Keresés

Részletes keresés

3A3a Creative Commons License 2023.04.06 0 0 1697

https://youtu.be/VvQiMC0mvGg

 

mit csináljon az orvos, ha pénisszel rendelkező személy vetéléssel fordul hozzá

Törölt nick Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 1696

Óvakodtam kifejteni a módszereiket és annak gyakorlati eljárásrendjét annak esetleges fórum-unkonformitása okán.

Előzmény: Wic (1694)
Wic Creative Commons License 2023.04.05 -10 0 1695

Először azt hittem, valami áprilisi tréfa, de aztán láttam, hogy a cikk április 4-én született.

Előzmény: semsarm (1689)
Wic Creative Commons License 2023.04.05 -10 0 1694

(Azért a sharia bíróság mennyivel gyorsabban és erőforrás-hatékonyabban ítélt volna ...)

 

:D

Jaj.

Előzmény: Törölt nick (1693)
Törölt nick Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 1693

Tehát az (kvázi) apa anya nélkül szült egy gyereket. Meg tulajdonképpen apa nélkül is, mert hogy az csak egy spermadonor volt. (Azért a sharia bíróság mennyivel gyorsabban és erőforrás-hatékonyabban ítélt volna ...)

Törölt nick Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 1692

Várjunk, ne ilyen gyorsan. Tehát akkor nő volt a "lény" születéskor, csak ő férfi lenne, de azért szült előbb egy gyereket, de nem akarja azért továbbra se, hogy anyaként jegyezzék be őt, hanem apaként és ezért ment a per? Mondom én, hogy ezt a hullámvasutat most nem ugrom meg könnyen és szédülés nélkül.  0:-)

Előzmény: semsarm (1691)
semsarm Creative Commons License 2023.04.05 0 0 1691

Nekem is többször kellett nekifutni a történetnek.

Ahogy többen is kiemelték a kommentekben, egyelőre ez a legprogresszívabb német mondat evör:

 

2013 gebar er ein Kind. 

Előzmény: Törölt nick (1690)
Törölt nick Creative Commons License 2023.04.05 -1 0 1690

Ja, ezt tegnap hozta elém a net, csak egy idő után - nem nyelvi okból - kezdtem elveszteni a fonalat és a türelmet. Éreztem lelkemben, hogy ennyi progressziót felszívni egyszerre én már kevés vagyok. 

Előzmény: semsarm (1689)
semsarm Creative Commons License 2023.04.05 0 0 1689

Megpróbálom összefoglalni, ha valahol tévednék, előre elnézést, nehéz cucc.

 

Adott egy német nő, aki férfi szeretne lenne, ezért hormonkezelést kap. Lejön a cuccról, mert mégis gyereket szeretne szülni, de előtte(!) sikeresen kérvényezi, hogy férfi identitású legyen. Mivel valódi férfi nincs a történetben, ezért spermabankot vesz igénybe. A gyerek megszületik, folytatja a hormonkezelést, és perli a német államot, mert apaként szeretne szerepelni az anyakönyvben, sőt az anya részt kompletten töröltetni akarja, mivel nincs anyja szerinte. Ezt nem engedték neki, ezért bírósághoz fordult.

 

A német bíróság sokat rágódott az ügyön (szegény neokomcsiknak nehéz szülés lehetett, hogy ilyen képzavarral éljek), de végül azt mondják, a német jog szerint, anyának kell nevezni azt, akibű kigyütt a gyerök. Az apuka, mármint a nő, nem adta fel, egészen Strasbourgig vitte az ügyet, de az ottani komcsi bírók szintén hazaküldték, hogy sajnáljuk, de nem.

 

A gyerekről nem tudunk semmit, de nem irigylem, de az mint tudjuk, lényegtelen, a fontos, hogy kiteljesedhessen bárki a saját álomvilágában. Adott egy mentálisan súlyosan sérült ember (huhh, ez még stimmel) aki egyszer férfi akar lenni, de ugyanakkor anya is (ez per definitionem mindig is nő lesz, bármit írjon a CEU genderszak), tehát kompletten elveszítette a realitás érzékét és nincs olyan szakember, orvos, terapeuta, tanácsadó, jogász, barát, ismerős, bárki aki segítene neki. Egy normális világban ez a német férfi, akarom mondani nő, mármint apa, úgy értem anya már régen egy pszichiátrián lenne, ahol a számára szükséges segítséget megkaphatná.

 

Deutscher Trans-Mann, der ein Kind bekommen hat, darf in Geburtsurkunde als Mutter geführt werden - WELT

 

Természetesen ez is egy kitalált történet, a Habony média agyszüleménye, mint mindig. :)

Törölt nick Creative Commons License 2023.04.04 -1 0 1688

A könnyeimmel küszködtem. Csak épp a röhögéstől. :)

Előzmény: Wic (1686)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2023.04.04 -2 1 1687

Akkor genderfluid is, mert korábban még "two-spirited pingvin"-ként azonosította magát :-)))

Meg kell mondanom, egyik beszélgetőpartnere sem tanúsította irányába azt az elfogadást, amit pedig joggal elvárhatott volna.

Előzmény: Törölt nick (1685)
Wic Creative Commons License 2023.04.04 -10 1 1686

Zseniális a videó, és pár komment is :D

 

I never thought the day would come when I'd give a thumbs up to anything Piers Morgan has to say, but here we are. As a male hetrolesbian woman I applaude his bravery and hope the black community appreciate and welcome his new identity.

 

Előzmény: Törölt nick (1685)
Törölt nick Creative Commons License 2023.04.04 -1 0 1685

Nem tudom, volt-e már, de ... :D 

 

https://youtu.be/LhlXDI1JSKk

"I Can Identify As A Black Lesbian!" Piers Morgan On Gender Identity

Wic Creative Commons License 2023.04.03 -11 0 1684
Wic Creative Commons License 2023.04.03 -11 0 1683

https://index.hu/mindekozben/poszt/2023/04/03/meglepoen-jol-sikerult-a-lilo-es-stich-live-action-castingja-egy-hateves-szinesznot-szerzodtettek-a-foszerepre/

 

Mi ez a durva kirekesztés, hogy egy hawaii kislány rajzfilmfigurát nem egy felnőtt afroafrikai férfinak született színész játszik?

Törölt nick Creative Commons License 2023.03.27 0 0 1682

recseg az ország gazdasága, társadalma, népesedése,  jóléte, minden - logikus, hogy ezzel foglalkozzanak!

Előzmény: h_g (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2023.03.24 0 1 1681

Volt transznemű fiatal perli az orvosokat, mert szerinte csúnyán átverték

 

"Layla Jane, egy korábban transzneműként élő tinédzser beperelte a Permanente Medical Groupot és a Kaiser Foundation Hospitalst, akik kettős masztektómiát (melleltávolító műtétet) végeztek rajta 13 éves korában. A lány 11 évesen kezdte magát transzneműként azonosítani, vagyis lány helyett fiúként élni az életét.

 

A most 18 éves Jane „szándékos csalással és információk visszatartásával” vádolja a kórházi rendszert a nemi átalakulásával kapcsolatban. Azt állítja, hogy az orvosok kényszerítették őt a beavatkozásra, és

 

úgy jellemezték a nemi átalakulást, mint a már meglévő mentális egészségügyi problémái kezelésének egyetlen módját.

 

„Nem hiszem, hogy megengedhették volna nekem, hogy megváltoztassam a nememet, mielőtt törvényesen élhettem volna nemi életet” – mondta Jane a Fox Newsnak.

 

A lány ügyvédje, Harmeet Dhillon azt állította, hogy Jane orvosai elmulasztották a szükséges mentális egészségügyi kezelést a kettős masztektómia elvégzése előtt, és soha nem tájékoztatták arról, hogy az átváltozásra vágyó tizenévesek 80-90 százaléka idővel meggondolja magát. Az orvosok állítólag azt mondták a fiatal lánynak, hogy ha nem változik át fiúvá, nagyobb eséllyel lesz öngyilkos. Jane szüleinek pedig két „választási lehetőséget” kínáltak: vagy „egy élő fiuk” vagy „egy halott lányuk” lesz. Dhillon szerint a fiatalokon végrehajtott nemi megerősítő beavatkozások „kísérletek az amerikai gyermekeken”."

 

h_g Creative Commons License 2023.03.22 0 0 1680

Ezzel így önmagában nincs baj, miért ne? (Mondjuk, elképzelem, ha Bajcsy-Zsilinszkyt ehelyett Bazsi Endrének hívták volna...)

 

Előzmény: Törölt nick (1679)
Törölt nick Creative Commons License 2023.03.22 0 0 1679

Nem csak az LMBQT vonal elmerogyadozik ..., de van némi egyéb vonatkozás is:

 

Vezetéknév-reformra készül Németország vezető zöld pártja és így  pl. "Schmidt-Müller" helyett ezentúl "Schmüller"-t is lehetne írni! A Zöldek a vezetéknevek brit minta alapján történő összevonását szorgalmazzák, írja a t-online.de és a tagesspiegel is. 

 

"A vezetéknevek összevonását a kettős nevek kötőjellel történő írása helyett üdítő újításnak tartanám, és ezért nagyon elbűvölőnek tartanám" - mondta Helge Limburg, a "Welt"-nek a  Zöldek parlamenti képviselőcsoportjának jogpolitikai szóvivője. A vezetéknevek összevonása már bevett gyakorlat Nagy-Britanniában. Ha James úr  feleségül veszi párját, Harrisont, a párnak lehetősége van az úgynevezett "hálózás"-t (meshing*)  használni, mint pl. Jamison-t, a közös név viselésére. Az FDP szerint ez viszont idegen a német névjogtól.

 

A reform a kisebbségek névadási hagyományait is könnyíteni akarja, például  hivatkoznak például a szorbok** nemhez igazított vezetéknevere. Buschmann kedden a Twitteren megerősítette, hogy a névadási törvény reformja ugyanakkor "elkésett", mert a korábbi szabályozás „nem adna igazat társadalmunk élet-tervei sokféleségének”.

 

A változás a nem klasszikus, bináris párok számára is megkönnyíti a helyzetet, a gyerekek is viselhetik és válások esetén tiszta helyzetet teremt ... Némileg jogos is lehet, mert ott van vagyis volt pl. Noelle-Neumann-Maier-Leibnitz (őt itt talán nem kell bemutatni, mivel főleg a politika topik hard részét nézzük, ő volt a hallgatás spirálja (Sweigespiral) elmélet megalkotója), aki ezt úgy hozta össze, hogy Noelle-Neumann ként első férje 1973-ban meghalt,  majd 1979-ben hozzáment Heinz Maier-Leibnitz atomfizikushoz, így a Noelle-Neumann-Maier-Leibnitz nevet vette fel. :) Tiszta mázli, hogy nem jött egy újabb házasság ...

 

Ez a reform  - figyelem! -  egyben a komplexebb és teljes családjogi reform kezdete lesz ám, érdemes lesz majd figyelni ...

 

 

Na lehet oszolni emberek, minden probléma megoldva némethonban ... esetleg gondolkodjunk, hogy tudnánk utolérni a fejlett németeket, ebben is ;) 

 

 

* lásd https://www.ukdp.co.uk/name-change-meshing/

** a szorb nyelv két szorosan kapcsolódó  a szláv kisebbség által beszélt nyelv a Lausitz régióban, Németország keleti részén. A szorb az indoeurópai nyelv nyugati szláv ágához tartozik. Történelmileg a nyelv mint vend vagy luzsicai volt ismert. A közös ISO 639-2 kód. 12 típus:  Buk, Buck, Bucke, Bugk, Czornack, Tschernig, Zarny, Zerny, Doman, Domann, Dommach, Domusch, Heidusch, Hejda, Heiduschka, Heiduscke, Hejduska. Kowal, Kowar, Kortschmar, Kretschmar, Kral, Krahl, Krawc, Krautz, Lieschka, Lieschke, Lischka, Lischke, Liszka, Noak, Nowak, Nowy, Nauck,chmoler, Schmoller, Smola, Witschas, Witschask.

