Keresés

Részletes keresés

gubanckukac Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2451

Szia Eszter

 

Úgy tudom,hogy a múszaki, ill. a gépészeti leírásban ezeket a lehetőségeket leírták, és véleményem szerint nem vonatkozik ránk, legfeljebb annyiban,hogy csak igazolást kell kapnunk, de ennek a kerber-nél utána lehet nézni, ill. megkérdezni,ha van ott ismerős, akár a közös képviselő is tudhatja, azért van, - elvileg-. De köszönöm az infót.

 

Üdv: gubanckukac

sosoD018 Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2450

Sziasztok!

 

 

Bemásolok ide egy talán többeket érdeklő, érintő dolgot:

 

 

 

A jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint megnehezítheti az eladhatóságát is.


http://penzcentrum.hu/lakas/ujabb_sarc_jovore_mar_ezert_is_fizetni_kell.1029788.html

 

 

 

Eszter

Lillu007 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 2449

Kedves C, D épületbeli lakótársak!

Költözés miatt eladó egy távirányító(kapu, garázs)5000 ft-ért.Ha valakit érdekel, kérem, keressen!

Köszönöm:)

vegelett Creative Commons License 2011.09.24 0 0 2448

Látom itt kizárólag az én arctalanságomat hiányolták egyesek.

 

Nem értem én ezt.

Nem akarom felsorolni a sok "ismeretlen nicket", mert jó részük már törölte a beírását.

 

Csak én vagyok akirek be kellene mutatkozni?

gubanckukac Creative Commons License 2011.09.23 0 0 2447

Hédike, értve van, most már láttam magam előtt,hogy hogyan is van a garázs előtti feljáró. Isten őrizz attól,hogy bármilyen probléma legyen a gyerekekkel, de hát tényleg a szülő felelőssége,hogy elmagyarázza gyermekének,hogy nem szabad,mert nem játszótér.

 

Valamilyen figyelmeztető táblát csak kellene kitenni,hátha a szülő arra jár és elolvassa,majd a gyerekének elmagyarázza, de hát erre igen kicsi az esély. Megérné pedig.

 

Üdvözlettel

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 2446

Sziasztok!

 

Csak a részletek tisztázása végett: a garázsajtók nincsenek nyitva, mivel a kocsi kihajtása után automatikusan záródnak, így elvileg oda csak szemfülességgel juthat be az, akinek nincs távirányítója. A veszélyt az jelenti, ha éppen jön fel valaki a garázsból és egy gyerek éppen a feljáró végénél van, amit a lentről jövő sofőr nem lát, vagy a lejtőn gurul le valaki. És ez valóban nem a gyerek hibája, a szülő feladata, hogy elmagyarázza neki, hogy a kocsiút nem a játszótér része.

 

Üdv Mindekinek!

 

Hédi

Előzmény: gubanckukac (2445)
gubanckukac Creative Commons License 2011.09.23 0 0 2445

Szia Hédike!

 

Köszönöm válaszod, kielégítetted kíváncsiságom, tudomásul vettem és várom a jkv-t és a  pályázati kiíráshoz a beadási lehetőséget,mert meg fogom pályázni, bizonyos okok miatt. Többen, nagyobb sikert fogunk elérni. Hiszem,hogy így lesz. . A gyerekek biciklizésével kapcsolatban csak annyi kérdésem van, hogy miért van nyitva a garázs ajtaja? Ha az ott parkoló tulajdonosoknak van automata nyitogatója, akkor annak a kapunak olyan helyzetben kell állnia,hogy gyerekek lehajtásra nem tudják használni. Ezt nem is értem,hogy történhet meg, mert határozottan állíthatom,hogy nagyon balesetveszélyes. Feltételezem azonban, hogy a kedves szülő nem is tud róla,hogy a csemetéje mit csinál.

Ezt azonnal be kell szüntetni, a gondnoknak kutya kötelessége effelől intézkedni.De tudom, hogy még erre sem alkalmas.

