Keresés

Részletes keresés

neutrino01 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 377
Híradás a Budafok Tétény Budapest XXII. kerület Borhegy Kerületi Szabályozási Terv (Pannónia u. – Sörház u. – Ménes u. – tervezett gyalogút – Ibrik u. által határolt terület) módosítása tárgyában

I. ELŐZMÉNYEK
A tárgyban említett szabályozási övezetben és környezetében élő lakók egy csoportja 2009. december 21. napján lakógyűlést tartott a Bp. XXII. Tóth József u. 47. szám alatt, ahol a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata internetes honlapján http://www.bp22.hu/hivatal/1308 számú lapon közzétett felhívás alapján a http://www.bp22.hu/dokumentum/bp22_borhegy_kszt_mod_2009.pdf szám alatt közölt terv egyeztetési javaslatra – egyhangúlag - az alábbi észrevételeket tette:

1. A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata internetes honlapján a fenti címmel közzétett tervezet alapkoncepciójával („M” övezetből „Iz” övezetbe átsorolás) nem értünk egyet, mert az „L” övezetbe történő átsorolás felel meg jobban a lakókörnyezet érdekeinek és a már kialakult település-szerkezeti állapotoknak, a szabályozási területen és hatásterületén lakók együttélési szokásainak. Az átsorolás tárgyát képező területet L övezeti besorolású területek fogják közre, ezért fontos az a célkitűzés, hogy szintén az L-es övezet kritériumainak megfelelő létesítmények épüljenek a kertvárosba ékelődően. M-ből L-es besorolás kezdeményezését támogatjuk.

2. Az Önkormányzat által nyújtott tájékoztatás módja, minősége (a közzétett tervanyag belső ellentmondásai, az tervanyag által használt fogalmak tisztázatlan, összemosódó volta, fellelhető zavaró párhuzamosságok, a helyi lapokban megjelent, a tervekkel kapcsolatos írások semmilyen konkrét adatot nem tartalmaznak a tervezett beruházás tényleges mértékével - 120 lakás, 380 parkolóhely - kapcsolatban) alkalmatlan a megfelelő véleményalkotásra, és a felhívás időzítése (a karácsonyi, újévi ünnepek körüli időszak) nem teszi lehetővé, hogy az érintett lakosság megfelelően fel tudjon készülni a lakókörnyezetét gyökeresen érintő tervek megismerésére, az azokkal kapcsolatos álláspontjának kialakítására. Mindennek okán nem is alakulhattak ki a lakosság és az őt képviselő önkormányzat párbeszédének keretei sem.

3. Milyen érdekcsoport áll a tervezett beruházás mögött? Ki a beruházó? Hol van bejegyezve a beruházó cég? Kinek, hány embernek az érdeke a terület ilyen irányú fejlesztése? A sűrű beépítési célokat rögzítő tervek alapján jól látható a beruházónak a maximális kinyerhető haszonra törekvő szándéka. Észrevételezzük, hogy ezzel szemben az itt lakók véleményére az előkészítés során senki nem volt kíváncsi, csak most, az átminősítés tervezett jóváhagyását megelőző hetekben, az év végi ünnepek időszakában.

4. Ki tárgyal a beruházóval? Ki tárgyal a lakossággal? Ki az önkormányzati személyi felelős?

5. Készült-e a tervezett intézményekkel és az átminősítéssel kapcsolatban a vonatkozó fővárosi közgyűlési rendeletben előírt hatástanulmány? Ha igen, az hol tekinthető meg?

6. Nem derül ki a javaslatból, hogy mi indokolja különböző intézményeknek a kertvárosba telepítését. Az sem derül ki, hogy egyáltalán milyen intézmények betelepítését tervezik. Az adott körülmények között hogyan őrizhető meg az Önkormányzat által egyébként deklaráltan védett településszerkezet?

7. Nem derül ki a javaslatból, hogy milyen arányú közösségi közlekedési bővítést terveznek, illetőleg a megnövekedő gépjárműforgalom milyen további környezetterhelést jelent a kertvárosra és lakóira nézve (pl. zaj- és rezgéshatások, a forgalmi viszonyok megváltozása) Egyebekben az is kérdés, hogy hová szellőzik ki a háromszintes parkolóházban felgyülemlő kipufogógáz.

