Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 2007.04.04 0 0 73
Nézd, Gyurcsány a rendszerváltás előtt felső szintű KISZ-vezető volt, Orbán pedig egy, a demokráciáért harcoló, illegális szervezet vezetője.

Ehhez képest mi van most? Az utódpárt a demokrácia iránt elkötelezett párt - az ellenkezője csak a FIDESZ retorikájában él -, a FIDESZ pedig négy éves kormányzása alatt sorozatosan, módszeresen kezdte el a demokrácia intézményeinek szétcincálását.

Tudod, az, ha két ember egy emeleten találkozik a páternoszter két fülkéjében, az csak egy adott pillanatban jelenti, hogy egy magasságban vannak; a következő pillanatban a két fülke tovább halad ellenkező irányban. Orbán kétségtelenül fentről lefelé, az MSZP lentről felfelé.

Ezt lehet tagadni, kétségbe vonni, mindenféle hamis érveket felhozni, de a tényeken nehéz változtatni. Bármennyire is rosszul esik.

Előzmény: javított állomány (69)
Újlaki Creative Commons License 2007.04.04 0 0 71
Köszönet. Ebből világosan látszik, hogy a nagyon rossz tendencia az Antall-kormány időszakának végén kezdett megfordulni, majd a Bokros-csomag idején - ezzel nem mondtam azt, hogy annak hatására - vált ez a javulás jelentőssé. Az Orbán-kormány alatt a javulás lelassult, sőt, az ellenkezőjére fordult. 2002 után pedig a rosszabbodás lassuló tendenciát mutat.

Ez a grafikon egyébként önmagában még nagyon keveset árul el atényleges folyamatokról. Ez ugye, egy relatív grafikon, a hiányt a GDP arányában mutatja. Így valójában keveset árul el az éppen regnáló kormány intézkedéseiről, hiszen a grafikonon látható értéket jelentősen befolyásolja a mindenkori GDP, az pedig sok mindentől, külső és belső hatástól függ, és csk igen kevéssé a kormány intézkedéseitől.

- Megállítottuk a hiány növekedését - modja egy politikus. Egy frászt: a hiány akkor is növekedett, csak éppen egy kicsit kisebb tempóban, mint a GDP: a 4 év alatti 4 százalékos GDP-arányos csökkenés idején a GDP növekedése évente 4,5 százalék körül volt, vagyis négy év alatt még csak nem is kamatos kamattal számítva 18 százalékkal nőtt a GDP. Ez azt jelenti, hogy a hiány abszolút értékben legalább 14 százalékkal nőtt ugyaneben az időszakban.

Azt már korábban említettem, hogy a 4%-os "csökkenés" egy 8%-os csökkenésből és egy 4%-os emelkedésből állt össze, ami messze nem ugyanaz.
Előzmény: Törölt nick (54)
javított állomány Creative Commons License 2007.04.04 0 0 69
Még szerencse hogy az igazmondó Flepkó ma is ugyanaz, mint a rendszerváltó. :-)))
Előzmény: Újlaki (61)
csipkefa Creative Commons License 2007.04.04 0 0 65
a véleményemet saját tapasztalásaimra, olvasmányaimra, megfigyeléseimre szoktam alapozni!
ezek fényében Orbánt nagyon rossz, nagyon kártékony, emberileg és politikusként is elfogadhatatlan személynek tartom

ezen nincs mit vitatkozni
beszélgetni lehet, de minek
Előzmény: Vasalat (50)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 62

Ez már egy józanabb hozzászólás.

Azt hiszem valahol úgy jellemeztelek, hogy a 90-es IQ-ddal kiemelkedsz a balos mezőnyből.

Nem tévedtem !

Előzmény: Újlaki (61)
Újlaki Creative Commons License 2007.04.04 0 0 61
Orbán képességeit illetően valóban igazad van, kimagasló képességekkel megáldott ember. Sajnos, ő is azok között van, aki a képességeit nem a közjó érdekében, hanem annak ellenében, kizárólag a saját érdekében kamatoztatja. Ezen nem változtat az sem, hogy ha akár a fél ország is hisz neki vagy legalábbis bízik benne: éppen ebben mutatkozik meg a tehetsége.

Sajnos, mind a kormányzása idején, mind pedig most, a hosszú ellenzékben átlépett bizonyos határokat. Ez már régen nem a rendszerváltó Orbán, a rendszerváltó FIDESZ, hanem a hatalomért mindenre képes demagóg politikus és az ő zombicsapata. Már régóta pontosan szembe megy azzal, amit a rendszerváltás idején vallott, vagy legalábbis azt hittük róla, hogy vall. A jelenlegi hazugsághalmaz ismeretében kétséges, hogy ő valaha is igazat mondott volna, vagy legalábbis azt modnta volna, amit gondol.
b.viridis Creative Commons License 2007.04.04 0 0 60
Olyan hülye nem lehet, ha 10 éves folyamatos kereszttűzben még mindig a legmeghatározóbb politikusok egyike

Elég nagy szegénységi bizonyítvány ez a fidesz- szavazókra nézvést. :-))
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 59
Hülyébb vagy mint gondoltam !!
Előzmény: Törölt nick (57)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 58

Akkor Te okos Orbánmadár fejtsd ki légyszives, miért ugrott akkorát az OrbánTorgyánSzentKoronaKormányod 2001ről 2002re

2002 áprilisától már a Megyó kormány vitte az ügyeket. emlékszel még az első 100 nap orbitális - minden gazdasági megfontolást egyébként nélkülöző - lépéseire ?

Na ott a válasz !

Előzmény: profitorientált ujszülött (56)
profitorientált ujszülött Creative Commons License 2007.04.04 0 0 56
Akkor Te okos Orbánmadár fejtsd ki légyszives, miért ugrott akkorát az OrbánTorgyánSzentKoronaKormányod 2001ről 2002re
Előzmény: Vasalat (2)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 55

A grafikon manipulatív, ezen szerintem kár vitatkozni, ha nem vagy teljesen hülye, akkor érted.

AZ abaj, hoyg a grafikon nem manipulatív.

Te hogyan ábrázolnád az f(x)= 2 + X3/12  függvényt ???

Na ebben benne van a válasz.

Előzmény: Gép-ész (51)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 52

Ilyen buta grafikont nyilván a nagymamájának sem mutogat az ember

KAPASZKODJ MEG !

A grafikon a valós folyamatot mutatja. Buta fikázás helyett inkább gondold végig mit látsz.

Ha pedig nem hiszel nekem akkor nézz utána, hogy te magad is lásd: ez az igazság.

Előzmény: profitorientált ujszülött (49)
Gép-ész Creative Commons License 2007.04.04 0 0 51

Én nem mondtam, hogy manipuláltál bármit is. A grafikon manipulatív, ezen szerintem kár vitatkozni, ha nem vagy teljesen hülye, akkor érted. Nem arról van szó, hogy hazudik, vagy ilyesmi. Természetesen ugyanazokat az adatokat lehet kiolvasni ebből is, de ha az ember ránéz, mégiscsak azt látja először, hogy többszörösére nőtt az államadósság. Emlékszem még Orbánék költségvetési füzetecskéjére, abban is ilyen szép grafikonok voltak :)

Kellemetlen bizonyíték? Ne tegyél már úgy, ember, mintha bármi újat mondtál volna ezzel bárkinek...

Hogy mi a véleményem? Megmondtam, egyetértek. Gyurcsányék keményen elb.szták és ráadásul direkt, hogy megnyerjék a választásokat. Én az mszpre szavaztam 2002ben, mert úgy gondoltam, képesek lesznek úgy (vagy jobban) kormányozni, mint Hornék. Nem jött be, nagyon nem, ezért nem is szavaztam rájuk 2006ban.

De a manipulatív grafikonokat ettől még nem szeretem :)

Előzmény: Vasalat (36)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 50

Amúgy megjegyzem, Orbán, a képességeit illetőn politikai ellenfelei szerint sincs az utolsó sorban.

Olyan hülye nem lehet, ha 10 éves folyamatos kereszttűzben még mindig a legmeghatározóbb politikusok egyike - AKÁR FÁJ EZ NEKED AKÁR NEM.

Kurcsány 2 éve van a frontvonalban, de csak a demokratikus alapértékek csúnya áthágásával maradhatott hatalmon.

Abban különbözünk - te meg én - egyébként, hogy bár utálom Kurcsányt mégis elismerem a  képességeit - szerintem ez bölcsebb hozzáállás mint a tiéd, aki a lehető legbutább módon, csípőből lövöd ki amit Kendénél olvastál vagy Orosztól hallottál...

