A topik a saját írásainkról ,a szabad véleménnyivánításának ad lehetőséget.Kéretik a politikai, a vallási,faji hovatartozási írásokat máshol véleményezni. Légy jó önmagadhoz,ismerd el ha vétettél magad ellen.Magadat is megdicsérheted,ha kell,ezt ne csak másoktól tűrd el.
Érdekes dolog, amikor az ember főz, süt, és bármi étket készít. Az illatok sokszor már előre árulkodnak, s az ember nyála szinte csorog, s alig várja, hogy ehessen, ihasson. Ha többen fogyasztjuk el, annál jobban esik.
Én most a 3 unokámmal vagok. Képzeld el milyen kivánságműsor van, de amit kérnek én el is készítem nekik. Az egyik - fiú - unokám tegnapra krumplis - szilvalekváros pogácsát, a másik sima krumplispogácsát, a harmadik nudlit kért. Mindegyiknek próbáltam megfelelni, hát el is készitettem nekik. Megjöttek a suliból, neki is álltak enni, de este fél tízkor még hallottam a matatásukat..mind megették...egészségükre.
Hát igy vagyok én a főzéssel, étel készítésével.
Mára sűlthúst kértek krumplipürével és dinszteltkáposztával..levest nem rendeltek, sajna nem nagyon levesesek. Öröm látni, hogy milyen jó étvággyal esznek.
Azért mondom én mindig azt, hogy örömmel főzök, mivel öröm ha látom: izlik az elkészített étel...
A káposztás ételeket mi is szeretjük...jó és ilyenkor a hordóskáposztában lévő sok C vitamin még nagyon hasznos is.
A fórumszerte tapasztalható és a topikok tárgyát figyelmbe nem vevö,kötetlen beszélgetés,csetelés ,elérte az általam nyitott topikot is.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9168751 Amivel nincs is semmi gond,mert jól esik nézni ahogy két ember önfeledten pajkosan beszélget és egymásratalál.Nem beszélve arról,hogy a topik jól pörög,bár nem hozzászólás növelde célból lett létrehozva. De mivel így, az utolsó topikhű,vagy ahoz hasonló hozzászólásokhoz csak komoly bányászati tevékenység után lehet hozzájutni, a fenti folyamatot harmadik kisérletre megakasztottam.
A két nick ,számomra szimpatikus ezért a fentieket privát csatornákon velük tisztáztam .Kérem a két nick hozzászólásait 871-től 1007-ig törölni.
Továbbá kérem a két nick,óvadékmentes szabadlábon hagyását is.
Ezt a hozzászólást azért írtam(másoltam) ide mert szorosan kapcsolódik a topik történetéhez. A moderáció a csekély számú egyébb közbeeső hozzászólásokat is törölte az egyszerüség vagy a jobb érthetőség miatt. Így azok is elhaláloztak (köztük az enyémek is) emléküket megörizzük. Ha akadna valaki még rajtam kívűl aki így járt
Csak azt áruld el nolcsi miért van az ,hogy érzem az illatát is ,ezt hogyan csináltad?
Más magyarázatom nincs,mint az hogy elértem a Pavlov kütyáinak az értelmi szintjét.
Lehet hogy megsüketült a szemem,de úgy látom egy lefordított porcelán tányéron van a finomság bemutatva. Ez talán a sütés része amihöz a az általam nem ismert guszta csíkokat adó sütőedény is társul.
Amiért az egészet leírtam az,hogy miféle sütőedény ez és hogyan működik?
Nem tudom miért de mára káposztskrumplit rendeltem ebédre.
Talán azért mert régen volt már,vagy csak azért mert megfeledkeztem róla pedig a receptjét én találtam ki vagy húsz éve. Az hogy unikum lenne nem állítom,de az bizonyos hogy az interneten csak a Bácskai krumpliskáposzta árválkodik.
Legyen hát az árvának egy kistestvére ideírom a receptjét.
Káposztáskrumpli atapata módra.
A káposztát megdinszteljük,ugyanúgy mintha káposztástésztát csinálnánk.
A krumplit közben felzesszük főni,ha mindkettő elkészűlt a káposztát félretesszük és a krumpliból dödöllét készítünk. A dödölle egy lisztel ,vajjal egy tojással feltúrbózott krumplipüré. Ha eljutottunk idáig akkor a káposztát kanállal a krumpliba szaggatjuk
és sütőben 20 percig forró sütőben kisütjuk.
Önmagában is fogyasztható de ha egy jó adag csülök(pékné módra) mellé tálaljuk
két pohár barnasörrel kiváló. Aki a vörösbort szereti az is megtalálhatja benne a kellemes ízek harmóniáját.
Jó hír az, hogy már dolgozom a túróstészta megkáposztásításán is.
Szia! Nem szokimi, és nem kimi vagyok fent az iwiw-en, de ezt itt nem tudom részletezni, mert nem szeretném, ha publikus lenne mindenki számára az igazi szokimi. Nem mintha nem tudná már majdnem mindenki......a barátaim, a kollégiám....innen néhányan.....de, Atapata ismerősei között megtalálsz, ha akarsz.
A szokimi néven csak egy úriembert találtam az iwiwen, viszont kimi-ből meg nagyon sok van. Most aztán tanácstalan vagyok, hogy ki is vagy, ott vagy-e, ha igen akkor melyik?
(Én megtalálható vagyok ott a nicknevemen, ha gondolod....)
Különben könnyü a képfelrakás általában, de ide sem nehéz betenni a képet. Segitenék ha valamilyen közelebbi cimedet tudnám,...mondjuk az emailodat,vagy iwiwen keresztül jelentkeznél.
Nem csak most sok a baleset.....nyáron nincs hó, mégis sokkal több van.....biztos azért, mert mindenki azt hiszi, olyan jól vezet, mint én....:)...erről jut eszembe...tegnap bejelölt Kimi az iwiw-en....írtam neki, hogy már ismerjük egymást, de ha siet haza, főzök neki vacsit....amikor utoljára néztem, huszonvalahány Kimi volt fent.....mégsem ismerhetem mindegyiket....viszont 1 hónapja Suhamér is bejelölt.....neki is írtam: igen megtisztelő, de nem.....hát így....
....ha minden jól megy, hamarosan én is tudok ilyen szép képeket csinálni....az eddigi termelés inkább tragédia, mint gif, de egyelőre ennyire futja a tehetségemből....
Azért írom, amit leírok, mert nagyon hiányolom mostanában a topikgazgát....
....a meséjéhez hozzáfűznék egy-két dolgot, de nem most....kicsit sűrű napom volt, de ha minden igaz, megérte....nyilván kiderül hamarosan....addig nem sokat kell aludnom, mert a lelkifuritól szinte már nem látok...a gif készítés...holnapra ígértem....meg kell lennie....ha összeszedem magam, és Lenit holnap nem hagyom itthon, akkor Balázs, a varázskezű rendszergizda felrakja nekem amit kell, és már gyártom is őket....ha itthon hagyom, akkor nem jövök holnap, mert szégyellni fogom magam....nagyon......ettől függetlenül, akár leszek, akár nem, még látni szeretném végre a fórumon is a mesemondót....