A fenti kérdésekkel kapcsolatosan a lakógyűlést megelőzően felkerestük a téma önkormányzati ügyintézőjeként megjelölt munkatársat. Bizonyos kérdések esetében nem tudta a választ, egyéb kérdéseknél pedig nem tudta, hogy van-e felhatalmazása a válaszadásra. A fenti kérdésekre sem tudott választ adni. Telefonos visszahívást, illetve írásbeli válaszadást ígért a feletteseivel történt konzultációt követően. Sajnálatosan a válasz elmaradt.

A fentiek alapján – tekintve, hogy a tervezett beruházás közvetlenül érinti a helyben lakók jogos érdekeit – a lakógyűlés közönsége és az utóbb csatlakozott lakók (összesen: 38 lakos) feltétlenül szükségesnek és nélkülözhetetlennek tartotta azt, hogy az Önkormányzat megfelelő keretek között (megfelelő, azaz minden érintett lakoshoz ténylegesen és közvetlenül elérő híradással, a beruházással kapcsolatosan képviseleti joggal felruházott befektetői képviselő, főépítész, önkormányzati személyi felelős és egyéb, megfelelő szakértelemmel és kompetenciával bíró szakemberek jelenlétével) szervezzen a beruházás hatásterületén élő lakosok részére lakossági fórumot. A lakók az Önkrományat jegyzőjéhez címzett levelükben kérték továbbá, hogy a fórum helyéről, időpontjáról a fenti észrevételeket megfogalmazó lakosok számára az Önkormányzat tisztségviselői adjanak tájékoztatást.

II. JEGYZŐI VÁLASZ ( kivonatosan közölt 2 oldalas levél, kelte: 2010. január 15., kézbesítve: 2010. február 2.)

A jegyző tájékoztat arról,
- hogy a tárgyi területrendezés „nem tartozik jegyzői hatáskörbe”, továbbá arról, hogy „a településrendezés célja a térségi, a települési és a jogos magánérdek összhangjának megteremtése.”
- hogy az Önkormányzat a 18/2002. (X.04.) sz. Ör. Redeletével rögzítette a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatot (KVSZ), amelyben lehatárolta azokat a térségeket is (így a tárgyi Borhegyi térséget is) amelyre vonatkozóan kell/kellett megalkotni a többször módosított Kerületi Szabályozási Tervet (KSZT).
- hogy 2006. év folyamán elindult a tervezése egy L7 (telepszerű lakóépületek) övezet kialakításának.
- hogy a jelenlegi módosítás célja a tárgyi terület „M” Munkahelyi keretövezetű ingatanok „I”, azaz intézményi keretövezetbe való átsorolása, amely övezetben igazgatási és közösségi intézmények elhelyezése mellett lehetőség nyílik lakások építésére is. Az intézményi és a lakóterültek aránya 2/3 – 1/3 arányú lehet.
- hogy az Önkormányzat nem hagyhatja figyelmen kívül a térségi, a települési és a jogos magánérdekek összhangjának megteremtését. Jelenleg a környező lakosság igényeként jelenik meg a minél alacsonyabb mértékű beépítés, azonban a tárgyi területek tulajdonosainak is jogos igénye a hatályos szabályozási terv által nyújtott beépítés mértéknek kihasználhatósága.
- hogy a Főépítészi és Városrendezési Iroda lefolytatta az előírt szakhatósági, államigazgatási és lakossági egyeztetéseket. Építési engedélyezési dokumentáció még nem került benyújtásra, mivel még az átsorolás sem történt meg. Külön hatástanulmány a tárgyi ügyben nem készült, mert a tárgyi átsorolási ügyben ez nem is feltétel, a hatáselemzéseket az átsorolási tervdokumentáció tartalmazza.
- hogy a jelenlegi úthálózat és tömegközlekedés a területet ki tudja majd szolgálni mind a beépítés ideje alatt, és azt követően.
- hogy a Borhegy szabályozási terve be fog épülni a most készülő Kerületi Városrendezési és Építési szabályzatba.

