Keresés

Részletes keresés

zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 368

még mindig annyira fáj/dühít a dolog hogy írni sem tudok: szóvalhelyesen állattartók, bocs...

Előzmény: zeeb (367)
zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 367

Most bukkantam erre a fórumra. Okulás végett és máig mélyen gyászolt cicám emlékére mindenképpen eme szégyenfalra kívánkozik dr. Vigh Márta neve, aki korábban Nagykovácsiban, jelenleg a győri állatkertben praktizál. Megfelelő oltási protokol ismeret 0 (a nem kötelező, de ajánlott oltásokra a gyakorlatlan állatartók esetében sem hívja fel a figyelmet =gondossági kötelem elmulasztása) bőrgombásodás eredményes kezelése 0, viszont a májkárosodást az azóta betiltott Nizorallal sikerült elérnie,leukózis kórlefolyása nem megfelelő felismerése, és kór halálos kimenetelének letagadása, félresikerült ivartalanítás, nem éber állat hazaadása, nem folytatom tovább baki baki és embertelenség, nemtörődömség egymás hegyén hátán. Sajnos túl későn tettem ellene etikai panaszt, tettei, és annak következménye mára elévült,és imádott cicámat már semmi nem hozza vissza. Kívánom hogy mindazt a saját állatain keresztül adja neki a sors vissza amit az én cicám a keze által elszenvedett.Szégyellje magát, bár ne praktizálhatna tovább.

boldog Bulldog Creative Commons License 2014.06.26 0 0 366

Mitől lenne inkorrekt megkérdezni egy árat?!

 

Amúgy egyszerűen fel kell őket hívni, oszt' elmondják.

Olyan lehet, hogy netre nem tesznek fel árat, hogy a konkurencia ne csemegézzen.

 

A helyet egyébként nem ismerem.

Előzmény: oncogito (357)
Milibindi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 365

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Rég voltam itt a fórumon egy tragédia történt velem azt is elmesélem mindjárt mert kapcsolódik a témához sajnos(mármint ezt nem az orvos szemszögéből mondom,hogy sajnos)

 

Már egy ideje és is Lakatos Tiborhoz járok az állataimmal. Visszaolvastam magam nagyon negatívnak tűnhetett a véleményem , de nem nem annak szántam, hanem inkább pozitívnak , de akkor még nem éreztem úgy, hogy neki is olyan szaktudása van ,mint Ipolyi Tamásnak! Mostmár egyre pozitívabb a véleményem sőt úgy érzem. hogy végre megtaláltam itt Esztergomba azt az állatorvost, akire azt mondom, hogy igen benne megbízom ez az orvos Dr.Lakatos Tibor.

 

Aznap mikor vittük a cicát a kutya támadás után rögtön még nem mutatott tüneteket. Hasán állt furán a bőr ezt röntgennel megnézte ezután mondta, hogy meg kell műteni. Aztán másnak kezdett dőlöngélni hátra felé szaltózni stb. Majd visszavittem hozzá megint nem mutatott tünetet így nem tudott mit mondani. Még a földre is letette , hogy lássa , hogy hogy mozog. Hazamentünk otthon megint kezdett dőlöngélni,  valószínűleg az a vérzés vagy rög elmozdult.  Aztán mikor legközelebb mentünk ott volt a doktornő, rögtön oda is jött és átvette az "irányítást" , úgy tudom ott ő főnök, tehát lehetséges , hogy ezért "nem tudta", ő is hogy idegrendszeri tünet.  Esetünkben miden más pl. mérgezés kizárható volt , hiszen mi tudtuk, hogy egy kutya támadta meg a szomszéd hatalmas német juhásza,mert az a paraszt engedte neki , hogy megfogja a macskát  a saját kertünkben. Ebbe nagyon utólag gondoltam bele , de azt azonnal megállapítottam róla, hogy nagyon lelkiismeretes! Ezt mondjuk akkor is kihangsúlyoztam.

 

Na jöjjön a tragédiám elmesélése :(:(  Mili kutyám egyszer csak hirtelen egy  kora délután rosszul lett , állatkórház bezárt telefonáltunk, hogy hova lehet vinni a doktornő megadta Lakatos Tibor számát .  Únyra kellett menni Tünet alapján gyomorcsavarodásra gondolt ezt mondta a telefonba. Mikor megérkeztünk rögtön mondta, hogy ez nem az.  Nehezen vette a levegőt , megkopogtatta a tüdejét , mondta hogy az egyik oldal nem kong. Tüdővizenyő. Fecskendővel megnézte , hogy tényleg van-e benne valami. Volt ilyen véres akármi. Adott gyógyszereket , de közölte azt is,. hogy kb 2-3 hete van és barátkozzunk az euthanázia gondolatával.  Aztán a kutya olyan lett pár óra múlva ,mintha kicserélték volna.  Eltelt 1 hét 2 hét 3 hét a kutya teljesen jól volt én még tortát sütöttem, hogy megünnepeljem. Szidtam magamban az orvost, hogy hogy mondhatott  ilyet . a születésnapomat is tönkre tette ( pont 1 héttel előtte történt a rosszullét) Gondoltam veszek neki egy pakli cigánykártyát  és megmondom neki, hogy legközelebb jósolgasson és ha lehet az anyukáját ijesztgesse a jóslataival. Aztán 4 hét után újra elkezdett köhögni és én hiába könyörögtem az apámnak, hogy vigyük vissza , ne várjuk meg ,míg újra rosszul lesz. Ő meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy erre nincs gyógyszer csak leszívni lehet blabla. Sajnos jelenleg álláskereső vagyok így rá vagyok utalva, mert nincs keresetem. 5 hét múlva pedig újra rosszul lett a kutya. Akkor már vitte az apám is. Az Lakatos Tibor ledöbbent , hogy ilyen sokáig jól volt 4 hétig tünetmentes volt. Nem gondolta volna. gondolom nagy volt az élni akarás a kutyában .meg talán az én szeretetem ereje.  Megkapta ugyanazokat a gyógyszereket , de sajnos itthon egy óra múlva meghalt :( Ő is bízott benne, hogy megint olyan jól reagál rá,mint a múltkor.  Így két hetet tévedett ,mert 5 hetet élt még 2-3 hét helyett. Nekem van bűntudatom  , amiért nem voltam elég "erőszakos" apámmal, hogy vigyük el. Persze ő csak azt hajtogatja dehát az orvos megmondta... meg, hogy pont aznap volt egy nagyon erős front és hogy a tv-ben előre mondták, hogy az nagyon sok embert is megöl majd. De én érzem , ha előbb visszük most is élne ! A szívem ezt súgja! 

 

Szóval több fórumon is láttam, hogy nagyon dicsérik Lakatos Tibort. Milihez is nagyon profin állt hozzá és mindent megtett érte, hogy minél tovább éljen. Talán az előbbi hozzá szólásom azért sikerülhetett jóval negatívabb hangvételűre, mint szántam, mert én nem úgy kerültem hozzá na mindenhol negatív tapasztalatom van ( itt Esztergomban így volt), hanem úgy Pesten volt egy olyan állatorvosom, akivel nem 100 hanem 200%-ig megvoltam elégedve és csak benne bíztam másban nem, így eleve a mérce túlzottan magas volt!

 

Majd este jövök még  mesélni tapasztalatokról. Történtek még más dolgok is!

kedvesmariann Creative Commons License 2014.03.19 0 0 364

Tudtommal egy normális orvos ivartalanításnál nem távolítja el csak a petefészkeket, mert az kevésbé viseli meg a szervezetét. De persze indokolt esetben el kell távolítani az egész méhet, de nem ez a szokásos. A hasi heg tényleg lehetett volna bárminek a hege de egy Uh lehet h kiderítette volna...hát megesik a dolog. Hol voltál helyileg melyik kórházban?

