Keresés

Részletes keresés

TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.23 0 0 423
Előzmény: TonyBrasco (422)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.11.23 0 0 422
Előzmény: ysu (421)
ysu Creative Commons License 2016.11.19 0 0 421

Még csak annyit, hogy Magdi új lemeze a jövő héten jelenik meg Érj hozzám címmel. 

ysu Creative Commons License 2016.11.19 0 0 420

Áthozva az X-Faktor fórumból: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141646468&t=9204403

 

A kérdés az volt, hogy mennyiben játszik a szerencse nagy szerepet Magdi karrierjében? 

 

TonyBrasco válasza:

Pl. az, hogy akkor egy nagyon profi szerző és zenészcsapat mögéállt, teljesen alárendelve magukat. Itt értem leginkább Madarász Gábort és Závodit, akik már akkor nagyon nagy nevek voltak a szakmában.. Mai napig ők szerzik a dalainak zömét, pontosabban Madarász, aki ugye korábban Ákos nagy 90-s évekbeli slágereit szerezte, meg úgy kb jó pár magyar sikerfilm zenéjét... Ez ugye akkortájt volt, mikor még a tehetségkutatók nem futószalagon indultak, így tényleg Magdi és az, hogy nyert egy ilyet talán "nagy durranásnak' számított.. és talán ezért is döntöttek úgy akkor Závodiék, hogy segítik... Ma, amikor már van egy ilyen rakat tehetségkutatós, hogy egy komplett marhavagont meg lehetne tölteni velük, talán már nem lenne annyira egy ilyen zenészcsapatnak ez pálya, hogy támogasson egy nyertest a sok közül....

Nem is igen értem, hogy ugye Mex-ként játszottak korábban Madarászék... talán Sánta Gábor is része volt, és az oké, hogy Magdit felkarolták, de miért nem zenekarként, önálló új névvel nyomultak tovább, aminek mondjuk énekese Magdi lett volna... Kijárt volna a fiúknak, hogy ne valami másodrangú háttérzenészként legyenek említve Magdi sikerei mögött, mikor szvsz elég vaskos részük van benne....  Szóval ebben volt szerencséje Magdinak, mert sok más kezdő jó énekes nem tud egy rendes csapatot magának, esetleg valami hatodrangú zenészekkel, csetlik botlik egy garázsban, és ha nincs dalszerzője, vagy ő kevés ahhoz, hogy írjon, akkor ilyen SzaboZé meg Rakonczai féléknél kell kuncsorogniuk egy két használható dalért.. Az Eurovízióra meg ugye válogató nélkül tudott kijutni, azért gondold el, ha most indulna az Aprócska Blues-zal mennyi esélye lenne mondjuk a DAL c. darálóban... 

 

Bocsánat, hogy az egészet áthoztam, de túl hosszú ideig nem válaszoltam, és ott már nem akarom szétoffolni a topikot. Másfelől meg ez egy baromi érdekes dolog, és mindenképpen akartam rá reagálni. Jobb későn mint soha. 

 

a, Teljesen egyetértek azzal, hogy Závodiék jelenléte Magdinak nagy kincs, nagy támogatás, és biztos vagyok benne, hogy ezt ő is így érzi. 

Azt azonban nem írnám teljesen a szerencse számlájára, hogy ők egymásra találtak. Abban volt egy csomó unortodox döntése Magdinak, amit akkor az emberek nem vártak egy tehetségkutatóstól. 

- Ahogy menedzsert választott. Elhajtva az összes népszerű jelöltet, akik fút-fát ígértek, csillagot az égről meg instant külföldi karriert, ha csak azt csinálja, amit ők mondanak neki, ő kiválasztott egy nem túl ismert középkorú hölgyet, akinek rajta kívül nem volt pártfogoltja. Szovják Bea azt mondta Magdinak, hogy ha őt választja, arra mennek, amerre Magdi szeretne, ő nem mondja meg mit csináljon, de támogatja a céljaiban. 

- Ahogy kiadót választott. Nagy kiadó helyett kicsit, ahol max. underground zenészek voltak, ismertebb akkoriban talán csak a Magna Cum Laude. Az, hogy a CLS mostanában ismertebb, az Magdinak is köszönhető, meg a Dalnak meg az Eurovíziónak (elég sok pártfogoltjuk ment ki, ez annak köszönhető, hogy rájöttek, ez jó reklám a stúdiónak, nekik meg semmibe sem kerül). 

