Keresés

Részletes keresés

DJG Creative Commons License 2011.07.26 0 0 87

Memória itt nem valószínű. A táp okozhatta azt is, ha összevissza jön belőle minden, akkor természetesen a gép is megbolondul. Sürgősen egy rendes táp, Chieftec, ilyesmi, és akkor ezek szerint van rá esélyed, hogy a gép túlélte. Mázli.

Előzmény: S.T.A.L.K.E.R (85)
DJG Creative Commons License 2011.07.26 0 0 86

Igen, az RDRAM melegszik. De milyen jó, hogy mondod, van egy tönkrement Asus lapom ilyen memóriával (már nem is emlékszem, mennyivel), az alaplapot már ki is szándékozom dobni, de a memóriát akkor nem felejtem benne... :-)

Előzmény: S.T.A.L.K.E.R (85)
S.T.A.L.K.E.R Creative Commons License 2011.07.25 0 0 85

Igen, úgy kellett neten bevadászni hozzá a memóriákat mert már nem lehet kapni. Igen, P4 Northwood 2800 Mhz processzor.

A régi memóriák is melegek voltak, de nem voltak olyan forróak: ezek az újjak vastagabbak voltak és mindkét szélükön volt burkolás, míg a régieknek csak az egyik széle volt burkolva míg a másik szélén áramkörök futottak.

A memtestet úgy futtattam, hogy benne volt a 2x2 512 Mb memória (összesen 2 GB) mind a 4 létező foglalaltban, mert üresen nem is lehetne foglalatot hagyni az alaplapban (nem működne, ha nincs benne memória - 2 vékony fémlapkát kellett bekattintani).

Amúgy a gép nem szállt el, mikor éreztük az égett szagot - javában ment a memtest. Csak nagyon büdös égett szag volt az egész lakásban - a tápegységből jött- és így kiraktam a gépet az erkélyre szellőztetni.

Szerintetek lehet összefüggés a 2 dolog között (esetlegesen hibás memória + tápegység)?

Előzmény: mr_ricsi (84)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.07.25 0 0 84

Ezzel a táppal tilos áram alá helyezni a gépet! Ki is kellene venni belőle, és tenni bele egy másikat.

Ez egy ilyen ősöreg P4 gép, ami még RDRAMokat használ?

"Az új memóriák meg tűzforróak voltak: tojást lehetett volna rajtuk sütni."

A régiek nem melegedtek?

"a memetest az alsó fél képernyőbe csak pirossal írt ki dolgokat"

A régi RAMoknál? Ha csak 2 db RAM volt benne, az üres foglalatokba visszatetted a lezáró NYÁKokat?

Előzmény: S.T.A.L.K.E.R (82)
DJG Creative Commons License 2011.07.25 0 0 83

Először kellene egy tápegység (tápegység, nem annak látszó tárgy, Codegen, Mercury és hasonló ipari hulladék kizárva). Akkor kiderül, maradt-e életben valami. Egyébként bármi lehet, de egy silány tápegység önmagában is képes tönkretenni egy komplett gépet. Memória biztos nem, attól legfeljebb lefagy-újraindul, de nem megy tönkre. Táp az első, utána az alaplap kondezátorai. Azt most is megnézheted, nem kell hozzá bekapcsolni: ha a kondik közül van, ami már kipúposodik felül, netán már el is kezdett szétnyílni, akkor rég vége van.

Előzmény: S.T.A.L.K.E.R (82)
S.T.A.L.K.E.R Creative Commons License 2011.07.24 0 0 82

Halihó!

Más fórumon is írtam, hogy memóriával bővítettem a gépemet. Gygabyte alaplap és 2 GB-ra bővítettem a gépet: 2x2 512 Mb RDRAM-mal. Minden oké egy darabig aztán egy kis idő múlva (kb. 1 hét) a monitor el-elsötétült, majd villogott, illetve a gép sokszor netezés közben lefagyott, majd kékhalál. Mindig újraindítottam, de egyre rosszabb lett. Sőt: vissztettem a régi memóriákat és azzal is. Az új memóriák meg tűzforróak voltak: tojást lehetett volna rajtuk sütni. Memetest-tel próbáltam ki a memóriákat miután a rendszer többször is összomlott és már újraindítani sem lehetett (a boot képernyő se jött be). Nagynehezen indult a gép (sokadjára) és a memetest az alsó fél képernyőbe csak pirossal írt ki dolgokat - utánanéztem és megtudtam, hogy ez hibákat jelent. 10-15 percig futott a teszt és közben "elfüstölt'" a tápegység: égett szag lett és én mindent lekapcsoltam. Azóta se merem bekapcsolni a gépet. Mi lehetett a baj? Hibás memória? De akkor az eredetikkel miért van gáz? Alaplap? Esetleg videókártya?

imitto27 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 81

Rögtön az első bepattintott modullal működött - e öröm e bódottág :D

lmrck Creative Commons License 2011.05.26 0 0 80

nem lehet, hogy a kurva anyád? :DDDdd

Előzmény: mr_ricsi (71)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.05.26 0 0 79

A RAMdiskkel.

