Keresés

Részletes keresés

nolcsi122 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1009

Kedves atapata !

Érdekes dolog, amikor az ember főz, süt, és bármi étket készít. Az illatok sokszor már előre árulkodnak, s az ember nyála szinte csorog, s alig várja, hogy ehessen, ihasson. Ha többen fogyasztjuk el, annál jobban esik.

Én most a 3 unokámmal vagok. Képzeld el milyen kivánságműsor van, de amit kérnek én el is készítem nekik.  Az egyik  - fiú - unokám tegnapra krumplis - szilvalekváros pogácsát, a másik sima krumplispogácsát, a harmadik nudlit kért. Mindegyiknek próbáltam megfelelni, hát  el is készitettem nekik. Megjöttek a suliból, neki is álltak enni, de este fél tízkor még hallottam a matatásukat..mind megették...egészségükre.

Hát igy vagyok én a főzéssel, étel készítésével.

Mára sűlthúst  kértek krumplipürével és dinszteltkáposztával..levest nem rendeltek, sajna nem nagyon levesesek. Öröm látni, hogy milyen jó étvággyal esznek.

Azért mondom én mindig azt, hogy örömmel főzök, mivel öröm ha látom: izlik az elkészített étel...

A káposztás ételeket mi is szeretjük...jó és ilyenkor  a hordóskáposztában lévő sok C vitamin még nagyon hasznos is.

atapata Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1008

Tisztelt moderáció!

A fórumszerte tapasztalható és a topikok tárgyát figyelmbe nem vevö,kötetlen beszélgetés,csetelés ,elérte az általam nyitott topikot is.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9168751 Amivel nincs is semmi gond,mert jól esik nézni ahogy két ember önfeledten pajkosan beszélget és egymásratalál.Nem beszélve arról,hogy a topik jól pörög,bár nem hozzászólás növelde célból lett létrehozva. De mivel így, az utolsó topikhű,vagy ahoz hasonló hozzászólásokhoz  csak komoly bányászati tevékenység után lehet hozzájutni, a fenti folyamatot harmadik kisérletre megakasztottam.

A két nick ,számomra szimpatikus  ezért a fentieket privát csatornákon velük tisztáztam .Kérem a két nick hozzászólásait 871-től 1007-ig törölni.

Továbbá kérem a két nick,óvadékmentes szabadlábon hagyását is.

tisztelettel:atapata

.......................................................................................................................................

Ezt a hozzászólást azért írtam(másoltam) ide mert szorosan kapcsolódik a topik történetéhez. A moderáció a csekély számú egyébb közbeeső hozzászólásokat is törölte az egyszerüség vagy a jobb érthetőség miatt. Így azok is elhaláloztak (köztük az enyémek is) emléküket megörizzük. Ha akadna valaki még rajtam kívűl aki így járt

attól elnézést kérek.

atapata Creative Commons License 2008.01.09 0 0 982

Csak azt áruld el nolcsi miért van az  ,hogy érzem az illatát is ,ezt hogyan csináltad?

Más magyarázatom nincs,mint az hogy elértem a Pavlov kütyáinak az értelmi szintjét.

Lehet hogy megsüketült a szemem,de úgy látom egy lefordított porcelán tányéron van a finomság bemutatva. Ez talán a sütés része amihöz a az általam nem ismert guszta csíkokat adó sütőedény is társul.

Amiért az egészet leírtam az,hogy miféle sütőedény ez és hogyan működik?

Előzmény: nolcsi122 (978)
atapata Creative Commons License 2008.01.09 0 0 975

Nem tudom miért de mára káposztskrumplit rendeltem ebédre.

Talán azért mert régen volt már,vagy csak azért mert megfeledkeztem róla pedig a receptjét én találtam ki vagy húsz éve. Az hogy unikum lenne nem állítom,de az bizonyos hogy az interneten csak a Bácskai krumpliskáposzta árválkodik.

Legyen hát az árvának egy kistestvére ideírom a receptjét.

Káposztáskrumpli atapata módra.

A káposztát megdinszteljük,ugyanúgy mintha káposztástésztát csinálnánk.

A krumplit közben felzesszük főni,ha mindkettő elkészűlt a káposztát félretesszük és a krumpliból dödöllét készítünk. A dödölle egy lisztel ,vajjal egy tojással feltúrbózott krumplipüré. Ha eljutottunk idáig akkor a káposztát kanállal a krumpliba szaggatjuk

és  sütőben 20 percig forró sütőben kisütjuk.

Önmagában is fogyasztható de ha egy jó adag csülök(pékné módra) mellé tálaljuk

két pohár barnasörrel kiváló.  Aki a vörösbort szereti az is megtalálhatja benne a kellemes ízek harmóniáját.

Jó hír az, hogy  már dolgozom a túróstészta megkáposztásításán is.

Előzmény: szokimi (974)
hour Creative Commons License 2007.12.23 0 0 870
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!
Előzmény: szokimi (869)
szokimi Creative Commons License 2007.12.23 0 0 869
Boldog karácsonyt Nektek!
kgab71 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 868
kellemes és békés karácsonyt mindenkinek
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 867
Előzmény: atapata (866)
atapata Creative Commons License 2007.12.21 0 0 866

Boldog karácsonyt.

nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 865
Szép és kellemes napot !
Előzmény: szokimi (864)
szokimi Creative Commons License 2007.12.18 0 0 864

Fél hatkor jó éjt nekem? Tényleg nem ismersz.....előfordul, hogy addig le sem fekszem...:)

De azért köszönöm, kedves vagy....és jó éjszakát Neked is!

Előzmény: nolcsi122 (863)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 863

Kedves szokimi !

Én ugyan ezt leírhattam volna, mert én is ott vagyok atapata közelében.,hehehehe...

csak annyi EMBERBŐL én aztán nem tudlak kiválasztani.

Inkább küldök Neked egy képet...és jó éjt is kívánok !

Előzmény: szokimi (859)
hour Creative Commons License 2007.12.18 0 0 862
csak óvatosan..:)
Előzmény: miakiutma (861)
miakiutma Creative Commons License 2007.12.18 0 0 861
ne emeld..:)))
Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 860
elég nehezen
Előzmény: szokimi (859)
szokimi Creative Commons License 2007.12.18 0 0 859
Szia! Nem szokimi, és nem kimi vagyok fent az iwiw-en, de ezt itt nem tudom részletezni, mert nem szeretném, ha publikus lenne mindenki számára az igazi szokimi. Nem mintha nem tudná már majdnem mindenki......a barátaim, a kollégiám....innen néhányan.....de, Atapata ismerősei között megtalálsz, ha akarsz.
Előzmény: nolcsi122 (856)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 858

Látom már nagyon sok beirásod van,  ezért most egy integetős macit küldök szeretettel:

Előzmény: szokimi (853)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 857

Kedves  tiecho  !

Nagyon rendes és készséges vagy. Ugy tudom, hogy itt meg lehet dicsérni Téged. Sajnálom, de akkor sem tudom, hogy mit jelent a villogó...

Bővebben ...elmondanád?

Előzmény: tiecho (855)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 856

Kedves  szokimi !

A szokimi néven csak egy úriembert találtam az iwiwen, viszont  kimi-ből meg nagyon sok van. Most aztán  tanácstalan vagyok, hogy ki is vagy, ott vagy-e, ha igen akkor melyik?

(Én megtalálható vagyok ott a nicknevemen, ha gondolod....)

Különben könnyü a képfelrakás általában, de ide sem nehéz betenni a képet. Segitenék ha valamilyen közelebbi cimedet tudnám,...mondjuk az emailodat,vagy  iwiwen keresztül jelentkeznél.

Üdv.nolcsi122

Előzmény: szokimi (851)
tiecho Creative Commons License 2007.12.18 0 0 855

Meg fogja magyarázni, arról szól a topik.

Előzmény: nolcsi122 (854)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 854
Nem tudom melyik villogósra gondoltál..
Előzmény: Törölt nick (852)
szokimi Creative Commons License 2007.12.18 0 0 853
most még....aztán telepakolom integetős Kimivel...
Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 852
a villogósba is beférne
Előzmény: nolcsi122 (850)
szokimi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 851
Szia!

Nem csak most sok a baleset.....nyáron nincs hó, mégis sokkal több van.....biztos azért, mert mindenki azt hiszi, olyan jól vezet, mint én....:)...erről jut eszembe...tegnap bejelölt Kimi az iwiw-en....írtam neki, hogy már ismerjük egymást, de ha siet haza, főzök neki vacsit....amikor utoljára néztem, huszonvalahány Kimi volt fent.....mégsem ismerhetem mindegyiket....viszont 1 hónapja Suhamér is bejelölt.....neki is írtam: igen megtisztelő, de nem.....hát így....

....ha minden jól megy, hamarosan én is tudok ilyen szép képeket csinálni....az eddigi termelés inkább tragédia, mint gif, de egyelőre ennyire futja a tehetségemből....
Előzmény: nolcsi122 (850)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 850

Igen, köszönöm...

Nálunk a hétvégén elég sok hó esett, sajnos a baleset is sok volt az utakon.

Jobban kellene vigyáznunk egymásra !

Előzmény: miakiutma (849)
miakiutma Creative Commons License 2007.12.15 0 0 849
Nagyon kedves kép, és milyen nyugalom árad belőle….
Előzmény: nolcsi122 (848)
nolcsi122 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 848

szokimi Creative Commons License 2007.12.14 0 0 847
pedig írtál...látom
Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 846
jobb ha nem írok
Előzmény: szokimi (845)
szokimi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 845

Azért írom, amit leírok, mert nagyon hiányolom mostanában a topikgazgát....

....a meséjéhez hozzáfűznék egy-két dolgot, de nem most....kicsit sűrű napom volt, de ha minden igaz, megérte....nyilván kiderül hamarosan....addig nem sokat kell aludnom, mert a lelkifuritól szinte már nem látok...a gif készítés...holnapra ígértem....meg kell lennie....ha összeszedem magam, és Lenit holnap nem hagyom itthon, akkor Balázs, a varázskezű rendszergizda felrakja nekem amit kell, és már gyártom is őket....ha itthon hagyom, akkor nem jövök holnap, mert szégyellni fogom magam....nagyon......ettől függetlenül, akár leszek, akár nem, még látni szeretném végre a fórumon is a mesemondót....

Előzmény: atapata (843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!