Mivel úgy tűnik igény jelentkezett egy magyar MaSzynás oldalra, úgy döntöttem, megpróbálkozok eggyel. A képen láthatjátok, hogy hogyan is fog kinézni. Felrakom majd a járműkicserélős leírásomat (pontosabban a leírás már készen van, csak a lapja nincs...) Hétvégénként lassan készülget... Egy valamire viszon rájöttem, miközben csinálgattam: jóformán tök üres lesz az egész weblap. Fórumot sajnos nem tudok csinálni, ahhoz másnak a segítsége kellene... Egy-két leírást fel tudok tenni, pl még az irányítást, meg egy-két linket, aztán ennyi... Mást nagyon nem tudok feltenni. Volt néhány saját készítésű átfestésem, de azok már nincsenek meg...
Kérlek titeket, hogy írjátok le, mi a véleményetek az oldalról, és írjatok még arról, hogy miket lehetne feldobni rá!!!
Nemo: akkor ezek szerint használható a leírásom!!! :) Ja, és bejött a default beállítás, utána csak annyit módosítottam, hogy a felbontást felnyomtam 1024x768-ba, és úgy tűnik az akadás megszűnt! Köszi a segítséget!
A Hz-t sajnos nem tudom, hogy hol lehet beállítani, nekem ilyen gondom nem volt a játékkal!!! Az honlap elkészítésében tudok segíteni, egy-két alap dolgot tudok a weblapkészítésről. Csak valaki szerezzen egy jó helyet, ahová fel lehetne dobni az oldalt. Meg akkor már sztem kellene csinálni egy fórumot is, de azt nem tudom hogyan lehetne elkészíteni. A járműcserés leírásomat fel is dobnám oda, ha jól használható, mert ez így nem igazán megoldás, hogy 7 naponta fel kell töltenen egy ideiglenes helyre!
Sikerült leszednem és el is indul, csak 1 gond van! Mégpedig hogy a képernyőfrissítés az 200Hz-n van amit viszont nem bír a monitorom! Ezt hol lehet lejjebb venni?
Meg általában az ilyen jellegű topicok első hozzászólásaiban mindig ott van a forrás, kezelési útmutató, ... . Csak azért, mert pl. a kezelési leírás kelleni fog a sim.-hez, és az is ott van ;-).
Akadozással kapcsolatban próbáld meg a következőt:"kezelőablakon"(ahol kiválasztod a küldetést meg a pályát) állítsd át a zászlót angolra,aztán "options" gomb, és nyomd meg a "default settings"gombot majd okézd le.
Igen a leírás miatt kérdeztem,de akkor tudtok róla.A fordítást, szívesen,nem tudom segített-e,mert nem sok konkrétumot tartalmazott.Lengyelben sajna nem tudok segíteni.
Honlappal kapcsolatban nagyon szivesen segítek,de sajnos nem nagyon értek a weblap készítéshez.
Ha gondoljátok, és van időtök, akkor álljunk neki közösen. Egy valakinek kellene vállalni az összefogását az egésznek, akinek a kezében van a tárhely (biztos elég egy ingyenes tárhely is), aztán valakinek meg kell csinálni a linkeket, ill. külön az oldalakat (erre most, vizsgaidőszak alatt nem vállalkozom, én most még csak a pixelszám alapján darabolós, és táblázatba képként beszúrós módszert ismerem, ami a Nvu-val különösen időigényes), ezelőtt persze a grafikát (na erre vállalkozom!!!), utána pedig valaki(-k)nek pedig fel kell tölteni.
Mint írtam, én jelentkező vagyok a grafikai részre (csak amatőr vagyok, 3 - 4 honlapnak csináltam eddig a grafikáját, de van egy szaki rokonom, tőle tudok tippeket kérni), ill. ha !nagyon nincs! rá jelentkező, akkor a szervező részét.
nemo003 köszönöm szépen, hogy lefordítottad nekem a szöveget!!!!
Valakinek amúgy sikerült az én leírásom alapján valamit is kicserélni maszynában? Ha kellene valakinek a leírás, citróra megint fel tudom tenni 7 napig!!!
Nem fizettem elő, de megveszem minden hónapban. Megvan az összes szám. Az egyikben van egy bemutató a maszynáról. Ja, kaptam a hétvégén maszyna fórumon egy amolyan "pályaépítés lépésről-lépésre" leírást, belenéztem, elég részletesnek tűnik, csak egy baj van vele: az egész leírás full lengyel! Tud valaki esetleg lengyelül?
