Keresés

Részletes keresés

Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.09.20 0 0 33
EZ egy vélemény, amit természetesen tiszteletben tartok (és gondolom mások is), ugyanakkor szerintem ez egy szélsőséges eset, nyilván nem bírja mindenki a vért, meg van akinek sokkot okoz az ilyesmi, de a "szülő apák" többségében szerintem nem ez az, am megmarad, hanem a köldökzsinór elvágása, vagy az, hogy amíg anyát varrják, addig ő foghatja kezében frissen született gyermekét...
Előzmény: AliceCsodaországban (32)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.20 0 0 32

Az én időmben még nem volt apás szülés, és néhakomolyan elgondolkodtam, hogy jó lett volna e, ha benn lehet velem?

Bátran kijelenthetem, hogy nem.  Nekem éppen az volt a jó, hogy nem volt ott senki ismerős, és magamra maradhattam a "munkámmal", mert ezt én így fogtam fel, hogy a szülés az én dolgom. Jó volt a tudat, mikor már a szülőágyon feküdtem, hogy megmondták, már ő is odakinn várakozik, de ennyi.

 

Namármost a férjem azt hiszem nem az a fajta, aki ezt kibírta volna - ez a másik, gy érezte volna magát, mint kutya a kútban.

 

A lányomnál apás szülés sikeredett, holott a vejem annak idején térden állva könyörgött neki, hogy csak azt ne kérje tőle, hogy ő is ott legyen. Eredetileg úgy volt, hogy a nővérét hívja segítőül. De az utolsó napokban a gyerekes haverok rábeszélték, hogy ilyen élményt nem lehet kihagyni, szóval a szülésnél mégis úgy döntött, hogy ott lesz. A lányom azt mesélte, hogy neki nagyon jó volt.

 

De mi- akik odakünn várakoztunk a másik lányommal meg a férjemmel - láttuk a vejemet kijönni. HIgyjétek el, tökéletesen sokkos állapotban volt, semmire nem tudott felelni, csak azt hajtogatta, hogy nem tudom... nem tudom...  vagy két óra mulva hazafelé még annyit bírt kinyögni a kocsiban, hogy.... a méhlepény... a méhlepény...az valami borzalmas volt.

 

Szóval gondoljátok meg lányok.

hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 31

:)

A hasüregben ki lehetne hordani, aztán császárral világra segíteni.

Volt ilyen méhenkívüli terhesség...

 

Kipróbálnád? Lennél várandós?

Előzmény: __:-)__ (30)
__:-)__ Creative Commons License 2007.09.20 0 0 30
De egy valamit mindig elmond, hogy a férfiember a szülőszobában tiszteletet tanul. :)

Ez igaz, nálam már a terhesség alatt is így volt. Én kaptam egy könvyet az asszonytól még a terhesség elején, valami "túlélési útmutató férfiaknak a terhességhez"-szerűséget. Sok-sok közhely volt benne, de a legutolsó mondat nekem nagyon sokat segített a 9 hónap alatt. Így hangzott:
"És ha már nagyon nem bírjuk, gondoljunk arra, hogy lehetne sokkal rosszabb is: ha mi lennénk terhesek."
Előzmény: hillaris (26)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 29

:)

Hajrá, ügyes legyél.

Előzmény: Fáradt Vándor (28)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.09.20 0 0 28

Persze, meg majd kulcsra is zárom az ajtót nem? ;-)

 

Na megyek öltözni, mert sose elsz ebből interjú 11-kor :)

Előzmény: hillaris (27)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 27
Majd a másodiknál a sarkadra állsz, és elállod a bejáratot :)
Előzmény: Fáradt Vándor (25)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 26

És ez így jó.