- Az első lemez készítésekor a CLS hozta össze Magdit Závodiékkal. Az viszont, hogy végül Závodiék lettek a zenekara, nem a véletlennek, nem a szerencsének volt köszönhető: Magdi megkérte őket, és ők egy feltétellel vállaták, hogy Magdi csak élő koncerteken lép fel, nem megy el fél-playbeckelni. Ez azt jelentette, hogy nem vállalhatott el akármit, és ez egy rizikós lépés volt (anyagilag is kevésbé kedvező eleinte, mint az olcsóbb, de rövidebb, többször ismételhető műsor), de mindez egybevágott Magdi terveivel és céljaival. Végül bejött neki. Mondhatnánk, szerencséje volt, de azért ebben a tehetsége, a népszerűsége, a koncertjeinek a minősége is benne volt. 

 

b, A hozzáállásból úgy tűnik, Závodiéknak rossz, hogy "alávetett helyzetben" játszanak Magdi mögött, jobb lenne, ha zenekarként jobb lenne, ahol Magdi lenne a fronténekes. 

Ami azt illeti, Závodi nem csak Magdi mögött zenél, hanem egyidejűleg Koncz Zsuzsának és Demjénnek is ő a zenekarvezetője. Madarász pedig Hobo mellett is gitározik. Ha saját zenekara lenne, ezt nem tehetné meg. Ő már évek óta session zenész, azok között pedig az egyik legnevesebb, legjobb. Az igazság az, hogy mind Koncz Zsuzsa, mind Demjén, mind Magdi, mind Hobo nagyobb tömegeket vonzanak be koncerteken, mint a Mex valaha (sajnos). (Amúgy három ex-MEX-es áll MAgdi mögött, de a harmadik nem Sántha Gábor, hanem Kovács Barnabás, a basszusgitáros). 

Ebben a felállásban Magdival együtt a zenekar is részesül a sikerből, a kreatív folyamatban partnerek, barátok is, a korkülönbség ellenére a 20 éves Magdi az első pillanattól jól beilleszkedett a bandába, és ez azóta sem változott. Szerintem Magdi éppen akkora szerencse Závodiéknak, mint ők Magdinak. 

 

c, A Dallal kijutott az Eurovízióra a Kedvesem. Miért gondolod, hogy az Aprócska Blues nem jutott volna ki? 

TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.29 0 0 419
Borsos04 Creative Commons License 2016.06.12 0 0 418

Én az Áprilist sokáig nem tudtam megszeretni, de most már valamivel jobban tetszik, persze csak élőben. De inkább az a bajom, hogy egyik újabb dalánál sem érzem azt, hogy "na igen, ez az!". Valahogy olyan langyos mindegyik. És még ezzel sem lenne baj, ha nem Magdiról lenne szó. A tehetsége sokkal nagyobb, mint amennyire jók a dalai.

De bízom az új lemezben... :)

Előzmény: TonyBrasco (417)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.11 0 0 417

A Tejúttal egyetértek. Az Érj hozzám nekem klasszisokkal jobb, mert a zenei része is érdekesebb, igényesebb és változatosabb.. Legalábbis nekem a kocsiban brutál jól szól, és olyan részeket is kihallok belőle, amit ugyanazon file lejátszásakor itt a gépemen istennek sem...

 

Ettől független egyetértek, hogy az Angyal mellettem más liga, és az tényleg ott van. Mindazonáltal az újabb dalai közül még mindig az Április viszi nekem a prímet, mert azt nagyon eltalálták, mind szövegileg, mind hangulatilag, mind zeneileg. Nem véletlen, hogy igen magas a youtube nézettsége, a rádiós játszásai és helyezései... 

Előzmény: Borsos04 (416)
Borsos04 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 416

Én nagyon szeretem Magdit, de a mostani dalai szerintem nem az igaziak (leszámítva az Angyal mellettem-et). Sokkal több van benne ennél, nekem ezek egyszerű, tingli-tangli rádiós slágerek, főleg ezzel a zenei alappal. Remélem, hogy hamarosan jön az új lemez, amin jobb dalok lesznek, mert ha ebbe az irányba megy el, csalódott leszek... :(

A Tejút élőben jól szól (főleg az Arénában tetszett), de alapból attól se estem hasra, az újtól meg főleg nem. Az utolsó dal, ami igazán tetszett, az a Nélküled.

Hosszan tudnám még szerintem ragozni, de inkább abbahagyom. :) Ettől függetlenül szeretem Őt, és hatalmas tehetségnek tartom. De örülnék, ha kicsit visszatalálna a régi énjéhez.

TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.10 0 0 415

Szia, nem tudom neked mi a gondod ezzel.. Nekem a chrome nem indít el automatikusan semmit, meg nem is telefonról netezek, szóval nekem az oldal azonnal és gond nélkül bejön... régebben a dailymotion-s videoknál volt ilyen gond, de olyat meg nem teszünk fel.. nincs ott nálad valami gubanc? :)

 

Szerintem nem emiatt nem jön ide senki beszélgetni... talán ennek teljesen más oka van..

 

(Mázlista, én messze vagyok, pár országgal arrébb... nem tudok ott lenni.)

Előzmény: ysu (414)
ysu Creative Commons License 2016.06.10 0 0 414

Tetszik az új dal (is!)