 

Köszönöm,hogy felhívtad a figyelmed, bár azonnali megbeszélést kellene összehívni, vagy tájékoztató táblát kitenni,míg baj nem lesz belőle, és feltételezem,hogy ez sem a te dolgod. Remélem az illetékesek csak észbe kapnak kicsit, ha ugyan van nekik eszük.

 

Üdvözlettel

 

 

Előzmény: dh68 / C2-02 (2444)
dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 2444

Sziasztok!

Szia gubanckukac!

 

A közgyűlési jegyzőkönyvet minden tulajdonos meg fogja kapni, de először alá kell íratni a hitelesítővel és sokszorosítani kell. Viszont semmi köze a pályázati kiíráshoz, mint azt a neve is mutatja ez egy "kiírás", teljesen külön történet. Amint a kiírás megszületik, nyilvánosságra kerül, hiszen mindenkinek az a jó, ha minél több pályázat érkezik és abból a számunkra legkedvezőbbet tudjuk kiválasztani. Ár-érték arány!!!

 

Más: a napokban ismét gyerekek négykerekű kiskocsival játszottak a garázsfeljáró előtt és gurultak le a lejtőn. Istenem, melyik az a szülő, aki nem érti meg, hogy ez életveszélyes. A garázsból feljövő autó nem tud 3 km/h-val közlekedni a lejtő szöge miatt és az autóból egy bizonyos pontig nem lehet látni, hogy mi van a kocsiúton. Nagyon szívesen bármelyik szülőt beültetem az autómba és megmutatom neki, hogy minek teszi ki a gyermekét. Ki lesz a felelős, ha netán valami baleset történik?

 

Üdv Mindenkinek!

 

Hédi

Előzmény: gubanckukac (2443)
gubanckukac Creative Commons License 2011.09.22 0 0 2443

Szervusztok!

 

Szeretném megtudni,hogy a közgyűlési jkv-ből mikor fogunk kapni? Mert szükségem lenne 1 pld-ra, a pályázati kiírás miatt. Köszönném a választ.

Adm Creative Commons License 2011.09.18 0 0 2442

Sziasztok!

 

Kiadó lakást keresnék a lakónegyedben, 2 szoba + nappali.

 

Ajánlatokat ide várom: lovasz.adam@origo.hu

Köszönettel

Adam

barnatuja2 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2441

Szia Eszterkém

 

Köszönöm a magyarázatot, mely kiegészítette tudástáramat is. Remélem elegen leszünk ahhoz,hogy a kívánságaink teljesüljenek, erősen bízom ebben.

sosoD018 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 2440

Sziasztok!

 

 

Pontosítani szeretnék egy fogalmat. Tulajdonosok vannak, és bérlők.

A tulajdonos jöhet a közgyülésre, a bérlő csak abban az esetben, ha lakás tulajdonosától kapott meghatalmazást.

 

Minnél több tulajdonos képviseltesse magát, ha személyesen nem is tud jelen lenni, hogy érdekei érvényesüljenek.

 

 

Üdvözlettel, Eszter

barnatuja2 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2439

Szia, ha valaki főbérlő, annál inkább ott kell lennie a közgyülésen, az albérlőknek nincs ott helyük,ha csak nincs meghatalmazásuk, tudod?  Gondold meg, nagy horderejü kérdésekben kell szavaznunk. Minden szavazat fontos.

Előzmény: Mr.-Mrs. (2438)
Mr.-Mrs. Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2438

Szia! Mi a "D" -ben lakunk. Viszont mi csak főbérlők vagyunk tehát a közösgyűlésekre sajnos mi nem mehetünk. :(

Előzmény: tittaaja (2437)
tittaaja Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2437

Hello,

 

nem tudom, h melyik lépcsőházban laksz, de a C lépcsőházban folyamatos probléma, hogy a bejárati kapukat kitámasztják.

Ez leginkább a délutáni, esti órákban fordul elő, amikor a házban lakó gyerekek (és barátaik) mászkálnak ki-be a lépcsőházban.

Én már írtam a közösképviselőnek, hogy legyen a holnap közgyűlésen téma a kapuk kitámasztása...

