Keresés

Részletes keresés

ShiraViki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 154

Csak szeretnék egy kicsit helyesbíteni a dolgokon. Köztudott, hogy RubyVikivel sokmindent közösen csinálunk, nagyon szeretem a kutyáit, sokszor meglátogatom őket.

Nem értek egyet Eframmal abban, hogy rosszak lennének a körülményeik. Mindent megkapnak szerintem amire szükségük van, értem itt a szeretet, törődést és a tápot is. Sőt, egy óriási sarokgarnitúrát kaptak meg a kutyik, hogy a kennelekben is úgy érezzék magukat, mintha lakásban lennének. Ágyban fekhessenek.

Én laktam is rubyval, ez is köztudott, sokmindent tanultam tőle, amiért hálás vagyok neki. Igaz már elköltöztem Tőle, de a kapcsolat közöttünk megmaradt és számíthatunk egymásra sokmindenben.

Tehát nem értek egyet a tartási körülmények megkérdőjelezésével.

Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.

 

nagyon köszönöm a gratulációt :) Én is nagyon boldog voltam :)

Qimingxing Creative Commons License 2006.11.29 0 0 153
Sziasztok!

Csak két mondat erejéig:Ruby a különbségeket kb. ilyesmikre értettem amit Te is irtál!!!!
Efram:Bambusz körültekintöen lett eladva olyan ember vette meg aki imádja!!!!!!!!
Előzmény: RubyViki (152)
RubyViki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 152

Ugyan Efram!

 

Honnan tudod, hogy hogyan tartom a kutyáimat és mikor ki van velük???

 

Mellesleg nem szoktam más tenyészetekre nyiltan rossz véleménnyel lenni. Ha valaki kikéri a véleményemet megpróbálok korrekt módon az esetleges nem egyetértésemnek hangot adni, amit soha ne mtitkoltam. Bántani soha nem bántottam senkit és mindig mindenkinek próbáltam segíteni az eladásban, ajánlani a kölykeit, ha éppen nálam nem volt megfelelő kölyök, vagy elérhetetlen volt az ár.

 

Bocs, ha Te annó kimaradtál a szórásból. Bár nem tudom ki vagy...

Előzmény: efram (151)
efram Creative Commons License 2006.11.29 0 0 151
Hát tudod a beírás a kutya nem körültekintő eladásáról szólt! Nem téged illetett nem tetszéssel, hanem az eladót.
Ennyi kutyát, amennyit összevásároltál nyílván nem is lehet másként tartani, főleg, hogy szinte sosincs velük ember. A saját érdekedben ne menjük bele a tartási körülményeidbe.
Nehéz lenne kihagyni bármiből egy ekkora tenyésztőt, aki csak teheti, mindenki mást leszaroz a pályán.

ShiraViki így ismeretlenül is örülök a hírnek!
Előzmény: RubyViki (149)
ShiraViki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 150

Sziasztok!

 

Shirát elvittem a szűrő vizsgálatra, mert kíváncsi voltam az eredményre, igaz rettegtem, hogy mi lesz az eredmény és persze én is amiatt, hogy nehogy mégegy kutyát elveszítsek így idő előtt. De szerencsére Shira eredménye tökéletes lett :)

RubyViki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 149

Szia Efram!

 

Megkérdezném, hogy mi a problémád azzal, hogy Bambusz családi környezetből egy olyan kenneltulajdonoshoz került, aki bár kennelben, kifutóban tartja csoportonként a kutyákat a saját érdekükben, mindemellett mindegyik van lakásban is, kertben is kellő szeretetben.

Mellesleg Bambusz soha nem került ki kennelbe, kifutóba, az ő jelleme erre alkalmatlan lenne és mivel imádjuk egymást, őbelőle egy igazi ágybanalvó macsó lett. Lehetséges, hogy kicsit azt érzem ki a szavaidből, hogy nem tartom kellőképpen a kutyáimat a Te elképzeléseid szerint? De ebbe inkább ne menjünk bele... Zárjuk le a témát mielőtt bepöccenek, hogy megint szóba kerültem.

 

Szeretnék mégegyszer mindenkit megkérni, hogy ne emlegessen semmi okból, semmilyen üggyel kapcsolatban. A kutyáim ne legyenek beszéd tárgyai. Aki engem becsül, annak örülök, aki nem, az örüljön magának. És itt mindenki hagyjon ki engem mindenből.

 

Köszönöm!

 

Ruby

Előzmény: efram (146)
RubyViki Creative Commons License 2006.11.29 0 0 148

Sziasztok!

 

bocs, hogy mindig csak egy szó erejéig toppanok be, de megint nem értem miért vagyok a palettán. Hogy mi a különbség Qi és köztem? Szerintem max annyi, hogy ő  hosszú hajú, én meg NEEEEEEEM.

Úgy érzem Qi szájából egy kicsit mintha negatívan említeni a különbséget kettőnk között. Miért is? De nem akarok kötözködni...

Ezeket a meccseket játszátok le magatok között, csak engem hagyjatok ki!!

Előzmény: Qimingxing (126)
bristol Creative Commons License 2006.11.29 0 0 147
Sziasztok!
Sajnálom Bernadett, hogy így jártál,de kívánom,hogy egyszer sikerüljön a tenyésztési álmodat megvalósítani!
Kinga!Azt hiszem mi eléggé egyetértünk!
Efram!Bizonyos dolgokban nem értünk egyet,de mindenesetre örülök,hogy a "kirobbant" dolog tisztázódott.
Lüszi és Efram!A szűrés úgy szólt,hogy a két évet betöltött kutyákat kell vinni.Nos ezzel azt hiszem megmagyaráztam miért nem voltunk.
Persze én is félek a szűréstől (majdan ha esedékes lesz) de nem elsősorban azért,hogy nem lesz tenyészthető a kutya,hanem azért,hogy esetleg megtudom,hogy az a kevés idő amíg velem lehet,még rövidebbre korlátozódhat!:-(((
efram Creative Commons License 2006.11.29 0 0 146
Bristol ezekről a nyílt titkokról írtad és írtam én is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy igazak. Azért, mert egyvalaki irigységből vagy rossz szándékból elterjeszt egy pletykát, az nem biztos, hogy igaz. Ettől függetlenül más tenyészetek is csinálnak butaságok, persze van sunnyogás több helyen, problémák mindenhol vannak. Hallotam rengeteget ezekből és sok a közelében sem jár az igazágnak.
Olyan nevetséges sztorik keringenek egy-egy kutyáról vagy emberről, hogy szinte nem is az a buta, aki terjeszti, hanem, aki elhiszi. Azt azért mindig meg kell nézni, hogy ki mondja és miért, mikor mondja.
Ez az ügy most azért pattan ki, mert sajnálatos módon félreértettelek, amikor a második kutyádnak is gazdát kerestél, mart azon túlmenően, hogy 3 szukát fedezettek be egy harapáshibás kannal, amit aztán elpateroltak, előtte Bambuszt is eladták, pusztán azért, mert "nem tetszett". Félreérthető volt, azt gondoltam, hogy ez az ő hatásuk. Ezért megint elnézést kérek. Te körültekintően keresel gazdát a kutyáidnak, ők Bambuszt eladták a családi környezetből másik 30 mellé kennelbe. Nem verekedett, nem volt összeférhetetlen, csak annyi volt a hibája, hogy nem tetszett és ezért mennie kellett kennelbe! A beírásaimat ez váltotta ki, hogy mennek a kutyák onnan bármi áron, akárhova! Megkérdőjelezem a kutyák szeretetét is! Mert nem csak azt a kutyák kell, lehet szeretni, aki tetszik és aki jól ellik és jól fedez!

BlackLucy sajnálom, hogy egy ingyenes vizsgálatot sem vállaltak az emberek azért, hogy nehogy kiderüljön, hogy az ő kutyájuk beteg!

Kinga, Bernadett van egy pár olyan tenyésztő, higyjétek el, aki nem ilyen.
Elég furcsa lenne, ha egy focimeccsen a szurkolók nem a csapatukat buzdítanák, hanem az ellenfelet fújjognák le, elég sprotszerűtlen lenne.
Kinga24 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 145

Üdv Mindenkinek!

 

Hát ez elég szomorú!ERRŐL BESZÉLEK!!!!!!!!Biztos hogy nem Bernadett az egyetlen ,aki emiatt a hozzáállás miatt nem vett kutyust!Azt mondanám azoknak a tenyésztőknek,hogy így jártak!Nem attól lesz az én "termékem" jó,hogy a másikét fi*ázom!!!!Abban is biztos vagyok,hogy ezek a tenyésztők ismerik egymást,talán még rendszeresen találkoznak is,de persze akkor a legjobb barátok és minden rendben!Talán szemtől szemben is meg kéne mondaniuk a véleményüket a másiknak és nem csak a hátuk mögött elhordani őket mindennek!

Gondolkozzanak csak el nyugodtan,ez szerintem elég tanulságos történet volt!

 

Kedves Bernadett!

Tényleg ne add föl,a kutyakeresést.Igen,sajnos a többség ilyen,de van néhány gyémánt a szalmakazalban!

 

Üdv:Fülöp Kinga

Előzmény: berncsike (144)
berncsike Creative Commons License 2006.11.28 0 0 144
Sziasztok!
Tóth Bernadett vagyok.
3 shar-pei kutyám van, 3 szuka. Egyik kutyám se tenyészthető, az egyiknek pajzsmirigy gondjai vannak, a másiknak a harapása ment el, a harmadiknak annyira súlyos könyökdiszpáziája van, hogy meg is kellett műteni.
Elmesélem én is a történetemet. Mindhárom kutyámat jó körülmények közül vettem, jól szocializált kutyák.
Az elsőnél, amikor elkezdődtek a problémák, felhívtam a tenyésztőt, akivel addig jó volt a kapcsolatom, de ekkor közölte velem, hogy megvettem a kutyát, a kutya az enyém, minden bajával együtt. Semmit nem akartam a tenyésztőtől, csak közölni Vele, hogy a kutyus beteg, de nem is engedte elmondani, amit szerettem volna, egyből ezt vágta a fejemhez. Azóta nem beszéltem Vele, a kutyát mai napig gyógyszerezem.
A második kutyámat úgy vettem, hogy a tenyésztő elmondta, hogy az apának ajakplasztikája volt és előfordulhat, hogy a kölyöknek se lesz jó a harapása. Én ennek ellenére megvettem a kiskutyát és amikor a fogzáródása tényleg elment, mondtam a tenyésztőnek és kértem, adja meg az orvos számát, ahol meg lehet plasztikáztatni a kutyát. Ő megkért engem, hogy csak akkor plasztikáztassam a kutyát, ha az étkezésben zavarja, egyébként ne, hanem inkább ivartalanítassam. Megbeszéltük és megértettem az érveit, ivartalanítattam a szukát, ennek a felét kifizette, ennyit fogadtam el Tőle.
A harmadik helyen nagyon tetszett, amiket mondtak a tenyésztésről és az egészségről, igaz a többi tenyésztőröl nagyon rosszakat mondtak, igazából magukat magasztalták, ez egy kicsit zavart, de a kutya tetszett, megvettem. Csak külföldi kutyáik voltak és rövid szőrű is, amire régóta vágytam. Elhoztam egy kis szukát. Az első gondom ott volt, hogy Ők állították, hogy Náluk soha nem kellett még varrni a kiskutyák szemét, ennek ellenére az első védőoltásnál az orvosom 2 varratot szedett ki, amik már be voltak nőve a bőrbe. Felhívtam és közölte, hogy az orvosom biztosan hazudik, Náluk annak a kutyának nem volt varrva a szeme. Ezek után csak ritkán hívtam Őket. Amikor már 9 hónaposan kiütközött a diszplázia, akkor hívtam Őket, szerettem volna, ha ehhez a nem olcsó műtéthez hozzájárulnak, mivel teljes garanciát vállatak a kölyökre, még harapáshibára is. Akkor közölték, hogy igen, teljes garancia, kivéve a könyökdiszplázia, mert arra nem is kell szűrni és egyébként is a shar-peinek az a természetes. A kutyám már menni sem tudott, olyan fájdalmai voltak:-( Megműtettem, azóta semmi gond nincs vele.

Jelenleg csak a középső kutyám tenyésztőjével tartom a kapcsolatot, egyébként a másik 2 már nem is tenyészt shar-peit, mindkettő felszámolta a tenyészetét.
Jó pár hónappal ezelőtt eldöntöttem, hogy veszek még egy szukát, hátha azzal szerencsém lesz és el tudom kezdeni a tenyésztést. Felhívtam a tenyésztőt, hogy tanácsot kérjek Tőle, akkor volt egy pár alom az országban, köztük egy pár, amit a tenyésztő kanja fedezett. Nem ezeket ajánlotta, hanem egy másik tenyésztő kutyáit és azzal indokolta, hogy az a párosítás teljesen idegen vérvonal az országban és a szülők szépek, egészségesek, igaz első alom, de a kölykök ígéretesnek tűnnek. Felhívtam az ajánlott tenyésztőt, aki azzal kezdte, hogy önnmagát dicsőítette és mindenki mást szapult kérdés nélkül. Természetesen teljes garanciát ajánlott. Nem vettem Tőle kutyát, el se mentem megnézni. Körbe telefonálgattam és a legtöbb tenyésztőnél így zaljott, mindenki dícsérte a kutyáit, de ellenpéldának legtöbbször ott volt a konkurrens tenyésztő kutyája, a legtöbben a másikat szapulták. Egyikhez sem mentem el kiskutyát venni, ez az emberi magatartás visszataszító, én ilyen emberekkel nem szándékozom kapcsolatot tartani. Nem adom fel, bízom benne, hogy hamarosan megtalálom a megfelelő szukát, amivel elkezdhetem a vágyam, a tenyésztést!
bristol Creative Commons License 2006.11.27 0 0 143
Nem ez az egyetlen amit leszűrtem a dologból,és én nem kardoskodom az "ügy" mellett,(bizonyos dolgokban nem értek egyet és ezt le is írtam)ha neked meg csak ez jött le a beírásaimból igazán sajnálom.Azt nem értem,hogy ami napvilágra jut azt lehet kivesézni,és ami nyílt titok teszem azt és sok mindenki tudja de mégsem mondják ki?Azokkal a dolgokkal mi a helyzet?Teszem azt ha valaki sunnyog és nem vallja be /mert ugye miért is tenné:-((( / Akkor azt úgy kell venni,hogy ott nincs probléma,mert nem beszél róla?
Sok mindent nem értek itt (Shar-peieséknél) no de mind1.


Lüszi!Sajnálom nem gondoltam,hogy a sz@r beírást te közvetlenül a kutyára vetíted ki,ez tényleg egy teljesen képletes megjegyzés volt és speciel engem nem effektív a kutya személye inspirált erre a megjegyzésre.Aki még félreérthetőnek ítéli meg annak sorry,de tudhatjátok,hogy nem magára a kutyára értettük.
Előzmény: efram (139)
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.27 0 0 142

Gondoltam, hogy nem így értitek de könnyen félre érthető :)

A sárdobálás, köpködés az gyomorforgató, de pont azért jött létre ez a topik, hogy felvessünk problémákat, kérdezzünk egymástól, egymásról mert valahogy nem alakult ki a komunikáció a sharpeiesek között (sem).

 

Ezt az elöbb elfelejtettem:

 

Megdöbbenve hallottam , hogy a meghírdetett(több héten át hirdetett) 5 hetes "akció" keretein belül mindössze 3 !!!! sharpei vizelet került "szűrésre"  veseamyloidosis kiszűrése céljából. A vizsgálat 3 lépcsőfokos és a vizeletes első fok teljesen ingyenes volt az 5 hétben. Ez egyike a legfontosabb kiszűrésre kerülő betegségeknek és nem értem, hogy miért volt ennyire kevés érdeklődő. ???????? Így nem lehet elöbbre jutni, így nem ..... :S

Előzmény: Kinga24 (141)
Kinga24 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 141

Kedves Rita!

 

Tökéletesen igazad van!A sz*r jelző nem szó szerint,hanem képletesen értendő.Azt reméltem egyértelmű!Szerintem a "selejt" kifejezés sem jó,de mindenki tudja,hogy ez mire értendő

 

Kedves efarm nekem aztán teljesen mindegy,hogy ön névvel,vagy név nélkül irogat,addig ameddig jószándékúan teszi!

Üdv:Fülöp Kinga

Előzmény: BlackLucy (140)
BlackLucy Creative Commons License 2006.11.27 0 0 140

Sziasztok!

Nekem most csak egészen apró hozzáfűznivalóm van:

Kérlek titeket ne szarozzátok le a kutyákat. Lehet egy kutya 3 lábú, vak, diszpláziás, vesés ...beteg....de attól még nem SZAR! Őt is ugyanúgy lehet és kell szeretni. A nem tenyészkutya nem szar hanem ugyanolyan élőlény csak egyszerűen kedvenc. Nekem most ez bántotta a szememet.

Bár szerintem egyértelmű, de szívesen vállalom a nevem :) :

