Természetesen! :) A klub eredetileg krikettcsapatként jött létre 1820-ban. (A "krikettmúlt" egyébként nagyon sok más angol klubra jellemző). Aztán egy szerdai estén 1867 szeptember 4-én, a sheffield-i Adelphi hotelben megalapították az egyesület focirészlegét is, mégpedig azért, hogy a krikettjátékosok a téli hónapokban is edzésben maradjanak. Később a foci teljesen háttérbe szorította a krikettet és innentől kezdve a klub népszerűsége nőttön nőtt. Az első hivatalos mérkőzést 1868 február 1-én játszották az akkori Cromwell-kupában a Bramall Lane-en, az ellenfél a Garrick Club volt, mely csapatot 1-0 arányban megvertek a baglyok.
Ennek a bagolynak azonban története is van. A Wednesday eredeti beceneve, sőt a többi sheffield-i klubé is "blades" volt ami ugye jelenleg is beceneve a városi rivális United-nek. Az eredeti stadion az Olive Grove volt amit a vasúthálózat terjeszkedése miatt el kellett hagyni. 1899-ben felépült a Hillsborough, mégpedig Sheffield Owlerton nevű kerületében, ekkor került a címerre a bagoly is.
Igen, szerintem is nagyon tuti! Már tizenéves koromban felfigyeltem a klub címerére, és nagyon tetszett a csapat kék-fehér csíkos szerelése is! Remélem nem sokáig sínylődünk az alsóbb ligában, bár az eddigi eredmények túlzott bizakodásra nem adnak okot.... Addig is szorítok a Blades-nek, legalább ők tudjanak gyökeret verni a Premier League-ben!
Amúgy soha nem szerettem,hogy csomó csapat hirtelen lekerül a focitérképről.Mindig drukkolok,hogy gyorsan kerüljenek vissza,de akkor jönnek a Readingek és utána már ők is hiányoznának,így pedig 40 fős első osztály lenne:)
Sajnos a Leeds minhárom pontot elvitte, Jones kapus elütötte Healey-t a tizenhatoson belül, Jones mehetett zuhanyozni, Healey pedig bevágta a büntetőt.
Ma a Leeds látogat a Hillsborough-ba, remélem egy jó mérkőzésen sikerül itthon tartanunk a 3 pontot, bár az eddigi hazai szereplés nem kecsegtet túl sok jóval....