Keresés

Részletes keresés

Aureus1 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 679
OFF-kérdés:

a maggi pontok gyűjtése mire jó? mert látom hogy a tasakos terméken meg a leveskocka dobozon is, de a weboldalon egy szó nincs róla.
Danae Creative Commons License 2007.11.20 0 0 678
Köszi mindenkinek, majd próbálgatok.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.20 0 0 677
A gomba nagyon sok vizet ereszt, különösen ha friss, az untig elég nedvességnek szerintem is. Pirospaprikát mindig a vége felé adok, nehogy megkeseredjen, nagyon hamar oda tud kapni. én csak ott rontottam el egyszer, hogy túl sok tejföllel habartam be, az nem volt jó.
Előzmény: Ingyen Sári (676)
Ingyen Sári Creative Commons License 2007.11.20 0 0 676

Én kétféleképpen főzöm, mindkettő fincsi :))

Az egyikben van bőven zöldpaprika - kockára vágva pirítom a hagymával együtt -, aztán só, pirospaprika, utána a gomba és végül hámozott paradicsom.

A másik változat: vörös- és kevés fokhagyma, ha megpirult, akkor a gomba (appróbbra vágva, mint az előzőnél), amikor szinte kész, pirospaprika, majd tejföl, amivel már csak egyet hagyom rottyanni.

Úgy tapasztaltam, hogy víz nélkül lesz "testesebb", pici vizet csak akkor teszek alá, ha sejtem, hogy magára kell hagynom a tűzön - egyévessel itthon :))

Előzmény: Danae (673)
káttya Creative Commons License 2007.11.19 0 0 675
én meg biztos nem enném meg, ha lenne benne paprika meg paradicsom. :) Hagymát megdinsztelem, pirospaprikázom (ha van időm, fel is öntöm egy kis vízzel, és zsírjára sütöm - ettől sűrűbb lesz később a szaft), zutty bele a gomba, átpirítgatom, és csak aztán sózom, fűszerezem (bors, némi vegeta, vagy hasonló, és nálam majoranna, de ez opcionális). azzal is jól átforgatom, aztán kap egy kis vizet, amivel összefőzöm, amíg fincsi puha lesz a gomba. Ja, és egész biztos nem habarom be. :)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.19 0 0 674
Én általában egyszerre rakok mindent az olajra: hagymát, szeletelt gombát, egy zöldpaprikát karikára vágva, aztán mikor picit megfonnyadtak, fél paradicsomot szintén apróra vágva. Pár perc után mind megpuhul, akkor sózom, paprikázom, borsot is teszek bele kicsit, és a végén behabarom tejföllel - nokedlivel esszük. Nem szabad túl sok tejföl, mert savnykás lesz, elég fél pohárnyi , a pohár másik fele tej és liszt keveréke.
Danae Creative Commons License 2007.11.19 0 0 673
Ti hogy csináltok gombapörköltöt? Szoktam is, szeretem is, de az enyém nem olyan hajde nagyon jó.
librarian01 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 672
Lehet a sztrapacskát megszórni NAGYON apróra vágott savanyúkápozstával is. Egy újabb verziónak:))
monkat Creative Commons License 2007.11.09 0 0 671

Köszi az ötleteket.

A nokedlit eddig paprikáscsirkével,meg tojásosan adtam.A sztrapacska meg tejföllel megy neki. A sajtos dolgokat nem nagyon szereti nyúlósságuk miatt, de a carbonárás,meg a vadasos   hátha bejön.

Előzmény: VKOrsi (670)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 670
OK... korrigálok... enyémgyerekek ilyenkor arra játszanak.

a nokedlit én paprikáscsirkével adom ált. azt én nagyon primitív módon csinálom, mert cs.mellből van v. felsőcombfiléből, így ca. 20 perc alatt megfő.

de én úgy gondolom, hogy minden, amit tésztával enne az ember jó nokedlivel is, ha azt megeszi. lehet paradicsomos szósszal, tejföllel, carbonara módon.
nálunk ennyi idősen marhára bejött még a vadas.
és én kuszkusszal adtam egy csomó dolgot, mert nem kellett aprítani :)
Előzmény: monkat (669)
monkat Creative Commons License 2007.11.08 0 0 669

Igen,ha ilyeneket írnak:

ha a gyerek előtte jó evő volt, akkor most is az, csak kihasználja, hogy körbeugrálod.

fú,erre nagyon ugrok:))

de lapozzunk,inkább írjál Te is jó ötleteket, az most jól jönne.

