Keresés

Részletes keresés

ooloo Creative Commons License 2007.12.17 0 0 119
Hova akarsz kilyukadni? A krimiírók papíron tömegeket mészárolnak le, a lakat mégis csak arra rohad rá, aki legalább kisérletet tesz egy ember életének a kioltására. Magyarországon manapság a gondolatot nem szankcionálják. 
Előzmény: Or Kán (112)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.12.17 0 0 118
Mert az index olyan. Például jelentős érdekeik vannak a halasi szdsz-frakció vagyonkezelési disznóságainak eltussolásában. Inkább ez, mint hogy a manem hazudott, ugye.
Előzmény: Or Kán (92)
Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 117
Akkor fideszes írta a helyi Fidesz-vezetőnek?
Előzmény: RontóPál (115)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 116

Tíz Magyarország 40 év alatt nem lopott annyit, mint a rendszerváltás "elitje" 17 év alatt ! :O))))))) Szívd fel magad bameg, mert rossz vége lesz!

  • Spirk József - spirk@mail.index..hu
  • | 2007. 12. 17., 14:24 | Frissítve: 7 perce

    Az SZDSZ kiskunhalasi elnöke külföldi útja miatt emailben nyújtotta be a helyi önkormányzat költségvetési vitájához kapcsolódó javaslatát, de a levélből elfelejtette törölni a csatolmányokat. A Fidesz lecsapott a véletlenül nyilvánosságra került szakértői anyagra, amely a Magyar Nemzet szerint maga volt a közvagyonrablás receptje. Csakhogy az egyébként bőven idézett szöveg eleje, ahol a vicceskedő stílusú szakértő elmagyarázza a szabad demokrata képviselőnek, miért nem jó ötlet az egyik javasolt változtatás, kimaradt a cikkből: "Mit akarsz tulajdonképpen? Netán a Fidesz-féle Zrt-nél próbálsz segédkezni a vagyon kilopásában? Segítek!"

    Megdöbbentő és ritka pillanat. A Magyar Nemzet hétfőn nagy - akár az egészségbiztosítási privatizáció hátterét magyarázó - leleplezésnek értékelte, hogy Kiskunhalason egy SZDSZ-es dokumentumban "nyíltan beszélnek a pénzlopási technikákról".

    Kinyomtatták

    Komáromi Szilárd, az SZDSZ halasi elnöke és a helyi önkormányzat egyetlen liberális képviselője brüsszeli tanulmányútja miatt távollétében elektronikus úton juttatta el a december 3-i testületi ülésre készített hozzászólását. A város 2008-as költségvetési koncepcióját tárgyaló javaslat mellett azonban két csatolmány is az emailben maradt. Az ülés résztvevői ezeket a véletlenül elküldött szakértői háttéranyagokat is megkapták, az aljegyző kinyomtatva is szétosztatta a büdzsé vitájához tartozó beadványokkal együtt.

    Az Index birtokába került dokumentumok bizonysága szerint két háttéranyag is bennmaradt a helyi SZDSZ-es levelében. A testület elé került beadványból nem derült ki, kik voltak a szerzők, az azonban kitűnik, hogy mindketten meglehetősen laza fogalmazásban küldhették el tanácsaikat a képviselőnek. Az egyik bennfelejtett szakértő vélemény általánosságban foglalja össze a város gazdasági helyzetével kapcsolatos kommunikáció föbb érveit, majd a végén buzdítja is a liberálisok kiskunhalasi emberét: Szívd fel magad bameg, mert rossz vége lesz! A másik szakértő Komáromi korábban elküldött felvetéseire reagált kisebb eszmefuttatások formájában. A helyi politikus többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen hatása lenne annak, ha az önkormányzati tulajdon védelme mellett lehetővé tennék, hogy a magánbefektető elszámolhassa az új vagyontárgyak után az értékcsökkenést.

    A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

    banner( 6564, 1197, 310, 232, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq9200750" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "310px"; cont.style.marginLeft = "65px"; }

    cont = document.getElementById( "uniq3123337" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "310px"; cont.style.marginLeft = "65px"; }

    Ne zavarjon

    A szakértő erre hosszasan válaszolt, a Magyar Nemzet szerint így: "Ennek az a módja, hogy pl. a zrt.-be be kell vonni 49 százalékban magánbefektetőt, aztán meg kell bízni (lehetőleg mindenféle közbeszerzés meg versenyeztetés nélkül) a céget a városi vagyon kezelésével. (Kicsit macerás, legfeljebb kell csinálni egy nagyon cinkes közbeszerzést, annak költségeit meg a büntetéseket majd a város kifizeti.) A város az általa apportált vagyontárgyak után szépen befizeti az államnak a hatalmas adókat, de ez ne zavarjon, aztán a zrt. már megképezheti az amortizációt, az abból vásárolt, fejlesztett vagyon az ő tulajdonát fogja képezni, ennek 49 százalékát a magáncég vagy -személy szépen hazaviheti. Ha a városi vagyontárgyakat értékesíti, és az árából vásárol más vagyont, az már tisztán az övé (a magánbefektetőé - a szerk.). Esetleg el is lehet téríteni a tulajdonosi arányoktól az osztalékot, így még szebb dolgokat lehet alakítani. Megvan ennek is a módja."

    A Zrt.

    A Halasi Városgazda (HV) Zrt. létrehozását a helyi Fidesz-KDNP frakció javasolta a helyi önkormányzatnak. A terv szerint magába foglalná a helyi közművelődés, a sajtó, az alapfokú oktatási intézményeit, azok több százmilliós forgalmát és személyi kapacitását. A HV Zrt. javaslatát többek között a kiskunhalasi polgármester, az MSZP-s Várnai László is támadta. Várnai szerint a 13 Fidesz-KDNP-s képviselőn kívül senki nem tudhatja, milyen számítások, hatástanulmányok és milyen alapon készültek, a cég létrehozásával mekkora megtakarítás érhető el, viszont a zrt.-nek már a megalapítása is 20 millió forintba kerül a városnak.

    A lap azonban az idézetből kihagyta a fejtegetés kezdő mondatait. Az Index birtokába került eredeti iratok szerint ugyanis a lapban közölt mondatok előtt az áll: "Csudálatos gondolat! Mit akarsz tulajdonképp? Netán a Fidesz-féle Zrt-nél próbálsz segédkezni a vagyon kilopásában? Segítek!" A szövegben szereplő Zrt. alatt a Halasi Városgazda Zrt. értendő, amely Komáromi hivatalos beadványában is felbukkant. Komáromi állítása szerint a HV Zrt. "nagy mellénnyel beígért bevételei elmaradtak. Így akár százmillióval is megterhelte a Fidesz többség" a város kasszáját. A Zuschlag-, majd a Weisenberger-botrány által megtépázott Kiskunhalason szocialista polgármester irányítja a várost, a testület azonban ellenzéki többséggel működik.

    Az Indexnek nyilatkozó helyi fideszesek szintén botrányosnak ítélték a nyilvánosságra került anyag tartalmát. Több képviselő azt ígérte, hogy a hétfői ülésen felelősségre is vonják szabad demokrata képviselőtársukat. Az SZDSZ és a Szabadelvű Polgári Kör kétszemélyes frakcióját irányító Komáromi Szilárd időhiányra hivatkozva elzárkózott az üggyel kapcsolatos nyilatkozattól.

    Küldje el ezt a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

    h i r d e t é s

    banner( 6061, 1011, 460, 200, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq4839845" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "460px"; cont.style.marginLeft = "-10px"; }

     

    RontóPál Creative Commons License 2007.12.17 0 0 115
    és minek? Indíték, ugyi... Ha nincs meg a feltétel - ráhatás a VG izé pü-re -, akkor eleve esélytelen, nem?
    Előzmény: Or Kán (110)
    Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.12.17 0 0 114
    Höhö, eszerint ennek a topiknak a szokványos manemezés nem a kötelező protokolláris felvezetése, hanem maga az érdemi tárgyalása.

    Hogy én ezen miért nem vagyok meglepve. :)
    Előzmény: RontóPál (85)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 113

    Te is ismerted?

    Előzmény: ooloo (111)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 112
    Na viccölj: ha leírta, akkor el van intézve a dolog?
    Előzmény: ooloo (111)
    ooloo Creative Commons License 2007.12.17 0 0 111
    kiski reggel nyolckor a (21)-ben már leírta, hogy ez egy mindenki által ismert technika.
    Előzmény: Triumphator (108)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 110

    Na mégegyszer:

     

    Ki írta le ezt a lopási technikát kinek?

    Előzmény: RontóPál (107)
    Yoshi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 109

    járj utána a Kkhalasi képviselőtestület összetételének, a hivatkozott vagyonkezelő - khöm - politika kötődésének, ezt vesd ösze az index által leközölt - az MN-ből kimaradt - első mondatokkal (jó, tudom, meghamisították... hagyjukezt), akkor bizony sorok között olvasva....

