Biztossan soknak hallotzák már az AP- fogalmát. Tudatos álmok, éber álom, Tisztaálom stb. E témában szeretnék most uj topikot nyitni, főként saját tapasztalataimat leírva. Elhatároztam, hogy alaposan tanulmányozom a témát és megpróbálokegy nálam is müködő módszert kikisérletezni. Ennek a folyamatos leírását tervezem itt.
Természetesen minden érdeklődő hozzászólást, kérdést, tapasztalatot szívesen veszek.
Induljon hát az UTAZÁS !!
Ahogy olvason, ez egy spontán AP lehetett, ugye milyen fiucsa átélni ? Valószinüsitem, hogy tapasztaltad, milyen nehéz megfogalmazni, szavakba önteni egy ilyen élményt.
Azért kicsit irigyellek is kicsit. Az itteni világba mégy csak egyszer sikerült AP-t összehoznom. Az is csak már másodperc volt. Olvastam egy leírást, hogy valaki rendszweressen tudott AP- produkálni az itteni (fizikai) világba. Belebujt a fütéscsövekbe, vizvezetékbe, belülrül megnézett egy csomó tárgyat, gépet, , épületet, autót, élőlényt stb. Rendkivüli élmény és tapasztalat lehetett.
Nem gondoltál rá, hogy érdemes lenne ismét kipróbálni ?????
Ha épp lepihenek, de nem az alvás céljából, hanem pl. megkisérlek egy AP-t, vagy csak kicsit meditálni akarok, akkor sokszor észreveszem, hogy van egy különleges pont. Ez a pont olyan mint egy útelágazás. Ha az egyik irányba megyek, elalszom, ha a másokba , valami más lesz belőle. Érdekes, de egyszerre lépcsőnek is érzem a dolgot. Egyszerre lépcső és útelágazás is. Nem is tudom pontossan megfogalmazni.
Mindenféle képpen jó eredmény. Szerintem a legkisebb tudatra ébredés, észlelés is nagy eredmény . A legrosszabbb amikor a totálisan semmire sem emlékszik, vagy semmit sem érzékel az ember.
Szerinted az, hogy ha egyre többször jövök rá félálomban, mikor még tart az álom, de egy kicsit már ébredezek, hogy ez csak álom...(érted ugye:-) ) az haladás ilyen téren?
Biztosan én is hamar elbuknék, ha minden gondolatom valóra válna, de valahogy el kell kezdeni...
Az álmok szintjén én már nagyon rég óra próbálok valami kézzelfoghatót elérni. Az is mondhatnám , hogy már jó pár évtizede. Az mellett, hogy nagyon sok rendkívüli élményt sikerült megtapasztalnom, sajnos a tudatosság (tudatos álom) nem lett gyakoribb. Észrevettem , hogy a dolgok periodikusan visszatérnek, de valahogy az az érzésem, hogy ez nem tőlem függ.
Furcsa, fordított helyzetbe vagyok, mert a reflex szerűen, spontán "ajándékkén" megtapasztalhattam, hogy milyen egy AP. Most , hogy tudom mit keresek, muszáj kitaposnom az utat magamnak és talán másoknak is.
Én is nagyon óvatos vagyok, és voltak rémisztő élményeim, de ennek ellenére már nem tartok semmitől. Minden félelmem elpárolgott.
Hát igen. Ezek nálam is hasonlóképpen működnek. Tárgymozgatás, falon való átjárás, tárgyak megváltoztatása stb. Sajnos a tudatosság, mármint az, hogy álmomban tudatra ébredek és innéttől irányitom a történéseket, ritka. Pont ez is az amit szeretnék fejleszteni. Remélem, ha az AP-k kérdésében eredményeket tudok elérni, a tudatos álom is fejlődik.
Amit leírsz az a nagy többségnek "csak álom". Sokan vélik azt, hogy az ilyen álmokkal nem kell törődni, mert semmi jelentőségük, hasznuk.
Más vélemények szerint ezek (és ide tartozik az álmokban bejárt világok) asztrális szintek, más világok. Vagy elek kisugárzása miatt álmodunk ilyeneket, vagy azért mert még "emlékszünk rá" hogy ott voltunk/oda megyünk.
Ha ilyen jó adottságaid vannak miért nem próbálkozok AP-vel ? Gondoltál már rá ?
Tegnapi két próbálkozásomat megzavarták, sajnos be kellett látnom, hogy ez nem fog összejönni. Megpróbáltam ma is, de - valószínűleg a nagy igyekezet miatt - semmire sem emlékszem. Sajnos. Ez egy gyakori hiba. "Úgy kell nagyon akarni, mitha nem is akarnánk egy kicsit sem"
Igyekszem eredményeket és használható infókat is összegyüjteni. Itt van pl. az első:
Kérdezhetné bárki, " És mi hasznal ennek az egésznek ?" Mire használható, van-e valami értelme ?
