Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azért nyitom, mert kis társaságunk számára égető a téma, de ezzel a témával már lassan az összes légfegyveres topikot szétgyalázzuk.
Gondolom, a többségnek nem szükséges megmagyarázni miről is szól ez a topic. Akinek mégis kételyei támadnak a témával kapcsolatosan, az úgyis ír, kérdez.
Javaslom tehát, az idevágó témával ezt a topicot szaporítsuk!
"...A jövő héten találkozom, más okból, egy politikussal..." Ha elérsz bármiféle - akár a lgkisebb - eredményt is, akkor csakis varázsló, vagy sámán lehetsz. Négy választást gályáztam végig közvetlen kampányban, (meg közben) fél tucat országgyűlési képviselővel. Az egyiknek én közvetítettem egy Dan Wessont. Semmi, de semmi eredményt nem tudtam elérni.
bocsánat előre is, nem akarlak bántani, de mi az együttérzéses szakaszon már túl vagyunk :( most már segítség kell minden oldalról és főleg jó kapcsolatok!
De kérdem, Te mit vártál ettől, vagy mit tennél TE személy szerint !
Nem mi, vagy Ők ! TE !
Én teszek valamit, még annak ellenére, hogy nehéz és egyedül teszem, mások érdekébe, de a cél vezérel.
Sikeres lesz a tettem vagy sem, az már máskérdés, de a lelkiismeretem tiszta, hogy én legalább elkezdtem !
Vártam, hogy valaki felvállalja a Ti gondotok összegzését, megfogalmazza, hogy ténylegesen mit is szeretnétek, mi a gondotok, első nekifutásra.
Ezt követően lehetne a feladatokat kiosztani, megnézni, hogy van-e értelme, van-e nagyobb szinten rendelkező támogató.
Ha valaki nem vállalja fel ezt egyszemélyben, akkor semmi értelme !
Összefogás szép lenne az biztos, csak ugye mindeni szereti ha másnak is van hely az asztalnál !
Magánvélemény !
Te mit szretnél ? Mit teszel, vagy tennél annak érdekében, hogy változások történjenek, stb.
Tudod mi a jó !?
Ha nem sikerül, de akkor is nyugodtan az emberek és társak szemébe nézhetsz, hogy Úrak, én elkezdtem legalább, nem sikerült ? Hát igen, van ilyen, de megpróbáltam legalább !
Ez a pont akkor azt jelenti, hogy nem volt ugye sok értelme a topik létrehozásának, mert visszakozás észlelhető. ( nagy volt a fellángolás !) E fúta a szél !
Szerintem tévedésben élsz MLaca! A "kilobbizták maguknak a frankót" az azt jelenti, hogy MSSz tagok lettek. Te ezt akarod? Én alapvetően nem ellenzem, de a nagytöbbségnek MSSz-fóbiája van...
Legyél országgyűlési képviselő, vagy szedj össze ilyen betegséggel bíró személyt, jól barátkozzál vele össze. Így van igazán esély hangot adni az elképzeléseinknek.
Ha ez nem jó ötlet, akkor azt a bizonyos lobbikört kell komolyan összefogni, életet lehelni bele. Ebben szívesen segítek.
Teljes mértékben egyetértek és ismerem a történetet !
Én ennek ellenére most a saját területemen kívánok rendet teremteni, megtisztítani a javítói társadalmat.
Egyéni a kezdeményezés, de már "sokkan" felsorakoztak mögém.
Nem segít, csak támogatja az elképzelésemet az MKEH ( K.I), ORFK.
Egyenlőre nem a törvényben akarunk túrkálni, annak ellenére, hogy mi sem értünk mindenben egyet vele.
Elsőként a saját portánkunk sepregetünk és mikor megtisztultunk, akkor van "jogunk" a saját érdekeinket védeni.
Én elköteleztem magam, ha törik-ha szakad, végigviszem az elképzelésemet, még akkor is ha sok ellenséget szerzek a "nagy háburúban" !