     

     

    az ürge meg nem fog eről a témáról nyilatkozni (nem vádolhatja meg a vagyonkezelőt illetve a politikai ellenfelét, lévén nem történt törvénysértés)

     

    ki van ez találva, kéremszépen

    Előzmény: Or Kán (98)
    Triumphator Creative Commons License 2007.12.17 0 0 108
    érdekes, hogy egy szdsz-es képviselőnek ilyen tájékozott szakértője van, nem? tudnak, mindent, le merik írni és meg is teszik.
    Előzmény: ooloo (104)
    RontóPál Creative Commons License 2007.12.17 0 0 107
    Itten aza  sarokpont, h a halasi VG. izében mennyi a jelenlegi önkorm-i rész? Ha vélelenül 49%, akkor nehéz egyenesbe hozni a dolgot.
    Előzmény: ex_lx (102)
    ooloo Creative Commons License 2007.12.17 0 0 106
    A (101)-ben a korrekt válasz. Egyetértek vele.
    Előzmény: Or Kán (103)
    ex_lx Creative Commons License 2007.12.17 0 0 105
    (Amúgy számomra nem volna sci-fi a doksicsonkítós önszopatás sem - de olykor még mindig magamból indulok ki.)
    Előzmény: ex_lx (102)
    ooloo Creative Commons License 2007.12.17 0 0 104
    A topiknyitás alapjául szolgáló MaNem cikk mintha nem a Fideszre lapátolta volna a sz@rt...
    Előzmény: Triumphator (101)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 103
    Ki írta le ezt a lopási technikát kinek?
    Előzmény: ooloo (96)
    ex_lx Creative Commons License 2007.12.17 0 0 102
    "kemény dió lenne a szadinak, amikor a fasorban sincs Halason."


    Országosan sem a nekik dukáló szerénység jellemzi a csapatot.
    Előzmény: RontóPál (100)
    Triumphator Creative Commons License 2007.12.17 0 0 101
    szdsz-es képviselőt képbehelyezte szakértője, hogy miként lehetne ügyeskedni. a levél felütésében azt sugallmazza, hogy a fidesz szerinte tuti az ő receptje szerint jár majd el. sem többet, sem kevesebbet nem mond. vádolja a fideszt. kész.
    RontóPál Creative Commons License 2007.12.17 0 0 100
    Amint az ooloo kartács is említé, kemény dió lenne a szadinak, amikor a fasorban sincs Halason. Elég, ha csak rágondolnak?
    Előzmény: ex_lx (99)
    ex_lx Creative Commons License 2007.12.17 0 0 99
    "h az Index hamisít"

    Nem kell neki (és miért is tenné?) - hozott - most lóhalálában hozott - anyagból dolgozik.
    Előzmény: RontóPál (95)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 98

    Nem látom a korábbi hozzászólásaidat, amiben ezt - még a zindexes zavarórepülés előtt - levezetted volna...

     

    Előzmény: Yoshi (93)
    zabfaló Creative Commons License 2007.12.17 0 0 97
    Zuchlag visszavág! Még haló poraiból is feltámad a volt halasi társait megkísérteni a Hansi.:)
    Előzmény: sul (78)
    ooloo Creative Commons License 2007.12.17 0 0 96
    Kiskunhalason az SZDSZ, ha akarna, sem férne a húsosfazék közelébe. A képviselőtestület és a vagyonkezelő cég fideszes. Csak azt kellene már végre tisztázni, hogy mi a vád jelen esetben a szadi ellen... :o)
    Előzmény: Or Kán (91)
    RontóPál Creative Commons License 2007.12.17 0 0 95
    Nem egy súlytalan állítás, h az Index hamisít, majd meglátjuk...
    Előzmény: Or Kán (92)
    ex_lx Creative Commons License 2007.12.17 0 0 94
    'Az Index birtokába került eredeti iratok szerint ugyanis a lapban közölt mondatok előtt az áll: "Csudálatos gondolat! Mit akarsz tulajdonképp? Netán a Fidesz-féle Zrt-nél próbálsz segédkezni a vagyon kilopásában? Segítek!"'

    Az elmúlt 16 évről volt szó, és szerencsére előkerült az ezt bizonyító eredeti irat. Tiszta mázli.
    Yoshi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 93

    el kell keserítselek, ez az "ügy" bizony a Fideszé...

     

    az megint más kérdés, hogy annyira nem lenne nehéz találni egy olyan ügyet, aho la "másik oldal" érintett kicsinykét

     

    (és ne, kérlek ne mond azt, hogy "de ők sokkal többet..." abszurd, abszurdisztán...)

    Előzmény: Or Kán (92)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 92
    Nem. Azt mondom, hogy a index (menteni. ami menthető alapon) bele próbálja az ügybe a Fideszt keverni.
    Előzmény: RontóPál (90)
    Or Kán Creative Commons License 2007.12.17 0 0 91
    Miért is?
    Előzmény: ooloo (89)
    RontóPál Creative Commons License 2007.12.17 0 0 90
    Aszondod, h a fityisz-komcsik, és az őket támogató V.B., másnéven Pravda a szadistákra hazudták a mocskaikat? Ez azért tőled meglepő, nem is kicsit!
    Előzmény: Or Kán (88)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!