A párom kiszedett néhány válaszfalat. Flex és fúrókalapács, továbbá 1 ember segítségként kellett hozzá. Megszüntette az konyha és az előszoba közti falrészt és a kamrát. Néhány nap kellett hozzá. Fizetni csak a sittért kellett. 22e Ft volt így a költsége.
Sziasztok! Sok keresgélés és árajánlat után én is az interneten a falkivagas.5mp.eu oldalon található csapattal vágattam ki a falamat. Amiért megosztom veletek az az árkülönbség amitől lehidaltam!!! Több céget kerestem fel (nem szeretném megnevezni a drágákat) és volt ahol több mint 2x-es árat mondtak a munkára. Nem akartam elhinni! Egy átadót vágattam a konyha és a nappali közé kis közlekedővel (egy L alak) ami 110E Ft-omba került. Én ezt is sokalltam de volt vállalkozó aki közel 300E-et akart kérni!!! Ez dühítő! Hülyének nézik az embert. Az átadó 2,1 m magas és 1,8 széles, a 110E tartalmazta még a sitt elszállítását is. Nos akkor mi kerül másnál 300-ba??? Úgy, hogy sittelszállításról hallani sem akart!!!
Falkivagas.5mp.eu Nálam ők jártak hamar kivágtak egy ajtónyílást,de hát erre azért fel kell készülni illetve készíteni a szomszédokat,de nekem muszály volt lakás elrendezése miatt.
Nem tudnátok vkit ajánlani aki foglalkozik falvágással? Van egy baromi sötét konyhánk, a nappalit és a konyhát egybe szeretnénk nyitni...eddig még nem találtunk senkit erre a feladatra! Előre is köszönöm a segítésget!
Szia, próbáltam megtalálni azt a céget (elérhetőséget) akik nekünk vágták ki a falat kb 3 éve, de nem jártam sikerrel. A házban ahol laktunk többen megcsinálták ezt a "kis" munkálatot. Első feladat természetesen megnézetni szakemberrel és szakértői véleményt iratni hogy az adott fal kivehető-e. Nekünk akik falat vágtak egy síkideg zajos délelőtt alatt lerendezték a műveletet. Akik saját maguk rugdosták/kalapácsolták ki a falat panaszkodtak rá, hogy a beton finomszemcséi hónapokig kitakaríthatatlanok voltak. A mi esetünkben valami szerkezettel a képződő port azonnal megszüntették. Nem ezt kérdezted, de talán segít a döntésben
Meg fogom próbálni a flexes és a vésőgépes megoldást is, egy tesztet megér mert elég drágára mondták a falvágós cégnél. Még folyamatban van a hitel átutalása, úgyhogy kb. 2 hétig még nem akarok nekiugrani a falnak, de amint a miénk a kecó megpróbálom magam kiszedni... Max. rájövök, hogy nem megy és akkor keresek szakembert.
Egy 3000-es koronggal/flexel még a betont se nagyon lehet kivágni, por az nagyon lesz::) Ha van affinitása a tulajnak akkor vegyen egy 8-10.000 ft-os vésőgépet, meg egy 5 kg-os samut, meg egy gagyi flex is kell a vasakhoz.
Elöször az elektromos vezetékekek kéne kikötni a falról, aztán az egyik felső saroktól kiindulni furásokkal, majd vésésse. Utána megpróbálni samuval a dolgokat...........
Ja, egyébként ha csak egy falat akarsz átvágni vele, akkor elég lesz az egyszer használatos, 3ezer Ft-os korong is. A harmincezresek ipari munkákhoz kellenek.
Vannak jó minőségű betonvágó korongok, amik a vasat is átviszik. Sima flexbe is befoghatóak. Az áruk kb. 29ezer Ft-tól indul. Arra számíts, hogy iszonyú porral jár!
Most vásároltunk panellakást, ahol meg szeretnék szüntetni egy falat. A fal 6 cm átmérőjű, a bontás nem engedélyköteles ennek már utánaérdeklődtem, a közös képviselő szerint a környéken több lakásban megszüntették már ezt a falat (konyha-kamra közötti fal, kivételével a 2,5*2,5-ös konyha növelhető 2,5*3,5-re). Felhívtam egy céget, ahol egy számomra húzós összeget mondtak rá, ha lehet szeretném inkább én megcsinálni. Kérdés, hogy valaki bontott e már ki magának 6-os falat? Nagykalapáccsal szét lehet ütni a betont (esetleg bizonyos távolságonként átfúrkálva), utánna a vasalást kivágni flexel? Vagy van e olyan gyémántos korong flexhez ami betont+vasat is visz, ha van kb. milyen áron? Ha van ilyen korong, az csak vízhűtéssel megy, vagy egy nagy tárcsaméretet fogadni képes normál felexel is használható? Ha van valakinek információja annak nagyon örülnék! Előre is köszi: