Keresés

Részletes keresés

deresedő Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2269
Többek közt erre lesz jó az önkormányzati szervezésben létrejövő, 25-i találkozó, ahol feltételezhetően Schubert, mint az itt lakók önjelölt megbízottja és képviselője (ahogy ez az újságból kiderült) is jelen lesz.

Családonként milliós összegeket fizettünk azért, hogy ne legyenek ilyen problémáink. Ha mégis vannak, akkor a pénzünk egy részét ellopták. Egyszer le kell zárni ezt, hogy továbbléphessünk, de addig nem tudjuk, amíg ez a tendencia folytatódik és amíg a minket megrövidítők el tudnak bújni a mutyizás mögé.

Nem, az engedélyünk nélkül nem árkolnak tovább a jelenleg elkezdett idióta módon, de nem is akarnak mást csinálni. Ezért nem felesleges kideríteni, hogy a közösségünk számára mi elfogadható és mi nem, mert így kellő tömegtámogatással tudunk fellépni.

A már megalakult Egyesület a bejegyzést követően, ha szükséges, jogi úton is eljárhat azokban az ügyekben, melyek mindnyájunkat érintenek.
102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2268
Ez a Schubert Úr ...
Az jó, hogy mi itt megbeszéljük hogy mit szeretnénk, de ő már elkezdett árkolni. Még én is néztem, amikor ma arra jártunk, hogy vajon hova akarja kivezetni... Ezek szerint egy másik magánterületre... :)))
Miután egy csomóan megcsinálták maguknak a kocsibeállót, eszükbe jutott, hogy "fulldolunk" a sok víztől. Hát mit ne mondjak, megtörténhetett volna hamarabb is...

Mi is szigorúan a B változatra szavazunk!!

Az egyik rokonoméknál van ilyen, hogy pang az árokban a víz, mert nincs elvezetve rendesen, és állandóan tele van minden trutyival olyankor tele van békákkal, szúyogokkal, nyálkás izékkel....stb. Undorító.
Ne kaparjon ilyen gagyi gödröket nekünk, sokra nem megyünk vele!
kopmik Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2267

Sziasztok!

 

Részünkről a B változatra adjuk a voksunkat!

 

Más:

 

Kedves IX. ütemesek. Bár még messze van a költözésünk napja, de jó lenne, megismerni leendő szomszédainkat. Ha regisztráltok a belső fórumra ott cserélhetünk e-mail címet, telefonszámot.

 

Üdv mindenkinek.

Előzmény: deresedő (2256)
deresedő Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2266
Mégsem temették be.

Schubert pedig, ahogy ismerem az eddigiek alapján, azt fogja mondani, hogy "ja, a lakók nem engedik az árkolást, akkor én itt végeztem, több dolgom nincs...".
M.Ádám Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2265

Természetesen B változat!!!

A változat kizárt parkolni alig lehet az utcán, ha mi kialakítunk parkoló helyet az kéretik nem szétbarmolni, esetleg ezt a problémát SEM most kellett volna megoldani, hanem évekkel ezelőtt!!!!

 

Sajnos a tetlegességgel való fenyegetőzés nem egyedi ( én három esetről tudok), úgy látszik a Kulcsrakész most ezzel próbálkozik. Jó lenne ha megmaradnának európai stílus mellett.

 

Tudom ki hogyan álla hibajavításokkal, de nálunk a kocsibeálló újra betonozása, a terasz burkolat kijavítása (miután a festők szétverték) , még hiányzik, valamint a kukatárolót lefestették, de véletlenül sem a házzal egyező színre...

Pocsadék a vízóraaknánk.....

Jelzem a hibák kijavítására rendelkezésükre álló idő rég letelt....VI. ütem kérjetek ködbért, ha nem csinálják meg a hibákat!!!!!

Előzmény: deresedő (2256)
anikosan Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2264
Sziasztok!

Mi is a B verzió mellett tennénk le a voksot...
Előzmény: deresedő (2256)
deresedő Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2263
Ma találkoztan Schuberttel. Megkérdeztem, hogy miért az erdőbe vezeti a vizet, amikor az magánterület és ez törvénytelen, ráadásul baj lehet belőle, ha valaki felfedezi az ottani tulajdonosok közül. Per, egy csomó gond az I. ütemeseknek, stb. Fenének hiányzik ez.

Leköcsögözött és megfenyegetett, nem sok híja volt a tettlegességnek. Mármint részéről. Szóltam a Kulcsrakésznek, hogy hassanak rá erre a sutyarákra, lehet, hogy megtették, mert az erdei árkot betemették, csak a földútra vitték ki végül.

Nem megoldás a törvénytelen akció, de van aki akkora tolvaj, hogy mást el sem tud képzelni, csak ezzel sajnos megint minket szívatna meg. Ideje elkapni a tökét.