ásítósmacska Creative Commons License 2023.03.10 -2 0 1678
Törölt nick Creative Commons License 2023.03.06 0 0 1677

Több száz gyereket áldoztak fel az angol Tavistock nemátalakító klinikán

 

Hannah Barnes a BBC Newsnight című kiemelt aktuálpolitikai műsorának díjnyertes újságírója, a genderproblémákkal küzdő fiataloknak nyújtott kétes és gyakran tragikus nemátalakító beavatkozások nagy specialistája. Több tucatnyi olyan oknyomozó riportot, információt osztott már meg, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a brit egészségügyi szolgálat (NHS) átfogó felülvizsgálatot indítson a nemátalakítást gyakorló klinikákon, továbbá olyan bizonyítékokat is a felszínre hozott, amelyeket később több bírósági eljárásban is felhasználtak, többek között olyan szülők, akiknek a gyerekein visszafordíthatatlan változásokat okoztak a nemátalakító klinikák és akiknek erről hazudtak.

Törölt nick Creative Commons License 2023.02.28 0 0 1676

A 19 éves Saskia von Bargen Friedrichsfehnből, Ammerlandból, Alsó-Szászországból, ott van a Miss Németország-választás döntőjében. A showt szervező oldenburgi cég szerint ő az egyetlen transz nő a 10 legjobb versenyző  között. Saskia von Bargen-t fiúnak született, ötéves korában kijelentette, hogy ő lány. Amikor nagykorú volt, nemátalakító műtéten, 12 sebészeti műtéten esett át, most a transzneműek  nagykövetének tekinti magát. „Szeretném felvilágosítani a kívülállókat arról, hogy mit jelent transznőnek lenni”, emiatt jelentkezett a mostani „Miss Germany” választásra is.

 

Wic Creative Commons License 2023.02.28 -10 0 1675
ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.27 0 0 1674

:-)))

Előzmény: Törölt nick (1673)
Törölt nick Creative Commons License 2023.02.27 0 0 1673

 

Németesek előnyben! :)

ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.27 -1 0 1672

https://index.hu/kulfold/2023/02/26/egyesult-kiralysag-anglia-wales-borton-lmbtq-transznemu-tiltas-szabaly/

 

Dominic Raab már októberben közölte, hogy a férfi nemi szervvel rendelkező transznemű nők nem kerülhetnek a jövőben női börtönökbe. A miniszterelnök-helyettes vasárnap kijelentette, az új szabály azokra a transznemű nőkre is vonatkozik majd, akiket szexuális bűncselekményért ítéltek el.

 

Raab elmondta, hogy továbbra is toleránsak az LMBTQ-közösség, különösen a transzközösség tagjaival szemben, ám muszáj garantálniuk a többi női fogoly biztonságát is – számolt be a The Guardian.

Jövő héttől új szabályokat vezetünk be, ami azt jelenti, hogy minden olyan transznemű elkövető, akinek férfi nemi szerve van, vagy akit szexuális bűncselekményért ítéltek el, nem kerülhet női börtöntelepre

– fogalmazott a brit miniszter.

ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.25 -1 0 1671

oops, most vettem észre, már van magyarul is hír erről: 

 

https://telex.hu/szorakozas/2023/02/25/berlinale-berlini-filmfesztival-2023-dijak-dijatado

Előzmény: ásítósmacska (1670)
ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.25 -1 0 1670

Na, már a filmvilágban is letaszítja a trónról az obligát fekete díjazottakat az LMBTQ lobby...

 

Ezüst medve, legjobb mellékszereplő:   Schauspielerin und Trans-Aktivistin Thea Ehre

 

https://www.diepresse.com/6256266/silberner-baer-fuer-oesterreichische-schauspielerin-thea-ehre

 

 

Legjobb színészi alakítás/főszerep díját egy kilenc éves kislány kapta: 

https://www.sueddeutsche.de/kultur/berlinale-preise-goldener-baer-1.5758295

 

 

 

Sofía Otero fiatal színésznő elnyerte a legjobb főszereplői alakításért járó Ezüst Medvét. A "20 000 especies de abejas" ("20 000 méhfaj") című filmben egy nyolcéves gyermeket alakít, aki nemi identitását keresi.

ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.18 -1 0 1669
ásítósmacska Creative Commons License 2023.02.14 -1 0 1668

Ne adj tippeket... Majd szorgos médiamunkások kitalálják, hogy fiatal korában tkp. pap akart lenni, direkt ezért... ;-))

Előzmény: Wic (1667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!