Keresés

Részletes keresés

kentaur99 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 280
Köszi szépen! Sajna mostanság nem nagyon tudom csinálgatni,(túl drága a műhelybérlet és kemencebérlet) de azért ott van mindig bennem...
Előzmény: pávika (271)
törökgéza Creative Commons License 2009.12.09 0 0 279
Köszönöm. Lemaradtam a konfliktusról ami közted és valaki között volt, így ehhez nem tudok hozzászólni. Talán csak annyit, hogy irígy és rosszindulatú emberek mindíg vannak, sajna még azok között is akire nem is gondolna az ember.
Az őrségiekkel szerencsére rendben vagyok. Nagy szerencsém van mert a - szerintem - legjobb őrségi fiatal fazekas elvállalt tanítványnak, és szemmel láthatóan igen komolyan gondolja. Már "csak" azt kell megoldanom, hogy legalább egy-két hónapra Magyarszombatfára tudjak költözni. Most mennem kell, majd este
Előzmény: bjulee (273)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.09 0 0 278

Egy hétig netelvonásom volt:(:( megpattant egy ér a szememben, de nincs baj, már gyorsabban gyógyul mint amire számítottam. Nem megy nekem ez a fene sok pihenés:) Most olvasok vissza. Csak azt értem, hogy valaki megbántott, de az nem világos, hogy levélben névtelenül vagy ismered és úgy, bár talán mindegy is.

 

Én úgy gondolom, mivel a lakóhelyeden csinálnak ilyen edényeket és a mestered is szívesen megmutatta hogyan készítik, természetes, hogy kihívásnak tekintetted sőt bele is szerettél. Ha nem ott laknál, akkor is bárki választhat stílust kedve szerint. Új dolgokat nagyon nehéz kitalálni, meg nem is mindig érdemes. Egyes neves keramikusok munkáiban sejteni lehet (esetleg némi külföldi szaklap vagy weboldal böngészésekor látni is:):):) az alapötlet eredetét, az mégis attól lesz egyéni ahogy AZ a kéz alkotja meg.

Egyszer talán emlékszel, egy régi mexikói edényt tettem fel, aminek a mintája hasonló volt Foeni kedvenc mintáihoz meg is beszéltük akkor. Nem valószínű, hogy évszázadokkal ezelőtt a világ távoli pontjain élő fazekasok látták egymás munkáit.

Nem kell ennyire a szívedre venni, a jó kritikát el kell fogadni, a nyilvánvaló sértéssel meg ne foglalkozz. Túl sok energiát von el az alkotó munkától.

 

Kis karácsonyi angyalos csengők meg ánizscsillagos egyebek

 

 

Előzmény: bjulee (276)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.09 0 0 277
De jó!!!, ihletnek még a sárkányok? Az a sárkányos kanna!!!!!!!!!!!Meg a hosszú sárkány !!!!!Remekművek!
Előzmény: kentaur99 (263)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 276
Mostmár kezdek megnyugodni,csak rájöttem milyen törékeny burokban élek,és ez megijesztett,már majdnem mindent feladtam,mire rájöttem,hogy ezzel annak teszek jót aki bánt,így észhez tértem,mert ha ez nincs akkor én sem,ez az életem,sajnos szó szerint,minden szabadidőmben ezt csinálom és állandóan ezen kattog az agyam,így kevesebbet tudok azzal foglakozni,hogy mennyire útálom a könyvelést.Ezzel pedig elviselhetőbb az életem,kevesebbet stresszelek és nem kívánok elbújni a világ végére.
Előzmény: pávika (267)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 275
..nem zártosztályra gondoltam,de lehet néha jó lenne ott egy kicsit megpihenni:-)))
Előzmény: bjulee (274)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 274
Örülök,hogy vagytok.Nem mertem beírni először,mert kellemetlen volt aztán mégiscsak kijött,de örülök neki.Köszönöm!!!!!

Csináltam egy érdekes sütőedényt,ha kész lesz felteszem.Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Szilvivel mi van.Csak nem megyünk zártra?
Előzmény: Pigmi (272)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 273
Már,hogy zavarnál?????Hiányoltalak.Látod mégsem a Lacinak fáj a konkurencia,mint ahogy azt anno írtad,ő még mindíg öszintén segít,pedig már nem vagyok a tanítványa.Te hogy állsz az Őrségiekkel?
Előzmény: törökgéza (269)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 272

Juli! Szép a melegen tartód, nem hiába irigyelnek érte. Nem csak azért írtam le a

véleményemet hogy vígasztaljalak, hanem azért, mert így gondolom.

Géza! Jó, hogy itt vagy, nem zavarsz, sőt!

Üdvözöllek topikgazda! Elgondolkodtam amikor ideköltöztünk, hogy vajon ki vagy és mit csinálsz ?

Pávika! Jó, hogy megszólaltál, eszembe jutott a cd.

 

pávika Creative Commons License 2009.12.08 0 0 271

Láttam a műveidet régebben, nagyon tetszett, főleg a kiöntőid és, ha jól emlékszem volt közöttük egy sárkányos tál is, az is magával ragadott.