Bocs az ingerültségért.
deresedő Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2262
A "B" változat csak közterületen történne, a telkeken nem. A szerepe az lenne, hogy az utcákra jutó jelentős csapadék-arány elvezetődjön, s ne a telkekre. Kérdés, hogy erre a telkeken belülről rá lehetne-e csatlakozni, ami nem biztos, de nem is kizárt.
Előzmény: Ndrew (2260)
probesz Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2261
Sziasztok!

Az "A" verzió "hatékonyságát" meg lehet tekinteni a közeli Alacska úti lakótelepen. Van hogy tényleg úszni is lehetne benne.

Én is a "B" verizót preferálom, de ahogy már Ndrew is felvetette, jó lenne tudni milyen mellékhatásokra kell számítani.
Előzmény: deresedő (2256)
Ndrew Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2260
Sziasztok,

Az "A" változatnak leírtátok a hátrányait.

Érdeklődnék, hogy a "B" változat megvalósítása hogyan nézne ki a gyakorlatban?

Csak mert ha minden telken munkagödrö(ke)t ásnak az elég nagy felfordulást jelent a telkeken belül.

Valaki már elkezdte a kerítések önerőből történő telepítését, ami például útban lehet egy ilyen műveletnél, illetve a füvesítést (parkosítást) is lehet előlről kezdeni.

Szóval mire számíthatunk szerintetek a "B" terv esetén?

Koszi
Ndrew
Előzmény: deresedő (2256)
szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2259

Szia!

 

"B" változatot - süllyesztett ülepítőset javaslom. Saját kertünkből tudom, hogy ha egy gyenge szitálásnál erőteljesebb esőzés tör ránk, akkor az udvarunkon gyönyörű halastavak keletkeznek és több nap, mire felszikkadnak. Ha egy hosszú gödörbe tereljük, akkor kisebb felületen párolog és kisebb felületen szikkad ráadásul nemhogy nem szép, de még ronda is.

 

Egy előnye azért van. A gyerek nehezebben fut az autó elé egy 2 méteres árok mögül, viszont ha egy autó elől húzódna le bizonytalan kerékpárkezeléssel az útról, akkor még akár úszni is megtanulhat pár perc alatt.

Előzmény: deresedő (2256)
köz-utas Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2258
Lehet, hogy meglepetést okozok, de nekem a "B" változat a szimpi, pedig nem viacoloros a bejáróm.
Előzmény: deresedő (2256)
deresedő Creative Commons License 2008.04.09 0 0 2256
Ezt most ide írom, mert külsősöket is érint.

Wimmer Szilvi megkért mindekt, hogy alakítsunk ki valami álláspontot arra nézvést, amit mindnyájunk kedvence, Schubert úr most kitalált:

Lévén, hogy nem akar rendes, süllyeszett elvezetéses, szikkasztótartályos és szikkasztókutas csapadékvízkezelést kialakítani, mert az szegénynek sok pénzbe kerülne és mi már úgyis kifizettük, minek pazarolná el, viszont az utakról a kertekbe csorgatni a vizet törvénytelen (ahogy a Kulcsrakész kivitelezte, áldás néked Misi és csökkent képességű Tóth Gábor!), így az "új" ötlet az, hogy legyen egy nagy árok végig az utak mellett, ami ugyan a vízet nem vezeti el, viszont tárolja, mint az egyes ütemnél és ki is önt belőle néha, mint az egyes ütemnél szintúgy.

Namármost, parkolni emiatt majd az utcán nem lehetne, valamint a viacoloros bejárók is útban vannak. Az ültetett virágokat, fákat pedig fel kellene szedni, a hétvégi parkosításnak is nyista lenne (amire ma hoztuk el a növényzetet).

Jeleztem Szivi felé, hogy ez az elgondolás ugyanúgy nem fog széleskörű támogatottságra találni, mint Schubert úr többi csodás elképzelése sem, de azért megígértem neki, hogy feldobom vitára, hátha tévedek.

Írjátok sorba szépen ide a hozzáállásotokat

"A" változatról: Schubert okos árkai, nyista parkoló, nyista növény, stb
"B" változatról: sülllyeszett elvezetésű, szikkasztókutas megoldás
KFMboy Creative Commons License 2008.04.06 0 0 2255
Elnézést kérek a már-már reklámért, de akit érdekel az internet és a telefon, annak ajánlom az eastair mikrohullámú szolgáltatását, szélessávú internet és telefon ügyben.
Előzmény: zeliad (2142)
deresedő Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2254
A T-Com szolgáltatások értékesítésére dedikált kapcsolattartó:

Somoskői Helga 06-30-388-3228
deresedő Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2253
ööö...igen, lehet, ugyanis azok nem sima témák, de e-mailban még jobb is
Előzmény: RadyRr (2252)
RadyRr Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2252
Sziasztok!