Sóti Rita

efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 139
Most komolyan az a gond, hogy nem írom le a nevem? Ha leírom, hogy Gipsz Jakab akkor máris hiteles amit írok?
Kingának igaza van, ha senki nem szól, az hova vezet?
Itt egyértelmű, hogy ki mond igazat, mert bebizonyosodott. Miért lényeges hogy ki modja? Nyilvánvalóan a bosszú, a visszavágás miatt! A lényege az egésznek nem értem miért nem világos!? Amikor vannak normális lelkületű tenyésztők, akik tenni akarnak valamit a fajta jobbításáért, azoknak a szemét nyugodtan csípheti, ha valaki egy harapáshibás kannal rögtön lehoz 3 almot is tizenegynehány kölyökkel. Ezeknek az embereknek a felháborodását közvetítem és azért én ,mert én már nem tenyésztek. Azért név nélkül, mert a retorziókat rám is kivetítenék! Ha ezt nem tudja valaki megérteni, sajnálom!
Volt itt már kikezdve szinte mindenki, aki a fórumra írogat és olyan is, aki nem írogat. Egyszerre gondoltad, hogy akkor vegyük sorba a tenyészeteket és vesézzük itt ki? Mindenkiről írjuk le, amit tudunk vagy csak amit hallotunk? Na annak nem lenne értelme, az a köpködés gusztustalan lenne. Amikor egy-egy dolog napvilágra jut, ami igaz, szerintem bőven elegendő azt kivesézni.
Abban teljesen igazad van, hogy sokszor nem lehet eldönteni, hogy kinek van igaza! Mint írtad is, több helyen mást se halottál csak egyes tenyészetekre köpködést. Na ezeknek a valóságalapja igazán megkérdőjelezhető. Amit az egyik tenyésztő mond a másikra, azt sokszor az irigység, a szakmai féltékenység vezérli, ezeket esetleg csak részben szabad elhinni. És igen, én is innen szedem az információimat, beszélgetek emberekkel, meghallgatom a fröcsögésüket és utánna, ha valamit nagyon durvának találok, annak utánnajárok és megbizonyosodom róla, hogy igaz-e. Ez a nagyon durva hír ez bebizonyosodott, hogy igaz, ezért írtam ide fel.
Lehet engem utálni így arc nélkül is, lehet a stílusomat kritzálni, lehet sértegetni, de a tény az tény marad!
A legtöbb tenyészetben vannak kezdeti hibák, amikor gyorsan akarja az első almot, mert hát azért vágott bele, azért az élményért. Sokszor meggondolatlanul választja ki a tenyészpárt vagy esetleg a "hibás" szukáját fedezteti vagy talán a kanja az, de többnyire ez egyszeri alkalom és utánna lenyugszik és átgondoltan folytatja a tenyésztést. Vannak olyanok is, akik türelmesek és mások hibáiból tanulván várnak és átgondolják a terveiket. Az itt sokszor emlegetett Ritát ide sorolnám, mert megtehette volna, hogy fedezeti a szukáját a kanjával, holott mindkettővel gond van. Mondhatta volna azt, hogy a szukám anyja , apja nem diszpláziás a tesók között se mindegyik és ezért biztosan nem lesznek a kölykök diszpláziások. Mondhatta volna, hogy igaz, hogy a kanom ilyen műtéten esett át, de se az anyja, se az apja nem és a tesók sem, tehát a kölykeinél sem lesz gond. De nem mondta!!!! Inkább kivonta őket a tenyésztésből.
Umberto is fedezhetett volna csak egyet, de hát az első alom élménye a Qmingxingnél már előtte megvolt. Tehát ez a része a dolognak nem áll. Igazán nem ragozom tovább, mert már rengetegszer leírtam a véleményem erről. Nagyon sajnálom, hogy az egyetlen dolog, amit leszűrtél belőle az az, hogy miért nem írom le a nevem!
Téged nem ismerlek, még hallomásból sem. Nem tudom, csak az itt leírtak alapján, hogy mik a terveid, milyen a hozzáállásod a tenyésztéshez. Amit leírtál az nagyon szimpatikus és kívánom, hogy a 2 szukád és a kanod megfelelő tenyészalap legyen.
Megértem, hogy a tartási körülmények vagy emberi viselkedés alapján vagy csak azért mert 2 szukád van onnan, kiállsz melettük, de rossz elvek mellett kardoskodsz, rossz ügyet védesz.
bristol Creative Commons License 2006.11.27 0 0 138
Szia Kinga!
Örülök,hogy egyetértünk még a sz@rban is!:-)
Az a baj,hogy tényleg csak elméletileg közös a cél!:-(
A követhetetlen kennel "szaporulatnak" pedig azért nem lehet véget vetni mert a kiváltása pénz.Ami az egyesületeknek bevétel.És a bevételre szüksége van mindegyik egyesületnek.
Nekem 91 óta van kennelem,bár most "nevet váltottam".És nemcsak azért nem csináltam honlapot mert nem tudok,hanem egyre jobban látom,egyelőre felesleges.
És tényleg fantasztikus élmény amit egy Shar-pei tud nyújtani!Hát még több Shar-pei!:-))
Minden jót neked a továbbiakban,és örülök,hogy "beszéltünk"!:-)))


Üdv.:Csala Marianna
Előzmény: Kinga24 (137)
Kinga24 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 137

Szia Marianna!

 

Tökéletesen egyetértek azzal amit írtál és amit én írtam az nem kifejezetten neked szólt,hanem álltalánosságban kérdeztem úgy mindenkitől!

A sz*rban is egyetértünk!:)Nem hinném,hogy van olyan kutyatartó akinek egy plasztikázott,vesebeteg,displáziás kutya tökéletes lenne,mert én a sz*rt természetesen nem a színre,szőrhosszúságra,ráncoltságra értem,mert természetesen ezeket nézve mindenkinek más az izlése és ez így is van jól!

Pont ez a lényeg,hogy nem egy embert kell elővenni és a földbe döngölni,hanem a problémákra álltalánosságban kéne rávilágítani.Illetve nem is kell,mert úgy látom mindenki tisztában van vele,csak valahogy mégis szemethúnynak fölötte.Én ezt nem értem,hogy miért.Sokan mondják,hogy egyre több kennel van,már szinte követhetetlen.Ezellen pedig biztosan lehetne tenni valahogy,persze a megoldást én sem tudom azt a tenyésztőknek közösen kéne kitalálni,csak közösen együtt semmire nem képesek,csak a sárdobálásra és egymás szapulásásra,akár névvel,akár név nélkül.Pedig elméletileg a cél közös nem?Szép és főleg egészséges kutyusok tenyésztése.Ha mindenkinek ez a cél lebegne a szeme előtt korántsem lennének ilyen gondok.

Az a baj,hogy ha én most szeretnék kutyust vásárolni és elkezdeném a honlapokat és a fórumot olvasgatni,mint ahogy ezt tettem akkor,amikor kutya ill. kennelkeresőben voltam,akkor bizony nagyon elbizonytalanodnék,mert ez kívülről úgy fest,hogy mindenki sz*rt árul,csak inkább a másikat szapulja,hogy elterelje a figyelmet a saját sz*rjáról.Szerintem nem egy vevőt veszítettek a tenyésztők ezzel a hozzáállással és én csak azokat a vevőket sajnálom akik kimaradtak ebből a fantasztikus élményből amit egy Shar-pei nyújthat!

