Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 51
mi a probléma? gyűlölködjél otthon a többséget meg aki nem tűri el az indulatok szítását tőled hagyjad békiben.
Előzmény: weress (48)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 49
Mit érdekel az engem? Nem vagyok senki szolgája, senki csatlósa. Ki kéne próbálnod! Jobb, ha minden egyes ügyről lehet külön véleményed, nem kell mindig valami vezér szavát figyelembe venni!
Előzmény: figyelő (40)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 48
Óh, messze nem! Csak kicsit más, ha ezt egy közember csinálja és megint más (mert presszionál), ha egy vezető. És, ha még tudjuk azt is miért csinálta....
Előzmény: figyelő (38)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 47
Ha a bicepszed is olyan izmos lenne mint a nyelved, biztos megijednék. De az ilyen szájtépős paprikajancsik csak arra jók hogy vidáman teljen az estém. Na erölködjél még össze pár izmos sort, ne felejts el szólni hogy mikor kell elkezdeni félni tőled :))
Előzmény: Buffaló Will (42)
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 46

Dehát milyen erőről zagyválsz?

Az aláírók maguknak szabnak meg, nyilvánosan, bizonyos normákat.

Ezek a normák ráadásul humánusak, minden demokráciában érvényesek.

Előzmény: weress (44)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 45
Persze, hogy lehet. A lelkeden múlik.
Előzmény: Törölt nick (41)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 44

Nem, nem értem. Vagy, ha értem is, el nem fogadom. A demokráciának épp a lényege, hogy mindenki szabadon gondolkodik és elmondja a véleményét. Azután, ha veszt az ő álláspontja, nem ő határoz a közügyekben, de senki nem határozhat helyette a véleményét, a kimondott véleményét illetően.

Ahogy mondtam, ha valkinek szilárd a megygőződése, azt akár időlegesen ki is rekeszthetik, miért zavarná az? Számtalan példa volt ere a történelemben, hogy a kirekesztetteknek lett végül igazuk. De az soha nem jó, ha erővel és nem érvvel, vitával, szabad véleménnyilvánítással.

Előzmény: figyelő (35)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 43
hát ez felháborító :) te meg kultúrparasztoztál :((((((((((((((((((((((((((((((((((
Előzmény: locsemege (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 41
Úr és szolga, mind a 2 lehet szabad ember bizonyos értelemben.
Természetesen az előbbi komolyabb kiváltságokat akar magának.
Előzmény: weress (29)
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 40
És akkor mi lesz az "új többséggel"?
Előzmény: weress (32)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 39
szokásos topikos betegség: hazudozás, ki akarta meghatározni hogy mit gondolhatsz? A btk-ban meg a ptk-ban is vannak szép passzusok arról hogy mit mondhatsz és mit nem, ergo akkor ez itt nem demokrácia a te definiciód szerint 90 óta.
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 38
Egyébként csak nem azt kifogásolod, hogy bizonyos dolgokról az aláírók közreadták véleményüket, és nyilvánosan megszabják maguknak a követendő magatartást?!
locsemege Creative Commons License 2007.04.16 0 0 37
Mondjuk, ha jól láttam, te voltál akkora kultúrparaszt, hogy mucikáztál... :-/
Előzmény: Törölt nick (33)
zogu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 36
Nagyon kulturált márpedig az, aki kultúráltnak írja a kulturáltat!   
Előzmény: Törölt nick (33)
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 35

Hát nem érted?

Mondhatsz mindent, amit törvény nem tilt - ahogy eddig is.

De ezentúl előfordulhat, hogy ha mocskos dolgot találsz mondani, akkor azok, akik eddig megvédtek vagy rosszabb esetben úgy tettek, mintha semmit sem hallottak volna, elfordulnak tőled, erkölcsi karanténba zárnak.

Ez rosszul eshet neked, de a társadalomnak jót tesz.

Én azért a helyedben nem aggódnék nagyon: ezt az elhatárolódást is követi majd a megszokott uszítás, mintha mi sem történt volna.

weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 34
Nekem is erőssen az a gyanúm. Velem nehéz dolguk lesz.
Előzmény: zogu (31)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 33
a kultúrált ember kifejezés alkalmazása esetedben életem egyik legnagyobb tévedése volt. Téged úgy kéne mutogatni mint ahogy anthony hopkinst láthattuk a bárányok hallgatnakban :)
Előzmény: Buffaló Will (28)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 32
Márpedig a demokráciában épp nem a többség határozza meg mint mondhatsz, gondolhatsz. Aki ilyesmire törekszik, az nem demokrata. Veszteni lehet egy választásnál, de az nem azt jelenti, nekem is azt kell gondolnom, mondanom, mint a győzteseknek.
Előzmény: Törölt nick (30)
zogu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 31
Pont ez a bajuk veled, hogy szabad a lelked! Ezek át akarnak nevelni mindannyiunkat szolgává, birkává. A "lakósság" felét már sikerült is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 30
demokráciában márpedig a többség határozza meg hogy mit mondhatsz és tehetsz. Ha nem tetszik el lehet menni szlovákiába :)))
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 29

Ismered a teljes szöveget?