A magyar MaSzyna oldalból lesz valami? Vagy csak szóbeszéd volt? Mindenki örülne neki, csak senki nem csinálná meg gondolom...
Egyébként ha ekkora ambíciót érzel magadban hogy 1 évet sem sajnálsz erre a project-re,én csak bíztatni tudlak,lehet hogy pár év múlva olyan szintre fogod fejleszteni ezt dolgot hogy ebből fogsz megélni.Mondjuk vonatszimulátoros szoftvereket fogsz írni,és mi,mint tőzsgyökeres maszynások kedvezményesen fogunk hozzájutni a játékokhoz általad.:-)))))))))))))
Nem biztos hogy hibátlan,és minden teljesen érthető,de ennyire futotta.
1.Először is kell egy elképzelés,terv,ötlet,hogy hogyan is nézzen ki. Lerajzolhatod,vagy használhatsz igazi térképet.(?)Pontosan tudnod kell mit szeretnél.Ez a legfontosabb része.
2.Van aki 3D grafikai programot használ,(3dmax vagy gmax) a scenery vektor részeinek a megalkotásához.(ez nem tiszta,nem tudom mit ért pontosan a "vector"alatt) Nem merültem bele,nem ismerem a részleteket.Ezzel a software-el tudsz építeni pályákat,hozzáadni bemutatókat,és pontos részleteket.
3.Aztán,néhány speciális "fórgatókönyv"használatával létre kell hozni az .scn fájlokat,amiket használ a szimulátor.Nincs visszaút.?? Ettől a ponttól az összes javítást jegyzettömb-ön vagy más szövegszerkesztőn kell elvégezni.Tudnod kell hogy a parancsok hogyan épültek fel,hol,és melyik fájlban vannak.Az összes eseménytb"kézzel" kell írni.
4.Az eredmény megtekintéséhez használhatod a szopa track viewer-t (STV).Megmutatja neked a vágányokat,vonatokat,(gondolom amiket addig építettél)és sok részletet,de nem az összeset.?Ezt nem tudod használni szerkesztéshez.
Szerkeszd a fájlokat meg szövegszerkesztőben,és töltsd be a STV-be.
5.A vectorok,és események mellett,még kelleni fognak épületmodellek,vonatok,autók,stb.Készitened kell sok fotót,és használható formátumba kell őket konvertálni.
6-ost már írtam.
Hát azt hiszem ennyi,remélem segít,és elnézést az esetleges hibákért.
Most szó szerint leírom mit gondolok: én tartom olyan élethűnek, és szórakoztatónak a MaSzynát, hogy megpróbáljak hozzá pályát építeni. 3dsmaxot egyszer használtam, szóval nem nagyon értek hozzá. De szerintem nem ezen múlik. A legfontosabb az, hogy rájöjjek mit, és hogyan lehet elkészíteni a játékhoz. Ha ezek megvannak, én nekilátnék egy pályának. Az sem érdekelne, ha egy évig is eltart. Természetesen kellene a ti segítségetek is, az elszánt "tenni vágyó" emberek nélkül úgysem menne a dolog! :)
Szóval, ha volna kedved segíteni, akkor szólj, és fordítsd le lécci!!! :D
Most jelen pillanatban ott tartok, hogy próbálok textúrát helyezni a váltók alá. Ugye a képen látható, hogy csak a sínszálak vannak ott!!! A legérdekesebb az egészben az, hogy ha lerakod a textúrát, vele együtt kerül oda a váltóállítómű is!
Szóval sok szenvedés van még vissza, mert nincs semmi leírás, vagy segítség, ami alapján el lehetne indulni, mindent úgy kel kitalálnom, kitapasztalnom. Pontosabban leírás az van, meg segítség is, de minden lengyelül! Ezért kérem az elszánt emberek segítségét!
Én is csak ugatom az angolt,nekem is sokat kell szótárazni,de ha nem jelentkezik más,neki ugrok.
A 6-os pontban nagy vonalakban ez van írva:egy ilyen művelet eltarthat fél évig,sok időre és munkára van szükség.Sokan akik elkezdtek saját pályát építeni,nem fejezték be a bonyolulsága miatt.