 

Üdv:Fülöp Kinga

Előzmény: bristol (136)
bristol Creative Commons License 2006.11.27 0 0 136
Szia!
Nekem annyi a kérdésem ha egyvalakit kikezdenek aki megmondta mi az esetleges hiba,akkor miért nem lehet a többi problémára is ami van rá világítani.Pont azt kérdeztem,hogy amiről nem beszélünk az nincs????Egyvalakit pellengérre állítani és közben máshol sokkal durvább és gusztustalanabb dolgok történnek,az nem érdekes.Keressünk bűnbakot.És igen nem tisztem elítélni senkit,legalább is név nélkül nem.Azonkívül honnan tudod ki mond igazat?????Ebbe a remek Shar-peies világba gyorsan megtanultam,hogy kevés ember mond igazat és még kevesebb aki nem köpköd másra.Találd ki kinek van igaza!Kit selejtezel ki????
Ha neked éttermed lenne megmondanád,hogy ne egyenek sz@rt.Ez rendben is van,én is megmondom de azt is miért,illetve a nevemet adom a bírálathoz.Viszont honnan tudod kinek mi a sz@r????Ami neked esetleg az ,másnak lehet tökéletes és fordítva,amit más leszaroz az neked lehet a legkedvesebb.Minden dolog kétélű és több oldalról is lehet vizsgálni,sőt mindenkinek lehet igaza is.Attól függ melyik oldalról közelítjük meg a dolgokat.
Nekem az a kutya jó kutya amit nem kell műteni egészséges és jó az idegrendszere.És amíg úgy látom ennek megfelel amit vettem,addig az én vásárlásomat,választásomat ne kérdőjelezze meg senki,ugyanis egy vasat nem adott bele.Attól ez a világ pedig nem változik meg,hogy néha előrángatunk valakit és agyonvágjuk úgy,hogy nincs a kézbe olyan dolog,ami miatt ezt megtehetnénk.És ha ilyen egyszerű lenne eldönteni,hogy mi a jó és ennyire könnyű lenne megoldást találni mindenre,akkor nem lennének menhelyek,éhezés,és a világ egy nagy szerető családdá válna.De amíg embereknek érdeke fűződik dolgokhoz addig ezt nem lehet megvalósítani sem itt sem máshol.Hozzá teszem,sajnos!

Üdv.:Csala Marianna.
Előzmény: Kinga24 (135)
Kinga24 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 135

Üdv Mindenkinek!

 

Nekem csak egy kérdésem lenne.Én nem vagyok tenyésztő és nem is leszek,csak követem az eseményeket!

Mindenkitől elhangzott már pár olyan sor,hogy -Nem az én dolgom ítélkezni,-Nem az én dolgom véleményezni,-Nem az én dolgom bírálni,-Mindenki azt csinál amit akar,-Mindenki úgy csinálja,ahogy akarja.....stb

Hát ez elég szomorú,hogy tényleg így van!!!!

Kérdezem én,akkor kinek a dolga ítélkezni és bírálni,ha nem a többi tenyésztőé.Mindenki baromirra imádja a fajtát és egészséges vérvonalat szeretne,de ha azt látja,hogy a "szomszédban" nem úgy mennek a dolgok,ahogy az kellene,akkor meg persze befogja a száját!Nem jó ez így!Pont a tenyésztők tudják,tudnák kiválogatni maguk közül a "selejtet" és nem szemlesütve hagyni,hogy egyesek tovább fertőzzék az állományt!

Ha nekem éttermem lenne és tudnám,hogy a konkurenciám nem korrekt és lejárt alapanyagokból főz,akkor biztos szólnék a "népnek",hogy ott valami gáz van.Nemcsak azért,hogy az én forgalmam jobb legyen,hanem mert nem szeretném,hogy az emberek "sz*rt" egyenek!

Üdvözlettel:Fülöp Kinga

bristol Creative Commons License 2006.11.27 0 0 134
Örülök ha nem bántó szándékkal írt nekem,de valamilyen apropóból sokszor belevesz a mondandójába.Ezáltal érzek kényszert,hogy válaszoljak,főleg azért mert még én sem tudom,hogy valójában mit és hogyan szeretnék,hogy fognak alakulni a dolgaim mégis a legrosszabbat tételezi fel rólam.Honnan tudhatná bárki is mit szeretnék a két szukával, például,hol akarok majd és kivel fedeztetni (ha meglesznek a megfelelő eredményeink hozzá) ha még igazából ezt én sem tudom.Nem tartozom senkinek magyarázattal,mert nincs miért.De ha azt gondolja,hogy az észnélküli szaporítás a célom akkor téved. Remélem mindent "megbeszéltünk" és nem kell többet emiatt írnom.
Mondjuk azért arra kiváncsi lennék miért pont a Margóék a vesszőparipája,holott azért más kennelekben,többekközt a fórumon is van ilyen,nem kevés kölyök született és azokon a helyeken ön szerint igazán feddhetetlenek a dolgok?Csak amiről nem beszélünk nyilvánosan vagy nem vallják be az nincs is?Nekem nem tisztem megitélni ki,hogy és miért tenyészt,vagy foglalkozik kutyákkal,ez mindenkinek a saját felelősségteljes vagy felelőtlen dolga.Mindenki úgy számol el a lelkiismeretével ahogy akar,már ha van némelyeknek ilyen.Én tőlem nem hiszem,hogy "hallotta" volna,hogy bárkit meg ill. leszólok.Nem én vagyok az aki,elitélhet vagy felelősségre vonhat bárkit is a tettei miatt.
De azért ha ennyire profi a Shar-peies dolgokban,akkor nem értem miért csak őket találta meg??Mert szerintem így nem igazságos,vagy mindenkit vagy senkit!
Nem további vitát óhajtok szítani,szimplán kiváncsi vagyok.