Előzmény: Vasalat (45)
profitorientált ujszülött Creative Commons License 2007.04.04 0 0 49
Ilyen buta grafikont nyilván a nagymamájának sem mutogat az ember, de Orbán katonáinak a bukott forradalom után egyre sutább akciókba kell kezdeniük
hns Creative Commons License 2007.04.04 0 0 47
en probalom komolyan venni amint az talan latszik is a hozzaszolasombol
de o csak azokkal kivan foglalkozni aki hulyenek nezi
Vasalat Creative Commons License 2007.04.04 0 0 45

ha Orbán kimagasló képességű, akkor most kezdek összepakolni, és elmegyek világgá

Hát ha úgy fogunk beszélgetni, hogy alapvető szemantikai elvárásnak is képtelen vagy megfelelni, akkor igen nehéz dolgunk lesz.

Nem ezt írtam kicsi bogár !! No még egyszer olvasd el !

Előzmény: csipkefa (40)
javított állomány Creative Commons License 2007.04.04 0 0 44

"A Mars expedicióval mi van ?"

Az amik már vissza is jöttek.

Veled csak azért nem közölték, nehogy a vakhited  megingása miatt

teljesen agyhalott legyél. :-)))

Előzmény: profitorientált ujszülött (34)
Újlaki Creative Commons License 2007.04.03 0 0 42
"...Én nem vagyok Orbán hívő. (...) ...Csak a baloldali veztetőkkel, Kurcsánnyal és a többiekkel való összevetésben tűnik kimagasló képességűnek..."

Egy Orbán-hívő számára ez nyilván így van. Szerencsére azért nem mindenki hisz vakon. Európa, a befektetők, a közgazdászok és elemzők nagy többsége természetesen nem osztja az Orbán-szekta tagjainak véleményét.

És eddig még csak a gazdaságról volt szó. Ha a demokráciához való viszonyt nézzük, akkor akár az 1998-2002-es, dicsőnek éppen nem nevezhető időszakot nézzük, akár a mostani, ellenzékben töltött időt, az ítélet még súlyosabb.

Tudod, ha már a vezető konzervatív lapok is megelégelik, és sorozatos írásokban bírálják a FIDESZ tevékenységét, akkor már valami nagy bajnak kell lennie.

Persze, tudom, a hívőt nem lehet meggyőzni, hogy a hite ostoba, értelmetlen, és nem is szabad. Magyarországon lelkiismereti szabadság van, mindenki abban és annak hisz, amiben és akinek akar. Legfelejbb a többiek megmosolyogják, nem veszik komolyan.
Előzmény: Vasalat (31)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.03 0 0 41

OK.

Akkor te ne szólj hozzá !

Megtaláltad a gumicsontodat, rágjad hátul a vokálban !!  Az a szerep pont adekvát a slampos, földhözragadt karaktereddel !

Előzmény: Törölt nick (38)
csipkefa Creative Commons License 2007.04.03 0 0 40
ha Orbán kimagasló képességű, akkor most kezdek összepakolni, és elmegyek világgá
Előzmény: Vasalat (31)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.03 0 0 39

A grafikon által sugallt TÉNYEKRŐL ha lehetne valamit hallani tőled.

A szellemi képességeimmel nem kell törődnöd, viszont a garfikonról és az abból egyenesen következő tényekrőlé szívesen hallanám a véleményed.

Előzmény: bogel (35)
profitorientált ujszülött Creative Commons License 2007.04.03 0 0 37
Döbbentes vonalak, az ember ide-oda néz, de valójában a VEZÉR, az ÚTMUTATÓ, az ÖRÖK FÉNY HANGJÁT várja
Mert érdekes minden grafikonja egy fanatikus Orbánkatonának, de én csak akkor hiszem el, ha saját maga a Vezér közli Másfélmilliós hallgatóságával a zászlóerdőben.
Előzmény: Gép-ész (27)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.03 0 0 36

Már leírtam, hogy miért van úgy a grafikon ahogy.

Olvasd el egy korábbi hozzászólásomban.

Nem manipuláltam, de mégegyszer nem írom le a dolgot.

CSak megjegyzem, hogy SZÁNALMAS, ELKESERÍTŐ, hogy ebben az ostobaságban merül ki a véleményetek a dologról és eleve - talán ez ob ovo balos reflex (???) - abból indultok ki, hogy direkte manipuláltam. Pedig eszembe sem jutott.