Előzmény: Chani2 (350)
kedvesmariann Creative Commons License 2014.03.19 0 0 363

Szia, szokatlan, hogy nem mondanak ársávot, mert pontosat nem tudnak mondani, hisz minden műtét más, nem lehet tudni előre....de készülj fel, hogy az egyik legjobban felszerelt rendelő, nem lesz olcsó. kérdezd meg az állatorvosod a szomszédba és arra még tegyél rá min 50% ot. Én nem jártam ott, de ismerősöm igen, nem olyan kedvesek, de szaktudásuk szerinte jó. Majd írj, hogy milyen volt :)

Előzmény: dzuzy888 (356)
kedvesmariann Creative Commons License 2014.02.25 0 0 362

Érdekes az eset leírásod, mert az hogy idegrendszeri tünet nem igen lehet ránézésre megállapítani csak tippelni. Érdekes, amikor ezt olvastam mert hasonló estem volt és nekem is az Esztergomi volt - állatkórházban. Mi most már egy éve Dr. Lakatos Tiborhoz járunk, előtte megfordultunk majdnem minden dokinál a környéken. A kiskutyámat is epilepszia szerű rohammal vittük be, legalábbis én így gondoltam. Akkor megvizsgálta és elmagyarázta hogy mi minden lehet, pontosan csak akkor lehet eldönteni ha vér és/vagy MR vizsgálatot végzünk, de az sok pénz lenne. A mérgezést sem tudtuk teljesen kizárni, mert nem tudom miket dobálhatnak, szívtelen emberek be a kertbe...Sok szurit, infuziót kapott és szerencsére egy két óra múlva el is múlt a rángatózás és egy hét alatt tünetmentes lett. Én nagyon szeretem a dokit azóta is hozzá járunk, nagyon részletesen elmagyaráz mindent amit csinál és nagyon alaposan meg is vizsgálja még ha egeszseéges rendelésre megyünk akkor is. Teljes lelkiismeretemmel ajánlani tudom bárkinek a környéken! Únyon is van rendelője, akinek az közelebb van.

 

Előzmény: Milibindi (344)
cavecat Creative Commons License 2014.02.12 0 0 361

Nem lehet, hogy "látatlanban" nem tudják betippelni, pontosan milyen ellátásra van a kutyának szüksége, és ezért aztán nem mernek árajánlatot adni egy előzetes vizsgálat (vagy egy részletes esetleírás) nélkül?...

 

Én tudom, hogy egyszerűbb feltételezni róluk, hogy egyszerűen "nem adnak ki ártájékoztatást" (meg nyilván az érdeklődő gazdiról is egyszerűbb feltételezni, hogy "inkorrekt", ugye, oncogito?...:-/), de szerintem itt egy egyszerű félreértésről van szó, aminek kicsit utána kellene menni.

 

Pontosan mit kérdeztél, amikor e-mailben árakról kérdezted őket?

Vannak a kutyának leletei korábbi vizsgálatokról (másik rendelőtől)? Ezeket elküldted nekik, amikor árajánlatot kértél?

Tudják a kutya nemét, korát, tömegét, fajtáját, kórtörténetét?

 

A legegyszerűbb megoldás szerintem az lenne, ha felhívnád őket, elmondanád, amit nekünk: hogy 100+ kilométeres távolságról utaznál fel a kutyával, ezért fontos, hogy pontos és végleges árajánlatot kapj, és (itt jön a lényeg!) kérdezd meg tőlük, milyen információkra van szükségük ahhoz, hogy egy minden részletre kiterjedő árajánlatot tudjanak adni.

Ha szorult beléjük egy kis üzleti érzék (és nincsenek totál elhavazva...), szerintem tisztességes választ fogsz kapni ;)

Előzmény: dzuzy888 (360)
dzuzy888 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 360

Köszi  Solido ! Sajnos nem lettem okosabb. Azért merészkedtem ilyen elvetemültet kérdezni mert  az alattam szóló, pont őket említi, és azt hittem talán ő válaszolni fog..

Valóban nem mindegy az ár, mert a környékünkön rengeteg rendelő van , de a Hungarovetet nagyon felszereltem találtam, ezért gondoltam rájuk. Csak az oltási árakat adták meg emailben, mást nem. Szóval nem mindegy hogy pl egy ultrahang, mondjuk itt 6000 ott meg 20  ezer csak egy példa, és akkor még a többi vizsgálat, esetleg műtét nincs is sehol.

