Keresés

Részletes keresés

karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 89
Szép táj, aztán virág rovarral.

Erre mentek Zétáék, a távolban már látszik a villanyvezeték.

A vezeték közelről, épp a Babérdomb mellett vezet el.

Karbalán jól meghízott.

Két kép a Babárdombról, az elsőn mágikus gömb. ;-)













karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 88
Útelágazások. Mindig a piros jelzés mentén kellett tovább menni.

Mindkét oldalon elektromos kerítés.

A fényképezőmön makro mód is van.

Napelemes madáretető.











karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 87
Sűrű nádas, Babatpuszta, Istállóskastély.

Tanya parabolaantennával.

Lovak is vannak, meg bronz vadkanfej.

De Zétáék innen is tovább mentek.













karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 86
Hosszú az út az erdőn át.

A Pap Miska forrás elég koszos.

Alagút az M3-as alatt.

Egy Babati tó.

Zétáék aszfaltúton mentek tovább.

Aki megtalálja az utolsó képen a vadkacsát, az ügyes. Vércsét is láttam, de nem sikerült lefotózni. Mondjuk a kacsa sem lett az igazi. ;-)















karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 85
A templom háta mögött már nem olyan korszerűek az utak.

Nincs messze a temető sem.

Zétáék útja egy lakópark mellett vezetett el, ahol csak Magyar Magyarokat látnak szívesen. Én a német eredetű vezetéknevem miatt be sem merném tenni oda a lábamat. ;-). Szerencsére nem is kell, a lakóparktól jobbra vezet az erdei út.

Itt nem a sárgaköves utat, hanem a piros turistajelzéseket kellett követni.











karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 84
Zétáék ma, azaz 2007.07.13-án, pénteken reggel indultak el otthonról Akiinorba. Sajnos elaludtam, ezért csak egy órával utánuk indultam útnak, ezért ők nincsenek a képeken.

Az első kép jobb oldalán látható utca vezet Zétáék házához, bal oldalon a főútvonal, Zétáék emellett az út mellett mentek tovább, méghozzá a fényképész háta mögötti irányban. A középen látható tábla feliratát NEM Baba készítette.

A többi kép azt mutatja, hogy mentek, mentek, mendegéltek, míg el nem értek a katolikus templomhoz, amit aztán megkerültek.













karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 83
Ide jár iskolába Emi.
karbalán Creative Commons License 2007.07.13 0 0 82
Ide jár iskolába Zéta, Timi, Ton, Kati, Nika.
karbalán Creative Commons License 2007.07.12 0 0 81
Olvasni nem volt hosszú, és nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! :)

Egy-két gondolat a levéllel kapcsolatban, a többit majd a válaszlevélben.

A mai viszonyokra vonatkozó görbetükörrel kapcsolatban: érdekes, hogy nem Te vagy az első, aki megemlíti, pedig valójában nem volt tudatos, nekem ez a cinikus, vagy gunyoros hozzáállás a természetemben van. Eta azt mondta, hogy nem vidám vagyok, hanem melankólikus, mint Luna, vagy valami ilyesmit.

SPOILER ON

A társadalmi problémák megjelenítésének egy tudatos vonulata van, amivel kapcsolatban véleményt akarok mondani, ez pedig a cigánykérdés. A történetnek a tervezés első pillanattól kezdve kulcsfontosságú szereplője egy Radics Kati nevű kislány, aki nem egy olyan "sabloncigány", mint amilyen az Egri csillagokban Sárközi. Őt nem is mertem az első kötetben behozni, csak statisztaként, úgy, hogy csak a "legvájtszeműbb" olvasók tudják kitalálni a származását. A harmadik kötetben lesz majd néhány ezzel kapcsolatos jelenet, bár arra vigyázni fogok, hogy a történet könnyed maradjon, és az üzenet humoros formában kerüljön átadásra. Nem ez lesz a történet középpontjában.

SPOILER OFF

A szereplők azért "néni"-k meg "bácsi"-k időnként, mert Zéta szemén látjuk őket, és az elbeszélő is ezért használja. Úgy gondolom, hogy a könyv "megcélzott" olvasói a 12-112 éves korosztály tagjai. Egy fokkal (vagy kettővel :) komolyabb, mint a HP, remélem, ezzel nem szúrom el. A "szexjelenetet" úgy akartam megoldani, hogy amennyiben olyasvalaki olvassa, aki túl fiatal ehhez, az ne is értse, miről van szó. Az "összebújás" neki nem mond semmit, de ha egy esetleges szerkesztő túl durvának találja, még ebből is lehet húzni, bár nem szeretném, ha teljesen kimaradna. Az Akiinor egyébként olyan történet, amelyben a szereplők nem maradnak mindig gyerekek, hosszabb időszakot ölel fel.