Egyébként bizony zavar (annak ellenére, hogy nem kívánok gyűlöletet kelteni), hogy vannak szarjancsik, akik meg akarják határozni mit mondhatok. Ez van ahol természetes, van ahol nem. Nem élnék úgy szívesen, hogy mindig más mondja meg, mit tehetek. Az őseim sem voltak szolgák, én sem kívánok az lenni. Akinek a szolgaság jó, az éljen úgy, akinek nem, azt hagyjátok a maga akarata szerint élni!

Előzmény: Törölt nick (24)
zogu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 26

Aha, Le Pent is karanténba zárták már, mi?

Csak nehogy ő legyen a francia elnök az "idegen" Szazközi ellenében! 

Előzmény: figyelő (20)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 25
"A kiáltvány zéró toleranciát hirdet meg mindenkivel szemben, aki gyűlöletet szít, és különbséget tesz ember és ember, magyar és magyar között"

ezzel mi a problémád? "tégy a gyűlöletért" ez a te jelszavad mucika?
Előzmény: Buffaló Will (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 24
tehát téged zavar hogy neked valaki megmondja hogy ne kelts gyűlöletet és ne különböztesd meg az embereket. megfosztanak minden kultúrált ember elemi jogaitól :)))) ne röhögtessél mán.
Előzmény: weress (21)
zogu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 22
:DDD
Előzmény: Törölt nick (5)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 21

Természetesen nem hallottad a vezéred szövegét. Másrészt senkitől nem tűröm (főleg nem egy rablólovagtól aki beteges hazudozó), hogy meghatározza mint mondhatok.

Egyébkét, mit zavar engem, ha ki akarnak rekeszteni a magyarságból? Aki nem érintett, mert tudja, hogy ő magyar és csakis az, azt nem lehet kirekeszteni.

Az meg, hogy egy szarjancsi akarja megmondani mit is mondhatok, mit is kell mondanom, az bizony szabad magyarként nekem nem pálya. Lehet, hogy a szolgallekenek ez természetes, de figyelembe kéne még a magukat liberálisoknak és  magukat balosoknak gondolóknak is azt, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenkinek joga van a véleményéhez, és annak kimondásához.

Előzmény: figyelő (20)
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 20

Már megint marhaságot sikerült írnod.

Természetesen továbbra is azt gondolsz, amit akarsz/ami telik tőled.

És mondhatsz mindent, jogkövetkezmény nélkül, amivel nem valósítasz meg büntetőjogi tényállást.

Ha komolyan vennék az aláírók a nyilatkozatot, akkor ilyen-olyan idegenezésért stb. viszont olyan következményekkel kellene számolnod, mint hasonlókért Németországban, Franciaországban stb.: morális karanténba zárnának.

Ami nagyon is kívánatos dolog volna, ha...

Előzmény: weress (19)
weress Creative Commons License 2007.04.16 0 0 19
Vagy inább zéró gondolat és szólásszabadság.
Álné Vendel Creative Commons License 2007.04.16 0 0 18
szegény Bolgár Gyurika.. mi lesz a műsorával?
Előzmény: Tunyacsááp (-)
figyelő Creative Commons License 2007.04.16 0 0 17

Navracsics bejelentette, aláírják.

Nagyon kellemetlen lett volna mást mondani, pedig jogosan kifogásolták a szokatlan "előkészítést".

Igaz, ha egyeztetni kezdtek volna,  biztos, hogy nem jutnak megállapodásig.

A Fidesznek ez az egész mindenképp kényelmetlen lesz, bár elméletileg módosíthatják is a politikájukat...

Ha nem, akkor a legközelebbi Árpád-sávos, akasztófás stb. demonstráció, idegenezés, Demokrata-címlapkép, bayeros-csermelyes "beszélgetés" meg hasonlók után mindig elő lehet majd szedni a frissiben aláírt kiáltványt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!