Solido Creative Commons License 2014.02.09 0 0 359

Mi ebben az inkorrekt? Nem nemzetvédelmi, gyónási vagy orvosi titkot akar megtudni, hanem csak egyszerűen az árakat, írta is hogy miért ..

Előzmény: oncogito (357)
Milibindi Creative Commons License 2014.02.09 0 0 358

Ultrahangon egyértelműen kiderült volna! Ránézésre is meglehet mondani ,én rögtön látom pedig nem vagyok állatorvos! Sokkal kisebbek az emlők és a péra is összébb megy! Igaz hónapok kellenek míg kiürül az összes hormon a szervezetéből . Nézd meg alaposan a Beethoven 2-ben Missyt, vagy Perdit a 100 kiskutyából és hasonlítsd össze egy nem ivartalanított már tüzelt kutyával! Ha jól megfigyelted észre fogod venni a különbséget! A helyedben oda többet nem vinném a kutyusodat!

Előzmény: Chani2 (350)
oncogito Creative Commons License 2014.02.08 0 0 357

Szia!

Mi ugyan nem oda járunk, árakat nem tudok.

De ha ők nem adnak ki nyilvánosba árakat, nem gondolod, hogy inkorrekt itt kérdezni erről?

Előzmény: dzuzy888 (356)
dzuzy888 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 356

Sziasztok! Tudna e valaki segíteni az ügyben, hogy a Hungarovet állatorvosi rendelőben, milyen árak vannak? Sehol semmi infó az árakról, őket is kérdeztem , de nem adtak ki ártájékoztatást. 14 éves daganatos kutyámat szeretném hozzájuk vinni, de azért nem utazok 100 kilómétereket, hogy ha meg sem tudom fizetni, köszi!!!!!!!!!!!

Beucci24 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 355

Sziasztok!

Nemrég műtötték a kutyánkat Gyöngyösön, térdkalács ficam volt az ok, én végig néztem a műtétet de amit produkált az orvos az kicsit gáz volt....kezdődött azzal hogy benyomta a kutyába az altató injekciót, a kutya kimerevedett, addig ő még ellátott több kutyát...mi meg már azt sem tudtuk mit csináljunk a kutyával annyira ijesztő volt hogy kimerevedett, a mellkasa is mintha fel lett volna fújódva, a nyelve kilógott....semmilyen előzetes vizsgálat nem volt, és rávágta hogy 60 ezer lesz majd a műtét, hát belemegy az ember hiszen a kutyájáról azaz a családtagjáról van szó...az infúziót úgy adta be a kutyának, hogy az elvileg alvó kutya ott vergődött a műtőasztalon mert érzett mindent...majdnem ráordítottam a pasira de végül mégse tettem mert mondom csak ezen legyünk túl soha többet nem viszem oda...a végeredmény nem lett jó, még mindig rossz a lába a kutyának....nemrég felköltöztünk Pestre, és kerestem egy jó helyet ismerősöktől kérdeztem hol találok rendes, lelkiismeretes, emberséges orvost aki tényleg megéri a pénzét....egy ismerősöm a Hungarovet klinikára viszi mindig az állatait, 22. kerületben található Brassói utca 10/a-ban. Még egy műtét következett, mert mint kiderült természetesen nem sikerült szinte sehogy az előző átkozott műtét amit úgy megszenvedett a kutya...ebben a rendelőben megbeszéltünk mindent a dokival, egyeztettünk árakról, tény hogy drágább volt, de megérte, mert nagyon jól sikerült a műtét, és a kutya végre normálisan tudja használni a lábát...engem meggyőztek pedig félve megyek ismeretlen helyre, ahol nem tudom mi vár, de az biztos hogy nem is keresek tovább, nekem ér annyit a kutya hogyha még egy kicsivel többet is kell fizetnem, de nem fog érezni semmit ha csinálnak vele valamit és nem fog rángatózni kábultan a fájdalomtól...ja és lerakták a földre ébredéshez, és otthagyták...amikor fel akart ülni még kábultan...nagyon rossz élmény volt...Aki nem akar tovább jó orvos után keresgélni, próbálja ki őket, nem fogja megbánni!!

oncogito Creative Commons License 2014.01.25 0 0 354

Kutyáknál ez nincs így. Mert kutyát, ha befog egy menhely, azt bent tartja, csipezi. Aki örökbe fogadja, az tudja, hogy ivartalanítva van, vagy ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatja be.