 

Viszont Tony, szerintem az, hogy ez a topik lassan 80%-ban beillesztett videókból áll, az rossz, mert gyakorlatilag fél óra, míg bejön, közben háromszor omlik össze a Chrome, időnként a gépet is újra kell indítani...

Szóval szerintem meg kéne kérni a moderátorokat, hogy vegyék ki a korábban feltöltött videókat, és ezentúl csak a linkeket tegyük be! Úgy talán több ember jönne beszélgetni. Így nem tudunk, pedig olyan jó lenne. 

 

Mit gondolsz?

 

(Most pedig készülődöm, ma este megyek a Millenárisra meghallgatni Magdit, hátha hozza az új dalt is! :))

 

 

Előzmény: TonyBrasco (413)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.06.07 0 0 413

TonyBrasco Creative Commons License 2016.05.14 0 0 412

Előzmény: TonyBrasco (411)
TonyBrasco Creative Commons License 2016.04.11 0 0 411
TonyBrasco Creative Commons License 2016.04.11 0 0 410

Borsos04 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 409

Én is sokat énekeltem. :) De hát erről Magdi is "tehet". :P

Előzmény: seven update sorbi (408)
seven update sorbi Creative Commons License 2016.03.01 0 0 408

Az. :-)

 

(Leszámítva, hogy néhány segghülye barom torkaszakadtából végigüvöltötte a koncertet. Valószínűleg a VIP-helyekről.)

Előzmény: Borsos04 (407)
Borsos04 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 407

Zseniális volt! 

Előzmény: seven update sorbi (406)
seven update sorbi Creative Commons License 2016.02.28 0 0 406

TonyBrasco Creative Commons License 2015.12.24 0 0 405

Csak, hogy ez is itt legyen...kicsit megkésve...

TonyBrasco Creative Commons License 2015.11.16 0 0 404
TonyBrasco Creative Commons License 2015.11.04 0 0 403

Egy kis újdonság.. két órája lett kiadva..

 

TonyBrasco Creative Commons License 2015.06.17 0 1 402

 

TonyBrasco Creative Commons License 2015.06.05 0 0 401

Az első 3-5, max 10 másodpercre figyelj...

Előzmény: ysu (400)
ysu Creative Commons License 2015.06.04 0 0 400

Én itt pont nem hallok intonációs zűrt. Pedig figyeltem. Más a hangszerelés, és a hangszín kicsit érdesebb (ami jó), de az énekdallam ugyanaz, mint a stúdiófelvételen.

Ami az intonációs zűrt illeti, én az Aprócska Bluesban hallottam sokszor, a középső részen, amikor másodszor ismétli a kezdődallamot. Ott többször volt olyan érzésem, hogy nem sikerült eltalálni a megfelelő hangot. Az Eurovízión nem, inkább a későbbi években, amikor pl. a Szigeten énekelte, vagy tévéfelvételeken. 

Máskor én nemigen hallottam. Magdi nagyon tisztán és biztosan énekel. 

Előzmény: TonyBrasco (399)
TonyBrasco Creative Commons License 2015.05.31 0 0 399

Na szinte az első felvétel (vagy talán a második) ahol hallok némi intonációs katyvaszt.. de itt is csak az elején... Így most Magdi nem 100%-s hanem csak 99.99999 :)

Bárcsak a többi énekes is ennyire jó átlagot mondhatna el magáról.. :)

 

Szannika Creative Commons License 2015.04.17 0 0 398

Kedves Fórum olvasók!

 

2015.04.18-án van egy eladó jegyem a Magdaléna Rúzsa előadásra a pesti színházba 19.30-as kezdéssel. jegyet zuglóban tudnám átadni. elérhetőségem beata.zsuzsa@gmail.com

TonyBrasco Creative Commons License 2015.04.01 0 1 397

 

ysu Creative Commons License 2015.03.15 0 0 396

Én is nagyon szeretem. Szép a kivitelezése és a hangzás is nagyon. Nekem a kedvenceim róla a Besame Mucho, az I Want to Hold Your Hand, és a két magyar népdal. De gyönyörűek Magdi saját dalai is. Neked melyikek a kedvenceid? 

Előzmény: servir (395)
servir Creative Commons License 2015.03.13 0 1 395

Sziasztok!

Hátha van itt más is, aki szereti Rúzsa Magdi Dalok Húrokra és Vonósokra c. albumát, nekem ez az egyik kedvencem, mivel gyönyörűen szólnak a dalok az akusztikus kísérettel! A Média Markt honlapjáról most akciósan 5499 Ft-ért rendeltem meg. Szerintem nagyon megéri, és mennyivel jobb érzés a kezedben fogni egy albumot, mint letölteni...!

TonyBrasco Creative Commons License 2015.03.12 0 0 394

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!