 

Előzmény: kentaur99 (263)
pávika Creative Commons License 2009.12.08 0 0 270

Szia!   Nem zavarsz.  Üdv. a Kedvesednek is.

Előzmény: törökgéza (269)
törökgéza Creative Commons License 2009.12.08 0 0 269
Feltéve, ha nem zavarok.
törökgéza Creative Commons License 2009.12.08 0 0 268
Sziasztok, kis időbe telt, de meglettetek:-)
pávika Creative Commons License 2009.12.08 0 0 267

Szia Julcsi!! Olvasgatom én is, csak nem tudom, hogy tudnálak megvigasztalni.                Vannak olyan emberkék, akik azért születtek, hogy másokat bosszantsanak, ellenszerük, ha nem foglalkozol velük.

Üdv. Továbbra is szép alkotásokat.

Előzmény: bjulee (262)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 266
így szoktam lenni én is...remélem elmúlik mert őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre az ügyemmel kapcsolatosan mégha priviben akkor is.
Előzmény: Foeniculum V (264)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 265
Naaa,ennek örülök,csak most pont rossz passzban találtál bennünket úgylátszik,pedig elvileg egy jó banda lettünk volna,csak most gyíkunk van,de kiheverjük:-))))Szerintem már itt a legnagyobb baj,hogy hiába költöztünk igazából szétestünk,sajna:-(
Előzmény: kentaur99 (263)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.12.08 0 0 264
Én is vagyok, csak rossz a kedvem, és nincs kedvem... inkább csak nézelődöm.
Előzmény: bjulee (262)
kentaur99 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 263
Nem, a topiknyitó érdeklődve figyel bennetek. :-)
bjulee Creative Commons License 2009.12.08 0 0 262
Úgy látom lassan csak mi ketten maradunk a fórumon:-)))
Előzmény: Pigmi (259)
bjulee Creative Commons License 2009.12.07 0 0 261
na ,teljesen levagyok épülve már nem tudom,hogy kell képeket feltölteni...:-)))
Előzmény: bjulee (260)
bjulee Creative Commons License 2009.12.07 0 0 260
Köszi Pigmi,hogy ezt mondod.Sokat gondolkodtam,hogy mit lehetne másképp csinálni,de amit úgy gondolok nincs,kiderül,hogy dehogy nincs ,már valaki megcsinálta ,egy melegentartó robbantotta ki a dolgot.Azt hittem feltaláltam a spanyolviaszt:-))),mert még nem láttam ilyet.Erre meg kiderül,hogy lemásoltam valaki munkáját.....Egyébként amikor zsüriztetni vittem a munkámat senki nem mondta,hogy másolat amit csinálok,egy hiba miatt nem fogadták el a nagy sütőedényemet,mert alacsonyan volt a füle és nehéz alányúlni,egyébként kapott volna az is zsüriszámot minden további nélkül.Ezért nem értem a dolgot.Egyébként nincs bajom a pöttyös bögrével,csak nem érzek hozzá késztetést,attól függetlenül persze,hogy csinálok bögréket is,de azt csak töltőanyagnak a kemencébe
.Az ominózus edényeim,amik felkavarták a sz...t(bocsánat)A melegentartót az almasütő alapján gondoltam ki,ha az működik mécsessel akkor ez is fog cséving (fonetikusan)pasztával.Mindegy,engem nem zavar ha lemásolja valaki,bár ezek szerint én is másoltam...,tehát mindegy.
Örömömbe nem kis üröm kerül,de túlélem.Tényleg rendes tőled,hogy próbálsz lelket önteni belém,szívesen megismernélek személyesen is.
Előzmény: Pigmi (259)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 259

Azt, hogy fantáziátlan, rá lehet aggatni mindenkire, hiszen hasonlóságot felfedezni nem nehéz két kaspó, vagy két fazék között. Teljesen újat alkotni szinte lehetetlen a mai világban, mikor mindenből ezer féle létezik. A fazekasság hagyományon alapul, még ha új dolgokat viszünk is bele. Adottak a népi motívumok, legfeljebb variálni lehet, másképp összehozni, de az alapja ugyanaz mindnek. Amiben nagyobbat lehet újítani (szerintem) az a keramikusság. Abban még sok új dolgot ki lehet találni.

Azt pedig, hogy értékromboló, kicsit kifejthetné az illető bővebben, mert számomra az értékromboló nem értéket hoz létre mint te, hanem épp az ellenkezőjét csinálja, a meglévő értékeket dobja kukába. Egyébként hiába találsz ki új dolgot, ha jó, akkor pár hónap, s viszont látod valahol, s próbáld meg elhitetni, hogy a tiéd volt az első. Nem kell senkit gyanusítgatni hogy másolja a másikét. Bár ha pöttyös bögrét készítenél, akkor senki nem törődne veled, úgy hogy ÖRÜLJ kedves Juli! Szép estét kívánok.

