Egyébként volt infóm a vonatról, igazából az volt az egyetlen kérdés, hogy mikor mennek ki ténylegesen is tolatni... Volt már rá alkalom, hogy 2 egymást követő nap is lemondták a menetet, ráadásul teljesen bizonytalan, hogy délelőtt vagy délután mennek. Egy szép napos délutáni napon szívesen elmennék még egyszer érte. :))
Én voltam az elkövető :) Készült még pár kép... Tudtommal igen régen nem volt errefelé kiszolgálás. Örülni kell ennek is. :) Egyébként mit hoznak a telepre?
Két hete egy Szergejt láttam a térképen, de elment mire odaértem. Igazából nem vagyok biztos benne, hogy kocsikat hozott, talán csak valami fűnyírót, mert tele volt nyírt fűvel a környék.
Mostanában mintha kicsit gyakrabban portyáznának felénk. Délután már Kecskemét felé tart, miután délben az RCH Eas kocsikból kiállított tehervonatát Szeged-Rendezőbe vontatta.
A Hungarokombi végelszámolás alatt áll, megmaradt vagyontárgyait értékesítik. Ha a területet a HKcsak bérelte, akkor a bérletet már valószínűleg felmondták.
Most azt nem értem,hogy a nem használt ro-la vágányt miért nem adják át újra nyilt rakodónak,mint ahogy régen volt.Nem kellene a szállásra levinni a kocsikat.
Valaminek azért csak kellett lennie, mert a Budapesti úthoz közel lévő szakaszon elég sok sódert szórtak szét. Október végén emlékeim szerint itt még fű volt:
En nem ezt a reszet kerdojeleztem meg. Hanem ,hogy egyaltalan lehet e deficit mentesen ezt csinalni? Mert a kozuton a kamionokat szido autosokon kivul es azon kivul akik kapnak ra allami donaciot masnak nemigazan rentabilis a dolog. Kozutas fuvarszervezokent az egesz RO-LA koncepciot nemtartom versenykepesnek. A nagy cegek ugyis csak a potokat fogjak fuvarozni vasuton aztan azt majd bervontatassal szet szorjak. a kicsik meg a surgos cuccok mennek labon...
Ez arról szól, hogy egy magán csapat magán vállalkozásához állami pénzt kér hosszú távon.
Van ilyen számtalan témában/ügyben, évente, hazánkban.
Az állam pedig hol ad, hol nem ad.
Mindíg az kap, aki a politika által preferált személy.
Ha az állam leteszi most helyettük azt a 150 millió forint kauciót + évente kifizeti azt a kb. 1,3 milliárd forint veszteséget amit majd termelnek, + odaadja nekik a fejlesztésekre kért pénzt (kocsik) akkor hosszú-hosszú évekig elmuzsikálnak ők Dorozsmáról.
Wells eleve rossz célállomás, messzebbre kellene vinni azt a kamiont.
A RoLA a kíséretlen forgalomhoz (konténer) elenyésző számú, kis túlzással az is mondható, hogy alig számszerűsíthető melléktermék.
Szórakozás.
Tomcsányi erre tette fel az életét.
Huszon éve RoLa pápa Magyarországon.
Ha sikerül meggyőznie egy pénz felett is diszponáló politikai potentátot, akkor hosszú hosszú évekre megvan az újabb elnöki/vezérigazgatói megbízatása.
Pont az a lényeg,hogy ma már az autópályáról dorozsma jobban megközelíthető.80-as évek végén már készült is egy terv a rendező és tisza-rakodó kiköltöztetésére dorozsmára.