Világosan megírtam, a programon kívűl nyit egy mappát, és oda másolja a képeit. Itt a megnyitáshoz rövid úton is meg tudja nyitni, megnézni, manipulálni a képeket és nem kell más alkalmazásokat is futtatni. De, mindenki úgy és azt csinál, amit akar. Üdv!
Hát persze, akárhová szétpakolhatja a képeit, akár ikonokként is. Ha már telepít, akkor így célszerű, mert van hová bemásolni a képeket és ott mindjárt van mivel megnézni, megnyitni, további manipulációkhoz.
Win XP esetén előbb fel kell telepíteni a gép programját, manuált is, a "program files" könyvtárba. Telepítőlemezt ezután kivesz, majd a program indítása, hogy az működik-e? Ha eddig OK, akkor valamelyik Commanderrel megnyit a progi és azon belül hozzunk létre a képek tárolásához egy mappát. Eddig kész. A fényképezőgépet be kell kapcsolni, majd ebbe bedugni a PC-kábelt, ekkor a fgép már jelezheti, hogy PC-kapcsolat van, majd a PC USB portjának valamelyikébe bedugjuk a kábel USB dugóját. A fényképezőn, a felső kijelzőjén látni kell a PC-feliratot, ekkor már csatlakoztatva van a gépünk a PC-hez és látják egymást. A PC hangot is adhat, hogy talált valamilyen eszközt, illetve kiírhatja. A Commanderben, ha ezt elindítottuk, pedig láthatjuk, hogy mi a meghajtó neve. Ha ez látható, akkor rá kell kattanni és betölteni, átmásolni a PC-be a képeket. Ha nincs kép tárolva a fgépünkön, akkor lehet, hogy nem látja a kapcsolódást! - erre esetleg gondoljunk. Ha nem sikerült a kapcsolat, akkor próbáljuk meg a Commanderrel a kapcsolatot feléleszteni, egyik ablakba a mappát megnyitjuk, a másikba a gépről letöltendő adatokat behozzuk. Ha ez nem sikerül, akkor valami gond van. Először ellenőrizzük az USB bemenet működőképességét valami mással, ha az OK, akkor a gép kábelét dugjuk esetleg másik USB-lyukba. Ha ezután sem látják egymást a gép és a PC, akkor többféle hiba lehet: Nem él az USB port a PC-n, BIOS-ellenőrzés, beállítás szükséges, esetleg USB konfigurálás. Nincs a PC-ben, belül csatlakoztatva az az USB-port, nem él a kiválasztott USB port, fgép-PC kábelhiba van, esetleg a gép kimenete nem érintkezik, koszos a csatlakozó, vagy a fgép kimenete halott. Azért reméljük a legjobbakat. Üdv!
sziasztok, lenne egy kérdésem, most vettem egy k100DS -s pentaxot (használtan) és nme kaptam mellé kézikönyvet. Amikor rádugom a gépre (+bekapcsolom) nem történik semmi, az adatkábelem rossz ? vagy van valami külön mód ,h hogyan kell kapcsolatot teremteni a 2 szerkezet között ? ,, előre is köszönöm !
Hát ez olyan tipikus RTFM kérdés... Ilyen esetekben először megnézzük a használati utasítást. Egyébként engedélyezni kell a manuális objektívek és a blendegyűrű használatát a menüben.
Lenne egy kérdésem. Van egy K100D-m és vettem hozzá egy Centon 50mm 1.7-es manualis objektívet. Mit kell tennem, hogy tudjam használni? Ha bekapcsolom a gépet, akkor csak villog a statuszkijelzőn az AV,a keresőben pedig az F. Köszönöm a segítségeteket előre is.
Nincs ilyenem, de két éve akartam venni, több helyen is megrendeltem, vártam rá hónapokat aztán kiderült hogy nincs - nem is lesz. A "gyártó" honlapján akkor is fenn volt. Persze attól még lehet hogy ismét van. Egyébként van itt a fórumon olyan aki megelégedéssel használja - névre nem emlékszem...
Ha kicsi a fényerő, azon a sok fény sem segít az AF szempontjából. Viszont nekem az a tapasztalatom hogy bár a leírás mást mond, de még 8-as fényerőnél is működik az AF - persze kérdés, mennyire megbízhatóan. Amit belinkeltél, azt meg már két évvel ezelőtt sem lehetett beszerezni, úgy tudom már nem is gyártják.
ja így értetted... Az OK, azt belekalkuláltam a dologba. Sűrű sötét erdőben megbúvó madárkákat nem fényképezhetünk vele, c'est la vie. Viszont sirályt a csillogó tenger felett napsütésben igen. Amúgy erről amit belinkeltem, egész jókat írnak
Köszi, tudom, próbáltam mérlegelni, optimalizálni :) És az ár azért nem u.az. 1ébként létezik Tamron, ami jó lenne, de most éppen sehol sem elérhető pentax bajonettel, Sigma, ami valóban annyi, mint egy olcsóbb objektív, illetve Soligor, itt pld , vagy a gaia.hu-n, ezt még elviselném.
Sziasztok, tudna valaki segíteni? Új objektívre nincs keret, viszont "ha ló nincs.--" alapon szeretnék valami telekonvertert, amit a kitobihoz, illetve egy öreg 80-210 es tamron obihoz használnék, és ami viszi az AF-et. Van valakinek valami javallata?