Most az önuralom és a koncentrációs képesség fejlesztését kihagynám, ez is benne van és fontos is.
Az első igazi érték, az , hogy megtanulható, elsajátítható és begyakorolható egy "gyors pihenési technika". Mivel elég "mélyre" kell lemenni, mondhatnám hétköznapi nyelven "alfába", de lényeges, hogy nem elaludni !!! ezért előbb - utóbb ez az energetizáló relax, ami a folyamat első lépése, igazán jó , hasznos segítség lehet a hétköznapokban. Ha van pár nyugodt percem, szoktam alkalmazni. Jobb mint a kávé. Nincs mellékhatás, maximum néha "túltölti" magát az ember. Volt, hogy úgy fel sikerült töltődni, hogy két napig nem aludtam. Hát maximum ilyen káros "mellékhatások" jelentkezhetnek.
Tényleg nagyon össze van keveredve sok, a témával kapcsolatos fogalom. Az asztrál teszt helyett sokszor a szellem szót használják. Bizonyos értelembe igaz is. A későbbiekben megpróbálom elkerülni ezeket a csapdákat, mivel én is csak saját tapasztalataimra és a mások által leírt és jó, rosszul definiált meghatározásokra tudok hagyatkozni.
Ok. Az AP az asztrál projekció rövidítése. Tulajdonképpen ez önmagunk egy részének az asztrális testünknek a kivetítését jelenti. A téma azért is zavaros egy kicsit, mert több olyan dolog van, ami hasonlatos és összekeverednek a jelentések.
Talán egy gyors kategorizálás, eltekintve attól, hogy lehetnek átfedések:
- Tudatos álom. Ez az amikor álmunkba ráébredünk, hogy álmodunk. Sokszor csak a felismerés történik meg, de vannak olyan tudatos álmok, amikor teljesen átvesszük az irányitást a történések felett (repülhetünk és sok más fantasztikus dolgot is csinálhatunk) - Tiszta Álom (ez a Tudatos álom, teljesen ami irányitásunk alatt) - Félálom . Az ébrenlét és a álom között féluton néha sikerül megállni. Ez egy nagyon labilis és nehezen kontrolálható állapot. Jellemző rá a kettős tudat egyidejű érzékelése és sok más álmokból ismerős dolog. pl. pontlátás, szavak nélküli kommunikáció stb. - AP a fizikai világban. Ez a halál közeli élményekből és a klinikai halálból visszatértek elbeszéléseiből lehet ismeről. Az itteni, fizikai világba lép ki az asztrál test. Mindent hall, lát, de kommunikálni nem tud az élőkkel. -AP más asztrálsikokra. Sok ősi és modern leírásban van szó arról, hogy a fizikai világot több asztrális , egyidőben létező világ veszi körül. Van ami nagyon hasonlit a fizikai világra, van ami felfoghatattlanul más. Itt a gondolat erejének közvetlen hatása van környezetre.
Ez a "jó poén" épp elég indok arra hogy innentől ignoráljam ezt a rovatot. Nem, ne válaszolj, és ha azt hiszed hogy a "kripli" érdekel, hát becsapod saját magad. Abból hogy "érted a viccet" ki is nézem belőled. Vagy csak túl sznob lennék, és indokolatlan szintekkel küzdök? Mindegy.
Igen , itt az első tévhit amit tisztázni kell. A közhiedelemben elterjedt az, hogy kábszeres behatás és az ilyen misztikusnak vélt AP. hasonlit. Sajnos ezt még "komoly emberek" szájából is hallani lehet. Hát az a nagy helyzet, hogy a kettő ég és föld. Ezt csak az keveri össze, aki nem tapasztalta meg pl. az AP-t, vagy más ilyet. pl. tudatos álom, tiszta álom. stb. Mig az egyiknél veszit az ember a tudatából, a másiknál növekszik az.
Én kifejezetten ezért próbáltam ki pár drogot, de az más. Én szarul érzem magam a drogok hatása alatt. Én nem ezt keresem, mert ez valami egészen más.
Hát ez igaz, mivel én sem tudom melyik jó és melyik használható számomra, ezért nyitottam ezt a topikot. Remélem tudok segíteni vele másoknak is. Ha végigolvasod , sok választ fogsz kapni, legalább is az én szemszögemből. Egy már most biztos: Ami másnál működik, az nálam nem biztos és fordítva.
