Keresés

Részletes keresés

fszt. Creative Commons License 2016.08.12 0 1 1416

Mivel Duisburg Hbf. nem SpDr60, hanem SpDr59 berendezéssel rendelkezik, így önmaga nem oldja el a céllezárást, hanem Neked kell azt megszüntetned a vonat megérkezése után.

http://www.railsignalling.org/signalwiki/index.php?title=Dispatching_in_Zentralstellwerk_Duisburg_Hbf

Előzmény: PanzerMk5 (1415)
PanzerMk5 Creative Commons License 2016.08.12 0 0 1415

Köszi!

Ezt a képernyőmentést is be akartam tenni, csak lemaradt. A jelzett fehér lámpa folyamatosan világít.

Az oldás hiánya lehet prg hiba is, hiszen ez egy demo, de mielőtt megveszem, ha lehet ki szoktam próbálni.

Előzmény: nazareth (1414)
nazareth Creative Commons License 2016.08.12 0 0 1414

Ha kezelek egy állomásra bejáratot, a túloldalon beállít egy un. megcsúszási vágányutat.

 

1. Ez ki lehet valahol a beállításokban kapcsolni?

Nem lehet. Ez biztonsági funkció. Vannak olyan jelzők, amelyekhez lehet megcsúszási nélkül, vagy alternatív megcsúszásival is állítani vágányutat, ekkor ugyanahhoz a jelzőhöz több célgomb tartozik (a megcsúszási nélküli vágányút célgombját egy fekvő "T" jelöli). Természetesen ha megcsúszási nélkül állítasz vágányutat, a startjelzőn sebességkorlátozás fog megjelenni (pl. hiába jár be a vonat egyenesbe, csak 40-nel teheti). Illetve vannak olyan jelzők, ahol azért nincs megcsúszási, mert a jelző utáni első váltó kellően messze van. Illetve vannak olyan jelzők, ahol ugyan nincs megcsúszási, de Neked figyelned kell, hogy ne állíts be veszélyeztető meneteket (bár tudtommal a Signalsoftos progik ezt nem figyelik).

 

2. Miért nem oldódik automatikusan a vonat megállása után?

Oldódik. De nyilván nem a vonat megállása után, mert a bizber nem tudja, hogy megállt-e a vonat, és ha igen, mikor :) A jelző előtti szakasz foglalttá válása (és az azt megelőző szakasz felszabadulása?) után indul egy időzítő, amit a céljelző talpánál egy villogó lámpa jelez. Az időzítő letelte után elvileg törlődik a megcsúszási.

 

3. Elvileg a DHT gombbal oldható, de nem mindíg sikerül.

A közös gombok (és egyáltalán, az egész Signalsoft-miskulancia) kapcsán mindig bennem van a bizonytalanság: vajon egy hibába, vagy egy "feature"-be futottam bele? Ez valószínűleg azért lehet, mert a kezdetekben rengeteg hibával adták ki a programokat, amiket aztán javítottak; ez egy életre elrontotta a szám ízét. Illetve az SpDrS60-asok sem mind egy kaptafára készülnek, szóval elképzelhető, hogy az adott pultnál éppen picit másképp működnek a dolgok. Duisburgot pont nem ismerem.

Előzmény: PanzerMk5 (1413)
PanzerMk5 Creative Commons License 2016.08.12 0 0 1413

Üdv az olvasóknak!

Kellene egy kis segítség a Signalsoft programhoz.

Ha kezelek egy állomásra bejáratot, a túloldalon beállít egy un. megcsúszási vágányutat.

1. Ez ki lehet valahol a beállításokban kapcsolni?

2. Miért nem oldódik automatikusan a vonat megállása után?

3. Elvileg a DHT gombbal oldható, de nem mindíg sikerül.

 

Ez a Duisburg Hbf-nél jelentkezik. Kölnben például nincs ez az útvonal.

hnorbi Creative Commons License 2016.06.20 0 0 1412

Múzeumok Éjszakája 2016 - Emlékeztető

 

Már csak párat kell aludni...
... és kezdődik az éjszakázás, avagy szombaton Múzeumok Éjszakája! Ugye nem felejtetted el?

 

A Múzeumok Éjszakája oldalán (http://muzej.hu/) még lehet mazsolázni, hogy milyen rendezvényre lesz érdemes ellátogatni... rajtunk kívül persze :)
Itt a mi rendezvényünk oldala: http://muzej.hu/hu/program/bemutatkozik-mav-start-zrt-budapesti-jarmubiztositasi-igazgatosaga-keleti-palyaudvar-szo
Kattints a "Hozzáadás a kedvencekhez" gombra, hogy bekerüljön a teendőlistádra.
A MÁV csoport az országban további rendezvényekkel is vár, melyekről a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja címen tájékozódhattok.

 

Hogyan juthatsz el a Keleti pályaudvarhoz?

Vonattal. Az pont ott áll meg :)
Napközben a M2, M4-es metróval, 5, 7, 7E, 8E, 20E, 30, 30A, 108E, 110, 112, 133E, 230-as autóbuszokkal, 73, 76, 80-as trolibuszokkal, valamint a 24-es villamossal;
éjszaka pedig a 907, 908, 931, 956, 973, 990-es éjszakai buszokkal. A járatok menetrendéről a http://bkk.hu/ weboldalon tájékozódhatsz, vagy a http://futar.bkk.hu/ címen tervezhetsz utazást.

A Keleti pályaudvar mellett a Verseny utcán elindulva a Verseny utca - Jobbágy utca sarkánál található a telephely bejárata.
Térkép: https://www.google.hu/maps/dir//47.5018231,19.0872167/@47.5006378,19.0882792,17.27z?hl=hu
Utcakép: https://www.google.hu/maps/@47.5018234,19.0873898,3a,75y,149.25h,78.17t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRDlmnZ4TYSysNkwjQ6nCTQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

 

Vasúti kedvezmények a Múzeumok Éjszakájára

 

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Debrecenbe, Nagykanizsára, Szegedre, Szombathelyre, valamint Kecskemétre mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2016. június 25-én estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire.
A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 24-én, pénteken, 10.00 órától kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 27-én, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.

 

A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.
A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről részletes tájékoztató található a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon.

További információért hívja a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatát a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.

(Forrás: Múzeumok Éjszakája hivatalos oldal - GYIK)

Van Start-Klub kártyád?

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre. Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyákkal belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél.

(Forrás: Múzeumok Éjszakája hivatalos oldal - GYIK)

Elektromos kisautó a Múzeumok Éjszakáján

Ebben az évben Budapesten a már megszokott múzeumi buszjáratok mellett két újdonsággal is szolgálnak a szervezők: az idén először elektromos kisautóval is közlekedhetnek a látogatók a múzeumok között. Az esemény kiemelt támogatója, az E.ON jóvoltából három, kismúzeumokat érintő körjáratot indítanak. A Keleti pályaudvart a "Paletta" elnevezésű járat érinti. Bővebb információ: http://muzej.hu/hu/bringazz-vagy-pattanj-elektromos-kisautoba

(Forrás: Múzeumok Éjszakája hivatalos oldal - GYIK)

És ha már idáig elolvastad...

... akkor eláruljuk, hogy még egy meglepetéssel készülünk gőzerővel. Csak itt, csak most, csak ezen az éjszakán, csak Nektek, az országban egyedülállóan... ami valószínűleg egyszeri, és vissza nem térő alkalom... és reméljük, a technika ördöge nem fogja keresztül húzni a számításainkat. Amennyiben sikeresen felépítettük, beüzemeltük, és jól kipróbáltuk kémfelvételeket fogunk közzétenni a Facebook oldalunkon, valamint a Facebook eseményünkön https://www.facebook.com/events/877585175684552/ péntek este.

Reméljük, sikerült felkeltenünk (fenntartanunk ?) érdeklődésed, és Téged is (ismét) a látogatók között tudhatunk majd! Ha bármilyen kérdésed adódna a rendezvényen való megjelenésünkkel kapcsolatban, bátran tedd fel akár Facebook-on, akár a kapcsolat@tervez2.eu e-mailcímen!