III. A KÉNYSZERŰ OKNYOMOZÁS EREDMÉNYEI

Tekintettel arra, hogy a jegyző válasza - igaz, jelezte hogy nem tartozik a hatáskörébe (bár az átminősítési dokumentációt pontosan ugyanaz a cég készítette el, amelynek munkájával korábbi munkahelyén már többször megismerkedhetett, így valószínűleg lehetett fogalma és gyakorlata az átminősítés menetével kapcsolatban) - nem adott egyértelmű válaszokat a lakógyűlés által feltett kérdésekre, ezért a lakógyűlés néhány tagja kénytelen volt közvetlenül tájékozódni az interneten és más, a nagyközönség számára is hozzáférhető közhiteles adatok alapján (cégjegyzék, ingatlan-nyilvántartás), továbbá helyszíni bejárás alapján.
Megtudtuk – többek között - az alábbiakat:

- a tárgyi Borhegyi övezeti átsorolás fókuszában - mint központi, 120 lakást tartalmazó sorházak és 387 gépkocsi férőhelyes többszintes garázst tartalmazó építmény elhelyezésére szánt területek - (Pannónia u. felől közelítve) a korábban „Bőrker” raktárként ismert, jelenleg a JUHAR-FA Kft. tulajdonában álló telek (224716 hrsz), valamint az azzal szomszédos, beljebb lévő 224738 hrsz telek (korábbi tulajdonosa: JUHAR-FA Kft.), és a még beljebb található 224737 hrsz telek (korábbi tulajdonosa: JUHAR-FA Kft.).

- Mindkét utóbb említett telek tulajdonosa jelenleg az IRISH DEVELOPMENT KFT., amelynek tagságát két olyan luxemburgi cég alkotja, amelyek közül az egyik 2008. júniusáig a JUHAR-FA Kft. tagja volt, a másik pedig egy olyan cég, amelynek a luxemburgi székhelye megegyezik az előbb említett luxemburgi cégével, azaz a két cég székhelye azonos. A JUHAR-FA Kft. tagja ugyancsak egy luxemburgi cég. A három luxemburgi cég közül csak az egyik rendelkezik internetes honlappal. (nem zárható ki, hogy off-shore cégekről van szó)

- Tevanné dr. Südi Annamária XXII. kerületi jegyző által említett „jogos magánérdek” alatt tehát a JUHAR-FA Kft. és befolyása alatt álló cégek (nem zárható ki, hogy off-shore cégek) tulajdonosi körének érdekeit kell és lehet érteni.

- Az IRISH DEVELOPMENT Kft. 2008. augusztus 16-i bennfentes telek vásárlásait egy hónappal később, 2008. szeptember 17-én egy olyan önkormányzati rendelet követte (28/2008.(IX.17.) Ör. Rendelet) amelynek 2. §-ában a tárgyi telkekre is vonatkozóan a korábbinál – és a közvetlen környezeténél is - kedvezőbb beépítési szabályok kerültek rögzítésre. (A rendeletet Szabolcs Attila polgármester és Tevanné dr. Südi Annamária jegyzi)
A rendele nincs tekintettel arra a korábbi önkormányzati dekrétumra sem, amely nemkívánatosnak tartja a kertvárosi lakóövezetbe ékelődő társasházak építését,

- A környék kedvező tömegközlekedésére (mint a 2008. évi heves lakossági tiltakozások tükrében kétséges tényre) való hivatkozásból az a következtetés is levonható, hogy 2008. nyarán – a lakossági érvek semmibe vételével - azért támogatta mind Szabolcs Attila polgármester, mind Németh Zoltán alpolgármester a 141-es buszjáratnak a Pannónia utcába történő terelését, hogy a leendő „fejlesztés” kedvező infrastruktúráját jóelőre feltétlenül biztosítsa.

- Az IRISH DEVELOPMENT Kft. ellen 2009. novemberében az APEH 624412682 szám alatt végrehajtási eljárást kezdeményezett és ennek biztosítására végrehajtási jogot jegyeztetett be a 224738 hrsz ingatlanra. (A végrehajtási eljárás jelenleg is folyamatban van.)

