Keresés

Részletes keresés

kimi075 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1478
Szia!

Itt a földszinten sajnos nem láttam, de viszont ki kellene írni a faliújságra ,mert szerintem nem sokan olvassák a fórumot sajnos!

Én felajánlok a becsületes megtalálónak 1 üveg sört v colát!
Előzmény: erase (1477)
erase Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1477
Senki...? Totál el vagyunk keseredve...
Előzmény: erase (1476)
erase Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1476
Kedves szomszédok !

21 hónapos kislányunk valahol a lift és a mélygarázs között elveszítette hű alvóstársát, egy Disney-s plüss tigrisfigurát, és nélküle nem tud elaludni, ezzel a tigrissel alszik el már 5 hónapos kora óta. NAGYON FONTOS LENNE, hogy MEGTALÁLJUK, kérem, hogy aki esetleg látta, vagy megtalálta valahol, az értesítsen !

Hálás köszönet,
Győri Gábor
A. épület, III/64.
Tika13 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1475

Köszi szépen, sikerült megoldanom a dolgot. :)

 

Előzmény: Kunky (1466)
GTi 4ever Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1474
Nekünk már levették!

Amikor Balla ügyvédúr szólt, hogy 18eFT-al fáradjak be hozzá (ebből 6eFT volt a jelzálog törlés), akkor befáradtam, és kb: 1 hónapra rá amikor néztük a tulajdoni lapot, akkor már nem volt jelzálog.


Érdekesség vagy inkább bosszúság, hogy nekünk kell kifizetni a jelzálog törlését amit nem is mi vettünk fel hanem az építtető, így pedig szerintem vagy neki vagy pedig az OTP-nek kéne állnia...
Előzmény: Törölt nick (1473)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1473

Sziasztok!

 

Megtörtént nekünk a tulajdoni lapon a tulajdonosi bejegyzés, viszont az 1.600.000.000 Ft os jelzáloga a Mártonfynak még mindig a lakásunkon van. Ez normális? Van még más is akinek a tulajdonosi bejegyzés után is rajta maradt? Úgy érzem elkallódhatott a "jelzálog törlési engedély" a Földhivatalnál, vagy csak simán ilyen hosszú ideig elhúzódik ez ? Egyáltalán mit lehet tenni, hogy ez lekerüljön a Tulajdoni lapról?

Remélem kapok választ valakitől. Köszönöm szépen

sziren220 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1472
Kedves MoveArt!
----------------------
Én egy picit finomabban válaszolok kérdésedre.Nyugodtan szedd le a matricát,nem kerül pénzbe,és bejelentési kötelezettséged sincs.A szekrényedben a folyosón van egy csap amit ki kell nyitni,a termosztátot tekerd a neked kedvező hőmérsékletre,és máris jó pénzért meleg lesz a lakásban.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves AZP!
-----------------
Elhiheti,hogy vannak dolgok amiket nem mondtak el mindenkinek!
Tévedni emberi dolog,én nem haragszom rájuk ezért,mert nagyon sok átadás zajlott egymás után,aminél képtelenség mindenre kiterjedően odafigyelni.De ha még el is mondták,akkor is ott nekünk lakóknak szerintem egyszerre túl sok volt az infó,meg aztán a kulcs kézhezvételének örömétől mámorosan ki a csuda tudott mindent megjegyezni?Azért van a fórum,hogy segítsük egymást,kérdezhessünk,véleményezzünk....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ázás:Nekem szerencsém volt,még akkor beáztunk mikor itt voltak a munkások,így azonnal kijavították.

Mindenkinek szép napot kívánok:Irén :-)
GLORIA274 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 1471
Tisztelt Tulajdonosok!