De annyit azonnal hozzátennék, hogy lapozófájlt RAMdiskre tenni hatalmas elvi hiba. A Firefoxhoz pedig egyéni használattól függő, hogy mennyi cache-re van szükség, a 256MBnál általában lehet jóval kevesebb.

Előzmény: imitto27 (78)
imitto27 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 78

Továbbgondolva ha a 8GB Ram-ból 2 GB-ot ramdisk-el az előbbiekre elhasználok akkor nem kell bele másik meghajtó, egy 1 GB lapozófájl a win7-nek, 256 a firefox-é, a maradék meg az Adobe cuccoké...így a 6 GB maradék RAM elég kell hogy legyen majdnem mindenre (illetve sosem elég de ennyi van...) Szerinted melyik verzióval járok jobban?

imitto27 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 77

Gondoltam hogy gyorsan, azt nem hogy ennyire. Ezek szerint valami gyorsabb HDD célszerűbb lenne. Csak akkor megint ott tartunk hogy a HDD-n szűkül a keresztmetszet...

Előzmény: mr_ricsi (76)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.05.25 0 0 76

"10.000.- körül vannak kis 16 GB-os Kingston-ok - arra jó lesz hogy a lapozófájl, After Effects/PS/Illustrator scratch disk-ek meg a böngésző cache azt nyírja, viszonylag olcsón cserélhető"

Hetek alatt fogja kinyírni. Ami alatt egyszámjegyű hétszámot kell értened.

Előzmény: imitto27 (74)
imitto27 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 75

Mondjuk a Win7 boot - PS és Illustrator indítás (egy nagyobb grafika megnyitásval) a 4GB-al is elég pörgős az ssd beszerelés óta :D

imitto27 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 74

Ma telefonáltak hogy megjöttek a lapkák - de reggelig dolgozok, így holnap megyek be valamikor. Aztán addig próbálgatjuk amíg jó nem lesz - esélyt nem látok rá hogy a harmadik se menjen. Jó lenne haladni mert az After Effects kidobál kevés memóriára hivatkozva. Eddig is ennyi volt benne de most került be rendszerlemeznek egy SSD (128GB A-Data S599), így a böngésző cache-hez lett lekerekítve 256 MB ramdisk, ki lett kapcsolva a lapozófájl meg az After Effects scratch disk hogy ne nyírják ki...szóval nagyon kell a memória. Aztán ha sikerül szereznem még egy HDD keretet a notihoz (Acer szerviz tud hozni, valami 5 ezer forint, de addig nélküle nem tudok betenni még egy meghajtót...) akkor megy bele még egy SSD, valami 10.000.- körül vannak kis 16 GB-os Kingston-ok - arra jó lesz hogy a lapozófájl, After Effects/PS/Illustrator scratch disk-ek meg a böngésző cache azt nyírja, viszonylag olcsón cserélhető és még így is jóval gyorsabb mint ha egy HDD-t tennék be erre a célra. A munkafájlok, dokumentumok meg eSATA házban egy scorpio black-en laknak, így biztonságban tudom őket :D

Előzmény: mr_ricsi (73)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.05.25 0 0 73

Mesélj, mi újság? Beszoptál 2 hibás modult, vagy valami cifrább dolog áll a háttérben?

Előzmény: imitto27 (72)
imitto27 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 72

8 GB a felső határ. Acer Aspire 8940g, az adatlapja szerint "4 GB of DDR3 1066 MHz memory, upgradeable
to 8 GB using two soDIMM modules"

Előzmény: lmrck (70)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.05.24 0 0 71

Nem lehet, hogy diszlexiás vagy?

Előzmény: lmrck (70)
lmrck Creative Commons License 2011.05.24 0 0 70

nem lehet, hogy 4GB a felső határ? 

Előzmény: imitto27 (69)
imitto27 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 69

Sziasztok!

Notebook RAM bővítéskor futottam bele a következőbe: Eddig 4 GB RAM volt a gépben, mivel kell a sebesség meg a memória (grafikai munkák) memóriát is bővítettem (volna). Kivettem a 2 db. 2 GB DDR3 1066MHz lapkát és 2 db. 4 GB-os ADATA DDR3 1066MHz memóriát tettem bele - természetesen egyformák, egyszerre lettek rendelve. Indításkor csak 4 GB-ot látott a gép. Kivettem az egyiket, a gép indult, bármelyik foglalatba tettem ezt be. A másikat bármelyik foglalatba tettem a gép nem indult. Visszavittem 72 órán belül, cserélték, a berendelt cseredarabbal ugyanezt játszotta el. Most ott állunk hogy jövő hétre több darabot rendelnek be és belepróbálgatjuk...elég hihetetlen hogy ugyanattól a gyártótól kettő egymás utáni is gyári hibás lenne, de a fenti leírás alapján nem a noti a hibás. Tapasztaltatok már ilyet?

DJG Creative Commons License 2011.05.17 0 0 68

Hát, nem vagy... ;-)))

Bízd a rendszerre meg a programokra, majd azt használnak, amit akarnak. Az a lényeg, hogy ott legyen.

Előzmény: Tasak. (67)
Tasak. Creative Commons License 2011.05.17 0 0 67

Üdv!

ASROCK 775i65g alaplapba betettem két 1 gb-os memóriát.

a feladatkezelő szerint amikor csúcson meg akkor is csak 1.5 gb-ot használ belőle. nem vagyok szakértő de azért előtte gugliztam, és igazából nem leltem erre vonatkozóan leírást. Ez normális , vagy lehet hogy mind a 2gb-ot használja ha kell? Tulajdonkáppen játékhoz kellene még az a fél giga.

vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.12.01 0 0 66

köszi az infót.

megpróbáltam,de most is csak azt írja,hogy 555MHz

a két régit is beletettem,de az nem tetszett neki és inkább kiszedtem.

Előzmény: mr_ricsi (65)
mr_ricsi Creative Commons License 2010.12.01 0 0 65

"Kicseréltem a gépben lévő két 256-os ddr2-es cuccot két 1024/ 1066hz-ra,de csak 555 MHz-en fut.

Első kérdés,lehet-e ezen változtatni,ill érdemes-e?"

Ezen kell változtatni, mert nem jó!

Ez valőszínűleg az 533MHz, csak az Asus szokása szerint kicsit feltolta az alapórajelet, hogy a tesztekben gyorsabb legyen az alaplapja. Ezt kézzel 667-re kellene emelni. (A biosban lehet feljebb állítani)

(Egyébként jó hülye egy alaplap, mert a bele való AMD procik DDR2-800-ig tudják a memóriákat hajtani, nem értem, miért csak DDR667 a lap maximuma.)

Előzmény: vasgyári capriccio (55)
vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.12.01 0 0 64

igen azt köszi szépen,sajnos a gyártó oldalán nem találtam semmi érdemleges információra,azért bátorkodtam itt feltenni a kérdést

Előzmény: locsemege (63)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 63
Most éppen nincs rá fél órám, hogy utánaolvassak annál többet, amit megtettem. Legalább doksid már van, hiszen linkeltem az előző hozzászólásomban.
Előzmény: vasgyári capriccio (62)
vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.12.01 0 0 62

mint írtam alább nem értek hozzá.ha vágnám a témát,akkor nem kértem volna segítséget

(dokumentációm sem volt hozzá)

column address select időzítéseiről meg egyenesen fingom sincs

azért köszi srácok

Előzmény: locsemege (60)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 61
Egyébként a RAM-ok CAS - column address select - időzítései azonosak? A dokumentáció szerint ez kellene ahhoz, hogy legalább úgy tűnjön, mintha nűködne.
Előzmény: vasgyári capriccio (59)
locsemege Creative Commons License 2010.12.01 0 0 60
Tehát mi olvassunk helyetted dokumentációt, mert neked nincs kedved hozzá? 1.7-es fejezet, 26. oldal.
Előzmény: vasgyári capriccio (59)
vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.12.01 0 0 59

köszi,ha tudna valaki segíteni

vasgyári capriccio Creative Commons License 2010.11.30 0 0 58

Asustek M2R-FVM

123456789000

Előzmény: mr_ricsi (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!