Nem érdekel, senki és semmi, a cél a megtisztítás a szakmában, a jog és a személyi jogvédelem betartása mellett.
Nekünk javítóknak nincs érdekvédelmi szervezetünk és nem is volt tudtommal, ezért most megrázom a kis fegyverjavítói társadalmat.
Mivel Laci említetted, hogy a történetben nálatok is mikor a konkrét elképzelést kellett volna megvalósítani, akkor a kezdeményező marad egyedül, hát ez a magyar mentalitás.
Pofáznak, okoskodnak, jobbnál-jobb összeállításokat találnak ki, de mikor odakéne állni, akkor marad egyedül valaki !
Egy fecske nem csinál nyarat, de sajnos tapasztalat, hogy "munka" esetén szalad a nép szerteszét !
Én már most borítgatom a saját kollégális társadalmamat és olyan csodák derülnek ki, hogy csak na ! MKEH és a Rendőrhatóság a haját tépné !
Én kívánok végezetül az FT-nek és a légfegyveresek táborának sok sikert, de álmodozni felesleges, tessék tenni valamit ténylegesen ! Ha meg csak duma, akkor semmi értelme annak, hogy egymásnak írogassátok, hogy milyen okos és szép vagy és igazad is van !
Sajnos nekem is hasonló a véleményem,amíg nincs hazánkban is egy erős fegyver lobbi addig nagyon nehezen tudunk valami eredményt elérni a rossz jogszabályok javítása érdekében.De ehhez össze kéne fogni az érintetteknek hát ez lesz nehéz dolog a magyarok inkább a széthúzásban jeleskednek.
Nagyon jó a topicnyitás, gratulálok ennek az ismeretlen faszinak, aki beindította! Tényleg jó 5let volt!
Az én meglátásom az, hogy szükség van a változtatásra, de nem ilyen kezdeményezéssel. Amit írtok itt kedves Társaim, az az álmodozás, meg a vágyakozás. Sokkal komolyabb fórumokon is megpróbáltak már ilyen kezdeményezéseket - sikertelenül.
Én egyen vettem részt néhány évvel ezelőtt, ahol K.I. akkori ORFK ig.r. főosztályvezetőhelyettes hallgatta meg a véleményeket, javaslatokat és nagyon korrekt módon, PARTNERKÉNT vitatkozott velünk. Sajnos ott, helyben a kb. 40 fő fegyvervonalon illetékes polgári oldal a sok levegőmasszírozás meg tehetetlenség után/közben már kijelentette (hangsúlyozom: nem az illetékes elvtárs), hogy semmi értelme az egésznek... mint, ahogy ez az összejövetel előtti néhány évvel korábbi kezdeményezésnek egy bizonyos lobbikörnek a létrehozása sem sikerült. Talán azért sem, mert ahogy általában minden ilyen társadalmi munkában végzendő komoly kapcsolattartással, reprezentációval, áldozatvállalással, jogszabálybúvárkodással, stb...-vel járni szokott, az elején lelkes illető azt mondta: kapja be mindenki! Ez nem munka, így semmi értelme a próbálkozásnak és kialudt a láng... Ezeknek eredményeképp a mai napig sincs egy igazi érdekvédelmi képviselete a fegyveres polgári magán és jogi személyeknek, legyenek azok vadászok, sportlövők, fegyverboltosok, javítók, stb...
Ez a tapasztalatom persze nem azért íródott, hogy mindenkinek elvegyem a kedvét a további okoskodástól.
Szerintem a felhasználó barát, hazai légfegyver törvény megalkotásához elsősorban a töketlen MSSz (nem a súlyemelő szövetségre gondolok), az MDLSz, az Országos Vadászkamara (nem vagyok vadász, lehet, hogy rosszat írtam most ezzel. Elnézést!), stb... közös együttműködésével és egyetértésével létrehozott valamiféle gittegyletnek kellene lobbiznia a megfelelő helyen... Ott... Valahol a T. ház ajtajában... ill. körülötte...