Csodálkoznék, hogyha a műszaki átadás során nem mondták volna el, hogy hogyan kell be és kikapcsolni a fűtést! Azt viszont én biztosan mindkét közgyűlésén elmondtam, hogy ebben a házban 365 napig van fűtés, csak ki kell nyitni a csapot és fel kel tekerni a lakásban a termosztátot! Egyenlőre azonban a kazánok teljesítményét nem emeljük meg,várhatóan annak még el kell bírja azt a néhány lakás többletigényét.
Üdv
AZP
kimi075 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1470
Helló!
Sajnos a garanciát nem igen veszi komolyan a beruházó.Szerencsére nálunk nincs komolyabb probléma,de a szomszéd hölgy már beköltözése óta /április/ kéri,hogy a nála lévő problémát orvosolják.Visszajön a bűz a fürdőszobai elszívón keresztül.Annyit sikerült elérnie,hogy kicserélték az elszívót,de nem az volt rossz tehát a bűz maradt.Ő is telefonálgat és írogat de semmi.Annyit mondtak,hogy a strangot nem szívessen bontják meg,pedig valószínű hogy a probléma ott van.A hölgy viszont nem szívesen él a bűzbe de ez nem érdekli őket.Hát ennyit a garanciáról.
Előzmény: Kunky (1468)
MoveArt Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1469

Amikor a nagy vihar volt mi is beáztunk a negyediken. Az ablak melletti falon vízfoltokkal körvonalazódtak a téglák. Szerencsére nyom nélkül eltűnt, de félek én is az esősebb időszakoktól.

Lenne  egy kérdésem a fűtéssel kapcsolatban, most hogy közeleg a szezonja.

Mi még ki sem próbáltuk, a matrica is rajta van a termosztáton. (ugye ezt hívják így:))

A kérdés, hogy ezt le lehet már szedni? Nem kell semmilyen hivatalhoz bejelenteni, , mint a vizet, villanyt? És, ha leszedem a matricát és feltekerem, már megy is a fűtés? A vízóraszekrényben is van ehhez valami tekergetnivaló?

Még nem mertem kipróbálni, hátha kimaradt egy papír, engedély, vagy egy 150000 ft-os illetékbélyeg. :)

Kunky Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1468
Sziasztok!

A garancia....

A lakásunk már július óta beázik, és még mindig nincs kijavítva. A mennyezeten gusztustalan foltok éktelenkednek, csak ígérgetnek, de senki sem jön ki, hogy ezt végre helyrehozza! Ezerszer telefonáltunk és írtunk nekik, de semmi... meg sem nézték, nemhogy megcsinálják!
Sajnos készüljön fel az, akinek garanciális problémája van, mert hónapokba fog telni mire foglalkoznak velük... vagy nyissa ki a bicskát a zsebében :-)

Egy tetőtéri lakó

kimi075 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1467
Helló!
Nem hiszem,hogy az írásod miatt állt meg az élet a fórumon.A lábtörlő tényleg hasznos dolog lenne a bejáratoknál,hisz itt van nyakunkon a sáros,havas idő.Én már annak is örülnék ha végre lenne kertészünk,mert a ház körül már térdig ér a gaz.Arról nem is beszélve,hogy a tujákat is ápolni kéne.Nem tudom az A lépcsőház előtti tujával mi történt de remélem a többi nem így végzi,és jó volna a tönkrement helyett újat venni.1 hónapja volt a lakógyűlés ennyi idő alatt már lehetett volna kertészt találni,mivel jelentkező is akadt.Még csak pár hónapja lakunk itt,de ha már most elhanyagoljuk a kertet,hogy fog kinézni később?Remélem mihamarabb megoldódnak ezek a dolgok.Szép napot mindenkinek!
Előzmény: sunmalacka (1465)
Kunky Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1466
Szia Tika13!

Bár már lehet kiderítetted, hogy hova mehetsz háziorvoshoz, de azért leírom, hátha másnak is szüksége van rá:

Szakorvosi Rendelőintézet
1183 Bp. Thököly út 3. II. emelet (36-os busszal Thököly megálló)
Több doki is van, én Dr. Regős Andráshoz mentem, nagyon kedves és szimpatikus, a 207-es rendelő az övé, sorszámot kell húzni!
Rendelési ideje:
Hétfő: 9-13
kedd: 12-16
szerda: 15-19
csüt: 11-15
péntek: 9-13



sunmalacka Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1465

 

  Megált az élet a fórumon. Már harmadszor olvasom újra, remélem nem az írásom miatt.

