Kőbánya Kispestnél a metróvégállomásnál lebontották azt a felüljárót amelyen a Reptéri busz megállóhelyet el lehetett érni?Most honnan indul a reptéri busz Kőbánya Kispestről??
Ugye a Köki még nagyon nincs kész? Mert remélem, az induló részen nem ezt a padlót szánják véglegesnek, hanem vmi kulturált kőburolat lesz.
Nem tudtok arról, hogy a KöKi új állomásán kerül-e üvegfal az érkező vágány és az induló peron közé? Csakhogy legyünk annyira kultúráltak, hogy valóban kihasználható legyen az induló peron. Talán látszódik ezen valami ilyesmi van a Lisztferi 1 kilátóteraszán, a kép jobb alsó fertályában.
Valahonnan elérhető az a tájékoztató PDF-ként, amely az új végállomást "térképen" is ábrázolja, mutatva, hogy melyik busz honnan fog indulni? Arra gondolok, ami a Kőbánya-Kispest metró megálló környékén több helyen is ki van ragasztva a falra?
Se a BKK, se a BKV nem látta hasznosnak feltölteni...
Mivel konkrétumokat nem mondtál - ezzel felfedve a végleges renddel kapcsolatos problémáidat -, ezért csak általánosságban tudlak megcáfolni: maximálisan tévedsz. A végleges elrendezés pont hogy figyelembe vette a járműtípusok sajátosságait, a végállomás adottságait és az utasszempontokat is. Mivel a variációk száma nagy, ezért bármilyen módosítással az egyik érdekneknek kedvezel, a másiknak meg ellenkezőleg.
Hagyjuk! Nem akarok ebbe belemerülni, legyen elég annyi, hogy a jelenlegi és végső forgalmi rend olyasvalakitől származik, akinek fingja sincs a forgalomszervezésről, de még csak a helyszínről és az oda érkező viszonylatokról, valamint azok beérkezési útvonaláról sem. A közlekedési ismeretekről, tömegközlekedésről és a járművezetésről pedig úgyszintén.
Nem tudom a hozzáértők és szakemberek alatt kire gondolsz. Többféle szempontot kellett figyelembe venni a forgalmi rendnél, ezért kérdés, hogy ami szerinted a legjobb volt, az vajon az utasnak is megfelelő lett-e volna.
Nem fogják! De, ha már ilyen szarul tervezték, legalább a forgalmi rendet elfogadták volna úgy, ahogy azt a hozzáértők, szakemberek megálmodták. De nem! Jött egy kis buzi megint a BKK-tól, gondolom valami beltenyészet, valakinek a hülye gyereke, akt be kellett dugni valahová, mert semmire nem jó és ő megrajzolta, mi legyen.
Ne tessék a tervezők rátermettségét megkérdőjelezni! A tervezőintézetet még Kern András is megidézi egyik humoreszkjében, tehát ez úgy jó, ahogy van. Nehogy má egy sofőr mondja meg a nettó ötvenrugós tervezői óradíjat zsebre tevő mérnökúrnőnek, hogy mekkora íven tud bekanyarodni a csuklósbusszal. Egyébként meg, ha a megrendelőnek (esetünkben a bevásárlóközpont építtetőjének) ez megfelelt, akkor jó, a közlekedés lebonyolíthatósága már sokadlagos tényező.
A népligeti buszpályaudvar is működik, legfeljebb tolatnak, torlódnak (mert az a nyavalyás busz ívmenete nem írható le két, egymástól egy busz-szélességnyi távolságra lévő koncentrikus körívvel), csak néhány kisebb baleset történt eddig.
Egyébként voltak próba (bemutató, oktató) menetek. Vasárnap délelőtt még el lehet menni könyörögni, hogy áldozatunk kedves (és ne utas) legyen.
Hacsak a parlament a mai nap nem változtatja meg a naptárt, ez biztos így is lesz:-)
Az ideiglenes forgalomba adás várhatóan kicsit később valósul meg. Először az arra kijelölt hatóságoknak engedélyezniük kell azokat a terveket, amelyek a felépített állapotot mutatva (utólagosan) kérik a létesítmény megvalósításának (előzetes) engedélyezését.
Az egy dolog, de valami marha az oszlopokat a járdapatkától 10centire tervezte. Vagy a járda szélét az oszlopoktól, tök mindegy. Próbálj kiállni egy 280-assal, vagy egy 412-essel egy előtted álló busz mögül, ami mondjuk a treffen ragadt. Nem baj, majd egy "okos" BKK-s megmondja mi legyen. Végül is ezért a produkcióért marják fel havonta azt a kis aprópénzt.
Tapasztaltad volna, hogy a külföldi túristákat és a magyarokat is oda-vissza küldözgették a KÖKI és a Határ út között. Ők nem tudták, hogy a Határ útnál le kell szállniuk.
Én tapasztaltam. A sárgruhások is el tudnák mondani erről a véleményüket és sok buszvezető is. A Határ úton beszélgettem velük elég sokat.
Amúgy én nem tartozom az elégedetlenkedők közé, csak egyszer jártam pórul, mikor a 200-sal jöttem a reptér felől. A KÖKI közelében lakom... Hallottam amikor az utasok átkozódtak.
"azért azt se lehet feltételezni, hogy valaki a fülén-szemén ült hónapok-évek óta, és fogalma nincs a köki áthelyezéséről. ha meg siet, még mindig ott a lehetőség, hogy elinduljon időben, fölkészülve az ilyenekre is."
Egy külföldi is, aki életében először jár Pesten, és azt sem tudja, hogy szét van túrva a Határ út/Kö-Ki? Aztán mehet vissza, amivel már bukott vagy fél órát.
"aki külföldiként fölszáll egy buszra, amit mondjuk a térképéről nézett le, annak nem tűnik föl, hogy egész más van rá kiírva? nem olvas? nem kérdez?
én, ha külföldön lennék, legalábbis gyanakodnék."
nem tűnik föl, hogy egész más van rá kiírva - egy külföldi egy bizonyos szöveget keres/figyel, ha más van kiírva, az neki olyan, hogy nem a keresett helyen vagyok.
Legyen mondjuk metró, és a térképről kinézte a Ferenc körút vagy Moszkva tér átszállást. Mikor kezdjen el gyanakodni? Amúgy ezen a nyom nélküli átnevezéseken nagyon ki vagyok akadva (persze már magán az átnevezés tényén is). Miért nem lehetett a "Moszkva tér" feliratot áthúzva otthagyni?
ja, persze, mehetett volna arra, amerre a másik x járat, csak tök fölösleges lett volna, plusz menetidő lett volna a 200e-nek.
továbbra se értem, mért ragaszkodott volna valaki a 200e-hez a köki-határ út távon. ha meg azt akarod mondani, hoyg valakinek kényelmesebb lett volna a kökin leszállni valami járatról és - a példádnál maradva - a környéket nem ismerve, a csomagjaival megtalálni a reptérre menő busz megállóit és oda átzarándokolni, mint a határ útra bemenni és ott mintegy 50 méter megtétele után fölszállni a 200e-re, hát ezt inkább bizonygasd másnak.
még egyszer: tájékoztató táblák-matricák kint voltak. a köki-megállóban minimum két hónapja ott állnak a mellényesek, akik elmondják az esetleg arra tévedőnek, hogy még egyet tovább. egyáltalán, aki külföldiként fölszáll egy buszra, amit mondjuk a térképéről nézett le, annak nem tűnik föl, hogy egész más van rá kiírva? nem olvas? nem kérdez?
én, ha külföldön lennék, legalábbis gyanakodnék.
azt aláírom, hogy mindenkinek szoktalan volt, de be kéne már fejezni ezt az állandó felháborodást.......... segítsd magadon. (azt már meg se kérdezem, hogy akik mégis megtalálták a 200e-t, azoknak ez hogy sikerült.)
egy ilyen szörnyűlködőt egyszer végig kéne vezetni azon az úton, ahol jött, hoyg hány tacepao mellett jött el, miközben nyomatta a süketségét. más kérdés, hogy fölfokozott állapotban nehéz is végig olvasni egy ilyet, pláne, hogy a magyarok szövegértési képessége amúgy is a béka segge alatt van.