Segítséget kérnék, Myheritage programot használok családfakutatáshoz, ill. adatrögzítéshez. Alapként a Myheritage Family Tree Builder programot, innen szinkronizálással másolom be az adataimat a Myheritage családfa programba. Jelenleg 3200 név szerepel a családfámban, képek nincsenek. A Myheritage programban 500 MB tárhely van, amit ennyi adattal már 375 MB felett van, a prgram minden megnyitáskor felhívja a figyelmet, hogy "Kevés szabad tárhely". Tudok olyan kutattótársamró, akinél 12000 név szerepel a családfájában, ill. 90 kép is van, de 300 MB-nél tart. Mi lehet a probélma, mi foglalja le a tárhelyemet, ill. mit tudok csinálni. Nem szeretnék előfizetni a Myhertage-nál.
Körülbelül egy héttel ezelőtt volt egy "kisebb" frissítés, és már vannak genetikai csoportok. Én az alábbi csoportokat kaptam, mindhárom "medium" azaz közepes bizonyosságú.
Szlovákia (Eperjes és Kassa), Lengyelország (Podkarpackie), Ukrajna (Lviv), Ausztria, Magyarország és Csehország (leggyakrabban előforduló vezetéknevek ebben a csoportban magyar eredetűek: Varga, Nagy, Tóth, Bodnár)
Lengyelország, Németország és Magyarország (ezt "lengyelnek" írja, de nincs benne semmi meglepő, nem ért váratlanul)
Kelet-Szlovákia, Kelet-Magyarország és Olaszország (ez a legpontosabb az összes közül területileg, Borsodi vagyok)
Kedves fórumozók! MyHeritage programnak esetleg elérhető a használati leírása fordításban?
Belegabalyodtam a második feleség vagy második férj bevitelénél. Hogy lehet ezt megcsinálni vagy ha valaki segítene német kifejezésekre mit írjak be ezekre a szituációkra?
English ethnicityBritain - specifically the eastern region of the British Isles - has been populated continuously for at least the past 15,000 years, with recent ethnic stock (from before the 11th century) including pre-Celts, Celts, Romans, Anglo-Saxons, Norse, and Normans. More recently - that is, since the Middle Ages - other ethnicities migrated to Britain, whether by invitation (European Jews in 1070, by William the Conqueror, though they were expelled about 200 years later), by virtue of the African slave trade (dating back to the 1730s CE), or trade (including the oldest Chinese community in Europe, dating back to the 19th century). After World War II, that diverse immigration increased by leaps and bounds, so that the melting pot of English ethnicity has seen increased diversity from the Caribbean, South Asia, and Africa. That said, the dominant “original” British ethnic group is dominated by the English, of course, and includes the Celtic heirs, as some of Welsh, Scottish, and Irish descent respectively have settled in modern-day England.
Én is megkaptam a DNS teszt eredményeimet a napokban, és ugyanúgy meglepődtem, mint itt többen.
- 62,5% balkáni,
- 13,9% balti,
- 14,5 ír-skót-walesi,
- 7,7% kelet-európai (mindösszesen). :)
Engem az érdekelne, mi a véleményetek a megbízhatóságáról. Ugyanis izgatottan vártam az eredményt - ebben az is benne van, hogy bonyodalmak miatt több hónapra elhúzódott a folyamat -, de egyre inkább kezdem azt érezni, hogy átverés az egész, és hogy nem ért annyit. Őszintén szólva, kicsit megbántam, hogy belementem. Mit gondoltok?
Én Februárban kaptam meg az eredményeket, ezek jutottak nekem:
- 63,9% balkáni
- 17,8% balti
- 14,0% észak és nyugat európai
- 4,3% angol
Kettőre teljes mértékben számítottam (balkán&észak és nyugat európai), a balti is még olyan oké, nem lepett meg annyira. De az angol? Nem pici meglepetés!
Lehet mindkettő az, mert jellemzően rokonok között házasodtak. Rendelkezem az 1700 évek végén és az 1800 évek elejéről ilyen nevű ősökkel. A DNS-em meg ezt mutatja, hogy könnyen lehetséges. Véletlenül, mint irodalom kedvelő ember, amikor keresgéltem, akkor rábukkantam a Kiss József leánya fotójára ( akár a nagyanyám ikertestvére is lehetne )
Ebből kiderült, hogy valójában Istvánnak hívták és anyja neve Bermann Mária. Sajnos tovább semilyen információ nincs az interneten, pedig én a Kiss (Klein) szüleire lennék kíváncsi azaz a Klein Mayer családra és ...