                                                                                              Üdv. mindenkinek.

Tika13 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 1464

Sziasztok!

 

Tudja valaki, hogy ki a háziorvosunk? Egész nap telefonálgattam, de senki nem tudja megmondani. Klassz, beteg vagyok és nem jutok el orvoshoz.

 

Köszi

sunmalacka Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1463

 

  Üdvözlöm a fórumozókat. Megszüntetni nem kellene, egy-két pengeváltást leszámitva hasznos információkat lehet megosztani másokkal. Egy új társasházban időre van szükség, amig a müszaki problémák megoldódnak, s az emberek is összecsiszolódnak. Sokan birálják a kk-t és a gondnokot, szerintem igazságtalanul. Tudom, hogy azonnal szeretnénk ha a problémák megoldódnának, idő-idő-idő. Mivel negyedévente 3-4 napot töltök a házban, nekem is feltünik egy két gond, amit megosztok másokkal. A takaritás minősége javult, a kertben a murvás pihenő, a kerités és a ház, továbbá É, Ny. D. oldalon ültetet fák töve dudvás. Ezt a munkát a gondnok által meghirdetet akcióval (nagyobb gyerekek bevonásával a közösségi,  tulajdonosi szemlélet erősödne) szerszám nélkül is elvégezhető lenne.  A főbejárathoz erősebb lábtörlő kellene a csapadékos sáros ősz és az elkövetkező tél miatt.  A TTL áruházban méretre vágva is kapható.  A főkapun belülre egy jól megválasztott helyre kerékpár tárolót kellene tenni, hogy a házba vendégként érkezők bicajukat odarögzitsék.  Itt a Kaiser+Kraft csomagküldő szolgálat katalógusából ki lehetne választani egy tipust, ami később bővithető lenne.

 

                                                                                     Üdv. a tulajdonostársaknak.  

sziren220 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 1462
Sziasztok!
Jaj de jó,indul a zenekar! Csak egy hetet várjatok légyszi,mert most sikeresen megfázott a két énekes.Jöhet a felszerelés,hangoljatok kedves erase!
Üdv.köztünk kedves lujzi81!Tényleg ez volt az álmom,amit még ma is félve hiszek el!Nekem csoda ez a ház,nagyon szép,és nagyon klassz lenne,ha a jószomszédi viszony kialakulna minél előbb.Mi itt az ötödiken a kis folyosón jó kis csapat lettünk,nagyon jól kijövünk egymással,sőt a hosszú folyosóról is szomszédolunk egy páran, barátságok alakultak ki,és ha találkozunk 1-2 jó szó nélkül nem megyünk el egymás mellet.Klassz lenne,ha a garázsban is,és az udvaron is csupa ismerősbe botlana az ember akik viszonozzák a köszönést,a mosolyt,a kedves szavakat.Mindegyikünk érdeke,hogy minél több embert ismerjünk a házból,mert így könnyen kiszűrhetnénk a nem idetartozókat,megelőzhetnénk sok rosszat.Nagyon bízom benne,hogy hamarosan ez is megtörténik,és akkor sokkal jobb hangulatú lesz a fórum is.Elmaradt a szalonnasütős ismerkedős délután.Nem kellene valamikor pótolni míg nem jön be az esős idő?Én szívesen benne lennék :-)
Szép estét:Irén
lujzi81 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 1461
Sziasztok!eddig Én csak mint csendes olvasó és lakó voltam jelen,de azért most megosztanám ,-ha lehet-náhány gondolatomat a fórumozókkal!
Szerintem az itt lakók többségének élete nagy álma volt -mégha hitelből is-a lakása ,a lakáshozPEDIG-akár jó akár nem- hozzátartozik a ház és azzal együtt az itt éló emberek sokszinósége.Ha marcangoljuk egymást és csak bántani tudunk ,de sem kedves szavunk sem1 mosolyunk nincs a másik ember felé akkor megkeseritjük nemcsak az ó de a saját eletünket is!
Sok-sok gond van ezzel a házzal de alakulnak a dolgok belejüvünk mi is János is meg AZP is...inkább azon kéne elgondolkodni ,hogy milyen sok ember cserélne most velünk....bocsánat ,hogy ilyen szentimentális voltam,dehát remélem egy kicsit sikerült ellágyitanom a gloriás lakókat
a jelszó:tolerancia,ja és jólenne ha szokássá válna a régi bevált formula a KÖSZÖNÉS!!
erase Creative Commons License 2009.09.19 0 0 1460
Ha ismernéd a szitut, nem viccelnél. Whatever...
Előzmény: füstsz (1459)
füstsz Creative Commons License 2009.09.19 0 0 1459
Tudom, csak hülyültem. :)
Előzmény: erase (1458)
erase Creative Commons License 2009.09.19 0 0 1458
? Hahaha.
Komolyan írtam.
Előzmény: füstsz (1457)
füstsz Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1457
Ejnye János!
Előzmény: erase (1456)
erase Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1456
GLória zenekar tőlem indulhat :-)