Rábeszéltetek, hogy a Baba-Timi sztorit ne a végén mesélje el Timi, hanem közbeékeljem normás szálként, csak ez egy csomó új problémát vet fel. Ez a történet nem olyan hosszú, hogy teljesértékű fejezetek keletkezzenek, ráadásul, ha új fejezetek kerülnének bele, az megzavarná a fejezetelnevezési játékomat.

A szavazás kapcsán: egyik könyvcím javaslat sem kapott túl jó pontszámot, viszont alternatív javaslatot egyedül Te adtál emlékeim szerint. Az Akiinor: Szelk Szeme megoldással az a probléma, hogy nem lehet kitalálni, mi ez a könyv. A könyv címének egyetlen jelentősége van, hogy a potenciális olvasó, aki életében először találkozik vele, meg a szerző nevével a könyvesboltban, leveszi-e a polcról, hogy belelapozzon, vagy sem. A második kötettől ez már nem probléma, mert az olvasók tudják, mire számítsanak. A "Zéta és az óriáspiramis", vagy a "Zéta és a varázskristály" cím alapján könnyebb belőni. Az a baj, hogy ezek is gyalázatosan szerepelnek a szavazáson. A "Belépés Akiinorba" pedig azért problémás, mert amellett, hogy az olvasó számára semmit sem jelent, a műfajt sem tudja kitalálni, még ráadásul azt üzeni: egy sorozat első része vagyok. Ez elriasztó lehet.

Még annyi, hogy a történetben lesz pár olyan csavar, ami miatt leharapjátok majd a fejem. :D
Előzmény: rkat (80)
rkat Creative Commons License 2007.07.12 0 0 80
Karbalán, küldtem extra-hosszú mélt, csak győzd elolvasni. :-D Ide azt írom le, ami ott kimaradt (hogy ne unatkozz ;-)), és ami itt téma volt; a kezdést. Furcsák voltak a történetek a prológusban, de engem nem zavartak. Megalapozta a hangulatot, érdemes volt megjegyezni és odafigyelni rá (a megjegyzés nekem nem sikerült, mert a vizsgaidőszak beleékelődött, ugye), szóval jó volt, nekem nem hiányoztak Zéta gondolatai.
karbalán Creative Commons License 2007.07.09 0 0 79
Nekem is benne van a kedvencekben. :D
Előzmény: Enahma (75)
karbalán Creative Commons License 2007.07.09 0 0 78
Remélem, jól sikerült a nyaralás! :)
Előzmény: onsai (76)
karbalán Creative Commons License 2007.07.09 0 0 77
Most pénteken indulnak Zétáék Akiinorba. Azt tervezem, hogy végigmegyek arra, amerre ők, és lefotózom a tájat, ha nem lesz rossz idő. Majd felteszem a képeket. :)
onsai Creative Commons License 2007.07.09 0 0 76

Én is emlékszem! :))) Csak közben nyaraltam egy kört.

Előzmény: karbalán (74)
Enahma Creative Commons License 2007.07.09 0 0 75
Én is emlékszem, és benne van a kedvencekben is! Don't worry! :-)
Előzmény: karbalán (74)
karbalán Creative Commons License 2007.07.09 0 0 74
Kellemes meglepetés, hogy valaki még emlékszik erre a topicra rajtam kívül. :D Köszönöm, amit írtál, és mindent, amit mondasz róla. Örülök hogy tetszett. :)
Előzmény: milial (73)
milial Creative Commons License 2007.07.08 0 0 73
Kedves Karbalán!

Szeretném jelezni, hogy annak ellenére, hogy még mindig nem reagáltam semmit az Akiinorra, szándékomban áll. Csak úgy gondoltam, hogy az első rohanós le-se-teszem-nem-is-alszom-szinte, és ebből adódóan kissé felületes olvasás utáni kommenteknél azért többet érdemel a történet. Na azért leírtam akkor is, hogy miket gondolok róla, de abból egy csomó minden kimaradt. Aztán úgy gondoltam, hogy majd elolvasom még egyszer, közben szépen beleírkálom az aktuális gondolataimat, meg kiszínezem a félreütött szavakat, és majd utána egyben elküldöm az egészet. Na igen, szép terv volt, azóta is megvalósításra vár. Azért lehet, hogy az eddig leírtakat elküldöm majd, biztos ami biztos, legalább annyit kapj.:) Ja, és ha ebből nem lett volna egyértelmű: nagyon tetszett a történet, örülök, hogy elolvashattam. És tényleg sajnálom, hogy eddig nem reagáltam rá semmit.
onsai Creative Commons License 2007.06.20 0 0 72

Igen, pozitív. :D Jó meglátásaid vannak.