Előzmény: efram (133)
efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 133
Bristol én nem bántó szándékkal írtam feléd, amit írtam, nem a vevőnek szólt a beírásom lényege.
Az én felelősségem abban, hogy ezernyi beteg és "selejtes" shar-pei kölyök van az országban nulla! Az anno én általam tenyészett kutyák mennyisége elenyésző a mostani szaporulathoz képest. Azoknak a kölyköknek többsége már abba a korba ért, hogy vagy öregség miatt elhullot vagy már nem tenyészkorban vannak. Egyébként összesen 25 kölyök született nálam addig, amíg tenyésztéssel foglalkoztam és 5 tenyészidejű szukám volt évekig. Tehát lehet utánna számolni, hogy melyik szukára hány kölykedzés jutott. Kanom egy volt és 2-szer fedezett saját kennelem belül, a többi fedezés idegen kannal történt. 7 tenyésztésből kivont kutyám volt a tenyészállataim mellett, ebből 3 import volt, akiket ivartalanítottam. Ezekből az adatokból, aki igazából tenyésztő és azzal is foglalkozott, hogy a hazai állományt, a hazai tenyésztőket is feltérképezze, rájöhet, hogy ki is vagyok. Azok akik csak vásárolják ész nélkül az eladható színű kutyákat, azok sose fognak rájönni.
Azért vagyok felelős, hogy rávilágítok arra, hogy az itt fórumozók közül, annak ellenére, hogy harapáshibás egy kutya 3 szukát fedeztetnek be vele, pusztán kényelmi (és hát megint említem), anyagi okokból és még magyarázatot is fűz hozzá, hogy a genetika így a genetika úgy. Olvassatok csak az ingyenesen feladható netes és írott sajtó hírdetései között, DE csak az ingyenesen, mert pénzt a hírdetésre se fordítanak, elkeserítő, hogy mennyi "gyönyörű, egészséges, ilyen olyan ősőktől származó, igazi shar-pei" eladó 30-60 ezer forintért, többnyire áldatlan körülmények közül. Attól, hogy valahol jobb, jó körülmények között tartják a kutyákat, nem sok a különbség. Átgondolatlan szaporítás folyik szinte mindenhol. Tisztelet a kivételnek, mert azért van egy pár tenyészet, ahol ez nem így van. Ha már szóba került a King Samurais, akkor megemlíteném, hogy ott például nem szaporítás folyik. Ő az egyike azoknak, ahol megfelelő minőségű kutyák vannak és nem ész nélkül és nem miden áron van szaporulat.
A kutyatenyésztés nem megélhetési forrás, addig amíg valaki ebből akar megélni, addig nem beszélhetünk tenyésztésről. Ez egy nagyon költséges hobbi és akinek nincs megfelelő anyagi forrása a kutyáit gyógykezeltetni, megfelelően etetni, az ne akarjon tenyészteni. Aki egyszerre lehoz 3 almot egy harapáshibás, szűrés eredmények nélküli idegennel kannal, aki még nem bizonyított az utódjai által, az felelőtlen! Annak van felelőssége nem nekem!
bristol Creative Commons License 2006.11.27 0 0 132
Tisztelt Efram!
Miért nem tesz inkább valami olyat amire büszke lehet?Ön mondta,hogy nem más dolgaival kell foglalkozni, ön mégis folyamatosan ezt teszi.Miért nem inkább arról beszél ,hogy mit tett vagy tesz ön,valami jót,amit érdemes megosztani másokkal,ami esetleg követendő példa lehetne?Ez a viselkedés minden csak nem etikus.
Azt meg,hogy miért vagy honnan veszek kutyát és fogok-e tenyészteni vagy egyáltalán akarok-e ezt hagy döntsem el én.Persze tanácsot szívesen meghallgatok,sőt kellő érvelés mellett fontolóra is veszem,de az én dolgom eldönteni,hogy megfogadom vagy sem.Nem hiszem,hogy bárkinek aki a nevét sem adja a beírásokhoz köze lenne a dolgaimhoz.Aki nem vállalja fel a nick neve alatti "embert" az szerintem ne ossza az észt.Ugyanis sértegetni,másokat kikezdeni azt bárki tud.De a jótékony névtelenségbe burkolózva könnyebb.Mert ugye mindenféle következmény esetleg felelősségre vonás nélkül történhet.Én úgy vagyok vele bárki bármit tesz azért vállalja a felelősséget,legyen az bármi is.Sose tegyünk olyat amit szégyenleni kéne de ha mégis megtörténik,akkor ahoz is legyünk elég bátrak,hogy felvállaljuk!
Nem tudom esetleg próbált már jót is tenni?Mert aki azt nem tud,az legalább másnak ne ártson.
efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 131
Na most aztán nagyon megfogtál, de nagyon! Gyorsabb volt a kezem, mint az agyam, kimaradt a HA!
Arról fogalmam sincs, hogy kik vették meg a kölyköket tőled, nem ismerem a többségét, csak amit a lapodra felteszel azt látom és nem is érdekel addig, amíg el nem árasztják harapáshibás kutyákkal az országot! Viszont láttam egy nevet az eladott kölyköknél, vett egy kant tőled. Imádkozz, hogy annak ne menjen el a harapása, mert a hajadat leveszi a fejedről bőrőstül!!!!
Nem tudsz leállni mi?! Mintha azt írtad volna, hogy nem válaszolsz egy senkinek? Akkor még most olvasd át az eddigi beírásaimat, hátha valamibe még bele tudsz kötni és gyorsan írd még le, nehogy az jőjjön ki belőle, hogy nem tartod be az ígéretedet ezzel kapcsolatban sem!
Előzmény: Qimingxing (130)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 130
"Aki tenyésztésre egy tenyészpárt vett tőlük, az is a kanra fog visszatenyészteni, na ez elég gond. "