Hazahozzam a dobcuccom ? :-)

Jánosnak én is köszönöm a ténykedését, különösen azt, amit édesanyámnak tett még a nyáron ( ő tudja, miről van szó ). Amit tett, nem tartozott a gondnoki feladatok közé.
Előzmény: sziren220 (1452)
GLORIA274 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1455
Nagyon egyetértek Gáborral, ha ezt az energiát hasznos dolgokba fordítanánk, talán lehetne előre jutni! Persze a kritikát megfogalmazni és elmondani mindig könnyebb, mint valamit tenni, de nem vagyunk egyformák!
Az, hogy valaki néhány karaktert mellé üt az nézeteim szerint bocsánatos bűn, és vélhetően a kritikus is követ el hibákat!!! Valóban én is rendszeresen ütök el néhány karaktert minden levélben, és nem veszem észre, de a más által irt anyagokban azonban nekem is feltűnnek a pontatlanságok.
Üdv
AZP

Előzmény: MoveArt (1450)
GLORIA274 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1454
Tisztelt Tulajdonos!


Tájékoztatom Önöket, hogy rendes fogadó órát tartok az energia elszámolás, annak tervezett módosítása és az egyedi folyószámlák tartalmának értelmezése ügyében.

A fogadó óra ideje:2009. szeptember 21-én 18–19 óráig

A fogadó óra helye: Jó idő esetében az udvari pad, rossz idő esetében a garázs


Akinek az elszámolásában, folyószámláján véleménye szerint téves, hibás adat szerepel, kérem feltétlen hozza magával azt.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a 2009.08.24-i közgyűlésen hozott határozat alapján a birtokba adási időpontok az elszámolásokban nem kerültek átvezetésre, mert azon információkkal még nem rendelkeztem!

Akinek ilyen problémája van, kérem a birtokba adási jegyzőkönyvek másolatait juttassa el hozzám, legkésőbb 2009.09.20-ig, hogy a szükséges módosításokat a nyilvántartásokon átvezethessem! A nyilvántartásokat zárnom kell, ha ez megtörtént, visszamenőleges javításra már nincs mód!

Az első fizetési felszólítások október elején kerülnek kiküldésre! Szükségesnek látom tájékoztatni a tulajdonosokat, hogy fizetési kötelezettségeiket és annak határidejét közgyűlési határozat írja elő. Így azt elszámolás hiányában, annak téves volta mellett is kötelesek tárgyhó 15-ig teljesíteni. A hónap utolsó napjain befizetett összegek beérkezése a számlára bizonytalan, így kérném ezen időszak előtt teljesíteni a befizetéseket!


Budapest, 2009. szeptember 17.