Tehát a kóbor, ismeretlen előéletű kutyáról nincs ilyen infó.

szévike Creative Commons License 2014.01.25 0 0 353

Van más egyezményes jel is.

Amikor az állatvédők befognak egy macskát, ivartalanitják, majd visszaengedik az eredeti környezetébe, akkor a füle hegyét lecsipik.  Ez jelzi, hogy ivartalan és ne fogják be ujra.

 

Az én Zsazsikám is ilyen jelölt fülű:

Előzmény: H.J (352)
H.J Creative Commons License 2014.01.25 0 0 352

Nem értek hozzá,de érdemes lenne utána nézni. Kaptam egy menhelyről való nőstény

macskát.Már ivartalanítva volt. Az ivartalanítást  az egyik  fülébe tetovált kis  zöld kocka jelezte.

Nem tudom hogy ez rendszeresítve van e máshol is? (ez a kocka jelzi az ivartalanítást.)

Előzmény: Chani2 (350)
oncogito Creative Commons License 2014.01.24 0 0 351

Nem értek hozzá, hogy orvos mennyit lát egy műtéti hegből, szerintem bármi lehet.

Éppen ezért egy ultrahang, vagy röntgen nem ártott volna előtte. Persze, ennek is van költsége, de szerintem még mindig jobb, mint a fölösleges műtét.

Azt viszont erősen megkérdőjelezem, hogy csak a petefészek lett kivéve, sokkal valószínűbbnek tartom, hogy fölnyitották, látták hogy már ivartalanítva van és visszavarrták.

Az akciós műtéti ár pedig az említettnél jóval kevesebb kellene hogy legyen, az akció nélküli ár a 18000-20000 forint.

Azt hiszem, az orvosok a pénzre mentek, ami tényleg szemétség.

Előzmény: Chani2 (350)
Chani2 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 350

Sziasztok!

 

Gondoltam elmesélem egy tanulságos esetünket a székesfehérvári állatkórházzal kapcsolatban, ami 2012 tavaszán esett meg.

Egy 5 hónapja befogadott (fogta magát és beköltözött hozzánk) németjuhász keveréket szerettünk volna ivartalanítani, mert az egyik helyi állatorvos azt mondta, hogy még aktív szuka. Nosza elvittük az állatkórházba, ott is megvizsgálták és megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikorra vigyük vissza. Épp akciós ivartalanítás volt, örültem, hogy így csak 18e Ft lesz az egész.

A műtét után jött az érdekes rész. A kutya már ivartalanítva volt, mint kiderült, csak ők nem vették észre. A kifogás az volt, hogy azt hitték, hogy az valami másik beavatkozás lehetett. Azzal nyugtattak, hogy az előző műtétkor "csak" a petefészkek lettek eltávolítva, a méhe nem, de ezt most megtették. Ezért elkérték a teljes árat, majd kinyögték, hogy a 18e Ft-on felül, külön kell fizetni a antibiotikumért, ami erősen ajánlott, a parabola antennáért, meg a mit tudom én még miért, és így összesen lett azt hiszem 23 vagy 24e Ft, már nem emlékszem. Én csak nagyokat pislogtam, egyszerűen nem volt kedvem vitatkozni, így fizettem, majd eljöttünk onnan.

Szóval összesen legalább 2 orvos (a faluba járó és az állatkórházi), legalább 3 alkalommal is láthatta a hasát a kutyának, és egyiknek se tűnt fel, hogy van rajta egy műtéti heg, és hiába mondtuk nekik, hogy csak nem olyan rég került hozzánk, fel se merült bennük, hogy ivartalanítva lehet.

Nem tudom, hogy egy másik állatorvosnak mi lenne erről a véleménye, de szerintem ez elég durva tévedés volt, bár "csak" szerencsétlen kutya szenvedett vele feleslegesen, na meg mi fizettünk, lényegében a semmiért, számunkra nem kevés pénzt.