- Budapest Főváros Önkormányzatának Városrendezési Ügyosztálya szerint a fővárosi főépítészi iroda állásfoglalása alapján nem fogadható el az „M”-ből „I” övezetbe sorolásnak a XXII. kerületi jegyző levelében említett, támogatott formája, mert annak megvalósítása a 48/1998. Főv. Kgy. Rendeletbe ütközik. (Azaz: e szabályok csak igen kiterjesztő, a szabályok eredeti rendeltetésétől jelentősen eltérő értelmezés útján kerülhetők meg.)

Ha bárki esetleg rendelkezik egyéb adatokkal is a fentiekkel kapcsolatban, akkor kérem, e-mail-ben legyen szíves jelezze, azonban tudnunk kell, hogy minden tudomásunkra jutott adatot – adatvédelmi okokból - nem áll módunkban közzétenni.


maszuletettbarany Creative Commons License 2010.02.04 0 0 376

 

Két kutyának nem indult jól az új év, hátha...

mustár-mag Creative Commons License 2010.01.30 0 0 375
Előzmény: maszuletettbarany (374)
maszuletettbarany Creative Commons License 2010.01.30 0 0 374

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Népünk bölcs vezére, az ország tanítója

 

 

 

Különösen a képen látható két munkavezetővel voltak problémák, rosszul bírták a feszültséget amit okoztak.

mustár-mag Creative Commons License 2010.01.30 0 0 373
a fénykép még most is megvan...

A munkások többsége egyébként hallgatólagosan szolidáris volt, a munkavezetőik már kevésbé. Egyébként természetesen nem is a melósokkal volt a gond, hanem a kerületi vezetők gerinctelenségével.
Előzmény: Törölt nick (370)
kertvarosi Creative Commons License 2010.01.30 0 0 372

csak arra céloztam, hogy nem a járműveken és nem a sofőrökön töltöm ki a mérgem vagy frusztrációm. 

 

amikor építeni kezdték a megállókat a 141-es vonalán, akkor az ott lakók fogták a kerti széket és leültek az építési területre, és ott beszélgettek addig, amíg a megállóépítőknek lejárt a munkaidejük. Kértek az üldögélésre területfoglalási engedélyt, kaptak is.

semmi bajuk nem volt a munkásokkal, nem velük volt bajuk. Valamelyik eszetlen melós jött ki a sodrából a többedik napon. Mondjuk meleg volt, augusztus dereka.

 

Előzmény: Törölt nick (370)
maszuletettbarany Creative Commons License 2010.01.29 0 0 371
Olyan volt, hogy egy munkás letolta a nadrágját és felszólított egy békésen fényképezgető tiltakozót - hogy az ülepét fotózza, majd képen is törölte amikor az alkalmi fotós eleget tett a kérésének. Erre gondoltál ?
Előzmény: Törölt nick (370)
kertvarosi Creative Commons License 2010.01.29 0 0 369
hát a PK megváltozása miatt én pl. még egy buszsofőrt sem köptem le, és buszkereket sem szúrtam ki, pedig eléggé átrendezték a járművek a hajnali és késő esti nyugalmamat :-)
hogy predesztinálva lennék a szomszédaim utálatára, ezt azért kissé kétkedve fogadom. de érdekel, mire gondolsz.
Előzmény: Törölt nick (368)
mustár-mag Creative Commons License 2010.01.03 0 0 367
" az itt meg az ott lakó szomszédok predesztináltan utálják egymást."

Ezt nem értem, ez alatt mit értesz?