A férjemet is kérdezték, naná, hogy tartott élménybeszámolót...az ötödik jéger után már szinte ő vezette le a szülést, és neki voltak fájásai.:)

De egy valamit mindig elmond, hogy a férfiember a szülőszobában tiszteletet tanul. :)

Előzmény: __:-)__ (24)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.09.20 0 0 25
Természetesen megkérdezték -tőlem! - , hogy nem-e lehetne-e, én meg mondtam, hogy esetleg nem engem kéne kérdezni, akit viszont kellett volna, az éppen nem tudott válaszolni, mert két nyomás közt levegővétere is alig jutott ideje, úgyhogy csak bólintott egyet, aok meg erre bezúdultak öten... :)
Előzmény: hillaris (23)
__:-)__ Creative Commons License 2007.09.20 0 0 24
Nem szántam macsó dumának, csak a tapasztalatokat írtam le a többi pasiról. Az én feleségem tudja, hogyan gondolkodom a dologról (szülés, 2 nő, szilikonmell), és ezzel együtt elfogad engem. Mint ahogy én is az ő defektjeit.
Előzmény: hillaris (21)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 23

Na, én ezt nem engedtem volna :)

Bár egy klinikán nem sok választás van, mivel oktató intézmény.

De, hogy 5 másik pasi is nézze...eh, inkább kihagynám :)

Előzmény: Fáradt Vándor (22)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.09.20 0 0 22

Nem tudok róla... :)

 

Viszont maga a szülés eléggé "bájosra sikeredett", ugyanis SOTE I. klinika volt (Baross utca), ami a természeténél fogva oktatóklinikaként is működik.. A végén a 15 nm-en bent volt a nejem, az orvos, a szülésznő, én, meg még kb 5 rezidens orvos, akik vigyorogva szemlélték az eseményeket... :) Úgyhogy ha meghitt nem is lett a végére, de ez remélem apa szerepét nem befolyásolta negatív irányban... :)

 

Az egyik akkori rezidens egyébként azóta a klinika orvosa lett...

Előzmény: hillaris (18)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 21
Na, akkor meg minek kellett ez a Micimacsó duma az előbb?? :D :D
Előzmény: __:-)__ (14)
andixka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 20
köszönjük. :-)
Előzmény: a kaktusz virága (16)
a kaktusz virága Creative Commons License 2007.09.20 0 0 19

Jó, hogy ezt is megosztottad velünk. :-)

 

Kár , hogy nem ezzel kezdted:-DD

Előzmény: __:-)__ (14)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 18
És egész biztosan nem lett ettől kevésbé nő a nejed, nem? :)
Előzmény: Fáradt Vándor (15)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 17
:-*   Még átgondolom. :)
Előzmény: __:-)__ (13)
a kaktusz virága Creative Commons License 2007.09.20 0 0 16

örülök, hogy te is leírtad a gondolataidat.

Ha jól értettem : boldog szülinapot a nagyobb gyermeknek :-)

 

 

 

Előzmény: andixka (10)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.09.20 0 0 15
Nálunk egy percig nem volt kérdés, hogy bent legyek a szülésnél, mikor kispasi négy éve bejelentkezett, már akkor tudtuk, hogy így lesz... és a feleségem bevallása szerint is nagy segítságet jelentett, hogy fogtam a keét, meg törölgettem a homlokát... el sem tudtuk volna képzelni másként, mint ahogy nem is lesz másképp a tesó(k)nál sem...
__:-)__ Creative Commons License 2007.09.20 0 0 14
Hát, mivel csak az egyik oldalt próbáltam (bent voltam végig), ezért csak arról tudok nyilatkozni. Nálunk nekem adták oda először a lányomat, amíg a feleségemet varrogatták. Persze, jó érzés volt a karjaimban tartani, ő meg bámult rám a gyönyörű szemeivel. Ez a része jó volt, ami előtte volt, hát... az már nem annyira. Egyébként bennem fel sem merült, hogy nem megyek be, mert tudtam, hogy a feleségemnek sokat segít, ha vele vagyok.
Előzmény: a kaktusz virága (12)
__:-)__ Creative Commons License 2007.09.20 0 0 13
Legyél inkább biszex, hogy a férjednek kevesebbet kelljen hazudnia :-P

Egyébként természetesen ennél azért árnyaltabb a kép, hiszen a kegyes hazugságoktól függetlenül még lehetünk jó férjek és apák, akik tényleg szeretik a feleségüket és gyerekeiket.
Előzmény: hillaris (11)
a kaktusz virága Creative Commons License 2007.09.20 0 0 12

Örülök, hogy egy férfi is benézett végre(remélem tényleg az vagy :-) ).