Hogy pozitívat is mondjak, a műtét rendben lezajlott egyébként, a seb pedig szépen és probléma mentesen gyógyult, szóval végül is jól dolgoznak, csak kissé hanyagok az állatok előéletével kapcsolatban.

*kotka* Creative Commons License 2014.01.16 0 0 349

Kedves Forumozók!

Elnézést, hogy bepofátlankodok a topikba, de ha bárkinek lenne kéz alól Norocarp,, Carprox, vagy bármilyen Carprofen hatóanyagú fájdalomcsillapítója, az kérem szóljon. Egy idős mentett labradornak lenne rá szüksége. 

Ha van valakinek, vagy tud valamilyen beszerzési forrásról (nem gyógyszertári), az kérem írjon e-mailt az infoemail@indamail.hu mail címre. Előre is hálásan köszönöm.

Vasóczki Viktória

Simonffy Éva Creative Commons License 2014.01.15 0 0 348

Sziasztok!

Olvastam több negatív véleményt is a Zuglói Állatorvosi Rendelővel kapcsolatban. Nekünk nem voltak előítéleteink feléjük, mert már 1 éve oda járunk, mióta Zuglóba költöztünk. Erre a fórumra csak most akadtam rá, és igen elcsodálkoztam. A környékbeli macskások szeretik őket, oltatni viszik oda a cicákat, meg ivartalanítani is. Nem hallottam olyat, hogy gond lett volna. Az én hófehér cicámat is ott műtötték, az ára nagyon kedvező volt (benne vannak a műtét utáni injekciók is, ezt a rejtett költséget sok rendelőben nem is mondják, csak a műtét után kérnek el 4-5ezer forintot plusszban!!!!!, itt viszont benne van az árban!), és nem volt komplikáció, szépen ébredt a cica (pedig fehér, náluk nagyobb a rizikó)!! Én csak jókat tudok mondani, és öröm megfigyelni, hogy mennyit fejlődött a rendelő az utóbbi időben (pl. kisteknősök, szép új akvárium, új mérleg). Nincs kórház hangulata, a gyerekek is mindig menni akarnak, hogy megnézhessék a kisteknősöket, amiknek nevük is van!!!! Gery a kedvencük!  

86c Creative Commons License 2013.08.26 0 0 347

köszönöm a válaszodat eddig a fiastyúk utcába hordtuk szabó orsolyához akivel teljesen meg voltunk elégedve. ő otthagyta a rendelőt és nem tudom hol  rendel most és nem tudtam kideríteni sem. ő helyette keresek valakit.

Előzmény: Milibindi (345)
oncogito Creative Commons License 2013.08.24 0 0 346

Az orvos valóban elítélendő, sőt kerülendő.

De nektek sem lett volna szabad ebbe belenyugodni.

Ha kéritek, kötelessége röntgent, ultrahangot csinálni. Ha nem teszi, elviszitek másik állatorvoshoz.

Családtagnál is ilyen könnyen belenyugszotok az orvos közönyösségébe?

Előzmény: ionvagau (343)
Milibindi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 345

Bocsi a Te kérdésedre írtzam az előző hozzászóládst csak ctrc .zni kelett ,mert sokáig írtam és nem figyeltem hogy válaszként menjen újra.

Előzmény: 86c (335)
Milibindi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 344

Én Újpesten nőttem fel , 8 éves korom óta van kutyám.Inkább  abban tudok segíteni hogy kit kerülj el messzire!

