Keresés

Részletes keresés

hkv Creative Commons License 2011.08.01 0 0 357

Nincs véletlenűl a készülékről valami dokumentumod?

Előzmény: Törölt nick (355)
hkv Creative Commons License 2011.08.01 0 0 356

Hát igen! Örülök én is neki. Azért kössz a segítséget, mert másnál eddig még ingavonati telefont nem láttam.

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 355

Sajos arról nincs. Arra emlékszem, hogy sok gond volt az ingakocsikat összekötő vezeték csatlakozóival.

Na legalább felébredt ez a topik a tetszhalottságból egy időre.

Előzmény: hkv (354)
hkv Creative Commons License 2011.07.31 0 0 354

Azt tudom, de ami nekem van a 424-es mozdonyból való. Nincs véletlenűl képed arról, hogy a vezeték csatlakozója hogy nézett ki pontosan ,mert megvan a vezeték, de nincs hozá csatlakozó fej, és szeretnék szerezni hozzá.

Előzmény: Törölt nick (353)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 353

Megörültem az ingavonati telefonnak. 

Ezeket nem csak a Bivajokba,

hanem a 324-esekbe és Trumanokba is szereltük 63 körül.

Előzmény: hkv (352)
hkv Creative Commons License 2011.07.27 0 0 352

A III. Nemzetközi  Vasút és Vasútmodell fesztivál TEMOFEST 2011 keretén belül részemről az alábbi készülékek voltak kiálíltva:

CB 811-es földelőgombos készülék fehér

CB 811-es földelőgomb nélküli narancssárga

CB 81-es nyomógombos piros

CB 815-ös nyomógombos

telefon pótkagyló kagylótartóval fekete

vasúti szolgálati autóban használt telefonkagyló szürke

Főnök titkári telefon fehér

LB 37-es készülék fekete

LB 55-ös készülék

Testa lB 89-es készülék

Csengős ingavonati telefon 424-esen használt szürke

CB 35-ös fekete

CB 555-ös fekete

CB 667-es fehér

CB 76mm földelőgomb nélküli

A Narancssárga Cb 76-os földelőgombos ksézülék a kiálíltás ideje alatt érkezett hozzám jelenleg felújjításra vár.

fulesmac Creative Commons License 2011.07.27 0 0 351

Az előző hozzászólásomban a két vitrinkép sorrendjét sajnos felcseréltem, ezért úgy kell érteni a készülék felsorolást, hogy második kép felülről lefelé, utána első kép felülről lefelé.

fulesmac Creative Commons License 2011.07.27 0 0 350

A fent látható készülékeket állítottam ki a TEMOFEST 2011 kiállításon.

Sajnos a képminőség jobb is lehetne a fényviszonyok és a vitrinüveg fényvisszaverése miatt :(

Balról jobbra, és felülről lefelé az alábbi készüléktípusok láthatók:

Vasúti őrházi fali LB telefon

CB-I szabványú telefon

CB-III szabványú telefon

Mágnestalpas telefon

MÁV szabványú asztali LB telefon

Kiss féle Morse rendszerű távíró (kékíró)

5 kulcsos LB telefon (bárka)

LB 55-ös (LBU) telefon háromirányú váltóval

2/6-os soros főnök-titkári telefon

Western menetirányító állomási telefon és faliszerelvény

LB 24-es telefon

CB 24-es telefon (Ericsson)

Numerátor

CB 24-es telefon (Standard)

CB 35-ös telefon (fekete fali)

CB 35-ös telefon (fehér)

CB 35-ös telefon (bordó)

CB 555-ös telefon (piros-fekete)

Itt is szeretném megköszönni a kisújszállási, püspökladányi, debreceni, nyíregyházi, mátészalkai és záhonyi kollegáimnak a gyűjtésben nyújtott segítségüket. Tőlük kapott készülékekből is láthatók a kiállítottak között.

