Kész! Csaknem kiestem az ablakból. (Festem a negyediken.) Bolgár Györgyhöz betelefonált egy harminc körüli férfi. Próbálta baloldalinak lefesteni Boros Pétert. Még párttagkönyves is lett szegény Hóbagoly.
Naja.. Csurka elvtárs is ott lihegett ám minden nap Aczél titkárságán, hajjaj... sokat kellett nyaljon ám azért, hogy egyidőben 5 szinház is játszhasson Csurka darabot...
A lovi, meg bizonyos kocsmák, ha mesélni tudnának...
"százszor különbb nálatok és út és polgár és szellemi arisztokrata..."
Figyi, én nem szállnék bele abba, hogy Boross komcsi volt-e vagy besúgó (hiszen nem tudom), azonban felnőtt fejjel éltem meg a 70-80-as éveket, sok helyen dolgoztam és kiterjedt ismeretségi körrel is rendelkez(t)em.
A vendéglátóipar az elhárítás bástyája volt, emellett a legjobb bulinak számított ott dolgozni, főleg vezetői beosztásban (utazás, nyugati vendégek, valuta stb).
Szóval nem hiszem el, hogy egy ilyen pozíciót párton kívüli bitorolhatott volna évtizedekig.
Nem rég hasba akart akasztani egy faszi, aki a Danuviánál volt művezető (vagy üzemvezető), azzal a dumával, hogy soha sem volt párttag, sőt, szidta a komcsikat, mint a bokrot. Ezt el lehet adni a mai fiataloknak, de nekem nehéz. Könyörgöm, fegyvergyárban? Nem hogy párttagság, hanem aktív munkásőrség is alapkövetelmény volt egy ilyen pozícióhoz, de inkább munkásőr-parancsnoki posztnál húznám meg a feltételt.
Ugye már Kádár is eljutott arra a szintre, hogy aki nincs ellenünk az velünk van. Sajnos kezdhetjük előlről úgylátom. Új kis rotmanó lépett a színre s egyelőre elődje nyomdokain jár ismételve Rákosi összest ,hordalékával együtt.
Majdnem. Csak közben acélmarokkal fogták a gégéjét bárkinek, aki nem az ő nótájukat fújta a népi zenekarban. Így tett az öreg Magyar, öreg Demszki, öreg Pető, öreg Lendvai,stb,stb. Azaz, öregem, mind, aki abból élt meg, hogy ette az öregedő Kádár és az öregedő Acél Gy. kezéből a kenyeret. :)
Az a renndezvény egy választási nagy-gyűlés volt. Szokás. A szimpatizánsoknak. Nincs b-közép, az nem gyűlik, csak, ha ingyen sör-virsli-lufiagyereknek van. Mellesle, a b-közép annyira gyűlölte azt a kormányt, hogy szét is verték volna a rendezvényt, ha ott lettek volna. Ettől függetlenül tűnhetett szánalmasnak - de, mondom még egyszer, szokás. Van, aki a 600 fős gigalagzira esküszik meghívott celebekkel, van, aki csak úgy, papír nélkül, csendesen Szokások, ízlések...
A másik: nem tudhatom. De. Te azért, mert ott voltál? Én is ott voltam. Ha te tudhatod, akkor én is? Semmi nincs titkosítva. De jól hangzik. Mi akkor most már bennfentesek vagyunk, mert mi tudjuk,amit tudunk...
szvsz, ennél kicsit többről van szó. Az a fradipályás hacacáré mondjuk lehetett egy harcba induló csapat - és vezér - gesztusa a választói felé - képzeld, akadtak olyanok - . Furcsa és valószínűleg halálos lett volna, ha pl. az egri vár védői picire összehúzzák magukat, széttárják kezüket, és azt mondják, nesztek. itt a vár, úgyis kevesen vagyunk, úgyis kikapunk. Azt azért mindenki tudta, hogy az egy vesztes választás lesz. Boross is tudta. De végigcsinálta, mert ez volt a dolga, aztán kivonult, és simán, elegánsan, választásicsalás-cirkuszok mifenék nélkül lelépett. Mert ez volt a dolga. Tehát akár igazad is lehet - miért lenne nagy attól, hogy azt teszi, amire esküdött?! Csakhát nemnagyon szokás ez mostanság.
Az okt. 23-as uszítás kátrány- egyszer rákenték, rajta maradt. Nem igaz.
nem érdemlek elismerést. Én nem harcolok, csak próbáltam kijavítani néhány tévedést. Feleslegesen, persze, amint látom. Te sokkal inkább harcos vagy abban a másik MDF-es topikban. Figyelgetem, de ott olyan indulatok dúlnak, amivel nem tudok mit kezdeni...
Írtam én ilyet id.Magyarról, kis pigsie? Nem. De írhattam volna, hogy Acél elvtárs engedélye nélkül színházi ember nem maradhatott a pályán. Azaz, nyalnia kellett az öregfiúnál, nem kicsit, nagyon...