Előzmény: Mr.-Mrs. (2436)
Mr.-Mrs. Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2436

Felháborodottságom szeretném itt megosztani. Körübelül 3 perccel ezelőtt csengettek. Kinyitom az ajtót s egy ismeretlen nő volt az hogy, adjak neki pénzt mert hajléktalan. Megáll az eszem hogy, a saját lakásomon is zaklatnak ilyen emberek. Nem elég az hogy, szinte minden kereszteződésnél , lámpánál kunyizgatnak és kéregetnek de az hogy, a családi fészkembe is belopakodjanak az már felháborít. Meg szeretném kérdezni hogy ezek az emberek hogy kerülnek be az elvileg zárt  lépcsőházba???????

sosoD018 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 2423

Elöző írásomhoz szorosan kapcsolódó bejegyzés!

Egy kertészeti fórumon is írtam az esetről, biztonság kedvéért igazi szakemberektől kértem az esetre megoldást, ime a válasz:

 

"Még nem késő fordítsátok át a sorrendet és szedessétek ki vele, mert még megmenthető. Ha nem teszi rúgjátok fenéken. Ez van. "

 

Még írt mást is, hogy mennyi kárt tudnak okozni, akik nem értenek a növényekhez, de az nem tartozik a tárhyhoz.

sosoD018 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 2422

 

Kedves Lakók!

 

Nem akartam ide írni, de ezt nem tűrhetem, mert a hozzá nem értés iskolapéldája, amit ma az általam delegált (mindenki követ el hibákat), (ezért sürű elnézést kell kérnem elsősorban a virágoktól, és az összes többi kipusztult növényeinktől) u.n kertészünk elkövetett.

 

A júniusban a tulajdonosok által pályázott, és összedobott ,és akkor általunk gondosan elültetett a virágainkat  a megfelelő helyről egyszerűen átültette,  ki tudja miért: Talán azért, mert CSAK.

A napvirágot be árnyékos helyre, az árnyékot kedvelőt meg a tüző napra. 

Ezzel biztos pusztulásra itélve mindkettőt. Bát még kb. 2 hónapig gyönyörködhettünk volna bennük.

 

 Ajánlom a figyelmébe utólagosan  az alábbiakat.

 

Ime a napvirág gondozása, és igénye:

 

Cseppecskevirág (viharvirág, napvirág) Osteospermum ecklonis

A Dél-Afrikából származó cseppecskevirág rendkívül szívós növény, virágzását pedig májustól egészen októberig élvezhetjük abban az esetben, ha tiszteletben tartjuk az igényeit. A cseppecskevirágok egyre kedveltebbek a kertben, kellemes színű margarétához hasonló virágait sokan szeretik. Aki a margarétát kedveli, az a cseppecskevirágot is imádni fogja. A tavaszi virágkínálat bővítésében nagy szerepet játszanak. Egyéves, évelő vagy örökzöld törpecserjék, csak részben télállók.

Az évelő változatok az Osteospermum családba tartoznak, ezek között vannak fagytűrő és örökzöld változatok, de van, amelyiket fagymentes helyen kell teleltetni. A családba tartozó fajok többnyire lándzsa alakú levelekkel rendelkeznek, a virágok sugár alakú fészekvirágzatok. A virágok színe a fehértől a rózsaszín árnyalatokon át bíbor liláig terjed. Mivel ezeket a színeket csak nagyon meghatározott környezetbe tehetjük, így a pirossal, bordóval, kékkel nem ajánlatos keverni, nagyon furcsa színhatása van. A bíbor lila változatok legjobban fehér lobélia, fehér ternye esetleg fehér futómuskátli társaságában mutatnak a legjobban. A fehér változatokat ültethetjük piros futómuskátli, kék lobélia mellé, a rózsaszíneket szintén fehér virágú vagy más rózsaszín árnyalatú növények közé. Gyakran olyan nagy tömegben hozza virágait, hogy azok a növényt teljesen betakarják. Magassága maximum 25-40cm lehet.

