"Hála" az oktatási kormányzatnak, a Kossuth is számos problémával küszködik, spórolni kell a világítással, fűtéssel, stb, de működik, mégpedig jó színvonalon. A gépek abszolút jó kezekben vannak, a gyerekek nem tették tönkre azokat úgy, mint annak idején a PG-ben az első két év alatt a MiG-21F-13-asokat. Hogy jó az iskola színvonala, azt azért állíthatom határozottan, mert november-február között jártam oda egy kiegészítő rep-műszaki szaktanfolyamra, és minden szempontból pozitív tapasztalataim voltak.
Mi a fene ez és mikor készülhetett ez a felvétel? Ez egy raktártelep a Szabadkikötő út és a Szállító utca találkozójánál, utóbbitól délre. Vajon, most is ott vannak a gépek? Vagy hajós szállításhoz vannak előkészítve?
A gépek között a MIG-21 és az AN-2 egyértelmű, a bal alsó szerintem egy Gawron, a MiG melletti fehér gépet nem tudom beazonosítani.
Örülök, hogy a valaha egy egységet alkotó tárgyak közeledni látszanak egymáshoz. Néhány nap mulva átköltözünk az UTI MIG-15 javításával vélhetőleg a végleges hangárba és oda szeretnénk összegyűjteni a tököli reptér néhai relikviáit, így az általad nagyszerűen megőrzött 21-es makettet is. Ha továbbra is szeretnél mgszabadulni a madárkától elérhetőségem megtalálod a mig-15.fv.hu -n.
A debreceni reptéren ott van a karóbahúzott majd szétvágott IL-28 talapzata, cső nélkül. Rövidesen szétvágják, hacsak valaki nem veszi a fáradságot, hogy kiszedje és elvigye.
Nem akarlak elszomorítani, de a makett egy MIG-21 F-13 tipusé valószinűleg. Ennek ellenére érdekel a madárka, de ehez látnom kell a produktomot. Tekintettel arra, hogy én is tökölön dolgozom a holnapi napon készítek néhány képet a maketted néhai esetleges előfordulási helyéről és feldobom ide.
Sziasztok! Van egy kb 2m-es aluminium mig-15 szobrom, az oroszoktól csencseltem amikor kivonultak és leszerelték a repteret. Megválnék tőle, mert csak a helyet foglalja nálam, persze jó pénzért. Érdekli valamelyikőtöket?
A gép fedett színben /hullámpapa tető/ van elhelyezve. A hátsó, kormányfelületeket emmellet tárojánk, mert különben nem férne a tető alá. Egyébként az enyészeté. Alaposabban szemügyre véve, alapvető eltérést csak a kipuffogó kivezetésében találta. Készítettem róla egy diorámát. Mellékelek képet róla, ha átmegy. Képeket az eredeti, körmendi gépről a makettinfó lehet találni.
Nem minden úszótest csónaktörzs, de minden csónaktörzs úszótest :-)
Én azért fogalmaztam (lustaságból) ilyen körmönfontan, hogy a csónaktörzsű repülő és a hidroplán úszótalpa is beleférjen. Az aero/hidrodinamikai probléma azonos.