Mondjuk, ezt megszoktam, ha kellemetlen bizonyíték kerül elétek akkor mindenféle menekültök, csak szembenézni és józanul értékelni nem tudtok.

Előzmény: Gép-ész (27)
bogel Creative Commons License 2007.04.03 0 0 35
Megnyugtató, hogy legalább 300-zal több agysejtem van, mint neked.
Előzmény: Vasalat (29)
profitorientált ujszülött Creative Commons License 2007.04.03 0 0 34
Orbán Földje a a Maastricht-i Kritériumok Földje?

A Mars expedicióval mi van ?
Előzmény: HangyaTS (30)
hns Creative Commons License 2007.04.03 0 0 33
hallod
bar az lennek
asszed itt forumoznek?
azt feltetelez amit akarsz, ismernel/tudnad hogy elek nem feltetelezned
Előzmény: HangyaTS (25)
Újlaki Creative Commons License 2007.04.03 0 0 32
Én sem értem a balosokat - bevallom, a jobbosokat sem, sőt, a kőfaragókat és a balett-táncosokat sem -, viszont valamennyire tudok grafikont olvasni.

Erről például látszik, hogy egy számszakilag manupulált grafikon, mert az oszlopok nem a nulláról indulnak, hanem egy jóval magasabb értékről. Így a felületes szemlélőben az a benyomás támadhat, hogy lám, a grafikon közepén jelentősen csökkent valami, míg a két szélén ugyanaz nagyon magas. Ha megfelelő skálán ábrázolod ugyanezt, akkor viszont látod, hogy a különbség nem is olyan jelentős.

Másfelől ez egy politikailag is manipulált grafikon, hiszen - nyilván nem véáletlenül - hiányzik az eleje: legalább 1994-től, de még inkább 1990-től kellene ábrázolni ugyanezeket az adatokat.

Harmadszor - és ez ugyan nem a grafikon készítőjének bűne, hanem annak, aki ezt így interpretálja - történetesen Orbán Viktor nemrég úgy magyarázta ugyanezeket az adatokat egy élő tévéműsorban, hogy "...mi négy százalékkal csökkentettük a GDP-arányos hiányt..." Nos, ez első pillanatban akár igaznak is tűnhet, csak hát a valóság egy kicsit más: a hiány Orbán kormányzása alatt, az első két évben nagyjából 8 százalékkal csökkent, majd a második két évben 4 százalékkal emelkedett. Vagyis a csökkenő tendenciájú hiány éppen Orbán Viktor uralkodása idején váltott irányt, kezdett erőteljesen növekedni.

Visszatérve ahhoz, ami lemaradt a grafikonról: nincsenek csodák. A GDP-arányos hiány a Bokros-csomag bevezetése után kezdett erőteljesen csökkenni. Úgy tűnik, a csomag hatása tartott egészen 2000-ig, onnantól a külső gazdasági konjunktúra megszűnése, a felelőtlen gazdasági intézkedések, a fosztogatásba átmenő osztogatás és a gazdasági voluntarizmus (pl. a mesterséges belső fogyasztásélénkítésnek nevezett, soha és sehol be nem vált csodafegyver kipróbálása) hatására, valamint az elmaradt-leállított reformok következtében megindult az a folyamat, amelynek a végét most látjuk. Ez természetesen nem kissebbíti Medgyessy vagy Gyurcsány bűneit, csak éppen egy kicsit árnyalja a képet.

Az előbb a folyamat végét említettem. Végét, mert most megindult valami, ami ennek véget vethet.
Előzmény: Vasalat (-)
Vasalat Creative Commons License 2007.04.03 0 0 31

Nem kell Orbán hitre áttérned.

Én nem vagyok Orbán hívő. Leírtam már ezerszer, hogy számtalan hibát elkövetett ő is.

Csak a baloldali veztetőkkel, Kurcsánnyal és a többiekkel való összevetésben tűnik kimagasló képességűnek..

Előzmény: profitorientált ujszülött (28)
HangyaTS Creative Commons License 2007.04.03 0 0 30
Ha az Ígéret Földje nem is, de a Maastricht-i Kritériumok Földje talán igen.
Előzmény: profitorientált ujszülött (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!