Igényei, gondozása:

Fényigénye:

A cseppecskevirág legfőképpen a napos helyet kedveli, az árnyéktól ezért óvni kell. Ajánlott balkonnövény, mivel a tűző napot is szereti.

Hőigénye:

 

 

A szélsőséges időjárási viszonyokat jól tűri, de a nem fagytűrő fajtákat be kell szedni télire és fagymentes helyen kell teleltetni.

Vízigénye:

Közepes vízigényű, tanácsos az esőtől védeni, mert nem kedveli a túl sok vizet.
Viszont ha ládába, cserépbe ültettük ne hagyjuk teljesen kiszáradni a talaját, mert a növény "alvó módba" megy, hogy túlélje az aszályos időszakot, megszakítja a virágképzést is és nem könnyen fog újra virágba borulni.

További gondozása:

A cseppecskevirág a tápanyagban közepesen dús, porózus talajt szereti. Ügyeljünk arra, hogy az elvirágzott hajtások ne maradjanak sokáig a növényen. A virágzásuk meghosszabbítható az elvirágzott hajtások eltávolításával. Virágai vázában is sokáig díszlenek.
Ajánlott gondoskodni a tápanyag utánpótlásukról.

Szaporítása:

Az évelő változatok nyár közepén szedett félfás hajtásdugvánnyal szaporíthatók. A nem évelő változatok magvetéssel szaporíthatók. Áprilisban vethetjük állandó helyére, 20 cm-es sortávolságra. A kikelt növényeket 15 cm-es tőtávra ritkítsuk meg. Bár nem vízigényes növény a magvetés valamint a kiritkítás után a kis növénykéket rendszeresen kell öntözni. Később még a hosszabb, száraz időszakban is csak mérsékelt öntözést igényel.

Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai:

Nedves nyarakon a szürkepenész ellen feltétlenül védeni kell, érzékeny rá.
Nedvesebb, pangó vizű talajban elpusztulhat.

 

 

 

Itt a begónia gondozása:

Gondozás Ha többször visszavágjuk, sokágas, bimbós, dúsan virágzó növényünk lesz. Ideális földkeveréke enyhén savanyú kémhatású, 5 rész érett fenyőlombföldből, 1 rész tőzegből, 2 rész marhatrágyából, esetleg komposztból és 1 rész folyami homokból áll. A virágzó begóniát a lakás világos, de nem közvetlenül napsütötte helyére állítsuk. A közvetlen, erős napfény ugyanis égési foltokat idézhet elő a levelein. Ilyenkor a virágok is gyorsan elnyílnak, akárcsak túlságosan nagy meleg hatására. Mérsékelten meleg, világos, nem túlságosan száraz levegőjű helyen, virágai több hétig virulnak. Miután elviseli a csupán 15-18 °C hőmérsékletet, ablakban is tarthatjuk, de vigyázzunk, nehogy, virágai vagy levelei a túlságosan lehűlő külső ablaküveghez érjenek. Ne tartsuk huzatos helyen, ne mozgassuk.
Rendszeresen öntözzük, úgy, hogy a két öntözés között se száradjon ki a talaj. Víz ne álljon alatta, mert az a gyökerek pusztulásához vezet. Az öntözővíz ne jusson a leveleire, virágaira. Egyébként barnuló és rohadó foltok jelenhetnek meg a leveleken és a virágokon. Kéthetente használjunk két ezreléknél nem töményebb tápoldatot. Helytelenül öntözve túlnedvesedéskor megjelenhet a lisztharmat. A takácsatka fertőzésre is érzékeny.

Elvirágzás után vágjuk vissza, így egy ideig még továbbnevelhetjük. Végül azonban a száraz szobalevegõn, elvirágzás után, előbb-utóbb elpusztul. Ne bajlódjunk a szaporításával sem, elég, ha minél tovább gyönyörködhetünk virágaiban. Akinek azonban van kedve a kísérletezéshez, levél- vagy a hajtásdugványozással próbálkozhat. Ez akkor a legalkalmasabb, amikor napi 15 órán át éri fény a növényt. A dugványföld legyen laza, jó vízáteresztő és tápdús. Levéldugványozás esetén a levélnyelet kurtítsuk meg úgy, hogy a levél alsó része is földbe kerüljön.