 

Megjelenésedre feltétlenül számítunk, találkozzunk a Múzeumok Éjszakája 2016-on!

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.12 0 0 1411

Üdv! Kérhetek én is egy leírást a Multikon játékhoz.

Előre is köszi.

Előzmény: IPG (1382)
hnorbi Creative Commons License 2016.05.29 0 0 1410

Pici infómorzsa az idei Múzeumok Éjszakájáról:

 

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, és a vonatra várakozókat, hogy menetrend szerinti TerVez2 expressz érkezik 2016. június 25-én, 13 órakor a 13. vágányra. Kérjük, a vágány mellett vigyázzanak! Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a vonatból égő cigaretta csikkeket ne dobáljanak ki, mert erdőtüzet okozhat, és kérjük kalauzainkat se dobálják ki, mert létszám hiány van.

Nos, előző posztunkban említettük azt a bizonyos második oldalt a "Hogyan legyünk Forgalmi Szolgálattevők" című gyorstalpaló könyvből. Mivel a Forgalmi Szolgálattevők élete nem csak játék és mese... És ebbe beletartozik az utasok és a vonatra várakozók tájékoztatása is. Ebből a folyamatból megvalósítottuk a vizuális utastájékoztató részét, vagyis az összesítő táblákat, valamint a peronkijelzőket. Néhány állomásra kiszerkesztettük a vizuális kijelzőket, így azokat ki lehet próbálni.

... és ez még csak az oldal első bekezdése volt...

Miért lesz még érdemes kilátogatni a Múzeumok Éjszakájára?

A virtuális vasútból várható még szimulátor, méghozzá mozdony szimulátor. Még az is lehet, hogy lesz itt meglepetés? Ki tudja?! Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretnénk :P

A virtuális vasút mellett a "nagyvasút" kicsinyített mását is megtekinthetik a Keletibe kilátogatók, ugyanis a Budapesti TT Barátok klubja egy látványos modulterepasztallal készül erre az eseményre.

Természetesen a virtuális és a modellvasút mellett számos nagyvasúti témájú kiállítási elem is látható lesz. Például belegondoltál már, hogy a személykocsik lengéscsillapítóit hogyan ellenőrzik? Netán szeretnél megnézni egy Z1 típusú vasúti kocsit alulról? Lesz rá lehetőséged...

A jelen kor vasútján túl megtekinthető lesz egy történelmi arcképcsarnok is a vasút hőskorából...

Az érdeklődők közelebbről is megtekinthetik a Rába 43-as kormányzati motorkocsit, valamint a MÁV KFV Kft. FMK 004-es mérő motorkocsiját és technológiáját.

A kezdési időpontoknál később érkező látogatók bármikor bekapcsolódhatnak a programba. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Csatlakozzatok Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/877585175684552/

hnorbi Creative Commons License 2016.05.07 0 0 1409

TerVez2 ismét a Múzeumok Éjszakáján!

 



A MÁV Csoport jóvoltából ismét lehetőségetek lesz kipróbálni a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort a Múzeumok Éjszakáján (2016. június 25, szombat) a Járműbiztosítási Központ - Budapest, Keleti pályaudvar telephelyén.

A tavalyi Temofeszt-en nagy sikert aratott hálózati szimulációkból a rendezvény során többet is terveztünk indítani. Itt már úgy érzed, hogy teljes mértékben kipróbálhattad, milyen érzés lehet Forgalmi Szolgálattevőnek lenni? Hát... készülj fel, van második oldal is a "Hogyan legyünk Forgalmi Szolgálattevők" című gyorstalpaló könyvben... Sőt, van még harmadik oldal is... De ne aggódj, nincs más teendőd, mint ellátogatni hozzánk kétnapi hideg élelemmel, és kipróbálni a második oldalon lévő programpontokat is. Hogy mik is ezek? Azt most még nem áruljuk el, de szerintem érdemes lesz kilátogatni. (Én legalábbis megyek - a szerk. :))

Szóval, szolgálati vezénylés...


A részletekkel - valamint, hogy mit láthattok még rajtunk kívül a rendezvényen - még jelentkezünk, szóval figyeljétek a Facebook oldalunkat!