Arnold Z Péter
közös képviselő
kimi075 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1453
Szia kedves sziren220!

Teljes mértékben egyet értek veled! De érdekes,hogy az alakuló közgyűlésen senki nem akarta elvállalni a gondnoki feladatot,de itt a fórumon tudnak hangoskodni fel volt dobva a labda bárki elvállalhatta volna ezt a pozíciót!De ezek szerint itt mindenféle nick név mögé bújva (tisztelet a kivételnek) sokkal egyszerűbb írogatni!
Én is köszönöm Jánosnak ,hogy elvállalta ezt a "hálátlan" feladatot azért remélem többen vagyunk akik elégedettek.

Én is jártam már sokszor úgy mint te,hogy köszönök és a vízhang is én vagyok sajnos.
Tehát ha mellettem mész el akkor számíthatsz rá ,hogy fogok köszönni!

Üdv. mindenkinek.
K.Imre
A lph. Fsz2
Előzmény: sziren220 (1452)
sziren220 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1452
Kedves szomszédok!
Sajnos valóban sok itt a vita,többek közt én is belefolytam már ilyenbe,amiről akkor is tudtam,hogy helytelen, így utólag szégyellem is.Szerintem az lehet a legnagyobb baj,hogy ingerültek vagyunk,sok a teher.Talán a költségek,talán az,hogy nem teljesen azt kaptuk amit vártunk,talán minden gondja-baja a háznak nyakunkba szakadt,talán.............
Sorolhatnám még sokáig,de ha magunkba szállunk egy picit akkor tudjuk mi az ok,és az a sok talán.Hol is van az a megbeszélt házibuli? A Glória zenekar mikor kezdi a próbát?Én barátkozó típus vagyok,szeretek mindenkire mosolyogni,de számtalanszor tapasztalom,hogy mosolyogva előre köszönök,és semmit mondó tekintettel végigmérnek,majd vonulnak tovább válasz nélkül.Szívem szerint beszólnék,de inkább hagyom.Sajnálom Jánost,mert mikor az alakuló közgyűlésen tapsvihar közepette elvállalta ezt a hálátlan munkát,megpecsételődött a sorsa.Nem szerencsés dolog saját lakhelyen munkát vállalni,mert az emberek hálátlanok,és jogot formálnak sok mindenre amire egy külsősnél nem mernének gondolni sem.Jó lenne ha végre belátnánk ,hogy nem csicskáskodást vállalt,hanem gondnokságot.Az,hogy a nap 24 órájában van a munkaideje nem azt jelenti,hogy piti dolgokkal lehetetlen és illetlen időben kell vele szórakozni,hanem rendkívüli eset miatt.192 lakás van,sokféle ember lakik bennük.Fizikai képtelenség mindenkinek megfelelni,több toleranciára lenne szükség.Szerintem kellene egy mindenre kiterjedő tájékoztatót kiadni,hogy mi a feladata konkrétan,hogy a sok félreértés végre megszűnjön.Nagyon örülök,hogy Balázs bekerült a számvizsgáló bizottságba!Nagyon okos fiatalember,ez már az első közgyűlésen világos volt sokunknak.Jó kezekben tudhatjuk így a házat,nem fogja hagyni,hogy fölöslegesen szétszórják a pénzt.De sajnos sok ember az Ő szerepével sincs tisztában,mert a nyakába nyomnak olyan dolgokat,amikkel nem kellene terhelni.Jó lenne ha tudnánk mi kire tartozik,és nem keverednénk így fölösleges vitákba,veszekedésekbe.Hahó Glóriások!Ébresztő!Itt vagyunk,örüljünk,tiszteljük és becsüljük egymást mint saját magunkat,mert csak így lehet béke,és ne felejtsük függünk egymástól,közös érdekeink vannak. A helyesírási hibákért meg elnézést kérek,de mikor azt a szót tanították én pont akkor voltam nagyon betegen otthon :-))
Üdv.:Irén
de_erdekes Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1451

Kedves Gábor,

 

nem rossz ez a fórum, csak vannak akik nem tudják használni, kezelni.

