Gondolom egy olyan, informatikával támogatott ügymenetet, amibe (elvileg) nem lehet szabálytalanul belenyúlni.
Előbb-utóbb muszáj lesz errefele lépni, nem kérdés, de a legnagyobb jószándék mellett is hosszú évek és tízmilliárdok kérdése a mai szintről. Lenne extra sírás-rívás a megnőtt adminisztrációs terhelés miatt meg szidása mindenkinek vastagon. Nekem megérné, de tartok tőle, kisebbségben vagyok.
én se vagyok egy nagy rendőr fan (utcán szolgálókról beszélek) de én egyre jobban félek, h ezek után majd nem lesznek korrupt rendőrjeink!! elkezdenek félni és akkor vége a lefizetéseknek és persze csúnya dolog meg minden, de nekem már jogosítványom se lenne ha minden nyomorult szabálysértés miatt megbüntetnének! és mielött az én vezetésemet kezdené el mindenki szidni próbáljon meg valaki csak 1 napig MINDEN szabályt betartani amit az utcán kell....(kezdve a reggeli "rutin" lámpa ellenőrzéssel)!
Ebben a topicban mindenki hazudik ! A magyar rendőrség teljes állománya talpig becsületes, nem fogad el zsebpénzeket ! Aki eddig rossz volt, az ki lett rúgva és mától minden rendben lesz. Éljen Gyurcsányeszku aki rendet tett !
"...elhatározta, hogy motoros rendőr lesz egy időre. Szülőktől, rokonságtól kölcsönkéregetett annyi pénzt amiből meg tudott venne egy jobb márkájú motort. Jelentkezett a rendőrségen, saját motorját felajánlva a szolgálatra."
Most én HitetLenkedek. :o)
Biztos, hogy a rendőrségen jelentkezett, nem a (mondjuk) PizzaH*t-nál?
Egy konkrét esetet ismerek, nem túl közeli ismerősről. A történet kb. 6-7 éves. Fiatal frissdiplomás srác erősen gondolkodott, hogy miből is legyen neki lakása, kocsija, "alap felszereltsége" a jövőjére. Hogy honnan kapta a tippet nem tudom, de elhatározta, hogy motoros rendőr lesz egy időre. Szülőktől, rokonságtól kölcsönkéregetett annyi pénzt amiből meg tudott venne egy jobb márkájú motort. Jelentkezett a rendőrségen, saját motorját felajánlva a szolgálatra.
Több ismerőse csiszegette, hogy nade mégis hogy mehettél rendőrnek. Nyugi - mondta - kicsit összeszedem magam és abbahagyon.
És lőn. 2 éven belül visszaadta a kölcsönöket, vett egy pofás kis társasházi lakást magának és még egy középkategóriás kocsira is tellett.
A testülettől persze kilépett. Józan ember, nem látta értelmét a további kockáztatásnak.
Ismeretlen varos ismeretlen idopont, ismeros arc, egy kocsiban ketten, egesz napos varosban rohangalas, szopas, dugoban allas, anyazas. Valamikor a reggel folyaman elkeszitettunk egy izmos cigit hogy ha mar nagyon csomorunk lenne a varosi kozlekedestol akkor poff-poff-passz es mehet tovabb minden. Cigi pihentetes kezifek melett. Erosen delutan fele jarhatott az ido amikoris a vezeto pozicioban levo haver egy erdekes zarovonalatlepeses kombival parkolt egy csodalatosat egy egyiranyu utca bejarataba szembol. Egyiranyu utcabol erkezik 2 db kupakos skoda agyig pakolva szolgalovedo szakemberekkel, szamszerint 4 darabbal. Kicsit neheztelhettek az erdekes parkolasert mert eroteljesen kozelitettek es latszott rajtuk hogy ha semmi gaz nincs akkor is penzt akarnak. rovid beszelgetes utan a 4 rendorbol 2 elkezdett a kocsiban maszkalni odavissza mindenfele elozetes figyelmeztetes nelkul (van erre nekik joguk?) mikozben a masik ketto zsebkipakolosat jaccot. majd a kocsiban rodeozo egyik bolfog vistassal konstatalta hogy talat egy ijjen drogos cigarettat. Es ezutan kovetkezett az amitol azt a maradek kis bizalmamat is elvesztettem minden rendor ruhat viselo ember irant. Elsore probalkoztak hogy madj elozetes, meg hazkutatas es majd ugyis megmondjuk honnan kitol, majd amikor lattak hogy ez nem vezet eredmenyre, kb ket perc beszelgets utan dobtak rank egy olya hogy akkor fejenkent 20E Ft es haladhtunk tovabb. Es mindezt ugyanolyan halali nyugalommal mint amikor egy piroslampaert basznak meg 10ezerre. Megkaptak a penzuket (remelem patikara koltik mindet) majd _visszaadtak a megtekert cigit_ es minta mi sem tortent volna tovahaladtunk. Az eges procedura kb annyi volt mint elolvasni amit eddig irtam. Es midnezt ugyanugy mintha egy atlag igazoltatas lenne. Mint egy mindennapos rutin. Es ez igy gaz. Baszott nagy gaz. Valakivel valahol nagyon nagy baj van.