Tehát kerüld: Tóth Szilviáékat a Petőfi utcában! Egy-két pl. egy idős bácsi vitt hozzájuk egy huskyt, heregyulladással kezelték hetekig már ki akarták herélni , amikor az utcán összeesett a kutyus a bácsi bepöccent és elvitte a Rákos útra . Kiderült nem here , haem bélgyulladás ! Hónapokig kezelés speciális táp stb  hetekig tartó kezeletlenség miatt! A másik itt dolgozó hölgy Tompó Veronika meg fél az  állatoktól! A szomszéd kisfiút elkísértem anno a papagájával még fióka volt. Meg sem merte fogni! Egy kis Judy nevű kutyustól úgy vett vért, hogy félre szúrt ömlött a vér a kutyából. Barátnőm a kutyáját sánítással vitte hozzájuk előszőr a talpára adtak kenőcsot aztán megröngenezték csak a lábfejét!!! Végül kiderült másik dokinál bicepsz ingyulladás. stb

Templom utca: Tisztán emlékszem gyerekkoromból egy Döme nevű kutyusra agogy dőlőngélt összevissza. Horváth László tudőgyulladással kezelte ,mire elvitték másik dokihoz késő volt szopornyicás volt a kutyus. Gyerekek bevittek hozzá pici cicát egy lány mesélte ő volt az egyik és állítólag (ezt nem tudom igaz-e a többi igen amiket írtam erre nem mondom hogy 100%) lehúzta a wc-n. A fiai állítólag jobbak , de inkább nem javaslom.

Rex: róluk csak annyi , hogy nem szeretrik a macskákat és lkezelően bánnak velük . Innentől kezdve én kutyát sem vinnék hozzájuk!

Akit javasolnék egyszer-kétszer jártam nála ő lelkiismeretes barátnőm szeint is. Nem tudom, hogy a Lehel úton van- még Bende Balázsnak hívják a dokit!

  Természetesen azért nem tudok bővebben segíteni, mert volt évekig egy nagyon jó állatorvosunk a Lehel úti állatkórházban és én mindennel még az oltással is  csak hozzá voltam hajlandó menni és inkább több órát vártam őrá ,mint hogy bemenjek a másik ügyeletes dokihoz (akit nem ismertem  nem tudtam milyen) Több mint 20 éve vagyok kutyatartó és elmondhatom nála lelkiismertesebb, szakmailag ennyire hozzáértő állatorvossal még nem találkoztam! Sajnos azóta az Egyetemen dolgozik és csak a szakterületével foglalkozik az ortopédiával. Ipolyi Tamásnak hívják. Őt nem tudom sajnos ajánlani mostmár.

Ha a Lehel útra mész nézd meg ki az orvos Tallodi Györgyöt kerüld messzire! (Ha még rendel mert pár éve is elég idős volt már), sokan panaszkodnak Hargitay Andrásra  személyes véleményem az , hogy szakmailag nincs vele probléma de a stilusával annál inkább!

 

Pár éve Esztergomban lakunk .Azóta sem találkoztam Ipolyi Tamáshoz hasonló állatorvoshoz sajnos! Itt nincs is állandó dokim.  Van cicám is a szomszéd kutya megharapta elvittük itt az Állatkórházba Lakatos Tibor volt benn . Lelkiismeretésségben van olyan ,mint Ipolyi doktor de szaktudásban meg sem közelíti. A cica napokig dőlöngélt mint a részeg , az volt a szerencsénk hogy benn volt egy terhes doktornő civil ruhában is megnézte a cicát és rájött hogy idegrendszeri tünet, kapott gyógyszert infúziót estére jobban lett. Aztán lukak lettek a cicán a kutya fogai ahogy hozzáértek és genny folyt ki belőle. Lakatos doktor mindig alaposan kitisztította kapott gyógyszert. Fizethettünk részletre ,ha nem lehetett volna hát nem tudom mi lett volna a cicával :S Szerencsére meggyógyult. A Lelkiismeretesség itt maximálisan megvolt!

 

Ha talász egy jó dokit én is azt tanácsolom utána mindig menj hozzá mindennel! Én"visszasírom" mindig a dokimat ,mert nem taláklok hozzá hasonlót sem :(

ionvagau Creative Commons License 2013.08.24 0 0 343

A cicánk 3 hete kiesett az első emeleti ablakon. Voltunk vele 4-szer a KŐBÁNYAI ÓHEGYI ÁLLATORVOSI RENDELŐBEN. Minden alkalommal azt mondták, nincs komoly baja, nem csináltak sem ultrahangot, sem röntgent.

Pedig zihálva vette a levegőt és feldagadt a hasa.