Előzmény: Törölt nick (366)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.22 0 0 365
Szerintem akkor tud illeszkedni legjobban, ha ugyanúgy L övezet lesz, mint a környező L övezet. Nem? Azaz, sajátmagához illeszkedik. :)
Előzmény: Törölt nick (363)
kertvarosi Creative Commons License 2009.12.22 0 0 364
ah, so!
tél van, hó esett, és jönnek az ünnepek.
Kié a telek egyébként? Vagy volt?
Előzmény: Törölt nick (363)
kertvarosi Creative Commons License 2009.12.19 0 0 362

Csak halkan kérdezem, hogy egy olyan utcában, ahol max. kétszintesek a túlnyomó többségükben családi-  illetve 2-4 lakásos társasházak, ott hogyan illeszkedhet a környezetbe jól egy közel 400 autót befogadó garázsrendszer...? Ami fölé gondolom a beállókhoz tartozó autótulajdonosok otthonai is tartozni fognak, vagy az intézmények irodái, a boltok helyiségei. 

 

Az a baj ezekkel a nagy városrendezési tervekkel, hogy az ember első lépésben igazat ad a helyhatóságnak: igen, rendezni kell az elhanyagolt betonudvarokat, leharcolt raktárakat hordozó földterületet. Mondjuk a "környzetbe jól illő" néhány lakásos társasházakkal,  kisebb intézményekkel. 

 

De itt mintha nem erről lenne szó. Vagy legalább ne ezzel indokolják.

Előzmény: sebesjelölt (349)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.19 0 0 361
Olyan háromszintes parkolóház, amelynek kettő szintje a talajszint alatt van, (lent a mélyben), a harmadik pedig alig van a talajszint alatt - legalábbis a tervben közölt ábra szerint.

Akárhogy hívjuk is az építményt (parkolóház/mélygarázs), közel 400 autó forgalmával terheli meg a Pannónia u. környékét. Ez különösen reggel lehet érdekes, amikor kirajzik a +120 lakás csaknem összes családtagja és beindul a lakótelephez tervezett szolgáltatókhoz áramló helyi autósforgalom.
A Pannónia utca már most is túlterhelt, de ez a forgalom nyílvánvalóan jelentkezik majd a környező utcákban is. (Szél u., Sörház u., Bérkocsi u. Ibrik u., Vöröskereszt u., sőt még a Kálvária utca is megfogja érezni)
Innentől kezdve felejtsük el a kertváros megjelölést, mert a forgalom bármelyik belvárosi mellékutcás övezetének fog megfelelni. A zaj és rezésszint már most is a határérték körül ingadozik.
A nyugalomtól és a jó levegőtől egyszer s mindenkorra búcsút vehetünk csak azért, mert néhány kapzsi befolyásos önkormányzati döntéshozó, vagy néhány pénzét fialtató külföldi (akiknek csak térkép e táj) le akar húzni pár (száz)millió forintot a terület átminősítés következtében.
Megint a köz javára hivatkozva, de a köz érdekein élősködve, úgy, mint ahogy tavaly a buszos ügy esetében történt.
Előzmény: emer99 (360)
emer99 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 360

annyiban igaz, hogy nem mélygarázsról van szó, hanem parkolóházról a felszín felett a jelenlegi csarnok felhasználásával, az én olvasatom szerint (a betett szövegből)

Előzmény: mustár-mag (358)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.19 0 0 359
T. Sebesjelölt!
Sikerült-e már végigolvasnia azt a tervdokumentációt, amiről Ön az önkormányzati testületi ülésen - mint önkormányzati képviselő - nemsokára szavazni fog, és amiről azt sem tudja, hogy mit tartalmaz.

(Ön nem ismeri az irat tartalmát, mert különben nem vádolna másokat valótlanságok állításával)

Továbbra is várom válaszát!

Előzmény: mustár-mag (358)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.17 0 0 358
"Szó nincs háromszintes mélygarázsról. " ?

T. Sebesjelölt!
Várom korrekt válaszát!

Előzmény: sebesjelölt (352)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.17 0 0 357
http://www.bp22.hu/dokumentum/bp22_borhegy_kszt_mod_2009.pdf
Előzmény: mustár-mag (356)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.17 0 0 356
61. oldal:

Előzmény: Törölt nick (355)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.17 0 0 354
Előzmény: sebesjelölt (352)
sebesjelölt Creative Commons License 2009.12.17 0 0 353
"Az említett anyagban le van írva az is, hogy 2009.júl.16 -án a polgármesteri hivatalban tartott belső egyeztetésen elfogadták ezt a végleges változatot."