Nem írnám le mi az az AP, vagy a testből való tudatos kilépés. A témával kapcsolatossan nagyon jó és elég sok információ van fenn a neten.
Én is itt találkoztam egy leírással, amit megpróbáltam , de előszőr és úgy ahogy ott leírták nekem nem sikerült. Noha vannak tapasztalataim "Furcsa dolgokról" erről egy darabig azt hittem, hogy valami "mese"...de történt velem valami. Egy délutáni pihenés alkalmával spontán kilépés történt. Az élmény megdöbbentő volt. Két részre szakadt tudatom mindkét fele én voltam, egyszerre itt és egy másik világban. Ez az élmény adott erőt, hogy tovább folytassam a kísérletezést. Sajnos a dolog a spontán természete miatt nem előidézhető. Ez nekem nagy probléma, mert nem vagyok az a típus, aki hipnotizálható, vagy szuggerálható. így az ön hipnózis és más hasonló nem jöhet szóba. Márpedig lennie kell valamilyen módszernek, amivel akkor és oda mehetek az asztrál világokban, ahová akarok ? ! Vagy így vagy úgy ,de apró lépésenként elidulok saját módszer kidolgozásának útján. Egy kicsit másként kezdem el:
Az első nagy lépés után most szerényen és kitartóan közelitem meg a témát. 2008.07.04. 9,00 óra körül:
Mivel valahol azt hallottam, hogy a hiedelmek ellenére sem az étkezési szokások (húsevés), sem a napszak, holdszak,vagy más "misztikus tényező" nem befolyásolja az AP sikerességét (hacsak úgy nem , mint az önmagát megvalósító jóslatok) reggel próbálkozok vele.
Ledöltem és a szokásos csakra nyitogatásos módszerrel kezdtem. Egy kicsit másként, gyorsítva, elnagyoltan. Tulajdonképpen az alapgondolat az volt, hogy a csakrák mint generátorok induljanak el és termeljenek (hozzanak át) olyan energiát ami szükséges az AP-hez. Az ellazulás alatt örömmel érzékeltem, hogy némán dolgozó csakrák erőteljesen dolgoznak. Az arcomon éreztem "pókhálószerű érzést". Próbáltam kiemelni vagy kivetíteni magam, de nem sikerült. A sokhelyen leírt "kötélmászásos technika" sem működött nálam soha. Hagytam had merüljek még jobban bele ebbe az állapotba. Nem tartottam valószinűnek, hogy elalszom, mert nemrég ébredtem fel egy cseppet sem voltam álmos. Ekkor egy uj érzésként jelentkezett egyfajta emelkedés érzése. Mintha liftezne az ember. Az érzés teljesen autómatikus volt. A szívcsakra irányából felfelé éreztem. Kisebb megszakitásokkal szinte 2-3 percig folyamatosan. Ez kellemes volt. Aztán képek kezdtek jönni. előszőr homályos, majd egyre élesebben. Bár tudtam, hogy ez még távol lehet az igazi AP-től, azért csak hagytam és vártam, hogy mi történik. Egy magasabb világot ládtam körvonalazódni felettem. Olyan volt mint egy óriás, levegőben úszó sziget. Az alja sima és szürke volt. Elég távol volt tőlem. Volt az egyik szélén egy lenyúló ága. Ez alacsobabb volt a többi részénél. Emelkedés közben lassan beleláttam. Enneg a világnak a "berendezése" nagyon idegen és semmihez máshoz sem hasonlitható képet mutatott. Bonyolult szerkezetű "házai" inkább valamilyen gépeknek látszottak. Próbáltam beazonosítani, felismerni, megérteni valamelyiket, de nem tudtam. Ekkor döbbentem rá, hogy talán most sikerült valami és ez az izgalom sajnos visszalökött az itteni világba. A kép eltűnt, elvesztettem a kapcsolatot. Igy szakadt meg az első komoly utazási kisérletem.
Azért örülök, mert történt egy-két jó dolog . Ez az uj emelkedési érzés jó, lehet, hogy talán majd visszatér és használható lesz. Még mindig érzem egy kicsit. Az is jó, hogy láttam valamit, bár tudom, hogy nagyon messze lehettem egy igazi utazástól.
Mindegy, apró lépések és kis eredmények is meghozhatják a nagy eredményeket. Talán biztosabban lehet építeni rájuk !
Nem titok, hogy már kisérleteztem-e témában és az sem, hogy valami szerencse, vagy más egyéb ok miatt elég meggyőző élményekre is szert tette. Sajnos nálam ez eddig csak spontán módon következett be. Itt az idő, hogy utat keressen. Saját utat, de lehetséges, hogy ez az ut másoknak is használható lesz.