 

Tettére csak annyit tudok mondani: BRAVÓ, csak így tovább!

vegelett Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2421

10 nap elteltével sem érkezett válasz a kérdésedre, pedig erre én is nagyon kiváncsi lettem volna.

Biztosan tudom, hogy beneveztünk a legelhanyagoltabb ház versenyre, és meg is nyerjük, mert több kategória van. Új házak külön indulhattak, így a C-D lépcsőház ott esélyes.

 

Egységesen, egyformán, egybefüggöen elsz@rosodott minden. Külön nem hívom fel a figyelemet semmire, mert szükségtelen, jól láthatóak az elpiszkosodási nyomok.

 

Csak azt tudnám kinek tetszik ez így?

Előzmény: dh68 / C2-02 (2420)
dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.08.29 0 0 2420

Sziasztok!

 

Valaki világosítson már fel erről a rózsadombos összehasonlításról! Rózsadombon is laknak parasztok és itt is laknak normális emberek. Azért, mert ez a ház a XVIII. kerületben van, azért nem kellene katasztrófa súlytotta területet csinálni belőle. Ez csak azon múlik, hogy néhányan hajlandóak-e felfogni, hogy közösségben élnek és nem a prérin egyedül. Csak egy kis kultúra kellene, hogy végre az itt lakók némi tekintettel legyenek másokra. Olyan egyszerű: nem üvöltözök az erkélyen vagy a kertben, nem üvöltetem az én általam kedvelt zenét, nem akkor fúrok, amikor mások pihennének és nem úgy kezelem a közös területeket, hogy disznóólat csinálok belőle. Ezáltal nem kellene térdig gázolni a mocsokban, vigyázni, hogy ne érjek a liftben vagy a korlátok közelében semmihez, vagy elhánynom magam a kukatárolóban, és nézni az elhanyagolt kerteket és a belső udvart. Szomorú, de ez nem földrajzi kérdés. Bár lehet, hogy mindez csak az én naivitásomat jellemzi, mert azt gondoltam, hogy egy ilyen áron vett és ilyen kinézetű házban vásárolt lakás esetén, valamint a közös költség pontos fizetése ellenében elvárom, hogy rend, tisztaság és nyugalom legyen.

 

Üdv Mindenkinek,

 

Hédi

vegelett Creative Commons License 2011.08.27 0 0 2419

Nem tudtam, hogy anyukádat véled feismerni bennem. Közlöm nem vagyok az anyukád,

sem az apukád.

 

Az is jól lejön, hogy ez nem a Rózsadomb, de lehetne, ha nem zülesztenék le, akik azt hiszik feltétlenül itt a helyük.

Kell ezen vitatkozni?

 

Előzmény: Mr.-Mrs. (2418)
Mr.-Mrs. Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2418

"Hitem szerint színvonalas házhoz zínvonalas lakók kellenek, színvonalas munkájára igényes személyzettel."

Jaj anyukám, nyugodjál már le.... nem a Rózsadombon laksz....

Előzmény: vegelett (2415)
vegelett Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2417

Nem várok különösebben semmit. Volt már kérdés, kérés feltéve elégszer szemtől szembe is!

Az utóbbi időben talán túl sokszor is. (gondoltam leírva többször lehet elolvasni, és értelmezni, mint szóban.)

Lett eredmény?

Előzmény: tittaaja (2416)
tittaaja Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2416

Szia!

 

Szeptemberben lesz közgyűlés, ott a nevedet/arcodat felvállalva tedd fel nyugodtan a kérdéseidet!

Hidd el, engem is zavar egy-két dolog a ház életével kapcsolatban, de azzal kapcsolatos kérdést a megfelelő személynek felé intézem (pl. Közösképviselő) és nem a fórumon dobálom. Mégis mit vársz, itt ki fogja a problémáidat megoldani?

Előzmény: vegelett (2415)
vegelett Creative Commons License 2011.08.23 0 0 2415

Szeretnék néhány kérdésre választ kapni.