Nem, nem az van leírva. Újabb hazugság. Az van leírva, hogy 2009. július 16-án megtárgyalták a terv előzetes egyeztető anyagát, és a tárgyalások nyomán alakult ki az a dokumentum, amit most, november vége óta december 30-ig véleményezni lehet.

A véleményezésre a felhívás megjelent a VH-ban, a Helyi Témában és a kerületi honlapon, ennyit a "lábujjhegyről".

Maszületettbárány úr, élt a véleményezés lehetőségével?
Előzmény: maszuletettbarany (351)
sebesjelölt Creative Commons License 2009.12.17 0 0 352
Szó nincs háromszintes mélygarázsról. Úgy látszik, nem csak a VH-t nem olvassa.


"Vagy tavaly nem arról volt szó, hogy amúgyis túl sok a személyautó és ezért kell a busz?"

Soha nem szerepelt a buszvonalak indokolásában, hogy "túl sok a személyautó". Ugyanis a busztól nem lesz kevesebb. Max. az is tud közlekedni, akinek nincs autója.

Örülök, hogy valótlanságokon kívül nem tud mást előhozni.
Előzmény: mustár-mag (350)
maszuletettbarany Creative Commons License 2009.12.16 0 0 351
Az említett anyagban le van írva az is, hogy 2009.júl.16 -án a polgármesteri hivatalban tartott belső egyeztetésen elfogadták ezt a végleges változatot.

Kérdezném miért csak most tették a lakosság számára véleményezhetővé és miért ilyen rövid ideig?
Előzmény: sebesjelölt (349)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.16 0 0 350
Való igaz, tavaly nyár óta (Németh Zoli kedvelt busz ügye...) leszoktam a Városházi Híradó olvasásáról, mert van jobb dolgom is annál, hogy a tényeket elhallgató, félretájékoztató, manipulatív cikkeket* böngésszem.
(*Ötvenes éveket idéző diadaljelentések, miközben rohad le a kerület belvárosa, mert szakmai korlátoltságuk okán képtelenek megoldani az elhanyagolt ingatlanok tulajdonosainak az ingatlanaik tatarozásra kötelezését.)

Most már viszont túl vagyok rajta.

Kedves Sebesjelölt!

Hol van arról szó a cikkben, hogy + 400 autóval és háromszintes mélygarázzsal akarják megterhelni a környéket?

Vagy tavaly nem arról volt szó, hogy amúgyis túl sok a személyautó és ezért kell a busz?

Egyébként az M övezetet nem csak I-re, hanem L-re is lehet módosítani.

(Ja, hogy ezt nem lehetne saját, helyi hatáskörben, "lábujjhegyen" ripsz-ropsz megcsinálni?! Mert akkor már a Fővárosnak is lenne hozzá pár szava??)

(a megjegyzésedre: fröcsögni pedig te szoktál, meg a kiürült szódásüveg)
Előzmény: sebesjelölt (349)
sebesjelölt Creative Commons License 2009.12.16 0 0 349
"A Városházi Híradóban nem olvastunk erről"

http://www.bp22.hu/vh/vh_2009_24.pdf 5. oldal.

"Valami "lakópark"féleséget akarnak építeni a volt bőrker és tojásüzem területén és most kell a terület átminősítéséhez a "jó buszközlekedésre" való hivatkozás."

Nem, a munkahelyi övezetet akarjuk intézményibe átsorolni, hogy ne lehessen zajos és környezetszennyező tevékenységeket betelepíteni, hanem a környezetbe jobban illeszkedő lakóterület jöhessen létre.

"most kell a terület átminősítéséhez a "jó buszközlekedésre" való hivatkozás. "
Sehol nem hivatkoznak külmönösebben a jó buszközlekedésre, csak megemlítik, hogy létezik. Egyébként sem kell az átminősítéshez.


Ha van szakszerű és megfontolható javaslata, azt a feltüntetett címeken közölheti. Kár ehelyett itt fröcsögni.
Előzmény: mustár-mag (348)
mustár-mag Creative Commons License 2009.12.16 0 0 348
Kezdem sejteni, hogy minden ésszerű javaslat és a népakarat ellenében miért erőltette rá tavaly a XXII. kerületi önkormányzat a szűk, kertvárosi Pannónia utcára a 141-es buszt! (Mellesleg: ma sem fér el két Volvo busz egymás mellett, és 50-nel száguldoznak keresztül a 30-as övezetben, vasárnap pl. tök üresen, egyéb napokon is csak a Háros utcaiakat szállítják keresztül egy kis városnézéssel egybekötve)

Az, hogy a zaj- és rezgési határértékeket a busz telepítésével már régen átlépték - senkit nem érdekel. Azt biztos nem, akinek éppen ennek figyelése lenne az adópénzeinkből fizetett feladata. (városüzemeltetés)
És az sem érdekli az önkormányzatot, hogy a környék életminőségét tekintve a busz odatelepítése nem előrelépés volt, hanem környezetrombolás.
És a történetnek még nincs vége.

Valami "lakópark"féleséget akarnak építeni a volt bőrker és tojásüzem területén és most kell a terület átminősítéséhez a "jó buszközlekedésre" való hivatkozás.

Kérdés: ki jár jól a terület átminősítésével, hogyan és mennyivel?

A környéken lakók biztos nem, mert a tavaly már sikeresen megterhelt Pannónia utcát és környékét tovább terhelné a betervezett plusz kb. 400 jármű. (Miután egy kb. 400 férőhelyes mélygarázst akarnak ott építeni és egy "lakóparknak" becézett kétemeletes épületekből álló (lakó)telepet, aminek a szennyvizét - egyébként - közvetlenül eresztik a Dunába.)

Sürgős az átminősítés, jó lenne, ha még itt a karácsonyi ünnepek előtt, alatt, "lábujjhegyen "átmenne" az ügy. A Városházi Híradóban nem olvastunk erről és a Helyi Témában is csak egy lelkendezős cikket.

Egyébként bővebben:
http://www.bp22.hu/dokumentum/bp22_borhegy_kszt_mod_2009.pdf

HOL VANNAK ILYENKOR A MEGVÁLASZTOTT KÉPVISELŐINK?!
CSAK AKKOR CSÖNGETNEK BE, HA IDŐNKÉNT A SZAVAZATAINKÉRT KELL KUNCSOROGNIUK??
3x Creative Commons License 2009.12.10 0 0 347
Ritkán járok már ide, nem érdekel a politika, de csak gratulálni tudok oldalfüggetlenül a drága önkormányzatnak, hogy egy teljesen egészséges 5-6 méter magas (a szezonban) csodálatosan virágzó fát ma tövestül kivágtak az ablakunk alatt. Nem volt módunk megvédeni, mire felócsúdtunk már fel volt darabolva.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 346

Amikor már jól izzott, akkor jött a szén-monoxid (ld. Boudoard diagram)

Izzó szénen: CO2+C = 2CO

:-))

Előzmény: kertvarosi (341)
bogarka12 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 345
Sziasztok!
Bocsánat a "betolakodásért", még sosem írtam ide... bár már jópár éve budatétényi vagyok... Most viszont van egy olyan téma, amivel kapcsolatban azt gondoltam, hogy hátha itt is be tudok gyűjteni fontos, hasznos infokat... Szóval kíváncsi lennék a kerület általános iskoláiról a tapasztalatokra... főleg a Hermann-nal (Pannónia) és Rózsakertivel kapcsolatos vélemények érdekelnek, de ha bármelyik mással kapcsolatban tudtok nekem írni, azt is megköszönöm!

Üdv:
Bogárka
satu51 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 343
Elszomorító!  még juniusban, volt remény...
kertvarosi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 342

és még valami új infó: a nézők a film után az udvar fele távoztak, tehát a színpad melletti ajtón.  Az udvari résznél pedig laktak, voltak ott lakások. 

A Darth Vader melletti nézőtéri bejáratnál volt az iroda az ívelt falon, a bejáratnál lévő helyiségek CSAK mosdók és ilyesmi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!