Hívd meg ismerőseid is az eseményre. Szükséged lesz rájuk!

Csatlakozzatok Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/877585175684552/

Várunk Benneteket szeretettel!

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1408

A SIAM-nak vannak olyan (elsősorban DOS alapú) forgalomirányító játékai, ahol egér mellett billentyűzetről is lehet irányítani a dolgokat.

 

http://www.siam.co.uk/conc5/index.php

Előzmény: ElhangoltTriangulum (1407)
ElhangoltTriangulum Creative Commons License 2016.04.07 0 0 1407

Sziasztok!
Van tudomásotok olyan "forgalmista-szimulátorról" ami billentyűzettel kezelhető? Vagy rá lehet erre venni? Pl. a vágányutat beállítani nem egérkattogtatással kell, hanem az egyes gombok helyett billentyűk vannak?
Előre is köszi!

Gyurmó79 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 1406

Hali

Elküldenéd nekem is?

 

Köszi előre is

Gyuri

Előzmény: Törölt nick (1052)
hnorbi Creative Commons License 2015.10.07 0 0 1405

Sziasztok!

 

Nincs még programod a hétvégére? Ajánljuk szeretettel a TEMOFESZT 2015-ös rendezvényét a Magyar Vasúttörténeti Parkban, melyen a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is részt vesz.

 

Az idei TEMOFESZT rendezvény 2015. október 9-e és 11-e között kerül megrendezésre a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Tatai úton. Mindhárom nap 10-től 18 óráig várjuk az érdeklődőket.

 

Mit láthatsz, ha részt veszel a rendezvényen? Részünkről a "jól bevált" térképeinken kívül új térképekkel készülünk, illetve a program fejlesztéseiből is "felfedünk" előttetek néhányat. A rendezvényen megtekinthető lesz - többek között - a SimSig csapatának jóvoltából néhány külföldi forgalomirányító-szimulátor, hagyományos- illetve modulterepasztalok mindenféle méretarányban, RC járművek, vitrinmodellek, LEGO terepasztal, Playmobil városka... avagy minden, amiben a fiatalok és az idősebbek is megtalálhatják a fogukra valót.

 

Röviden a TerVez2-ről, ha esetleg még nem hallottál róla:
A TerVez2 az első teljes mértékben hazai fejlesztésű, nem hivatalos oktatási céllal életre hívott vasútforgalmi szimulátor. A program fejlesztését 2010 júniusában kezdtük el, azóta több mint 20 000 munkaórát öltünk már bele.

 

A projekt eredeti, terepasztal-vezérlő funkcióján túlnyúlva a biztosítóberendezés-szimuláció irányába haladt a fejlesztés, és csak ezután jött a torta tetejére a hab, ami az igazi különlegességét adja a programnak, és a biztosítóberendezési szimulátorok közül vasútforgalmi szimulátorrá növeli azt: a program segítségével konkrét forgalmi helyzeteket lehet szimulálni, azaz a biztosítóberendezés kezelése mellett ugyanúgy feladat (lehet) a tolatások vezetése, a szomszédos állomásokkal való kapcsolattartás, a vonatok menesztése, a helyszíni állítású váltók állítása, a FOR rendszer kezelése, a vizuális és akusztikus utastájékoztató berendezések kezelése, vagy éppen a rendkívüli helyzetekben (áramkimaradás, térközzavar, jelzőzavar, vonóvezeték-szakadás) való helytállás. Egy szó, mint száz: a TerVez2-ben egy időre Te is vasúti forgalomirányító lehetsz!

 

A keretrendszer fejlesztésével párhuzamosan Magyarország vasúti hálózatát is elkezdtük megépíteni. Jelen pillanatban több mint 3400 km hazai vasútvonal épült meg a programban, amely nagyjából 500 szolgálati helyet jelent.

 

Mit is láthatsz a TerVez2 standjánál?