 

Ha esetleg még apa is vagy mellé, szeretném megkérdezni, hogy szerinted mennyivel másabb egy pólyába bújtatott csecsemőt átvenni a folyosón, mint megélni a szülést közösen a pároddal, először hallani a kisbabád sírását, összepillantani , mint "egy új boldog kis család"?

Ha ez irányú tapasztalatod nincs, akkor stornó a kérdésem. Egyébiránt azért köszi a jelenléted, véleményed.

Előzmény: __:-)__ (7)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 11

Szóval, még őszinték sem vagytok?? :D :D

Jó tudni...

 

A következő életemben leszbikus lesze......csak el ne felejtsem :D

Előzmény: __:-)__ (7)
andixka Creative Commons License 2007.09.20 0 0 10
Csakhogy legyen más vélemény is - mert ugye nem vagyunk egyformák :-):
Én nem szerettem volna, ha bejön a férjem. Eredetileg ő sem szeretett volna, csak ha én akarnám. Ebben is maradtunk, mindaddig, amíg pár apuka meg nem győzte, hogy "mit hagy ki, ha nem...". Alig voltam dühös, de jöjjön, ha annyira akar, ettől megfosztani nem lett volna jogom. Azután a sors másként hozta: császár lett (és nem megkezdett szülésből, hanem egy nappal előtte mondta a dokim, hogy ha nem történik semmi (azaz nem indulna meg, amikor is rögtön ki kell kapni), akkor másnap műtét. Azon kívül, hogy nem látta az első egy percet meg engem vérben (bár lehetett volna - érdekes, ezt nem akarta), nem maradt le semmiről. Hallotta felsírni a lányát, egy perc múlva látta (majd kettőre visszahozták nekem) és utána megkapta. Többet volt vele, mint én - ami engem szintén nem zavart. És ez éppen 2 éve (és egy órája volt. :*-) )
És a másodiknál (19 hónappal később) ugyanez, csak ott már nem is készültünk apás szülésre. (Viszont hajnalban felhívott, hogy baj van: kiütéses. Szerencsére csak csalánkiütés volt, így ugyanígy megkaphatta ezúttal a fiát. Ez pedig most 5 hónapja volt.)
Abba viszont "belebetegettem volna", ha nem foghatja meg őket és nem lehet velük, mert tudom, hogy neki fontos, nekem pedig ő fontos. (Viszont tudtam, hogy ez bőven lehetséges, tehát minek a bejövetel.)

És ma sem szeretném, ha bent lenne, legfeljebb nem fosztanám meg tőle, ha nagyon akarna. De igen, engem feszélyezne és tudok olyat saját környezetemben, akinek apás szülés után tönkrement a kapcsolata - és nem csak ezért nem akarom.
Előzmény: a kaktusz virága (4)
boldogmami Creative Commons License 2007.09.20 0 0 9
Szerintem ez a rákényszerítés egy "hülye" dolog. Az én férjemnek nem volt kérdés, hogy bejön-e velem vagy sem. Nála sokat számított a sógora példája mivel ő mind a két gyermekének a születésénél jelen volt. Igaz, hogy mi későn kerültünk össze a férjemmel mert a sógornőm gyerekei már kamaszok, nekem pedig most 1 éves a kicsi lányom. Úgyhogy szerintem számít a jó példa.
a kaktusz virága Creative Commons License 2007.09.20 0 0 8

Ez a rákényszerítés is érdekes téma.

