Szervusz! Nem azért írtam hogy keresek mk45-öst mert engem a te munkád nem érdekel és mert türelmetlen vagyok, hanem azért mert szeretnék egy vagy kettő Bemo Mk45-öst is!
Köszi, hogy jelezted, akkor úgy látszik rosszul gondoltam. Beleszámoltam a nyomkarimát is. Honnan tudnék 8mm átmérőjú N-es, vagy H0e-s kereket szerezni? Köszönöm, S.Á.
Valőszínűleg síkon és lejtőn lefele nem, de hamár emelkedőn kell felkapaszkodnia, akkor lehet elakad. De nem ismerem a hajtás karakterisztikáját, Korongost kérdezd, ő csinálta :)
Nincs Ø8-as THS kerék N-es nyomtávval! Szerintem tévesen mérsz és beleméred a nyomkarimát is a kerékátmérőbe.
Az inkább egy Ø6,2-es kerék lehet,~8-as totál átmérővel, ha beleméred a nyomkarimát is.
(A karima nem számít bele a névleges átmérőbe,az nem a sínen fut,csak megvezetésre szolgál,emiatt hoztam fel a kerékszabványt,2X "D"-méret lejön a teljes átmérőből.)
Tekintettel arra, hogy a járómű két tengelyes, ergo két tengelyen szedi az áramot én a Roco-t hanyagolnám, mivel nekik műanyagszíves váltóik vannak. Peco polarizált váltóit tudom ajánlani. Tilliget nem ismerem.
Jól megtervezted,sikerült nagyon alacsonyan tartani a tengelyvonalat, gondolom a motor is ki van már szemelve hozzá.
Ennél a hajtásnál ez a két döntő jelentőségű kérdés van: milyen motort teszel bele,és lehet e annyira lenn tartani a hajtás tengelyvonalát,hogy még jó is legyen...
(Fogaskerekekhez és a csiga tengelyéhez szebb volna fémet használni,utóbbinál csapágyazott tengelyfurattal.)
- Innen a képet nézve még mindig rohadtul kicsinek tűnik az a kerék,vagy megtévesztően nagy a nyomkarima - nagy átmérőjű tengellyel,de valami nem stimmelhet vele,~6-osnak tűnik...
Nem szívózás,de szerintem nagyon fontos,hogy szabványos legyen,ellenőrizni kéne:
Köszönöm, jó tőled hallani :) Igen, ott van a csiga, benne meg a fogaskerekek. Kardános lesz. Saját fejlesztés, saját gyártás. Ez lesz a végleges kerékméret. (8mm-es kerék)
A képen a fogaskerekek elrendezése, természetesen a kerekeken is van egy-egy, de a kerék kitakarná a többit, szóval az most nincs rajta.
Keresnék új Peco SL-E495 és 496 kitérőket. Úgy 7-7 darabra lenne szükségem. Sajnos jelenleg egyetlen modellbolt kínálatában sem kapható egyenlőre a járványhelyzet miatt. Akinek lenne elfekvőben kereshet az email címemen:
Természetesen nem LimitBahn-os Mk48-as lesz, hanem Mkmodelles, DigiSound dekóderrel és módosított hanggal. A Limites kivitelezése nagyon szép, de alakhűségben, részletességben és futásteljesítményben igencsak elmarad az elvárt szinttől.