Ebben neked teljesen igazad van! Azonban az a fene nagy helyzet, hogy az "indikátor" nélkül én nehezen tudom ezt elképzelni! Sokan szidták az átalakított mozdony külleme miatt. Az ő elvitathatatlan érdeme, hogy erre a pályázati források megnyíltak, Nem csak az északerdőnél, hanem az Egererdőnél is (Szilvásvárad). (Egy régió.) Ennek minden részletét ő ismeri egyedül. És valljuk be, az ördög a részletekben rejlik. A személyes kapcsolatok is hozzá kötődnek. Nem máshoz, hozzá. Baromi nehéz munka lesz ezt az alapoktól kezdeni. Első a bizalomépítés. Egyáltalán nem fogom irigyelni azt a személyt, aki ezt helyette fel meri vállalni. Túl jó dolga volt az erdőgazdaságnak a személyével. Csak elismerést, és népszerűséget hozott a LÁEV-nek és az Északerdőnek. Annak az ominózus balesetnek pedig már régen meg kellett volna nevezni a felelősét. Egyáltalán nem életszerű, amik aztán történtek. Minden elismerésem és tiszteletem, hogy a körülmények ellenére olyan eredményeket ért el, mint amit. Mint tudjuk, "teher alatt nő a pálma."
Végül is alig volt a nyilvánosság számára látványos az eset végeredménye, mondhatni nem is történt semmi rendkívüli. Meg nyilván nem kell senkit sem megnyugtatni, hogy tudják az okát és megtettek mindent, hogy legközelebb ne szágulgozhassanak felügyelet nélkül a járművek. Sajnos azt kell mondanom, hogy ezt egészet a feltűnő kussolás teszi egyre gyanúsabbá. Mintha lenne mit elhallgatni. Nagyon remélem, hogy nem erről van szó!
Az ítéletig nincs semmi kommunikáció? Ez roppant furcsa. Sok országban olvastam két hét elteltével előzetes jelentést, szokás a másnap reggeli gyors sajtótájékoztató is, de anno a szajoli baleset okairól és megelőzéséről kb két héttel a baleset után kaptam oktatást (mivel én is dolgoztam azonos biztosító berendezéssel váltókezelői és fszt munkakörben), ami, mivel nem álltam jogviszonyban a MÁV-val, nyílván a nyílvánosság felé szánt információkból állt.
Szerinted félinformációk alapján kéne a firkászoknak adatokat szolgáltatni? Azért ezt gondold végig abból a szempontból, ha Te is érintett lennél valamilyen eseményben...
Miskolc közelében feltehetöen müszaki hiba miatt kisiklott a kirándulókat szállító erdei kisvasút kétko-csis vonata. Az egyik kocsi felborult a másik kibillent. A 60 utasból 11 embert szállítottak a miskolci kórházakba, kettöt nyolc napon túl gyógyuló súlyosabb sérülésekkel.
Nézd meg a korábban hivatkozott honlapot, hogy sok esetben 1-2 évig is eltart a vizsgálat / mire megjelenik a tájékoztatás. Nyilván hosszabb a vizsgálat, amikor nincsenek, vagy kevesen vannak konkrét tanúk, vagy nehezen lehet megtalálni őket, stb. Fotelből könnyű igényeket megfogalmazni.
Na de kedves Lompos, miért érdekelne bővebben, hogy ki vagy? A posztod nem ébresztett bennem érdeklődést eziránt, mivel konkrétan semmit nem írsz azon kívül, hogy szerinted. No meg hogy azóta a vonatok gurulnak a síneken. Ez meg, lássuk be, nem újdonság. Szóval ha fontosnak tartod a kilétedet közölni, ne habozz. Amúgy meg kikérem magamnak az összeesküvés-elméletezést. Ahogy mások is írták, ilyen eseményről kommunikálni szokás normális helyeken, nem lapítani lassan négy hónapja.
Nagyban csökkentené az összeesküvés-elméletek gyártását, ha erre a kétségkívül közérdeklődésre számot tartó, a közt jelentősen veszélyeztető esetről az illetékesek részletesen tájékoztatnák a közt a sajtón keresztül, ahogy normális országokban.