 

A számítógép jóval kevesebbet fogyaszt ám, mint egy hagyományos vasaló. :D Úgyhogy kifejezetten önfeláldozásból nem vasalom az ágyneműket stb. helyette netezek. :D

 

Közben okés lett a levprogim, megy majd levél. Szerintem elküldöm az eddig elkészült javítást. Nézd meg, kell-e egyáltalán ennyire részletesen, vagy elég egy átfogóbb vélemény.(azzal hamarabb megleszek)

 

üdv

Bea

Előzmény: karbalán (71)
karbalán Creative Commons License 2007.06.18 0 0 71
Nem baj, hogy ide írod, legalább valaki hozzá szól a topichoz. :D

Remélem, pozitív meglepetés volt ;)

Te környezetvédelmi célból kapcsolod ki a géped, én meg a villanyszámla miatt. :D

Sok sikert a leveleződ helyreállításához! Ha kell, el tudom újra küldeni a választ újra.

Üdv: Laci
Előzmény: onsai (70)
onsai Creative Commons License 2007.06.18 0 0 70

hahó Karbalán! Megkaptam ma a leveled, egyszerre a kettőt...jól megleptél vele! :D

Bocs, hogy ide írom...dolgom volt, így kikapcsoltam a gépet (éljen a környezetvédelem!), és utána behalt a levprogim...szóval épp szívok. :( 

Előzmény: karbalán (69)
karbalán Creative Commons License 2007.06.13 0 0 69
Egy hónap múlva ilyenkor Zétáék már Akiinorban lesznek. Ha minden igaz, Zéta épp a bokor alatt alszik. :)
Előzmény: karbalán (68)
karbalán Creative Commons License 2007.06.10 0 0 68
Ja, az az álmodós cucc a végén durva volt, nagyon reménykedtem, hogy karbalán ezt is csak rejtett kritikának szánja, és megnyugodtam, mikor kiderült, hogy az is. Meg nevettem is rajta egy jót:)))

Ilyet komolyan biztos nem fogok írni.
Előzmény: Kymry (64)
karbalán Creative Commons License 2007.06.10 0 0 67
Elolvastam 2x egymás után...

:-)

Az kicsit furcsa volt, hogy az elején elég sokat szerepeltek Timiék, aztán hirtelen teljesen eltűntek, és csak az utolsó fejezetben kerültek elő...mintha elfelejtetted volna őket, és csak akkor jutott volna eszedbe, hogy vlami hiányzik, amikor befejezted, ezért gyorsa odairtad volna a végére, hogy "jahh...egyébként ők is voltak még"

Meglepetésnek szántam Timi visszaérését, no meg Baba visszanemérését.

Kérjük gyorsan a másodikat is :P :)

Ha idén be tudom fejezni, akkor már örülni fogok.:-)
Előzmény: tarkla (61)
Kymry Creative Commons License 2007.06.10 0 0 66

Jaja, félre ne értsd, nem rád céloztam, általában mondtam.

Az, hogy nem tetszik valami, az nem baj, abszolút:) Én is megírtam karbalánnak mailben, hogy mi volt, ami nem tetszett. Különben majd ha a végére érsz, úgyis visszamész az elejére elolvasni újra azokat a történeteket, mert majd később fognak értelmet nyerni:)

Előzmény: onsai (65)
onsai Creative Commons License 2007.06.10 0 0 65

 "És szerintem amúgy is fölösleges 1-2 fejezet miatt kiakadni,"

Kymry, szó se volt ilyesmiről. :D

Előzmény: Kymry (63)
Kymry Creative Commons License 2007.06.10 0 0 64

Ja, az az álmodós cucc a végén durva volt, nagyon reménykedtem, hogy karbalán ezt is csak rejtett kritikának szánja, és megnyugodtam, mikor kiderült, hogy az is. Meg nevettem is rajta egy jót:)))

Előzmény: tarkla (61)
Kymry Creative Commons License 2007.06.10 0 0 63

Ebből is látszik, hogy nem lehet olyat írni, amivel mindenki mindenben elégedett, és igazából nem is szabad megpróbálni, mert a végeredmény biztos rossz lesz.