@Deresedő: először a belső fórumban próbáltam jelezni a szándékot, de valszeg' jogosultsági korlátozások lehetnek, mert én, mint mezei felhasználó nem tudok hozzászólni egyik témához sem a Publikus dokumentumok között (nincs hozzászólás gomb). Úgyhogy e-mailt küldtem.
Előzmény: deresedő (2250)
zeliad Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2251
Igen-igen legyen szíves mindenki küldeni lapot! A kábel TV azok számára is fontos lehet, akik nem akarnak vonalas telefont, de internetet igen (mint pl. én :)
Előzmény: deresedő (2250)
deresedő Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2250
Azok számára, akik még nincsennek fenn a belső fórumon:

Katona Zsolt (KAT-LAN) most hívott. A T-Kábel-el történő birkózásukhoz kér segítséget, mert egyenlőre a T-Kábel nem akar ide koax-ot húzni, ami a kábeltévéhez kellene. A segítség abból áll, hogy aki még nem adott le igényfelmérő lapot nekem, az vagy a belső fórumon, vagy nekem e-mailban, vagy hozzám bedobott cetlin jelezze, ha szeretne kábeltévét. Annyi a különbség, hogy nem kell semmilyen más adat (se név, se telefon-igény, stb, hisz ezek már folyamatban vannak), csak a helyrajzi szám.
deresedő Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2249
Ajánlatok a belső fórum műsorából:

- szavazások az egyesület nevéről és a költségviselésről
- önkormányzati fórum rólunk (nekünk?) és ennek ügyei
- szemétszedés és képei
- forgalomlassítási lehetőség

http://pestszentimre.tarhelyem.hu

Belső fórum, mert megérdemeljük!
102/B/2 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2248
Lakossági fórum (?) Endrédi János kezdeményezésére, 20080425

http://pestszentimre.tarhelyem.hu/viewtopic.php?f=8&t=30
Executive Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2247

Szia ztm,

mi nem tartozunk semmilyen ütemhez, mi egy teljesen külön építőválalattal dolgoztunk.

Megjehyzem, fogalmam sem volt, hogy milyen kazán lesz, akkor nem merült fel bennem, hogy ez gond lehet. Szerencsénk volt, hogy a mi építtetőnk ennyire nagyon korrekt volt.

 

Egy dolgora jöttem csak rá a nagy kamudumákból egyébként, hogy mindíg mindenkinek azt modnják, hogy valamelyik rokonnak éptették azt a házat amelyik éppen eladó, Ebből az ember ugye egyből arra gondol, hogy ez akkor biztosan sokkal jobban meg van építve, mint a többi amit eladásra csináltak. Na ennek nem szabad hinni... ;-)

 

Előzmény: ztm (2244)
deresedő Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2246
Képek a szemétszedésről a belső fórumon.
deresedő Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2245
tigg!

Nem tudlak azonosítani a belső fórumos regisztrációd aktiválásához, a mail-címed pedig hibát ad vissza. Légyszi dobj egy mailt bővített adatokkal az epv631@freemail.hu - ra.
ztm Creative Commons License 2008.03.30 0 0 2244
Igen, ez jóval profibb mint a most beszerelésre kerülő Semia sorozat. Ez volt eredetileg is a tervben és a VI. ütem már spórolásból kapta ezt a gyengébb minőséget vagy külön kértétek a nagyobbat?
Előzmény: Executive (2243)
Executive Creative Commons License 2008.03.30 0 0 2243

Szia ztm,

SaunierDuval ISOTWIN F 24 E-A

üdv,

Ex.

Előzmény: ztm (2238)
ztm Creative Commons License 2008.03.30 0 0 2242
A típusát megírnád?

A Sanier Duval honlapját nézegetve találtam egy olyan megoldást, hogy a most felszerelésre kerülő SD Semia F24 kazánokhoz kapható utólag felszerelhető melegvíz tároló 75/100/150l-es változatban. Kell még hozzá szerelő készlet, az egész együtt kb. a kazán ára. :-((
Előzmény: Révészék180/4 (2241)
Révészék180/4 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 2241
A miénk 75e Ft-tal került többe,pont fedezték az árát az ajtók ,amiket nem kértünk:)
Előzmény: VReeka (2240)
VReeka Creative Commons License 2008.03.29 0 0 2240
Sziasztok

A nagyobb kazán pluszban mennyi volt mert a sima tárolós "rögtön melegviz" ha jól emlékszem +50 v 80 lett volna akkor inkább másik kazánt oldottam volna meg személyesen amit már igy utólag az elmondotak alapján sajnálok..
Révészék180/4 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 2239
Szia!

Mi az egyel nagyobb kazánt kértük,és nyugodt szívvel mondhatom,hogy nem bántuk meg.Nagyon hamar leér a melegvíz a földszintre,és egy sarokkád megtöltésével sincsenek gondok!Én mindenképpen azt mondom,hogy megéri!
Előzmény: morgensen (2218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!