Előzmény: bjulee (258)
bjulee Creative Commons License 2009.12.06 0 0 258
Hát persze,hogy bánt,bele vagyok betegedve,de azt mondják amibe nem halsz bele csak erősebbé tesz.Legalább felkészülök,hogy fognak ennél keményebb támadások is érni.Értékromboló fantáziátlan embernek neveztek,akinek eszméletlenül hasonlítanak a munkái egy ismert fazekas munkáira,persze névtelenül.Azért esik még rosszabbul,mert tudom,hogy mindent megteszek annak érdekében,hogy kialakítsak egy saját stílust,úgy színvilágban mint formában.kezdetben persze,hogy csináltam olyanokat amiket az oktatóm is csinál gyakorlásképpen,mert ez a fajta sütőedény rá is jellemző.Tőle tanultam amit tudok,és minden irigység nélkül adta át a tudását,mutatott fogásokat ötleteket..Na mindegy nem mentegetődzök,de ez arra sarkall,hogy kivívjam a helyem,nem fogom fülem farkam behúzni és vinnyogva nyalogatni a sebeimet.Felkészülök,hogy ez lelkileg nehezebb lesz mint gyakorlatilag....
Előzmény: Pigmi (257)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 257

Pontos okát nem ismerem, de tudom, más, tehetséges, a szakmában 40 éve kimagaslóan alkotó embertől is hallottam, hogy ez így van, ahogy írod. Szerinte ez a

SI betegség, vagyis a sárga írígység. Ez a jó, ha valakit "csakazértis" tettre sarkall. Én is ilyen vagyok, de azért közben bánt a dolog, s rágom magam. Az eredményeid téged fognak igazolni. Rajta! S nyugi!

Előzmény: bjulee (254)
bjulee Creative Commons License 2009.12.05 0 0 256
Foeni,nem baj.Elég annyi,hogy most emberundorom van,mert nincs más csak rosszindulat és irigység a világban.Ha lehetne akkor csak állatokkal venném körül magam mert azokkal lehetsz saját magad,nem kell képmutatás,nem kell elviselni az irigy megnyilvánulásukat.Konkurencia lettem és ez piszkosul nem tetszik bizonyos köröknek.Sosem hittem volna,hogy ilyen dologgal szembesülök.
Előzmény: Foeniculum V (255)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.12.05 0 0 255
Jajj, Juli!
Ez nagyon zagyva, egy szót sem értek... :))))))))))
Előzmény: bjulee (254)
bjulee Creative Commons License 2009.12.05 0 0 254
Undorító,irigy ,rosszindulatú világban élünk.Úgy látszik valakinek a tyúkszemére léptem,vagy úgy érezte félni valója van tőlem,mert megszólalt a konkurencia.Hiába már minden csak üzlet és szakmai féltékenység.Ott marnak az emberbe ahol tudnak,de azért sem hagyom abba,minél jobban bántanak annál jobban érzem,hogy alakulok a szakmában.Hiszen ha azt látnák,hogy maradok a pöttyös bögrék és tejes köcsögök világában akkor senki nem figyelne fel rám,egy lennék a sok közül.De ha látják,hogy kicsit jobban igyekszel,akkor egyből kitör a féltékeny rosszindulat.Na nehogymár esetleg Te is légy valaki a szakmában.Hányok az egésztől,de most jön ki belőlem az oroszlán ,na csak azért is megmutatom mégha beletörik a fejem akkor is....
Na ezért nem szabad nyilvánosan feltenni képeket a netre mert van aki csak ezeket lesi,hogy időben lehúzza az embert,ha látja esetleg lesz belőle valami.Eddig nem hittem,hogy ennyire "jó" vagyok,de ha valakinek megéri mocskolódni szakmán belül úgy látszik mégis.De ez csak visszaigazolás,hogy olyan úton vagyok ami visz valamerre,mégha rögös is ez az út és rosszindulattal,és irigységgel is van kikövezve.
Ismeretlenül is megköszönöm a kedves rosszindulatú barátomnak,hogy csak jót tett velem hiszen kirángatott az állóvízből és máris fantasztikus új dolgok jutottak az eszembe amit alig várok,hogy a nyilvánosság elé tárhassam.
Pigmi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 253
OK! Így már más. Cseles volt.
Előzmény: Foeniculum V (250)
bjulee Creative Commons License 2009.12.01 0 0 252
Foeni! Nagyon kis tuti lett az Adventid.Én úgy elfelejtettem mint  a pinty,hogy vasárnap gyújtani kell az első gyertyát.Nem tudom hol élek.
Előzmény: Foeniculum V (246)
bjulee Creative Commons License 2009.12.01 0 0 251
Magas hőfokú,de már nemtudom mit ajánlanak,én 1050-en égetem.Ez maradt meg bennem,és kezdettől így égetem,de bírja a magasabbat is azt tudom,azt hiszem 1200-ig bírja.Nem finom szemcsés,olyan lehet mint a KS21-es.Nem olyan mint a 20-as,mert az nagyon kis finom agyag.
Előzmény: Pigmi (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!