lehet fikazni hogy ilyen draga meg olyan draga meg a koltsegek..... bla bla
nalam ebben az 5 evben,,,,, minden +/- 0.01 valtozas +/- 120e ft-ot jelent..
5 ev +3,07 307 x 120e = 36M..... benne levo tokem pont ennyi... 5 ev allatt megduplazta a befektetesem annak ellenere hogy 2022 ben minuszos volt orosz ukran csetepate miatt..
Ja es nekem nincs adovisszateritesem..... ha meg az is lenne? meg jobb lenne :)
aki esetleg nyitna vagy pénztarat valtana na az itt olvashat a jotanacsokrol :)
Bár az erős forint miatt most éppen érdemes az ETF-eket is megnézni (TBSZ-re, hogy adómentes legyen). Persze, benne van a pakliban a további erősödés, bár én azt gondolom, ha jönnek az EU-s pénzek, akkor a kormánynak nem lesz érdeke az 350-en váltani...
De nyilván ezért az nem kockázatmentes befektetés....
Jó a Máp+ is meg vannak az előnyei, kinek mi való. Pl. azzal TÉNYLEG nem kell foglalkozni.:)
Igazából a Lényeg amit mondani akarok: Ha teheted még Ma vagy Holnap vedd meg azt az 'első' pakkot! Mert nyilvánvalóan tudod, holnap 2 óra után már csak rosszabb kondíciókkal kapod Máp+-t!
Többiektől kérdezem-> Ti tartottatok meg bármilyen Bmáp-ot vagy csak fix 7%-ra ..illetve 6,5-re mentetek?
Én 29N-t kisebb kitettségben. DE így utólag az erősen csökkenő kamatpálya miatt lehet inkább a fix 7%-ot kellett volna maxolnom cserével.
Sziasztok,köszönöm mindnekinek az ilyen-olyan válaszokat. Sajnos hülye gépészmérnök vagyok,nem sokat foglalkozom a pénzügyekkel, a lényeg hogy legyen.MÁP+-t akarok,az visszaforgatja a kamatokat,nincs sok gond vele, kb 2 hónapon belül venném, vagy 2 részletben most 1 héten belül (16M) a többit 2 hónap múlva. A tőzsdéhez nem sok közöm van sajnos,nem tudom mennyire lutri,tőzsde, arany, passz. de láttam filmekbe,hogy be lehet bukni azt is :))))
Pedig a kamatbázis is erősen csökkenőben van. Az az e hónap végén forduló BMÁP-ok esetén is csak az 5,5-5,6%-os sávban lesz szerintem. (Az alábbi ábrában már a mai aukció eredménye is benne van.)
HUF-ban visszaadják kamatokkal együtt, ez 100%-ig biztos
Izgalmasabb kérdés, hogy a visszakapott tőke és kamat mennyit fog érni a boltban. Mivel az új kormány programjának egyik lényges pontja az EUR bevezetése, a régivel ellentétben, a drasztikus reál értékvesztés esélye szerintem lényegesen lecsökkent. De mások szerint is, ezért tudtak vágni a kamaton.
2031-ben, mikor lejár a Fix, ha nem is lesz EUR (ez a legoptimistább forgatókönyv), de rögzített árfolyam simán reális. Gyakorlatilag EUR-t kapsz vissza, csak HUF lesz ráírva.
Sziasztok,ki mit tud/gondol,lesz-e változás az állampapírokkal. kb 40M-t akarok betenni valami fixbe.Van-e rá esély hogy az új vezetés miatt elbukja az ember?
Ehhez, illetve a Bmáp-hoz mint tudjuk üveggömb/ jósgömb kellene.:)
"Előrejelzés" helyett a prognózisom az hogy lejjeb fog menni hosszabb- rövidebb távon, így a 1% és 1,25%-osokat én pl. mindenképp cseréltem még időben fix 7%-re.
DE! A 28/P vagy 29N 1,5%-osokat én még semmiképp sem dobnám! (Főleg nem mostani 6,5 fix-ért...) Ezek még szerintem kb 7 körül fognak telejsíteni.
29N ->jövőre 2,5 -el még nagyon alacsony DKJ- ra is jó lehet.
Ha konkrétabb jelzésre vagy kívácsi, azt nyilatkozta a kormány a kamatokkal kapcsolatban. """Mivel az intéményi államkötvények kamata 5,...körül van , akkor miért adjanak a lakossági állampapírok többet...?" Pedig a kettő EGÉSZEN más liga.
Újabb kamatvágást jósolnak, de még ezzel is óvatosan akarnak bánni Varga Mihályék.....