 

Mert ugye nem szeretnénk a párunkat rákényszeríteni , hogy bejöjjön velünk, akarata ellenére.

Viszont más szemszögből nézve, ezzel mi vagyunk rákényszerítve arra, hogy egyedül menjünk be szülni.(jó tudom bejöhet pl. barátnő, szülő is, de az nem ugyanaz).

 

És hát ugye nekünk muszáj bemenni, akár egyedül is :-)

 

 

__:-)__ Creative Commons License 2007.09.20 0 0 7
Sok nő elfelejti, hogy amikor egy férfi azt mondja, élete legboldogabb pillanata volt, hogy bent lehetett a szülésnél, akkor az nagyban hasonlít a "dehogy vagy kövér, drágám", "nem, tényleg nem nagy a feneked", "persze, hogy szeretlek" és "hogy lenne már Pamela Anderson jobb nő nálad, tudod, hogy utálom a szilikonmelleket" mondatokra, amiket egyszerűen az otthoni béke fenntartása érdekében mondunk.
Meglepődnétek, ha hallanátok az otthon előadott és a haveroknak előadott verzió közti különbségeket. A legviccesebb benne, hogy ezzel nagyon sok nő tisztában van, de azzal áltatja magát, hogy "persze, persze, tudom, hogy ilyenek a pasik, de hidd el, az én pasim/férjem kivétel". Hát ja. Mert mi egyenként tökéletesek vagyunk, szépnek látjuk az asszonyainkat, nem unjuk velük a szexet, és nem izgat minket a két lány egy pasi felállás. Persze en bloc mint pasik, na, úgy már disznók vagyunk.
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.09.20 0 0 6

tudod,en kettot szultem egyedul,a harmadikat az apjaval....Nem tudom osszehasonlitani oket az utobbi jarava..Mi is ugy terveztuk,hagy az apa szepen hagyomanyosan setal a folyoson,aztan maskepp alakult...Egy lelek nem volt rajtunk kivul a szuloszoban,mire eszrevettuk magunkat,mar ot is beoltoztettek es bentmaradt velem...Ezt a gyereket nem EN szultem,hanem MI....

 

En sem akartam semmire rakenyszeriteni elotte,amit o nem szeretne,vagy viszolyog tole,megis igy volt a legjobb..Igaz,az utolso par percben belepett egy paravan moge,tehat 1 meterre volt tolem,megsem latott mindent.....A gyereket o kapta meg eloszor,o irta a kezere a szalagot a nevevel...

 

biztos ferfija valogatja,nem is biztos,hogy ez az oka,megis 5 eve tart koztuk a feltetlen szerelem......Tudja,latta,hogy milyen aron szuletett meg a lanya es ettol nagyobb tisztelettel nez ram is..

 

 

de mondom,semmikeppen nem kenyszeritettem volna,ha o ezt nem akarja,bar nagyon orulok,hogy igy alakult

Előzmény: a kaktusz virága (4)
hillaris Creative Commons License 2007.09.20 0 0 5

Biztos van ilyen is...

De nálunk ez valahogy soha nem volt probléma, hogy egyszer majd "úgy" lát...

Köze van hozzá, együtt terveztük, együtt "csináltuk" a babát  :D

Pont a lényegtől vágjam el szegényt? :)

Előzmény: a kaktusz virága (4)
a kaktusz virága Creative Commons License 2007.09.20 0 0 4

örülök, hogy nektek is bejött az apás szülés.

 

Sokszor hallom először szülő nőktől, hogy nem szeretné(majd ha eljön az idő), hogy az apa bent lenne vele a szülőszobán, mert:* idegesítené, *nem szeretné, ha olyan szituban látná, mint egy "disznóvágás",*feszélyezve lenne,egyszóval ha bemenne vele,csak gátolná abban, hogy nyugodtan szülhessen.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezt tényleg csak azok mondják, akik még nem szültek vagy tényleg létezik ilyen és akkor a következő szülésre be sem engedi a párját a kismama...

Előzmény: hillaris (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!