24mm f1,4 még nem. 35mm f1,4 igen, az totál villám. A 28-as gyorsaságával és pontosságával sincs probléma. Peterssen is kipróbálta. Bólintott egyet. :)
A kis 28-as nyitva vinyettálgat (melyik nagylátó nem?). Ez könnyen korrigálható hiba. f1,8-tól f2,5-ig picit taknyol a sarkokban. f2-8-tól nagyon jó. F5,6-on és f8-on kiváló.
Igen. 24/1.4-et fájó szívvel, de annak financiális oka van. A 12-24es sigmát szeretném 14-24/2.8-ra lecserélni és ez csak így fér bele. (Helyette egy 28/1.8 lesz, hogy maradjon azért a fényerős nagylátó.)
D700-at hirdetgetem, de...nem is tudom... D600 nem játszik, D610-et 450ért tudnék újba szerezni, de játékgépnek érzem...D800ból vár rám egy gyönyörű, párezer expós megkímélt példány 500.000-ért, de arra meg egyrészt sokat kell rátenni, másrészt akkor jön a szívás a 36MP-el. Viszont a 12MP meg sokszor kevés...és kéne egy rendes videós gép is... Persze én tudom, hogy igazából a D4 lenne nekem jó, 16MP, brutáljó videó, jó AF, jó zaj, de hát na.... :D :D Addig marad a fejvakarás. ):
Nem. Papíron 1200 grammot bír el, de azzal már gyakorlatilag meg se mozdul, legalábbis ilyen mozgásokat tuti nem lehet vele csinálni. Nem beszélve a stabilizálás hiányáról és a magas anyagi kockázati faktorról. Szerintem csak az röptessen DSLR-t, akinek van pénze hexakopterre és egy nap alatt pótolni a felszerelést, ha lezuhan. "A legjobbakkal is megesik." (: Persze vannak bátor emberek.