 

Ezeket a  szép barna tujákat hol lehet beszerezni? A kertészetekben hiába is keresem.

Avantgard stilusban eldönte kölünösen jól mutat.A keretekről nem is beszélve, növeli a szinek harmóniáját. Unalmas a sok zöld.

A gazolást ki tiltotta be? Van-e erre emberünk? Esteleg beneveztünk a kinek gazosabb, szemetesebb a háza versenybe?

 

A házirendben nem találom, hogy a lakásokban tilos a mobiltelefonálás, azt minnél hangosabban, és időszakra való tekintet nélkül az erkélyeken kötelező intézni.

 

A játszótér elhanyagoltságáért ki a felelős? Kissé lelakott a terület. Több gondozást igényel.

Én, ha pénz kapnék érte sem vinném le a gyereket oda.

 

A lift ajtók maguktól záródnak. Akkor miért kell azokat állandóan összetapizni? Embei kéz érintése nélkül záródik.

Az üvegajtókat szintém miért kell összefogdosni? Nem látható a foggantyú? Nem szép látvány a homályos, zsíros praclikkal összemaszatolt üveg.

 

Hitem szerint színvonalas házhoz színvonalas lakók kellenek, színvonalas munkájára igényes személyzettel.



Remélehtünk itt valaha változást?

vegelett Creative Commons License 2011.08.15 0 0 2414

Na igen!

 

A szülői gondosság ékes példájával találkozunk néha. Példának okáért a letakaratlanúl hagyott homokozó. Bár az nem annyira súlyos, mint az autók előtt kószáló kisgyerek.

Arra nem gondolnak, hogy a macskák, kutyák és egyéb élőlények nem fogják figyelemebe venni azt, hogy oda tilos bepiszkítani?

Nem tudom ki volt az a kedves szülő, aki ott hagyta, mint eb a ...

Pedig csak egy kis figyelem, és egy-két mozdulat. Erős tulajdonosi szemlélet kellene, óvjuk, ami a miénk még akkor is, ha a közös pénzből lett felújjítva!!

Javaslatom, hogy a használó szülők fedezzék a homokozó karbantartását ezentúl, és ne az egész ház, mert a figyelmetlenség sok pénz emészt fel, és ki-ki viselje a nemtörödömsége következményét.

 

Szerintem most lesz erre nemtetszés, de nem lehetne egymás között kinyomozni, hogy ki volt?

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 2413

Sziasztok!

 

Érdekes és elgondolkodtató dolog történt velem szombaton délután. Békésen autózom le a mélygarázsba, nyitom a kaput, már majdnem elindulok befelé, amikor látom, hogy a kapuban egy két év körüli meztelen kislány áll. Kis nyomozás után a C épület I. emeletéről előkerült az édesanyja. De azóta sem tudok mit kezdeni a történettel. Kérem a kedves szülőket, hogy gondolják át a következőket: a két ház közti kocsiút és a garázslejáró nem játszótér. Mi van akkor, ha lendülettel gurulok le és és már előre kinyitom a kaput, vagy lentről jövök fel, amihez szintén lendület kell, és egy jó darabig a lejtő miatt nem is látom, hogy mi van előttem. Ha valaki ilyen esetben elüt egy kisgyereket, akkor az kinek a hibája? Nem a gyereké, az biztos. Kérem, hogy ne hagyják egyedül bolyongani, "nyuszi-motorozni" vagy akkus autóval száguldozni ezeken a helyeken a gyerekeket. Életveszélyes! És a nagyobbacska gyerek elég értelmes ahhoz, ha ezt elmagyarázzák, megmutatják neki, akkor megérti. Szerencsére a szülők többsége a kisebbeket pedig nem hagyja felügyelet nélkül.

 

Üdv Mindenkinek,

 

Hédi

vegelett Creative Commons License 2011.08.10 0 0 2411

Egy kicsit magamra vettem a nem bemutatkozást. Jó okom van erre, mégpedig az elmúlt hónapok, és azóta szerencsére törölt névtelenjei.