Pl. szakemeber ajánlásokra nagyon jó, megoldások megosztásásra is nagyon jó.

Érvelésekre, gondolatmenetek implementálására is nagyon jó.

 

Amire nem biztos h jó, pl. feszültség miatti publikásra, de hát istenem van amikor az ember szétrobban a dűhtől, én az összes írásomat visszaolvastam, egyszer volt érzelmi kitőrésem, mert napközben szereltek és ez vkit zavart, mert a kislányát nem tudta altatni, kicsit ingerült volt mindenki, aztán személyesen megbeszéltem velük, h a jövőben megpróbálunk egymásra odafigyelni.

Mivel még nem lakom bent a lakásban nem tudtam h kik, milyen körülények között laknak körülöttem, és h mire kellett volna odafigyelnem, most már tudom.

 

A vélemények pedig fontosak, nekem nem légből kapottak: 3 diplomám van (természettudományi-műszaki-informatikai-közgazdasági), de nem ez a lényeg hanem h miket tapasztaltam, és másoknál is a tapasztalás megosztásáról van szó.

 

Végső megoldásként, mintmár írtam a faliújság marad, ha az tartalommal van "feltőltve", akkor a célját betölti és akkor már elégséges is lehet akár.

 

Az biztos h ott a személyeskedés háttérbe szorul.

 

Szép napot!

Előzmény: MoveArt (1450)
MoveArt Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1450

Mint a fórum indítója, szomorúan olvasom az itt zaljó, nem túl tartalmas fejleményeket.

Nem szeretném töröltetni, hiszen a még be nem költözőknek is sok hasznos információt adhat. Persze legyen türelmük átugrálni a sallangon. Megtudakolom az indextől, lehet-e törölni, töröltetni a fölösleget.

Nem gondoltam, hogy ez lesz itt, de hát mire is számítottam. Azt sejtettem, hogy a kezdeti nagy lendület, haverkodások, meghívások, bulizási ajánlatok szépen elsikkadnak, ahogy mindenki elkezdi az új lakás örömeit és problémáit birtokba venni, de azt, hogy mostanra e fórum inkább csak a veszekedések színhelye, erre nem számítottam.

Sajnálom, hogy János is az itt kialakuló helyzet miatt tette meg ezt a szomorú lépést, de azt hiszem ezért nem haragudhatunk rá, maximum szomorúan tudomásul vehetjük. Ismerem őt, beszéltem vele többször, tényleg jó elképzelései vannak és rendesen csinálja a dolgát. Kár, hogy pont Ő az, aki nem szívesen jön ide, hiszen Ő és a Közös Képviselő adhatnák itt a legfontosabb információkat, de hát ez van.

 

Remélem én is kapok egy helyesírás-elemzést. :)

 

Biztos van benne, de itt tényleg nem ezzel kéne foglalkozni. Ha nem találunk más támadható felületet valakin, kössünk bele a helyesírásába?

Ne tegyük!

 

Üdv mindenkinek és kérlek titeket, rendesen használjátok ezt a remek felületet...

...igen a felület remek. A tartalommal van gond.

Ne legyünk a fogatlan statiszták a maunika sóban! Inkább legyünk Juhász Árpád a Száz lépés Magyarországon-ban! :-)

 

Illés Gábor

B. 4/57

GTi 4ever Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1449
Te jó ég!

Mi volt itt ma?

Azért nem kell egymás torkának esni szerintem!

Én viszont szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni Szilágyi úrnak az eddigi fáradozásait!

Sajnálom, hogy az ajtós dolog meghiúsulni látszik egyesek miatt, pedig jó lenne kezdeni vele valamit.




füstsz:

Fogadóóra:

"A fogadó óra ideje:2009. szeptember 17-én 18–21 óráig

A fogadó óra helye: Jó idő esetében az udvari pad, rossz idő esetében a garázs "
Előzmény: füstsz (1448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!