M.

Előzmény: VKOrsi (665)
monkat Creative Commons License 2007.11.08 0 0 668

Előre is köszi:)

Előzmény: AliceCsodaországban (664)
tasha Creative Commons License 2007.11.08 0 0 667
ezt a nokedlis cuccot szerintem tejszínes-gombás szósszal is lehetne csinálni, vagy sajttal-sonkával (húsos szalonnával)
Előzmény: monkat (661)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 666
Danae :)
köszi a linket, azt hiszem legközelebb hazafelé be is megyek hozzájuk, mert nálunk ez nagy kedvenc.
Előzmény: Danae (660)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 665
nekem kell így esni???
Előzmény: monkat (663)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.08 0 0 664
Hát ha megeszi a spenótos tojást meg a galuskát, akkor a gyerek eszik
-zöldséget
- fehérjét
-szénhidrátot
-zsírt

Ez éppen elég... :-)

Majd ha megint eszembe jut valami és működik is, akkor azonnal megírom. :-)
Előzmény: monkat (663)
monkat Creative Commons License 2007.11.08 0 0 663

még off:

Nem ugrálom körbe,ne tudjál már mindent annyira. Adok egyféle ebédet, amit eddig is szeretett (eddig szerencsére elég sok volt) aztán ha nem kéri,nem adok mást,ez van.Nincs agyonajnározva,nincs atyalapatyala, meg kérlelés stb...,én már egyszer elrontottam egy gyerekkel,9 év kellett,hogy helyrejöjjön.Úgyhogy nekem ne gyere ezzel.

Ja.és mégegy.Már rég meggyógyult, és nem jött vissza az étvágy,mindegy mit adok, már forgatja a fejét.Megtömni nem fogom, adok most amit szivesen eszik,és annyit eszik amennyit akar.eddig pld.nem evett egyedül, gondolom ez is közrejátszik.

Előzmény: VKOrsi (662)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 662
off: bocs a belepofért :)
ha a gyerek előtte jó evő volt, akkor most is az, csak kihasználja, hogy körbeugrálod.
Ilyen nálunk is van/volt. Most hogy már 3 évesen ritkábban próbálkoznak, de 1.5-2.5 év között azért havi játék volt, hogy _most_ nem eszem meg az amúy imádott borsófőzeléket, vagy _most_ nem kérek tésztát... stb.
én ilyenkor sosem adok mást (akkor sem, ha tudom, hogy beteg volt és híznia kéne), és 2 nap után ugyanúgy mindent eszik, mint előtte evett - mert tudom, hogy szereti, csak épp megzizzent -.
Betegen nálunk mindent szabad, de utána rend van.
Előzmény: monkat (661)
monkat Creative Commons License 2007.11.08 0 0 661

off:

Nálunk ugyanez a helyzet. Én már rendesen felnézek azokra az anyukákra, akiknek a gyerekük nem válogat:))

A 1,5 éves eddig extrajóevő kisebbikem pár hete nem eszik.(ok.beteg volt, jött a foga, de ezek elmúltával sem jött vissza az étvágya).Gyümölcsöt nem eszik, kész szerencse, hogy a spenótot-én tejszínnel készítem- tojással megeszi, meg a brokkolit.

Most a nagy kedvenc a nokedli, meg a sztrapacska,egyedül eszi villával.Bajban is vagyok e terén, ezeket kellene valahogy változatossá tenni, mert a tészta az nem oké.

Ez a spenótos nokedli nagyon tetszik, remélem nemcsak nekem:)

Ha van még hasonló recepted, ötledet, vevő vagyok rá:))

Előre is köszi:M

Előzmény: AliceCsodaországban (656)
Danae Creative Commons License 2007.11.08 0 0 660
Rozmárban meg mindg van mélyhűtött, porciózott leveles spenót, tök olcsó, ez az
Előzmény: H_G (659)
H_G Creative Commons License 2007.11.08 0 0 659
Az I.-sparban néha friss bébispenót-levelek is vannak, olasz, átlátszó dobozban a gomba környékén. Nagyon jó, ricottás-spenótos tésztákhoz is, meg nyersen szendvicsre, salátalavél helyett is.
Előzmény: AliceCsodaországban (654)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.07 0 0 658
Nálunk fordítva van, a férjem zöldségevő én vagyok a húsevő, ergo minden nap csinálok valami főzeléket vagy hasonlót (ha mást nem sok zöldséggel dúsított rizses köretet) , és állitólag irtó finom főzelékekekt bírok csinálni, legalábbis a férjem belapátolja, sőt néha még késő este rájár... de nekem meg kell a napi husika, így kezdek már teli lenni a feltétként alkalmazott rántott pipszárnyokból (az a legolcsóbb)...
Előzmény: VKOrsi (657)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.07 0 0 657
:) tőled örökölték :)

Nálunk apa válogat, így a jó példa kedvéért amikor itthon van csak olyan főzök, amit megeszik (húst krumplival kb. :) zöldség neki a krumpli, és hús nélkül nincs kaja, tésztával jól lakni nem lehet).
Viszont a fiúk tényleg mindent megesznek - mondjuk nem sok választást hagytam nekik etéren :)
az édes tészta ami kevésbé megy, de mondjuk azokat én sem bírom, pl. grízes tésztát még életemben nem főztem, de hasonlaón állok a mákos és dióstésztával is.

A nokedli nálunk is abszolút sláger :)
Előzmény: AliceCsodaországban (656)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.07 0 0 656
Jaj de szerencsés vagy!
Én igazándiól csak meglett férfiaknak meg kamaszoknak szeretek főzni, akiknek két gyomruk van, ne tudd meg mennyire lehorgasztja az embert, amikor odaadja a finom kaját és csak turkálgatnak benen vagy még azt sem... áááá... :-(((

Nekem mindig afféle ufó dolgok azok, amikor a gyerekek jó étvággyal esznek, nem tudom hol rontottam el, de az én lányaim is válogattak, meg az unokám is (igaz én is...)
Előzmény: VKOrsi (655)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.07 0 0 655
amit én szoktam venni nem igazán drágább, tescoban, intersparban is van.
(én alapvetően azért szeretem, mert kicsi kockákban vannak benne a spenótok és nem kell az egészet kiolvasztani, hogy 1 adag ebéd kell csak)

szerencsére enyémek még a vasat is megennék, ha azt tolnám eléjük.
Előzmény: AliceCsodaországban (654)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.07 0 0 654
Én most láttam életemben eőször mirelite lehűtve spenótleveleket a metróban, de összehasonlíthatatlanul drágább mint a spenótmassza. De kinek kinek ízlése szerint, fő hogy a gyerekecske megegye.... pláne az olyan válogatós mint a miénk, aki nekünk jutott... :-)
Előzmény: VKOrsi (652)
tasha Creative Commons License 2007.11.07 0 0 653
én fordítva jutottam ide, Lappa spenótos galuskáját csináltam régebben, abból lett egyszerusítve pennés vagy akármilyen tésztás :D
Előzmény: AliceCsodaországban (651)
VKOrsi Creative Commons License 2007.11.07 0 0 652
Alice :)
a spenótot én nem a pépből csinálom, hanem lehet kapni ugyanúgy fagyasztva "vágott" spenótot. OK, rágni ezt sem kell, de teljesen más a textúrája. ezen kívül száraz zsemlével sürítek. Felteszek pici tejet melegedni, bele a zsemle apróra törve, kevergetni kell míg egy péppé nem alakul az egész, ezt összekeverem a felengedett spenóttal.
Előzmény: AliceCsodaországban (651)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.11.07 0 0 651
Ez az egész spenótos tészta krisina spenótos penne c recipéjéből indult, először én is ezt csináltam meg, aztán lassan szelidült spenótos galuskává, mert a gyerek nem szereti a nyúlós meleg sajtot. Ugyanakkor a galuskát - valami általam ismeretlen okból - imádja.

(Meg is tudom érteni, én amúgy pl. szeretem a spenótot, csak kicsit taszít ez a papiszerűség ami a spenótfőzelék sajátja, zavar, hogy a fogaimnak nincsen benne szerepe... )
Előzmény: tasha (650)
tasha Creative Commons License 2007.11.07 0 0 650
ez nálunk is kedvenc, azzal a kulönbséggel, hogy én egy jénaiba öntöm, teszek közé feta sajtot+reszeltet a tetejére és a sutoben összesutöm.
Sot, penne tésztával is nagyon finom!
Előzmény: AliceCsodaországban (649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!