 

A térképek kiválasztása során alapelvünk volt a változatossághoz való ragaszkodás. Ennek megfelelően mind nehézségben, mind biztosítóberendezésben igen széles kínálatot tudunk majd nyújtani. A korábban megszokott, és megismert (avagy "jól bevált") térképek mellé viszünk a mostanában elkészült vonalainkból is darabkákat.
A korábbi térképek közül várhatóan Monor, Bakonysárkány, Moha - Moha rakodó, Leányvár - Piliscsaba, Zichyújfalu - Börgönd, Göd, Dunakeszi, Budaörs, Biatorbágy, Tárnok, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásokat visszük ki.

 

Az újdonságokat nem is tudjuk egy hosszú mondatban elmondani, mert annyi megközelítése van az elmúlt évi munkáknak.
Mivel már rengeteg gyakorlott "forgalmistánk" van (reméljük Te is közéjük tartozol), ezért növeltük a tétet: a nagyobb forgalmú állomásokból is készítettünk állomáspárokat, ahol nem egy, hanem két egymás melletti állomás forgalmát kell irányítani. Ilyenek lesznek várhatóan Jászboldogháza - Jászberény, Maglód - Gyömrő, Mende - Sülysáp, Délegyháza - Kiskunlacháza, Dömsöd - Kunszentmiklós-Tass állomáspárok.

 

Ha még nem érzed magad gyakorlottnak ahhoz, hogy nagyobb forgalmú vonalat bevállalj, akkor egy igazi mellékvonali hangulatba csöppenhetsz Nagydorog és Szekszárd állomások között.

 

Ha már az egymás melletti állomások forgalomirányítására terelődött a szó, beszéljük egy pár szót a KÖFI-ről, mert KÖFIzzük szépen, jól vagyunk :) A KÖFI a KÖzponti Forgalom Irányítás rövidítése, amit a MÁVnál is számos vonalon használnak. Ennek annyi a lényege röviden, hogy egy-két-három ember egy vonalat, vagy vonalszakaszt egy iránytó teremből felügyel, és onnan irányítja rajta a teljes vonatforgalmat. Ilyen forgalomirányításra berendezett szakasz például a 30-as vasútvonal dél-balatoni része. Bár a balatoni szezonnak már vége, de ettől függetlenül itt a lehetőség megtapasztalni, hogy milyen is központi forgalomirányítani, így felbukkanhat a Balaton partjáról Balatonaliga - Szántód-Kőröshegy állomások közötti rész.

 

De ha esetleg "többre" vágynátok, mint az egyedüli játék, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad csapatban. Vagyis készülünk olyan térképekkel, ahol (legalább az egyik oldalon) nem gépi szolgálattevő ül, hanem hús-vér forgalmista-tanonc. Vagyis olyan hasonszőrű zöldfülű, mint Te ;) Ilyen szimulációt a tervek szerint Dunakeszi - Göd, Dunaharaszti - Soroksár - Soroksári út, Üllő - Monor állomások között valamint Maglód - Gyömrő, Mende - Sülysáp, Délegyháza - Kiskunlacháza, Dömsöd - Kunszentmiklós-Tass állomáspárok között próbálhatsz ki. Hogyan is kell elképzelni egy ilyen hálózati játékot? Készítettünk egy rövid filmecskét, amiben megmutatjuk, hogyan is megy az engedélykérés-indulási időközlés a hálózati játékban.
Video:

 

Egyedüli játékban gyakorlatilag az összes hálózati állomás is kipróbálható lesz, ezen felül egyedülálló állomásként Püspökladánnyal igyekszünk készülni.

 

Belépők

 

Felnőtt: 2.400 Ft/Fő
Diák, Nyugdíjas: 1.500 Ft/Fő
Gyerek (3 és 6 éves kor között): 1.000 Ft
Gyerek (3 év alatt): ingyenes
Családi jegy (2 felnőtt és 1-3 gyerek*): 5.000 Ft/db
Csoportok számára egyénileg adunk ajánlatot. Írjanak az info@temofeszt.hu e-mail címre Hrubiák Viviennek.
*14 év alatti gyerek!


Találkozhattál már velünk a tavalyi TEMOFESZT-en, a Múzeumok Éjszakáján a Keleti Pályaudvaron, a Szimulátorközpontunkban, honlapunkon, a tervez2.eu-n, Facebook-on, Google+-on, YouTube-on. Ha esetleg mindezen lehetőségeket elszalasztottad volna, most bepótolhatod! Legyél Te is forgalomirányító!

 

További információkat találhatsz Facebook eseményünkön: https://www.facebook.com/events/493910234110119/.

 

Reméljük, sikerült felkeltenünk (fenntartanunk ?) érdeklődésed, és Téged is a látogatók között tudhatunk majd! Ha bármilyen kérdésed adódna a rendezvényen való megjelenésünkkel kapcsolatban, bátran tedd fel akár Facebook-on, akár a kapcsolat@tervez2.eu emailcímen!

 

Megjelenésedre feltétlenül számítunk, találkozzunk a TEMOFESZT 2015-ön! Egy szó, mint száz. Ha voltál tavaly azért, ha nem, akkor pedig azért gyere az idei TEMOFESZT-re :)

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2015.08.10 0 0 1404

Beruháztam Huddersfieldre is, hát... Jó, mert tényleg viszonylag sok vonat van, viszont a harmadik csoport után már kívülről fújod, hogy ki merre megy. Tehervonat meg annyira kevés van, mintha nem is lenne, és az is csak átszalad a képernyőn.

 

Carlisle újrakiadását várom már nagyon, Pascal írt hozzá egy 1980-as menetrendet, amiben a vonatok száma jóval meghaladja az ezret... :)

Előzmény: nazareth (1403)
nazareth Creative Commons License 2015.08.06 0 0 1403

Igen, a King's Cross nekem is örök kedvenc, megunhatatlan. Nehezítésként az is jó, ha valami kiegészítő menetrendet hozzácsapsz az eredetihez, hogy a pörgő személyforgalom mellett még mindenféle terelt tehervonatokkal is bajlódhass :)

 

A Signalsoft SpDrS60-as sorozata valóban egészen színvonalas termék, és valóban nem használ neki az ütemes menetrend. A Rajna-bal-parti vasútvonalon egy sor olyan kisállomás van, ahol szinte semmi teendő nincs, legfeljebb annyi, hogy óránként egyszer a megfelelő vonat előtt szedd ki a bejárati jelzőt ÖJÜ-ből, nehogy elszalaszd az előztetést.

 

Illetve ugyancsak nem tetszik a Signalsoftban, hogy a monoton személyforgalom mellé beszórt egy-két tehervonat menetrendje nem igazán van kidolgozva. Előfordul, hogy egy pár tehervonat menetrendje csak szimplán véget ér egy állomáson, aztán lehet kerülgetni őket... vagy találomra elküldeni valamerre, ami elég nagymértékben illúzióromboló.

 

Nem tudom, hogy Signalsofték ráfeküdtek-e már a menetrendekre.

Előzmény: PanzerMk5 (1402)
PanzerMk5 Creative Commons License 2015.08.05 0 1 1402

Én a King's Cross-t díjazom, régi menetrenddel, ahol még a mozdonyokkal is lehet "szórakozni", nehezítésként vágányzárakkal.

Meg néhányszor beruházok Signalsoft progikra. Az SpDrS60 már hasonlít a Dominóra, csak az ütemes menetrend nem használ az ilyen programoknak.

Előzmény: nazareth (1400)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2015.08.05 0 0 1401

Én még ma is kitartok mellette :)

 

Most a legújabb kedvenc Salisbury, amihez egyből kétféle menetrend van: egy 1988-as (sok tehervonat, iparvágány-kiszolgálás, körbejárós mozdonyos vonatok stb.), és egy 2012-es, amiben viszont sokkal többet kell tolatgatni, mert a Waterloo-Exeter vonatok vége itt leakad, hogy aztán visszafelé ráakadjanak egy másik vonat elejére felfelé. Vagy az eleje megy Exeterbe, a vége Bristolba, ilyen is van :)

Előzmény: nazareth (1400)
nazareth Creative Commons License 2015.08.04 0 0 1400

Ez volt az a játék, amelynek köszönhetően rákattantam a forgalomirányításra és a bizberekre. Nagy előnye, hogy egyszerű. Ezután jött a SimSig, ami már jóval komplexebb. Van benne menetrend, pontozás, hibák, egyszóval kihívások. Ki is tartottam a SimSig mellett 10-12 évig... :)

Előzmény: PanzerMk5 (1399)
PanzerMk5 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 1399

Nyertél! Tied a hangszóró, és köszi! Így név alapján keresve azt adta ki.

 

Előzmény: nazareth (1398)
nazareth Creative Commons License 2015.08.04 0 0 1398

Jaaaa... Akkor az a Dispečer (Forgalmi Szolgálattevő) lehetett. Nem igazán szimulátor, inkább játék. Egyszerű, mint a faék, nagyon könnyen lehet hozzá pályákat gyártani. Valószínűleg ezért is készült hozzá annyi magyar pálya.

Előzmény: PanzerMk5 (1397)
PanzerMk5 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 1397

Az ennél sokkal egyszerűbb volt. Nyilakkal lehetett kijelölni a vágányutat.

Előzmény: nazareth (1396)
nazareth Creative Commons License 2015.08.03 0 0 1396

Arra esetleg emlékszel, hogy milyen rendszerű bizbert szimulált?

 

Jelenleg a legkomolyabb magyar bizber-szimulátor a TerVez2: http://tervez2.eu/portal/

Előzmény: PanzerMk5 (1395)
PanzerMk5 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 1395

Jó pár éve volt egy magyar forgalomirányító program. Én a Kelenföldre,Keletire, meg Nagykanizsa környékére készültre emlékszem. A neten már nem találom. Létezik még valahol?

hnorbi Creative Commons License 2015.05.25 0 0 1394

Előzmény: hnorbi (1393)
hnorbi Creative Commons License 2015.05.01 0 0 1393

Szervusz!

 

Egyelőre nincs. Viszont szerintem érdemes lesz a Múzeumok Éjszakáján a Keleti kocsijavítójába kinézni ;)

Előzmény: ms73 (1392)
ms73 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 1392

Szia.Nincs valami demó verzió,amit ki lehetne próbálni?

Előzmény: hnorbi (1391)
hnorbi Creative Commons License 2015.04.13 0 0 1391

Pár információ a TerVez2 háza tájáról

Ahogy azt már olvashattátok, Szimulátorközpontunk hamarosan megnyílik. Most írhatnánk megint szép, hosszú mondatokat arról, hogy ez mennyire is jó, de reméljük, ezt már úgyis tudjátok! J

Következzen tehát a lényeg: 2015. április 19-én ingyenes nyílt napot tartunk a Szimulátorközpontunkban, ahol előzetes jelentkezést követően lehetőség lesz a program kipróbálására. Hogy mi minden vár Rád? Leírhatnánk ide is, de van egy jobb ötletünk! Kattints a linkre, és nézd meg Te magad! Olvasd el Házirendünket, és jelentkezz, amíg van szabad hely! (Ha esetleg nem voltál elég gyors, ne csüggedj, ez csak a megnyitása a Szimulátorközpontunknak…  :) )

Ha bármi kérdésed, problémád merülne fel, bátran jelezd a kapcsolat@tervez2.eu email címen!

http://tervez2.eu/portal/szimulator_kozpont.php

 

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2015.03.31 0 0 1390

A húsvéti nyuszit megelőzve Geoff és csapata kiadta Derby PSB területét a SimSigben. Érdemes kipróbálni, egy személy is kényelmesen elkezelgeti, nem annyira pörgős, cserébe van minden: egyvágányú pálya token rendszerrel, ground frame-ek stb.

hnorbi Creative Commons License 2015.01.06 0 0 1389

Bár a kérdés nem nekem szólt, de:

 

"Titkos belső információk szerint hamarosan Budapesten elérhető lesz. Sajnos egy rakat akadály gördült elénk, így a Jézuska picit késni fog"

 

:)

Előzmény: Muki95 (1388)
Muki95 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 1388

A T2 lesz-e valaha publikus (mármint bárki által játszható)?

Előzmény: SnailSims (1378)
kadajo92 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 1387

Szabad még kéregetni? :D

Előzmény: IPG (1382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!