Mindenről,amit tudni érdemes,lehet a Magyar őshonos állatokról...és Mindenkinek,aki tapasztalatokat cserélne,vagy akik szeretnének tartani ilyen állatokat.
Azért ha nem is vagyok "betű közelben",sokszor gondolok Rád.Főleg amikor egy-egy apró probléma akad a versenyzés során.Ott a díjátadón mind velem voltatok,akik bátorítottak engem ebben a titokzatos sportban,amikor a 11 egyesületi bajnok között ott állhattam egyedül nő.
Nekem ez az oklevél többet jelentett mint másnak a sok csillogó serleg.
Egy szomorúságom volt csak:nagyapám nem érte meg ezt a szép napot.
A faluban először hívtak:tyúkos Jucusnak,aztán jött a kecskés Jucus.
...és mivel tudom- Atrhúrtól- hogy költői lelkületű vagy...és mivel pont ma van Vörösmarty Mihály születésnapja, az Ő szavaival szólok hozzád :
" Egy név, egy elv, s Zalának büszkesége
Oly, férfi, amilyen ritkán születik :
Mi kell egyéb, mint a jók összesége ?
S a vész hatalma rajtunk megtörik."
Nos a modern világunkban Te vagy a női változata, nógrádi kivitelben. GRATULÁLOK ! A Mikulás bácsi vigyen sok-sok ajándékot. ( a nevemben meg mikulás virágot :)
Velük lesz rengeteg dolgod,de hozzáteszem,hogy telefonos segítségkérés esetén is,emailban is,nekem itt a Bács-Kiskun megyeiek nagyon kedvesek és segítőkészek ...
Szia! Itt vagy e? Soroljam? Őstermelő vagy e már? Milyen megyében vagy? MVH regisztráció első lépés,ha már őstermelő vagy...NAK tagság befizetése,regisztráció,Tartási és tartási hely bejelentés,bejelentő lap kitőltése ,igénylése...ez utóbbit ,marháknál állatorvos(egy általad választott intézi,elvileg ingyen kell neki)...kecskéknél,juhoknál a területi instruktőrt kell megkeresned. . . írom részletesebben,ha még aktuális...
( ...de azt, hogy ott maradt vagy elrepült kérdezned sem kell...;)
Kedves Jucuska !
Névnapod alkalmából, mint a fórum egyik legszeretettebb egyénisége, fogadd őszinte, őshonos jókívánságainkat ! Ha véletlenül éppen nagy utazáson volnál kedves Barátosnéddal, akkor ezen jókívánságok, nemcsak 8 hanem, bizony 88 napig érvényesek.
Ennek hitelesítésére, máris szervirozok 88 csepp " tűzesvizet"...és emelem poharam az Ünnepeltre és az ünneplő közönségre...
Üres már a pohár, újratöltésre vár...( ez egy őshonos pohár !:)
"Pünkösdikirály-választás A pünkösdi királyt a legények közül választják ügyességi versenyeken . Európa nagy részén a középkor óta élő szokás , gyakoriak a lovas versenyek , különféle ügyességi próbák , küzdelmek . Magyarországon a XVI . századtól kezdve vannak írásos nyomai a hagyománynak . Legérdekesebb leírása Jókai Egy magyar nábob című regényében olvasható . A pünkösdi király megválasztása után egy évig "uralkodott" , azaz ő parancsolt a többi legénynek , az ivóban ingyen ihatott , minden lakodalomra , mulatságra meghívták . "