Hiába kérdeztük, hogy nem kéne megnézni, van-e a zuhanástól belső sérülése? Kicsit jobban lett, majd újra rosszabbul, a végén azt mondták, azért nem eszik és van rosszul,mert szőrgombóc van a gyomrában,adtak erre egy szert.

A cica másnap elpusztult! Nagyon nagy a szomorúság, és a harag, hogy ilyen orvosok praktizálnak.

 

 Szakmailag csúnyán leszerepeltek.SENKI NE VIGYE ODA BETEG ÁLLATÁT!

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 342

....HAMARJÁBAN nem tudok olyat, hogy végrehajtandó büntetést kapott volna valaki az elmúlt 3 évben, de a törvényi feltételei megvannak az ilyesminek, s ez fontos lépés! elsőként ezt kell megteremteni, erről beszéltem...

 

...az olcsóság relatív, mindig szakmacsoporton belül értelmezendő, ezzel szemben én általánosan magas, pofátlan és lehúzós rendelési díjakról szóltam....amiket ugye a defacto felelősség teljes hiánya mellett kell kifizetnünk..(persze mi nem drága manapság - dehát ez nem megközelítés ..)

 

a foglalkozásom: diplomás úriember vagyok, lehet találgatni:))

 

az ember a baj bekövetkezte nélkül nem TART csak úgy orvost, mint baromfit, autót, s ha nincs rá szüksége, akkor nem tud hová fordulni sebtiben, legfeljebb tájékozódik a neten, vagy hallomás alapján...az állatorvos nem fodrász, cipész, vagy háziorvos, akikre mindig szükség van, ezenkivül a helyzet amikről itt szó esik (felelősség, gondatlanság, vagy lehúzás témában) akkor sem változik, ha akad állandó orvos, mert ez szakmai-morális probléma....

Előzmény: oncogito (341)
oncogito Creative Commons License 2013.07.21 0 0 341

Kedves, tud olyant, hogy valakit is letöltendő börtönnel büntettek állatkínzásért?

Ha igen, ossza meg velünk a jó hírt!

 

Egyébként mutasson egy hivatást, ahol jól dolgoznak és olcsón.

Önnek egyébként mi a foglalkozása?

 

Tudja, aki kutyát tart, hosszabb évekre tervez. Kell keresni jó és megbízható orvost és nem akkor kapkodni fűhöz-fához, ha baj van.

 

Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 340

az állatdokik elkanászodtak, az árak nivellálódtak, nincs olcsóbb s drágább: mind elég magas áron dolgozik - most kellene NYUGATOSODNI s pereket inditani, beleverni a NÓZIJUKAT a FELELŐSSÉG keserű megtapasztalásába...

1. elmarasztalás esetén pénzbüntetés

2. elmarasztalás esetén időszakos eltiltás

3.kamarai áraszabás szigorú időtarifás előirásokkal, s ezek betartatása

4.ellátások internetes osztályozása, fórumok elaszaporitása, reklámozása, támogatása, nevesitésekkel(pozitiv s negativ példák kiemelése)

5. felelőtlen ellátás esetén, ha bebizonyosodik, akkor 3 csapás: utána végleges eltiltás

 

az állatkinzást szerencsére már büntetik, szabadságvesztéssel. a diplomás állatgyógyászok pénzéhségét, itt tisztelet a kivételnek, ugyanigy meg

kellene fékezni jogi eszközökkel. itt az ideje!

oncogito Creative Commons License 2013.07.18 0 0 339

Csak azt tudom mondani, hogy saját és más kutyás érdekében nem lenne szabad annyiban hagyni a dolgot. Kellene belőle ügyet csinálni, akár ember- akár állatorvos ilyen felelőtlen és nemtörődöm. Biztos van felettes szerv, ahol panaszt lehet tenni, jogi fórum, ahol kártérítési perrel lehet élni.

Nem azért, hogy nyerészkedjen az ember, hanem azért, hogy féljenek ilyen hanyagok lenni.  És főleg, hogy nyilvánosságot kapjon, hogy más tapasztalatlan kutyás ne járjon ugyanígy.

Előzmény: H.J (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!