Ez így van. És szerintem amúgy is fölösleges 1-2 fejezet miatt kiakadni, az kb olyan, mintha a kedvenc filmsorozatodat soha többé nem néznéd, mert egyik része unalmas volt. Az a lényeg, hogy egészében hogy néz ki. Hány olyat olvastunk már, hogy az eleje nagyon jó volt, a végén meg kiábrándultan raktuk le, hogy na, ezt se olvassuk el többet? Inkább az eleje legyen gyengébb kicsit, és egészében ütős legyen, minthogy az eleje szuper, utána meg leül a történet.

A CsI elején Judy is hasonló korú árva kislány, mint Lalle, bár a befutott pályájuk már egész másképp alakul, hisz én inkább mesét írok, Eta meg inkább szépirodalmat. Emlékszem, Kymrynek kifejezetten nem tetszett a CsI eleje, úgyhogy felkészülök, hogy kidobod a taccsot, ha olvasod, Kymry. :D

De csak az eleje nem tetszett:) Aztán beleszerelmesedtem. És nyugi, ha a második résznek nem tetszik az eleje, attól továbbolvasom, ha egyszer elkezdek egy könyvet, akkor be is fejezem (na jó, van 1-2 kivétel, amit letettem 6 oldal után és úgy döntöttem, hogy ezzel ne foglalkozzunk inkább). Különben attól hogy nem tetszett, jól volt megírva, és realisztikus volt, és ha te is így csinálod, akkor nem fogom kidobni a taccsot:)))

Előzmény: karbalán (60)
Kymry Creative Commons License 2007.06.10 0 0 62

És lehetőleg pitonnak hívják? :-P

Esetleg Sandor Clegane-nak:))))

Piton már eleget körbe lett ugrálva ahhoz, hogy veszítsen a varázsából;-P Ha HP-nél maradunk, akkor inkább Lupin ez a kategória, de ő már nem annyira titokzatos:)

Előzmény: karbalán (59)
tarkla Creative Commons License 2007.06.10 0 0 61
némi késéssel megérkeztem...
Elolvastam 2x egymás után...de csak egy dolgot nem értek: Miért lett vége? :( :D

Nekem is tetszettek a történetek az elején, csak közben azt éreztem, hogy már egy csomót olvastam, és még mindig semmit nem tudok arról, hogy vajon kiről/miről fog szólni a könyv. Dehát valamiből ki kellett indulni.

A végén egy pillanatra megijedtem, amikor Zéta azt álmodta, hogy csak álmodta az egészet, de aztán megnyugodtam, hogy nem igy ér véget :)

Az kicsit furcsa volt, hogy az elején elég sokat szerepeltek Timiék, aztán hirtelen teljesen eltűntek, és csak az utolsó fejezetben kerültek elő...mintha elfelejtetted volna őket, és csak akkor jutott volna eszedbe, hogy vlami hiányzik, amikor befejezted, ezért gyorsa odairtad volna a végére, hogy "jahh...egyébként ők is voltak még"

Összességében nagyon tetszett, és biztosan el fogom még olvasni párszor.
Kérjük gyorsan a másodikat is :P :)
karbalán Creative Commons License 2007.06.10 0 0 60
Ebből is látszik, hogy nem lehet olyat írni, amivel mindenki mindenben elégedett, és igazából nem is szabad megpróbálni, mert a végeredmény biztos rossz lesz. A második kötet nagyjából olyasmi lesz, amit Kymry leírt, hogy neki nem tetszene :-D. Egyből megismerkedünk a főszereplővel, megismerjük az érzelmeit. Sokkal inkább benne leszünk a fejében, mint az első részben Zétáéban. Szegény 12 éves árva kislány, akit még az ág is húz. Nem emlékszem, hogy Lallét előbb vagy később találtam-e ki, mint ahogy a CsI-t olvastam, de időnként meglepően hasonló dolgok bukkannak fel a két történetben. Mindig örülök, amikor azt fedezem fel, hogy valamit én találtam ki előbb, mint ahogy Etánál olvastam. :) A CsI elején Judy is hasonló korú árva kislány, mint Lalle, bár a befutott pályájuk már egész másképp alakul, hisz én inkább mesét írok, Eta meg inkább szépirodalmat. Emlékszem, Kymrynek kifejezetten nem tetszett a CsI eleje, úgyhogy felkészülök, hogy kidobod a taccsot, ha olvasod, Kymry. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!