Ma már nem,de majd felteszem a tablófotót. Tízen éve voltam ott egy ballagáson egy barátom fiáén,és megszerettem volna nézni ezt az emeleten a tablót. "Aszontaazőrségnemengedbe" 'én meg valami lazán mondtam a biztonsági birkaszarnak hogy vegye be,amire én gondolok. -Emlék.-
Nem írtam el,'77 szeptemberében ezen a néven szerepelt: Gépészeti és Közlekedés Gépészeti Szakközépiskola. A mi évfolyamunk volt az első amelyik a dózsakerti új iskolában elsősként kezdett.Aztán lehetett más neve is időközben,most talán Bánki?
A jellegzetes komáromi táj, mérhetetlen kincset rejt magában. Szenet. Jelentős bányászváros épült ezen a vidéken, Tatabánya. Ilyen helyen éltek azok, akik kemény munkával hozták felszínre a szenet. Ma már megbecsülik a bányászok munkáját. Több száz tatabányai bányász mellét díszíti kitüntetés. A bányásznapon több millió forint hűségjutalmat kaptak a széncsata hősei. A régi bányászlakásokat egyre inkább felváltják a korszerű lakóházak. Hatezer bányászcsalád talált itt új otthonra. Ma már hatszáz tatabányai bányászgyerek tanul zenét. Schubert Katonaindulóját tanulják Nemte János többszörös sztahanovista bányamester leányai, Gabi és Piroska. A tatabányai bányászfiatalok kedvenc kirándulóhelye a történelmi emlékű tatai vár és környéke. Ma már mindez a bányászoké.
Milyen érdekes példáúl, hogy az Első katonai felmérés térképen (1763-1787) Bánhida még csak egy utcából áll, a Másodikon (1806-1869)pedig már meg van az Y elágazás is.
És itt a teljes méret, illetve nem a teljes. Egyelőre nem találtam olyan képfeltöltőt, ami felvenné. Ez itt a Képhost. A TIFF formátumot nem látja, az ugyanakkora PNG pedig akkora méretű (már MB-ban) hogy nem tudja felvenni.
9.1.1 Díjmentesen elérhető szolgáltatások felhasználása
A díjmentesen elérhető légifelvételek szabadon másolhatók, terjeszthetők, bemutathatók azzal a megkötéssel, hogy a megjelenítésükkor minden esetben az alábbi formában fel kell tüntetni a forrásukat: Forrás: fentrol.hu; Földmérési és Távérzékelési Intézet. A felhasználás csak az adatfelhasználási engedély számának birtokában lehetséges, melyet minden megrendelés esetén a Szolgáltató automatikusan megküld a Felhasználó számára.
Itt van: adatfelhasználási engedély szám: 24889.40586.1
Üdv mindenkinek! új vagyok itt a fórumon,de törzsgyökeres Tatabányai idestova 51-éve:) Gyerekkoromat az óvárosi bányászkolónián(öregtelepen) töltötten 14-éves koromig.Sajnos a sors úgy hozta,hogy az összes fénykép ami abból az időszakból készűlt arról a környezetről eltünt:( A Vasút utcában a brikettgyár felöli részén laktunk 1966-tól 1980-ig a 8/3-ban.A Nagymamám az alsó Végh István utcában az 51/1-ben lakott a tejcsarnokkal szemben.Ha valakinek lenne fényképe amit megosztana velem,annak nagyon örűlnék! Tisztelettel Koródi Mihály.
"...a fentrol.hu-n rákattintasz a kiválasztott légifotóra. megjelenik. alul a letöltés (.tif) -re kattintasz. bejön a geoshop oldala. itt rögtön a kosár-ra kattintasz. ha több légifotót választottál ki, itt láthatod őket. utána a pénztárra kattintasz. itt minden mezőnek kitöltöttnek kell, hogy legyen. az adószám mellett a magánszemély fület kell bepipálni. lefelé haladva a szerződés elfogadása mellé is pipa. alatta a letöltés karikába kattintani. és még alatta az ingyenes letöltés karikába. végül legalul a letöltés. -ezek után a rendszer közli, hogy sikeres volt az akció. -pár perc múlva kapsz egy mailt, benne egy linkkel, melyre kattintva indul is a letöltés. arra készülj, hogy ezek nagy fájlok, egy vacakabb géppel nehéz/nem lehet megnyitni őket. -nnna, ez elsőre bonyolult, de a rendszer megjegyzi az adataidat, és legközelebb már nem kell kitöltögetni a sablonokat.
(Nekem sikerült, csak a fájlok akkorák, hogy hatalmasak, nem tudom egyelőre feltölteni őket a Net pillatatnyi állapotában semmilyen tárolóra.)
Én még nem próbáltam, de a Geoshopon keresztül lehet kérni. Van egy ismerősöm, csak most valamerre, ahogy mondani szokták, "el van utazva", ő egyszer ezt írta:
'letöltés: a geoshop oldalán kell regisztrálnod. kicsit bonyolult, de ha követed a lépéseket, küldik a linket a kiválasztott légifotóhoz."
Meg akartam nézni a légifényképes oldalon, a fentről.hu-n, https://www.fentrol.hu/hu/, de Tatabányáról valamiért nagyon kevés kép készült. Ami van, az is 1984-es, és pont az étterem már nincs rajta:
Annyi haszon volt rajta, hogy találtam egy másikat, bár ezt már, mint Vértesszőlőst, ezen megvan az egykori vértestolnai kisvasút nyomvonalából és állomásából, ami maradt (ha jól látom), Tatabánya Alsó gőzmozdony-fordítókorongja, meg az Által-ér és a Galla-patak régebbi medre, éppen ássák az újat, 1960: