"Mivel a génállomány az évek során nem változik, a tojáshéjjal védett organizmus DNS-e meg kellett, hogy egyezzen a csirkéével. Így az első csirke kialakulásához szükséges mutációnak a tojásban kellett lezajlania"
Valóban?
Krokodiltojásból sosem lesz csirke, még mutáció során se, legfeljebb torz krokodil.
Ha visszalapozol néhány tucat millió évet, beláthatod, hogy idővel éppen a torz krokodilból lesz a csirke (jócsomó mutáció során)... A folyamat tojáshéjban: krokodil --> torz krokodil --> torz csirke --> csirke
(...) Inkább a genetikai terv létrehozását kellene vizsgálni, hogy vajon mi lehetett előtte, ami létrehozta a genetikai tervet.
Vadiúj tulajdonságok megjelenésének feltétele, hogy előzőleg már létrejöjjön ennek genetikai programja (a mutációfajták brillírozása révén a gametogenezis során vadiúj gének színrelépésével); s ez tovább is öröklődjön az utódok génkészletében. Végső soron az utódoknál derül ki, mily mértékben volt alaptípusváltó szintű (evolúcióértékű) a genetikai változás. Nos, aki az evolúciót igazolni akarja, ilyen nagymértékű átalakulást kellene tetten érnie - pl. vadiúj Hox gén-rendszer mutálódását valamely meglévőből...
Valószínűleg, mikor a hüllők átalakultak madarakká (archaeopteryx), elkezdtek mutálódni, s idővel a tojásban a DNS tulajdonságai egyre inkább hasonlítottak a tyúkra.
Ez kicsit olyan, h mi volt előbb: Anyaméhben lévő ember, vagy kifejlett ember.
Ez kicsit olyan, h mi volt előbb: hernyó vagy pillangó...
S ezzel máris bonyolódik az alapprobléma: most már az egyedfejlődés teljes genetikai programjának kialakulásával is mélyrehatóan kellene foglalkozni...
"Az egyedfejlődés épp úgy genetikailag programozott, mint a törzsfejlődés!" (joy)
(...) Pl. a wikipédia szerint A madarak kétlábú, hőszabályozással rendelkező, tojásrakó gerinces állatok, amelyeket a tolltakaró, a szárnyakká módosult mellső végtagok, az üreges csontozat és a többségüknél a repülés képessége jellemez.
Mikor, miből és hogyan jöttek létre a madárra jellemző szervek, szervrendszerek?
Ha megváltoztatod a definíciót, akkor máshol húzod meg a vonalat.
(...) olyan ez, mint amikor a nagykorúságot definiálod. 18 éves korában az ember egyszercsak nagykorú lesz a törvény szerint. de aznap nem történt vele semmi különös.
Ez a hasonlat a madárevolúció helyes szemléletének legteljesebb félreértésén alapszik.
Tudtommal a mozaicizmus (amikor pl. a szőke haj között barna területek vannak vagy fordítva) pont ilyen egyeden belül is eltérő génkészletek következménye.
a testsejtekben bekövetkező mutáció érdektelen. kizárólag az számít, ami az ivarsejtekbe bekerül. majd valami profi megmondja neked, hogy hogy készülnek az ivarsejtek.
"(...) Az evolúció elméletében ezért a mutáció kizárólag az a mutáció, ami a petesejt/hímivarsejt/zigóta DNS-ére szorítkozik." (flugi)
Valami mégprofibb meg megmondja neked, hogy hogy készülnek az ősivarsejtek.
""A legapróbb jel sincs arra, hogy volna bármi a szervezetben, aminek a DNS megváltoztatása lenne a dolga." : Az lehet. De hogy bizonyára van, az nekem erős sejtésem. Mert csak így tudom elképzelni az evolúciót..” (Bal, jobb, bal, jobb)
Van az ata tyuk, meg az ana tuk. Van benne valami, hogy az ana tukok voltak előbb, ami most összességgében ugy a kokast tyuknak hivjuk, mint a jércéket? Itt van a xroszolás, ugganés, előbb az ötletnek kellett lenni, ami miért 5? - mert kétszer kettő néha 5?
Ata benne van a "T" tojás gondolata, ami nem érdekes, mert a kokason mindig rajta van a peTélhetnék? Nocsak, itt már vissza kell menni hogy ana, ami "N" nem n ó p kukuruuuuuuuuuuuu.... de ki tudja, mert a szeszes ital is, szabaddá teszi az ösztönt, ami megint lehet ős ten? 5 + 5 = 10 tente baba tente, s milyen aranyosak a kiccsibék, mikor szunyókálnak, szinte kis hópejhek, vagy kis arany pamacsok?
Ma nekem is beugrott egy egyszerű dolog. A harmadik lehetőség. Éspedig, hogy mindkettő megvolt egyszerre, aztán a tyúkot ráültette a tojásra és azóta működik a dolog.
A világ is így lett, megvolt a tojás (nagyon sűrű kicsike anyaggubanc) és a tyúk rajta ült (a körülötte lévő mindenség). Mikor már beért a tojás, akkor bumm és lett a sok kicsi csibike, meg minden............ :))
"Tehát, sokan úgy gondolják, hogy ha Isten először megteremtette volna a tojást, akkor neki kellett volna rajta ülnie egy darabig, tehát sokkal kényelmesebb volt először megteremteni a tyúkot!"
És Ő miből lett. Tojásból? Vagy már ahhoz tojás se kellett? Ő mindig volt, tehát nem lett? Ő mindig lesz, talán sose volt?
Finom paraszt kolbászt csinált a barátunk, s egy pár karika meg ráütöttem 3 -4 tollást, s a feleségem sillót csinyált jam jam jam...de én taknosan szeretem a tollást.
Szerbusz Michi, meg kedves tojás s tyukszakértók, én madarász vagyok, inkongnitóba, van szerencsénk?
Az hogy egy sejt, meg sejt ellem, sejtelem... vagyis minden tudás bennünk kell legyen, a kezdetünk mig végünk, amikor most bijja, minden anyag is egykeltü, meg minden szellem, ami esetleg ollan mint a levegő? Nem látjuk, ha ha ha... nem szinezett, ami már festékes, olyan mint a kép, még ha mozi a vásznon?
Tregap beccepentem egy kot kot kot... kodácsba, s tojtam egy arantojást, amikor nem beszélünk veled többet, mert betojtál, azaz ma már nem tojnak a tukok?
Hogy mennyire megállja a hellét a te kot kot kotkodácsod, hisz toj s ás? A legtöbb hüllő elássa a tojását a fődbe? Ha most azt mondjuk, ember tojás az maga?
Na mehetünk tovább, mert a tojásba minden benne lenne, csak a nap kell hozzá, vagy meleg? Az Isten, bijja, tudta mit pinál? -mert innyencem, a tollás?
Ki az, aki nem szereti a szárnyas állatokat? -angyalok?
Sziasztok!:)Hogy melyik volt-e előbb, a tyúk vagy a tojás?Ez egy nagyon egyszerű kérdés!Én tudom rá a választ, és csak most, csak itt, csak nektek el is mondom!Tehát, sokan úgy gondolják, hogy ha Isten először megteremtette volna a tojást, akkor neki kellett volna rajta ülnie egy darabig, tehát sokkal kényelmesebb volt először megteremteni a tyúkot!De ez a vallomás nálam megdőlt!Először is Isten megteremtetteaz egysejtűeket, amik olyan kis mikroszkópikus lények voltak, és már akkor is üveggolyó alakuk volt(csak persze kisebbek voltak), és ezután jöttek a doszauruszok, amik TOJÁSSAL szaporodtak!Amúgy meg, visszatérve az előző témára, a tyúk nem lett magától terhes, ahhoz a kakas kellett, ami szintén tojásból kelt ki!De most visszatérünk ismét a dínós témára!Tehát, amikor erről van szó, hogy a dínó is tojásból kelt ki, tehát a tojás a válasz, akkor szokott akadni, aki kötekszik, és ilyenkor jön létre ez a kérdés:Akkor mi volt előbb, a dínó, vagy a tojás?Mint már mondtam, az egysejtűek voltak az elsők e Világban, és ők is kerekek voltak, ezért először a dínótojás fejlődött ki, és nem Isten költött rajta, hanem elég meleg volt ahhoz, hogy a tojás kikeljen!A dínókból lettek a madarak, struccok, és ebből következik, hogy kakasok és tyúkok is!, amik szintén tojásból keltek ki!De van itt egy másik bizonyítékn is!Ez tudományos kísérlet útján készült!Tehát a bizonyíték úgy hangzik, hogy a Tyrannosaurus-rex legközelebbi leszármazottja, nem más, mint a tyúk!És a Ty-rex miből kelt ki?Tojásból!Tehát eljött a várva várt perc, hogy kimondjam az igazságot(kösz, aki végigolvasta a sok üzit):A helyes válasz a kérdésre:TOJÁS!!!
Egyébként ugyane4zt, ugyanígy leírtam a honlapomra, ugyanez a téma, klikk és ott is mondjátok meg, amit gondoltok!
Sikerekben és evolúcióértékű példákban rendkívül gazdag BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK!! (Mindannyiunknak, akik nem ideológiai szemellenzővel szemléljük a világot...) Ugyanez egyszerűbb szavakkal: "boldog újévet kívánok mindnyájunknak." (NevemTeve)