A sok vasútmodell, makett között ilyen régi távközlési készülékek is megtekinthetőek voltak a kiállításon, és megtekinthetőek lesznek jövőre is, remélhetőleg. Az e-mailben terjesztett MÁV hírlevél hírt szokott adni a kiállítás időpontjáról. Hátha valaki kedvet kapott :)

A jövőre rendezett kiállításon remélem már be tudom mutatni a nemrég beszerzett alábbi képen látható típusú régi vasúti telefonomat is. Most felújítás alatt áll, a főbb alkatelemek megvannak hozzá, úgy mint belső alkatrészek, kanálhallgatók, és a Berliner tölcséres mikrofon. Az előlapja felújításra szorul, és hiányzik még hozzá a hajtókar és a két csengőcsésze között látható villámvédő. Akinek netán ilyen alkatrészei vannak, kérem írjon egy e-mailt.

hkv Creative Commons License 2011.07.18 0 0 349

Bocsika elírtzam nem távközlös munkája hanem fülesmac munkája a 2 vitrines készülék.

Előzmény: hkv (348)
hkv Creative Commons License 2011.07.18 0 0 348

Az északi vitrinei között abban a félkörben, ahol a két pénztárgép és az Utasellátó valamint más tárgyak is kivoltak állítva az ott lévő készülékek az és a többi tárgy az én gyűjteményemből került oda. A másik két vitrinben lévő készülékek, ahol a fali készülékek is találhatóak voltak az Távközlös munkáját dicséri az én félkörívem mögötti részben lévő 1 db készülék pedig Györe László munkája.

Előzmény: Törölt nick (346)
bodrostomi Creative Commons License 2011.07.17 0 0 347

Skanzen témája. (Sajnos mostanában nem jártam ottt.) A vasútvonal mellett fut távíróvezeték?

Előzmény: Törölt nick (346)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.16 0 0 346

Az északiban levő kiállításon nagyon szép távközlési gyűjteményt mutattak be.

Nem jegyeztem fel sajnos, hogy kinek az érdeme, de le a kalappal, végre valaki(k) foglalkoznak ezzel.

Pár fotót fellőttem a képtáramba a készülékekről.

tavkozlos Creative Commons License 2011.06.06 0 0 345

Nálunk állomásokra van (volt) bekötve.

Ha megszólal, értesítik a Yardot akik jönnek ha tudnak, és csörögnek nekem is.

Én meg, ha a feleségem otthon van, akkor a saját kocsival megyek ki megnézni, hogy mi van.

Én egyedül nem fogok egy embert sem (nem hogy többet) hajkurászni.

Nem vagyok annyira ijedős, de 2 gyerek mellet már nem fogok ugrálni.

De meg oldódni látszik a dolog mert a eredeti mennyiség 80-85%-át már pofán vágták.

Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.06 0 0 344

Nálunk a központban jelez, a legtávolabbi pontokon - persze ott van a legtöbb léges háló meg a c típus pont - olyan 15 perc alatt van kint a kolléga, ha tettenérés van akkor a rendőrséget értesíti. A legutóbbi esetnél megzavarás történt, a létrákat hátrahagyva menekültek a tettesek. A kolléga meg segített bevinni a "lefoglalt bűnjeleket" mert a rendőrautóba nem fért be.

Előzmény: tavkozlos (343)
tavkozlos Creative Commons License 2011.05.28 0 0 343

Riasztó akkor ér valamit ha ki is mennek ha megszólal.

Nálunk(máv) is volt rajta riasztó de nem ért semmit mert a RendŐrei mint a villám úgy reagáltak (2-3 óra).

A cég meg leszarta és nem küldött vasútőröket.

Volt olyan, amikor a városom határában vágtak fényes nappal és a riasztó jelzett én kimentem ott voltak az elkövetők hárman (nem a kisebbség tagjai) és mire a RendŐrei kiértek már besötétedett.

De olyan is volt, amikor elkapták a faszit, de még csak bent sem tartották hanem haza mehetett, hogy mi lett a bíróságon azt nem tudom.

