Azt tudom, de ami nekem van a 424-es mozdonyból való. Nincs véletlenűl képed arról, hogy a vezeték csatlakozója hogy nézett ki pontosan ,mert megvan a vezeték, de nincs hozá csatlakozó fej, és szeretnék szerezni hozzá.
Az előző hozzászólásomban a két vitrinkép sorrendjét sajnos felcseréltem, ezért úgy kell érteni a készülék felsorolást, hogy második kép felülről lefelé, utána első kép felülről lefelé.
A fent látható készülékeket állítottam ki a TEMOFEST 2011 kiállításon.
Sajnos a képminőség jobb is lehetne a fényviszonyok és a vitrinüveg fényvisszaverése miatt :(
Balról jobbra, és felülről lefelé az alábbi készüléktípusok láthatók:
Vasúti őrházi fali LB telefon
CB-I szabványú telefon
CB-III szabványú telefon
Mágnestalpas telefon
MÁV szabványú asztali LB telefon
Kiss féle Morse rendszerű távíró (kékíró)
5 kulcsos LB telefon (bárka)
LB 55-ös (LBU) telefon háromirányú váltóval
2/6-os soros főnök-titkári telefon
Western menetirányító állomási telefon és faliszerelvény
LB 24-es telefon
CB 24-es telefon (Ericsson)
Numerátor
CB 24-es telefon (Standard)
CB 35-ös telefon (fekete fali)
CB 35-ös telefon (fehér)
CB 35-ös telefon (bordó)
CB 555-ös telefon (piros-fekete)
Itt is szeretném megköszönni a kisújszállási, püspökladányi, debreceni, nyíregyházi, mátészalkai és záhonyi kollegáimnak a gyűjtésben nyújtott segítségüket. Tőlük kapott készülékekből is láthatók a kiállítottak között.
A sok vasútmodell, makett között ilyen régi távközlési készülékek is megtekinthetőek voltak a kiállításon, és megtekinthetőek lesznek jövőre is, remélhetőleg. Az e-mailben terjesztett MÁV hírlevél hírt szokott adni a kiállítás időpontjáról. Hátha valaki kedvet kapott :)
A jövőre rendezett kiállításon remélem már be tudom mutatni a nemrég beszerzett alábbi képen látható típusú régi vasúti telefonomat is. Most felújítás alatt áll, a főbb alkatelemek megvannak hozzá, úgy mint belső alkatrészek, kanálhallgatók, és a Berliner tölcséres mikrofon. Az előlapja felújításra szorul, és hiányzik még hozzá a hajtókar és a két csengőcsésze között látható villámvédő. Akinek netán ilyen alkatrészei vannak, kérem írjon egy e-mailt.
Az északi vitrinei között abban a félkörben, ahol a két pénztárgép és az Utasellátó valamint más tárgyak is kivoltak állítva az ott lévő készülékek az és a többi tárgy az én gyűjteményemből került oda. A másik két vitrinben lévő készülékek, ahol a fali készülékek is találhatóak voltak az Távközlös munkáját dicséri az én félkörívem mögötti részben lévő 1 db készülék pedig Györe László munkája.
Nálunk a központban jelez, a legtávolabbi pontokon - persze ott van a legtöbb léges háló meg a c típus pont - olyan 15 perc alatt van kint a kolléga, ha tettenérés van akkor a rendőrséget értesíti. A legutóbbi esetnél megzavarás történt, a létrákat hátrahagyva menekültek a tettesek. A kolléga meg segített bevinni a "lefoglalt bűnjeleket" mert a rendőrautóba nem fért be.
Riasztó akkor ér valamit ha ki is mennek ha megszólal.
Nálunk(máv) is volt rajta riasztó de nem ért semmit mert a RendŐrei mint a villám úgy reagáltak (2-3 óra).
A cég meg leszarta és nem küldött vasútőröket.
Volt olyan, amikor a városom határában vágtak fényes nappal és a riasztó jelzett én kimentem ott voltak az elkövetők hárman (nem a kisebbség tagjai) és mire a RendŐrei kiértek már besötétedett.
De olyan is volt, amikor elkapták a faszit, de még csak bent sem tartották hanem haza mehetett, hogy mi lett a bíróságon azt nem tudom.
Ott tarunk lassan hogy az oszlopokat visszik el. :-(
Gyál-Dabas környékén az elmúlt 3-4 hétben végigmehetett egy banda. Nálunk is komoly károkat okoztak a hálózatban. Az alépítményi kábelek sincsenek biztonságban: főútvonal mellett, lakott terület szélén, este tízkor vágtak, majd autó vonóhorogra kötötték és kihúzták a kábelt. Két telep biztonsági őrei vigyáztak rájuk mindeközben.
Egy banda lehet, hullám szerűen vonulnak végig a területen, egy-egy helyre egy hónap alatt érnek vissza, ha pótolva van a kábel, újra vágnak.
A kábelekre szereltünk riasztó áramkört így sikerült megzavarnunk őket, erre rájöttek, ahol már van riasztó áramkör és megzavarták, maximum kétszer próbálkoznak. Egyelőre próbálunk gyorsabbak lenni és a fokozottan veszélyeztetett helyekre előbb feltenni a riasztót mint ahogy dolgoznak a színes fémgyűjtőink, valamint a helyi polgárőröket is bevonjuk a figyelésbe.
Csak így működik. Ha érdekel a riasztó áramkör, magánlevélben beszéljünk róla, pofonegyszerű, bárhová telepíthető, vágásra azonnal jelez...
Megkaptam a választ a telefonra. A kérdéses készülék MÁV szabványú Fali LB-37-es nagytávolságú változat. Szeretném eredeti állapotába visszaállítani. Ez egyrészt kézibeszélő cserét jelent, mivel az eredeti kézibeszélő a CB-35-ösé. Ez nem probléma, van is ilyen kézibeszélőm. Nagyobb probléma, hogy az alsó akasztón eredetileg egy póthallgató lógott. Akinek van ilyen, kérem írjon egy e-mailt, megegyezünk. Teszek fel képet az eredeti állapotról és a póthallgatóról.