Ha már elveszett a gépem, akkor legalább segíthetek valakinek, ha átadom a PENTAX k-x digitális fényképezőgép eredeti CD-jét, és kezelési utasítását, dobozát.
A gép már reménytelen, hogy megkerül, ezért.
Németnyelvű eredeti leírás és egy magyar nyelvű másolat is a rendelkezésre áll.
Ha már elveszett a gépem, akkor legalább segíthetek valakinek, ha átadom a PENTAX k-x digitális fényképezőgép eredeti CD-jét, és kezelési utasítását, dobozát.
A gép már reménytelen, hogy megkerül, ezért.
Németnyelvű eredeti leírás és egy magyar nyelvű másolat is a rendelkezésre áll. Ha valakinek van gépe, de nincsen meg az eredeti szoftver CD, annak hasznos lehet.
Eladósorban szeretett, megkímélt, szép állapotú 2010 végén vásárolt 7500!!! expós Pentax K-x fényképezőgépem (sn:371794*) egy Pentax SMC FA 28-70/4 objektív (sn:412064*) társaságában. 2GB SD kártyával az LCD-n GGS üveggel 4db Eneloop akkuval. Objektív és váz természetesen gomba és pormentes, sapkákkal ellátva, annak idején itteni usertől vásárolva! Kérésre tudok képeket is küldeni. Elsősorban együtt mennének, az ár is ez alapján lenne belőve. De akár külön is megpályázhatók.
Azt elfelejtettem írni, hogy a neten sokat lehet olvasni róla pro és kontra. Nekem az a véleményem, hogy új vaku lévén van rá garancia (ha itthon veszed) és garantáltan nullvillanásos vakud lesz. Egy használt vaku esetében lutri, hogy 10-et vagy 10.000-et villant-e, ugyanis az nem mérhető, csak egyszer eldurran a friss szerzemény, garancia és alkatrészutánpótlás nincs.
Most vettem középértintekzős Yongnuo 560-III vakut. Eddig teljesen meg vagyok elégedve vele. Elég jó a fényereje, 58-as a kulcsszáma. Középérintkezősként a Sony kivételével bármilyen rebndszeren használhatod. Beépített rádiós kioldó van benne. Egy kompatibilis vakukioldóval nagyon jó strobist világítást lehet összehozni, ha van rá igény. Nekem a Photoexpon kijött a vaku és a kioldó 32-ből, de csak a vaku is 30 alatt van akció nélkül. Nem TTL, lehet játszadozni a rekesz/iso/vakuteljesítmény szentháromsággal. Egy buliban egyszer beállítod a vakut és max kicsit utánnaálllítasz a rekesszel vagy az iso-val attól függően, hogy milyen messzire kell vakuzni.
Sajna max 30ezrem van rá most, és mivel vázcserét akarok jövőre egy nikon d5200, ezért olyat keresek, amit majd azon a vázon is tudok használni tökéletesen.
Akkor a P üzemmódba se villanik, csak only M? Annyira nem vágom a vakuzás, most akarok beszerezni, mert már bulikba járok fotózni, és ezért kellene vaku. Van egy külső vakum, de nem dönthető a fej. Illetve ott is M módba mindig állítgatni a rekeszt, tököm tele van azért nem is használom.
Minden más vaku csak akkor fog elvilllanni, ha a gép M állasban van, illetve slave vakuként tudod használni őket.
"Rendszervaku" a K-x -en csak P-TTL -es lehet. Nem kell mindenképp azt venned, csak akkor ha valami okból nem akarod M módban használni a gépet, illetve HSS -re is szükséged lenne.
Elvesztettem Budán (Allee előtt, a buszon) az alábbi fényképezőgépet: Pentax K-x (a gép hibás) 18-55 alapobjektív 70-300 teleobjektív (az obi hibás) fekete táska tartalék memóriák LEGALÁBB A KÉPEIMET SZERETNÉM VISSZA KAPNI
Az lehetséges, hogy az előző tulajnak a K-7 gépén nem jött ki a fókuszhiba? Van olyan, hogy egy azon gyártónak a gépén másképp viselkedik az objektív? Ugyan az az autofokusz.
Nemrégiben vettem egy Tamron 2.8-as alapobit. Tudván, hogy a Tamron elég nagy szórással gyárt, a vásárlásnál leellenőriztem a fókuszt. Ezt úgy oldottam meg, hogy 50 mm-es gyújtótávon készítettem egy képet kb fél-egy méterről egy négyzetrácsos lapról, amin volt egy X. A fókusz jó helyen volt, így megvettem az obit.
Később életszerűbb témákat fotóztam, és azt vettem észre hogy homályosak a képeim. Előszöször arra gondoltam, hogy valahogy backfókuszos lett a K-x-em. Elég sokat teszteltem és a következő tapasztalatot szűrtem le: nem egyformán viselkedik az AF különböző távolságokról fotózva és különböző gyújtótávokon. A debug menüben be tudom állítani a fókuszkorrigálást, +150 um-nél kb 2 méterről már éles képet ad, de akkor a közeli képek homályosak. Ha csak +30 um.t korrigálok, akkor a közeliek jók, de a távolabbiak homályosak.
Kérdés: ez lehet az objektív hibája? Még garanciális... Nincs másik auto objektívem. Korábban volt egy kitem, de azt inkább csak F8.0-on használtam. Nem az igazi referencia.
Ti nem találkoztatok hasonlóval? Jó lenne rájönni mi a baj, mert amúgy nagyon szép képe van a Tamronnak. Manuálisan 2.8-on is, nem tű éles, de mondjuk olyan, mint a tű másik fele. Szóval nem szeretném lecserélni. Csak ez a fókusz zavar :-S Szóval várom a tapasztalatokat és a hozzászólásokat.