Ott tarunk lassan hogy az oszlopokat visszik el. :-(

Előzmény: Törölt nick (341)
Rbatka Creative Commons License 2011.05.24 0 0 342

Valami kis bemutatás engem is érdekelne - ha már nem topiktéma :)

Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.24 0 0 341

Gyál-Dabas környékén az elmúlt 3-4 hétben végigmehetett egy banda. Nálunk is komoly károkat okoztak a hálózatban. Az alépítményi kábelek sincsenek biztonságban: főútvonal mellett, lakott terület szélén, este tízkor vágtak, majd autó vonóhorogra kötötték és kihúzták a kábelt. Két telep biztonsági őrei vigyáztak rájuk mindeközben.

Egy banda lehet, hullám szerűen vonulnak végig a területen, egy-egy helyre egy hónap alatt érnek vissza, ha pótolva van a kábel, újra vágnak.

A kábelekre szereltünk riasztó áramkört így sikerült megzavarnunk őket, erre rájöttek, ahol már van riasztó áramkör és megzavarták, maximum kétszer próbálkoznak. Egyelőre próbálunk gyorsabbak lenni és a fokozottan veszélyeztetett helyekre előbb feltenni a riasztót mint ahogy dolgoznak a színes fémgyűjtőink, valamint a helyi polgárőröket is bevonjuk a figyelésbe.

Csak így működik. Ha érdekel a riasztó áramkör, magánlevélben beszéljünk róla, pofonegyszerű, bárhová telepíthető, vágásra azonnal jelez...

Előzmény: tavkozlos (332)
schlumberger Creative Commons License 2011.05.16 0 0 340

Akkor akár szolgálati is lehet. Nagy ország - nagy hullámhossz :-)))

Előzmény: ha6pc (339)
ha6pc Creative Commons License 2011.05.16 0 0 339

Nem tudni. A gyártás az valamely volt szovjet lehet.

Darabos szoc-reál,és a széles nyomtávra jellemző hatalmas vagon méretéből saccolom.

Előzmény: schlumberger (338)
schlumberger Creative Commons License 2011.05.13 0 0 338

mely ország mozdonya ez?

Előzmény: ha6pc (337)
ha6pc Creative Commons License 2011.05.13 0 0 337

Rádióamatőrök terjesztik a képet.

Azt értem,hogy rövidhullámú antenna,

de ez szolgálati,vagy műkedvelő?

Chapadj Creative Commons License 2011.01.21 0 0 336

Üdvözlet mindenkinek!

Találtam egy kis érdekességet a neten:

http://193.224.76.4/download/konyvtar/digitgy/phd/2005/pandi_erik.pdf

schlumberger Creative Commons License 2010.12.25 0 0 335

No, ez már nem 1935-ös!

Előzmény: tavkozlos (334)
tavkozlos Creative Commons License 2010.12.25 0 0 334

schlumberger Creative Commons License 2010.11.20 0 0 333

Nemcsak 25 km-re... országszerte. Pedig a két hét már letelt!

Előzmény: tavkozlos (332)
tavkozlos Creative Commons License 2010.11.20 0 0 332

Ez a vasúti távközlés jelene a fővárostól 25 km-re!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.18 0 0 331

1935-ös technnológiát használtunk a MÁV-nál még 1966-ban is, ki tudja meddig?

Előzmény: Törölt nick (323)
hkv Creative Commons License 2010.11.13 0 0 330

Csengős ingavonati telefon és egy LB 55-ös vasúti készülék!

hkv Creative Commons License 2010.11.13 0 0 329

Szép készülék

Előzmény: fulesmac (327)
fulesmac Creative Commons License 2010.09.28 0 0 328
Megkaptam a választ a telefonra. A kérdéses készülék MÁV szabványú Fali LB-37-es nagytávolságú változat. Szeretném eredeti állapotába visszaállítani. Ez egyrészt kézibeszélő cserét jelent, mivel az eredeti kézibeszélő a CB-35-ösé. Ez nem probléma, van is ilyen kézibeszélőm. Nagyobb probléma, hogy az alsó akasztón eredetileg egy póthallgató lógott. Akinek van ilyen, kérem írjon egy e-mailt, megegyezünk. Teszek fel képet az eredeti állapotról és a póthallgatóról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!