program még nincs felkészítve a többmagos üzemmódra, így az a gyanúm, hogy 1 mag meg kevés neki ilyen feladatokra.
Esetelg más vágóprogram tipp, ami már kihasználja a 4 magot és rögtön lehet vele menüs DVD-t készíteni?
Hello! MPEG2 filmfájlt szeretnék szerkeszteni,ez még megy is,de amikor össze kellene szerkeszteni filmnek DVDre,az több óra után sem megy.Mi lehet az oka, A kiírás szerint dolgozik,de a menü szerkesztésnél nem jut tovább.
Hi! Azt szeretném kérdezni, hogy a Pinnacle-vel meglehet-e csinálni ar arcok kitakarását a videóban? Mint a kékfényben van, amikor nem akarnak mutatni arcokat. Vagy esetleg másik programot tudtok ajánlani amivel meg tusom csinálni otthoni PC-n? Köszi!!
Olyan problémám lenne, hogy a progi megeszi a helyet a meghajóról, de nem telepítés során hanem vágás során a 70 Gb-os a C meghajón jelnleg egy csepp szabad helyem sincs, hogy leht felszabadítani?
Aki esetleg új effekteket, vagy átmeneteket rak fel az a következő szerint járjon el:
c:users-public-documents-pinnacle-program files(x86)-pinnacle-studio14-programs-plugins-rtfx útvonalat járja be( pl. TC-vel).
A Sutido ne fusson ekkor!A mappán belűl talál 4 EditorCache bejegyzést! Ezeket biztonság kedvéért mentse el máshova. Mentés után az eredetiket a fenti útvonal szerint bejárt mappából törölje!
Vagy most vagy korábban telepítse az új effekteket, átmeneteket, plug-inokat!
A telepítés után ha újra indítod a Studiót, akkor a fenti útvonalon lévő mappákba a studio újra létrehozza az EditroCache bejegyzéseket de ezek már tartalmazzák az általad telepített új effekteket,átmeneteket,plug-inokat!
Ezt eddig nem mondtad, hogy egy idő után eltűnik a felkiáltó jel, és az átmenet lejátszható! Azt hittem, hogy a renderelt kész anyagra értetted.
Természetesen lehetséges. Ezek alapján arra következtetek, hogy nem egy "erőgép" amin dolgozol, vagy gyorsan szórod az átmeneteket a jelenetek közé. Helytálló?
Köszönöm segítő észrevételeidet, de sajnos továbbra sincs egyértelmű megoldás.
Az elmúlt napokban sokat kisérleteztem és ennek eredményeként csak arra tudok gondolni,hogy egyes esetekben hosszabb ideig tart a "kiszámítás" és ilyenkor jelenik meg a felkiáltójel. Bizonyos idő letelte után már lejátszható az átmenet.
Véletletnül a "háttérben futó kiszámítások" engedélyezése nincs kikapcsolva a programban?
Mert ha igen, annak következménye az általad leírt jelenség. Bár akkor nem rendszertelenül jelentkezik.
Ha pedig rendszertelenül jelenik meg, akkro azt figyeld meg, hogy milyen átmenet alkalmazásakor jelenik meg a felkiáltó jel. 2D, vagy alpha magic, vagy Hollywood fx, vagy repülő ablakok, vagy extra fx, satöbbi. Mindenképen kiszámítási hibát jelez a kék felkiáltó jel. Előfordulhat, hogy a szoftver nem találja az átmenethez tartozó adatokat a megfelelő mappában.
Több mint egy éve felvetettem már a következő problémámat, amelyre azóta sem kaptam megoldási javaslatot; A PS-14 Ultimate (vásárolt) használata során az átmenetek alkalmazásakor a legtöbb esetben, rendszertelenül egy felkiáltójel jelenik meg visszajátszáskor az átmenet helyett. Mi az oka? Hogyan lehet kiküszöbölni?
Egy olxan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok a progiban a hangsávba beletoldani pár framnyi hangot. Akár konkrét hangot egy másik fájlból, akár csak szünetet.
A probléma a következő:
Egy film TV Rip-jéből szeretném az eredeti szinront egy DvDRip alá bűvölni DvDrip-nek, de a két reklámmnál még az eredeti tévés anyagból kimarad egy-egy icipici rész. Sajna a vágási pont nem a legjobb helyen van, mivel zene ill. beszéd közben vágtak, és így hallható a dolog.
Álítólag meg lehet oldani a progival, de nem tudom, hogy hogy, és a menüpontok alapján nem tudom merrre induljak el. Gondolom először célszerű lementeni a hangsávolt, hogy ne az eredetit barmoljam el.
Megköszönném ha valaki írna egy rövid útmutatót ezzel kapcsolatban, esetleg egy linket egy már meglévőre. Goggle-al még nem találtam. Angol nyelvű is jöhet.
Külön lerenderelni úgy szoktam, ha valamiért muszály egy-egy jelenetet, hogy kijelölöm, kimásolom, (ekkor vágólapra kerül), majd nyitok egy új projektet természetesen az eredetinek megfelelő beállításokkal, majd beillesztem a fő videosávra, és renderelem fájlba. Ha a projektem SD, akkor DVD kompatibilis mpeg2-be, ha HD, akkor a felbontásnak megfelelő AVCHD-be, majd megnyitom az eredeti projektet, és beteszem az idővonalra a megfelelő helyre. Ezt ugye úgy tudom könnyen megcsinálni, ha már több sávon is van anyag, hogy azokat a sávokat lerögzítem, és utána törlöm ki a cserélendő jelenetet, Ekkor csak annyi változás lesz, hogy az eltűnik, de minden más marad a helyén. Ekkor illesztem be a helyére a renderelt fájlt, ami ugye épen olyan hosszú, mint amit kitöröltem, így litölti a "lyukat".
Az az igazság h ennyire azért nem értek hozzá, de eddig bármilyen video fájlt(filmeket, koncertet, klippeket) próbáltam betölteni szerkesztéshez, úgyan azt írta ki h a fájlt nem lehet megnyitni. Régebben egy másik gépen ugyan ez a program volt feltéve és ott működött, most viszont egy laptopra raktam fel és így már nem... Köszönöm h válaszoltál.
Én a Pinnacle Studio 14 Ultimate programot használom és az a problémám vele h nem tudok fájlokat importálni. Konkrétan avi formátummal próbálkoztam, de mindig kiírja h a fált megnyitása nem sikerült. Ha van bármi ötletetek hozzá annak nagyon örülnék. Előre is köszi.