Hol a HA drágám?????
Előzmény: Qimingxing (129)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 129
Na figyelj okoska ameddig nem vállalod magad irkálj nyugodtan nem fogok válaszolni egy senkivel nem beszélgetek!!!!Úgyis csak ugyanazt szajkózod semmi lényeges nincs a mondandódba.Utazgassál figyelgessél irogassál csak vigyázz a sok rosszindulat árt az egészségnek!!!!!


Ha valami miatt nem jönnél be mennél!!!!!
Előzmény: efram (128)
efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 128
Dehogy lennék én nálad kutya, még a végén mennem kellene, amikor már megszoktam!
Most aztán megmondtad nekem!
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 127
te beszélsz szép szókincsröl töled tanultam abból amit Armibabának elöször irtál.Az egészben azt nem értem ha ennyire büszke vagy magadra miért nem vállalod!!!Ez igy nem hiteles!!!!!
Előzmény: efram (125)
Qimingxing Creative Commons License 2006.11.27 0 0 126
Ha te akkora nagy tenyésztö voltál akkor miért nem vállalod a neved?????Ird ki milyen kutyák szérmaznak töled akikre olyan büszke vagy!!!! Ez egy kicsit szánalmas amit csinálsz egy témán lovagolni napokig játszani a nagy genetikust nick néven!!!!Ja és Ruby és köztem tényleg sok különbség van!!!!!!!!Jobb lenne neked és az embereknek is akik olvasnak ha nálam lennél kutya biztos boldogabb életed lenne mint most nem kéne azzal foglalkoznod ki mit miért csinál!!!!!
Előzmény: efram (123)
efram Creative Commons License 2006.11.27 0 0 125
Nagyon szép szókincsed van!
Jó ez így nekem arc nélkül.
Na ott van, említetted példának King kutyáját, vele lehetett volna az egyik szukádat fedeztetni.
Drágám, feltételes mondban írtam, HA vettek tőled tenyészpárt.
Az én életem elég színes, ez ne izgasson, utazgatok a világban és közben megnézem azt, ami érdekel. Neked van sívár életed, nekem ez a hobbim és élek neki, megengedhetem magamnak, hogy elmenjek ezekre a kiállításokra és tenyészszemlékre. Dehogy vagyok én irigy a kutyáidra, az életedre sem, nyugodjál meg. Vannak az országban általam tenyésztett kutyák, csak tudod én nem a mennyiségre mentem, hanem a minőségre ezért kevés van és a legtöbb általam tenyésztett kutya külföldi tenyészetekben van. Ha figyelmesen olvastad az eddig a beírásaimat, akkor én már rég nem tenyésztek, tehát a tenyészetemben született kutyák már nem fiatalok. Meg hát nem is jársz kiállításokra, nem is láthattál egyet sem még az utódjaik közül sem. Veled szemben én nem a kutyáimból éltem meg, ezért tudtam tenyészteni és nem szaporítani, ezért nem volt fontos, hogy azonnal fedeztessek egy korba érő szukát vagy az alattit, ezért tudtam kifizetni egy borsosabb árú fedezőkant is. Félreértettél, egyáltalán nem érdekel, hogy mennyiért adod a kölyköket, csak azt írtam, hogy az egészben ez a lényeg, mert ebből élsz és aki ebből él az nem tenyésztő, mert nem hagyhat ki semmilyen lehetőséget és nem figyel oda semmire, mert a pénz a fontos az egészben!
Előzmény: Qimingxing (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!