Nagyon nem szeretnék senkivel közelharcot vívni. Én nem bántok senkit sem, legalábbis nem ez a szándékom, bár már így is van aki szívesen ugrálna az arcomon, de nem vettem fel a kesztűt. Nem is fogom.

 

Viszont,a nemtetszésemet szeretném elmondani, ha néha kissé gúnyosan is.

A biztosan nem érti, akiknek, akikről szól, de máris volt hatása.

Kizárólag olyan dolgokról írtam, írok, amik valósak. Mindenki láthatja, hallhatja. Pl. bőrlabdával a lámpaoszlop rugdosása. Itt megjegyezném, senki nem akadályozta meg!

Szerintem a gyerek nem = rongálás, piszok, hangoskodás. Legalábbis nem feltétlenül.

A szülő nem csaphatja ki csak úgy "legelni", mint egy marhát.

Láthatunk sok ellenpéldát is pont itt a játszótéren.

Igaz, azok. udvarias, kultúrált szülök képében vannak jelen.

Hangsúlyosan nem a gyerekek jelentik itt a bajt! Mivel nagyon változó a közösségünk, ezért az újjonnan érkezőket be kellene vezetni egyfajta házirendfélébe.

Ezt jelenpillanatban senki nem vállja magára.

 

Mert rend nélkül mi lenne velünk?  Mondjam a választ?

sosoD018 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2410

Sziasztok!

 

Én is megfogadtam, hogy minden ismeretlen által történt beírást figyelmen kívűl hagyok, de most végre csupa ismerős, és személyesen ismert ismerős írt, így szeretnélek üdvözölni Titeket.

Most jön a refrén:

                              Jó lesz majd egy zárt fórum, ahova csak azonosított személyek írhatnak.

 

Akkor mindenkinek arccal kell vállalni a véleményét.

A legrosszabb az, ha valaki támad arctalanul, sötétből célzottan olyan személyt, aki felvállata a nevét.

Én tapasztaltam már ilyet.

Ilyenkor fogadja meg az ember, hogy nem reagál. 

Remélem hamarosan megoldódik ez a probléma is.

 

Szép estét, mindenkinek.

Trosika Creative Commons License 2011.08.09 0 0 2409

Kedves Lakótársak!

 

Gondolom nem nagy veszteség senki számára, de ez az utolsó alkalom, hogy erre a fórumra írok, vagy egyáltalán elolvasom a következők miatt: évek óta elképedten figyelem azt a stílust ami itt uralkodik, és ami miatt a fórum nem felel meg a céljának.

Névtelen emberek piszkálódásain és mocskolódásain kívül sajnos nem nagyon tartalmaz mást. Számomra érthetetlen mi az oka annak, hogy ebben a házban ilyen borzasztó rossz hangulat uralkodik, hogy az emberek idejébe hogyan fér bele ez a sok értelmetlen és bántó célú írogatás, valamint azt sem értem, hogy mi ennek a célja - oka...

 

Az én életkedvem valahányszor beleolvasok, a minimumra csökken. Nem jó ilyen helyen élni. Mindenhol vannak problémák, de én még ilyen állandó rossz hangulatot sehol sem tapasztaltam, pedig nem ez az első lakásom. Nem lehetne ezeket a gondokat egymással a fórumon kívül, szemtől szemben és kultúráltan megbeszélni? Ki az, akinek ez jó? Ki az aki így érzi jól magát? Csak elhatározás kérdése a más hozzá állás, nem?

 

Kérem, hogy ne vegye ezt a beírást senki bántó szándéknak, oktatni sem akarok senkit, egyszerűen nem fér a fejembe mi ennek az oka, hátha valaki tudja a választ, hátha valaki észhez tér, és talán változik valami. Egy biztos, a fórum nem arra való, hogy legyen egy hely, ahol lehet bántani egymást. Ebben a házban miért van így???

 

Jobb kedvet és kevesebb konfliktust valamint emberi hangot kívánok mindenkinek, részemről ezt a fórumot kizárom az életemből a fenti okok miatt.

 

Trostovszky Klaudia

D/II. 10.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!