Keresés

Részletes keresés

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.17 0 0 7853

Bármerre is nézel, és bármerre is fordulsz

Ha bejársz távolságokat, és közelségeket

Ha azon vagy, hogy megjárd az elme lehetőségeit

Akkor is minden, amit meg akarsz látni

Ott van benne a szellemi tartalom

Ami meg egyrészt irgalom

Továbbá a lehetőségem, hogy befogadjam, magamévá tegyem

Hogy meg azt mondjam, az nem úgy van, majd bebizonyítom

Olyan az erőlködésem, mintha elkezdenék egy számot mindig csak kettővel szorozni, hogy majd elérem a szám végét

Mire lejár az időm csak addig jutottam, hogy meg tudok mutatni a végtelenen egy pontot

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.16 0 0 7852

Mikor az Isten nincs jelen a vad és pusztító viharokban és orkánokban

Miközben jelen van a gyengéd szellőben, és a felvirradó hajnalban

Mi meg azt csodáljuk, ami hatalmas

És éppen nem a nagyban teszi a csodáit

Hanem ott alkot a kicsiben, és abban, ami láthatatlan a szemnek

Mennyire hálás lesz, és mennyire megdicsőül, amikor észrevesszük a kicsiben

És mennyivel többet találunk, amikor észrevesszük az alkotásában, ami láthatatlan marad a nagyok előtt, és megnyilvánul az alázatosoknak

A magas bércek kopár szikláiban nincs semmi, ami a lényegben csodálni való

Miközben bármelyik magban ott működnek a teremtés bámulni való csodái és összefüggései

Ahol az értelmünk észreveheti magát, milyen apró

És a szívünk megtelik hálával

Érthetővé válik, nem leled örömöd a hangos kérkedő dicséretben

Hanem csakis a szív egyszerűségében és csendességében

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.15 0 0 7851

Mivel a saját szereteteden keresztül látod a világot, ezért azt veszed tökéletesnek

Miközben, ha a gyűlölet a szereteted, nem igen kellene magyarázni az állapotodat

A tökéletes szeretet, a Szeretet szeretete, Vele megvalósuló egységben tökéletesedik a szereteted

Ha azt veszed, ott van a szereteted e két szeretet között félúton, túlzol

És bár nem gondolsz bele, de nincs más út a szereteted tökéletesedére, minthogy egyesülsz a Szeretet szeretetében

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.14 0 0 7850

Szem nem látta fül nem hallotta, mindazt amit azoknak készítettél, akik felvállalták, és megragadták a akaratodat

Ha csak egyetlen egy hangot meghallanál az angyalok énekéből nem tudnál már többé másra gondolni, csak ara a hangra

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.13 0 0 7849

Hogy egyedül csak az Isten a jó

Ha az az értelem a megrökönyödésem, az mutatja a távolságomat az Istentől

Ha találsz bennem jót, az az Istentől való, és az a közelsége

Ha meg abban a jóban mégsem fogadom el az Istent, és hátat fordítok Neki, minél több jóban részesít, annál inkább megbántom, hiszen ismernem kéne, könnyen felismerhetném

Ha meg kevés jót találsz bennem, hiszen nincs is bennem, az Isten ellen állásom kevésbé bántó, hiszen amit nem ismerek, nem is lehet rajtam számon kérni

Ugyan az Istent mindenben felismerhetem, de a hozzám közeledésében ugyanúgy felismerhetem

Ha ott felismerem, mért is nem ismerem fel itt?

A nagy falat bennem, ami megakad a torkomon, hogy az rendben van a számomra, amit a másik megtesz a felismerésért, és a felismerésében, az akad meg a torkomban, amit nekem kellene megtennem egyrészt a felismerésért, másrészt a felismerésemben

Pedig az olyan, mint egy ház építése az építőnek, amiben a legnehezebb az elhatározás, és a tervezés, maga az építés a problémáival, és a nehézségeivel mindig megoldódik

A keskeny úton a legnehezebb a keskeny útra lépés

Ráadásul, ha rálépünk, attól kezdve van Segítőnk

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.12 0 0 7848

Nemcsak kenyérrel és borral él az ember, hanem az élet Igéjével éppen úgy

És ahogy magamhoz veszem a Tanításokat, mintegy kenyeret

És ahogy gyakorlatba ültetem, úgy megmámorosít, ahogy a bor

És ugyan a Házadnak adtad, hogy etessen, és itasson engem

De ahogy megmámorosodom, úgy a mámorom táplálja a Házadat

Hiszen a szereteted táplál engem

És ahogy magam is kezdek szeretetté válni az egyesülésben

Úgy magam is kenyérré és borrá változok

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.11 0 0 7847

Ahogy a gondolat, a beszéd, és a tettek együtt járnak

Az imádság, maga mint cselekedet, együtt jár a gondolattal, és beszéddel

Hogy mint beszéd és imádság egyekké váljanak

A hangos óbégatás és jajgatás, maga mint önmagában járó forma önmagában hazugság, és förtelmes a szemedben

A megfizetett ima a könnyebbségért és a látszatért ugyanaz

A szív csendjében elrebegett ima olyan, mint a hegyről hangzó szózat

Hogy meg a szívedben mondod, vagy az ajkaddal, hiszen ugyanaz a tartalom

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.10 0 0 7846

Az Ő jelenléte az Oltáriszentségben, Testében, Vérében, Lelkében és Istenségében, örök és megkérdőjelezhetetlen igazság

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.09 0 0 7845

Hogy a hetedik napot szertartásokban gondoljam, az az alapvető tévedésem

Hogy abban gondoljam, hogy akkor tudom léhán és felelőtlenül élnem azt a napot, az megint csak az alapvető tévedésem

Hiszen az a nap az alkalmas arra, hogy másokért felvállalva megszenteljem azt a napot

A szertartások helyett, meg gondolatokban gondoljam, hogy értelemre juthatok szellemben és igazságban

Hiszen a hetedik nap a megértésé

És megint csak rosszul gondolom, ha különbséget teszek a napokban

Hiszen a hetedik nap akkor igazán szent, ha a hét mind a hét napját megszentelem gondolatokkal, és megértéssel

Egyrészt Istenben, úgy hogy szállást vehessen nálam

Másrészt másokban, hogy úgy viszonyulok hozzájuk, mint önmagamhoz

Éppen nem kihasználva őket, hanem szolgálatban, megalázva önmagamat

És hogy féltem a pihenésemet, hiszen a gondolat nem pihen, hanem megért, akkor is, ha a test pihen

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.08 0 0 7844

Szívem mélyéről kiáltok mindannyiótokhoz
Áldottak, akiknek fülük van a hallásra!

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.07 0 0 7843

Amikor az életem folyamán magamhoz veszem az Isten Szavát, és keresem az értelmeit

Felismerem a jót, és gonoszat, és magamat is felismerem, ahogy letérek az ősvényről, és engedem, hogy a bűnbánatom felismertessen engem magammal

És engedem az Istennek, hogy közvetlenül vezessen

Ha nem veszem az Isten Szavát magamhoz, már azt is csak töredékesen ismerem fel, ami helyénvaló

Ami meg gonosz, nem ismerem fel, hogyan formál engem a halál képére

Keresem a kényelmet, és védem a kényelmemet

Az első esetben magam választok, és a második esetben is magam választok

Ha felismerem az Isten Szavát a Szavának, ha mégsem fogadom be a Szaván keresztül, nem az értelmem nem fogadta be, hanem a kényelemszeretetem

Ha reálisan akarok dönteni, akkor félre kell tennem a kényelemszeretetemet

Mint ahogy aki családot alapít, tudja, félre kell tennie a kényelemszeretetét

És be kell látnod, amikor Istenhez csatlakozol, akkor a családjába fogad, miközben már a családtagja vagy a származásodban

Most meg a döntésedben

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.06 0 0 7842

Ha nem azokat vesszük, akiknek kitelt a gonoszságuk ideje

Aki átlép, az az ínségből lép át a bőségbe

Belépett a szellemben és igazságban világába

És majd odaát többet tud tenni, mint ideát

És ahogy meghatódottságában többször hullottak a könnyei

Már ő is többször meghatott másokat, hogy könnyeket ejtettek

Ugyan ha könnyeket ejtek a meghatódottságomban, az a mások érdeme

De ha részt kapok mások ilyen könnyeiben, abban már úgy van részem, mint örökösnek 

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.05 0 0 7841

A teljes kiőrlésű kenyér lassan ölő méreg

Hogy a haszon azt mondatja, hogy egészséges, van elég irodalom, így is és úgy is, döntsd el

A fermentáció egészségessé teheti

Fermentáció, tejsavas erjesztés nélkül készült kenyér aláássa az egészséget

A kovászos, azaz a fermentációval készült kenyér segít megőrizni az egészségedet, sok mindent helyrehoz

Élesztővel is lehet egészséges fermentált kenyeret készíteni

Aki tudatosan egészségtelen ételt készít, neki el kell számolnia a gonoszságával

És nem kell messze menned, hogy ezrével találj egészségtelen ételeket és italokat

Ha majd elkezdesz törődni a lelked egészségével, akkor kezdj el a tested egészségével is még többet foglalkozni

A tested egészsége meg ott kezdődik, amit megeszel

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.04 0 0 7840

Hogy az ősatyák idejében magas kort értek meg egészségben, és fájdalom nélkül haltak meg, egyszerűen átszenderültek a halálba, ahogy átléptek az életbe, de még az előttünk két emberöltővel éltek nagy része is egyszerűen átszenderült fájdalmak nélkül a halálba

Hogy a test élete mit jelent mindenki tudja, a lélek meg akkor él életet az életben, ha tisztán él

És a test halálában akkor lép át az örök és boldog életbe, ha bejut az Isten örömébe, mennybe lép

A lélek a halálában, mikor bűnös életet él, és a teste meghal, olyan tehetetlen és fájdalmas állapotba lép, amiből nem tud kiszabadulni

Mivel nincs fogalma a bűnről, és a következményeiről, miközben élte a bűnt, azaz meghalt az életnek, ezért nem is ismeri a bűnbánat eszközét, amivel megszabadulhatna a bűntől, és mivel nem élte a tisztaságot, ezért azzal, hogy nem éli a tisztaságot, kezdve a tisztaság gondolataival, ezért nem tud az életbe lépni

És mivel élet nincs másban, hanem csakis szabadságban, szabad döntésben, és szabad cselekedetben, ezért nem is lehet az életet kierőszakolni, hiszen azzal a halált erőszakolnánk ki

Ezért meg kell hagyni az állapotában, ami a lényegében nem más, mint a halála

Egy lehetősége van a felismerésre, ahogy a vele egyívású megszenvedteti, miközben maga is megszenvedtet  

Ki mint él, eszik iszik, és mit lélegez be, mit tapint, és mint tevékeny, aszerint egészséges

Az emberi test tökéletes az egészségre

Az egészséges lélek törekszik az egészségére, aszerint él

Ezer okot tudsz felsorolni a betegségre, miközben az egészséges lélek felismer, és elkezd egészségesen élni

Az emberi test tökéletesre lett alkotva

A lélek meg megkapta a szellemét, aki képes tökéletesíteni a lelkedet

Hogy az küzdelmes?

Hiszen a mennybe nem lehet máshogy bejutni, mint az önmagunkon elkövetett erőszakkal

Böjtöléssel, ahol a böjtölés egy tág fogalom

Hogy kényelmesen besétálnál a mennybe, a kényelmes séta a pokolba visz

Hogy meg azt gondoljam, majd a mennyben megpihenek, hiszen pont ott kezdődik az igazi tevékeny életem

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.03 0 0 7839

Amikor itt a Földön kiderül a gonoszságod, és rád olvassák a bűnödet, és megaláznak avval, örvendj, sőt nagyon örvendj, mert az nem mérhető avval, ahogy a halálod után a háztetőkről hirdetik ki a gonoszságaidat

Sőt okulj abból, hogy megbánod, és jóváteszed gonoszságaidat

Itt a Földön egészen könnyen teheted

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.02 0 0 7838

Hogy a sötétség gyűlöli a világosságot, hiszen ahol megjelenik a világosság, ott nem maradhat meg a sötétség

Csakhogy ahol a sötétség, ott nem tud megegyezni a sötétség a sötétséggel sem, hiszen a sötétség tudja és elárulhatja a sötétséget

És ha a sötétségnek nem barátja a világosság, és nem barátja a sötétség, akkor nem is lehet barátja

Isten szent, a neve is szent

Isten nevéhez nem köthető anyag, ezért nem is lehet bemocskolni, ezért már a neve is világosság

Isten Szava Szent Könyvekbe íródott, mivel a könyv anyag, ezért az anyag tiszteletével be tudja mocskolni a sötétség

Isten Szava világosságba hív, amelyek meg tettek, a világosság tettei

A világosság tettei kinyilvánítják, hogy nem az anyag, hanem a tartalom az érték, ami meg megértés

Szeretetláng Creative Commons License 2026.06.01 0 0 7837

Hogy egy bazalt sziklát, ahogy a nap, az eső, és a fagy porhanyóssá teszi, az a napnak mintegy, hogy a szikla mikor porlad szét

Mikor tudja egy növény beleereszteni a gyökereit

Mikor jelenik meg benne az élet

Hogy a természet fellázad a gonoszságaid ellen, az bekövetkezik

Hogy elgondolkozol rajta, vagy nem, az a napnak mindegy

Hiszen a szikla is előbb vagy utóbb elporlad

Mikor az a bűn, amit bűnnek érzel, az egy egészen szigorú kategória, ha a gonosz fellélegzik a megfogalmazáson, tudatlanságában lélegzik fel

Ő maga az a szikla, ami még nem porlad

Ha a bűnt még nem érzem bűnnek, attól marad még bűnnek

Ha felismerem a bűnt, az a kezdet, ha elutasítom, és megundorodok tőle, akkor már azt is kezdhetem felismerni, ami tiszta

Ha nem ismerem fel a mélységet, a magasságot sem ismerem fel

Ha felismerem a magasságot, akkor a mélység számomra szakadék

Ha a mélységben szeretek, azért szeretek ott, mert még nem léptem magasra

Hogy féltem a mélységem szeretetét, azért féltem, mert még nem ízleltem meg a magasságot

Ha megízlelem a magasságot, eltaszítom magamtól a mélységet, mint méltatlant

Önként taszítom el

Ezt is és azt is ízleltem, a sótlan nem ízlik

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.31 0 0 7836

Hogy az Isten maga a Szeretet

És az, hogy hús vagyok az Ő húsából

Gondolata vagyok a Szeretetéből

Annak a következménye, hogy azon van, hogy bevigyen az örömébe

Miközben azon vagy, azaz azon vagyok, hogy boldogságom legyen

Ami meg nincs máshol, mint az örömében, elnyerve a békéjét

És mivel amint a gondolatának szabadságot adott

Úgy abban adja, hogy elnyerhessem a szabadságomat a saját döntésemben

Passzivitásomban meg nincs döntésem

Így hogy azt gondoljam, hogy magához emel

Az nem lehet másban, minthogy megkérem, emeljen magához

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.30 0 0 7835

Amikor gúnyolódva tagadom az Istent, arról beszélek, akiről nem tudok, akit nem látok, és akit semmilyen módon sem érzékelek

Amikor meg megvallom az Istent, azt vallom, Akivel találkozok

Az első esetben arról állítom, hogy nincs, amit nem foghatok

Majd arról, amit, akit tapintok

Ha ketten tagadjuk, az olyan, mint az egy meg egy

Ha ketten valljuk meg az Istent, mivel arról beszélünk, ami a találkozásunk, az jog szerint olyan, mint a százszor száz

Hiszen amit nem tapasztalunk, arról nem is tudhatunk, és nyilván amit tapintunk, azt igazolja a tapintásunk

Két tanú tanúsága meg igaz

Míg kettőnek a nem tudása, az nyilván együtt is csak nem tudás

Az meg nagyon gyatra tanúság, hogy arról mondjuk hogy nincs, amit még nem érintettünk

A nem tapintásunk meg abban az esetben, amikor még nem érinthettünk, nyilván nem kárhoztathat el minket, mint ahogy még a karonülő gyermeket sem lehet azért büntetni, mert még soha nem állt fel

És ugyan a tapintásunk az olyan, mint a százból száz, de amikor annak a kezét fogjuk meg, akinek az érintése tűzet gyújt bennünk, akkor már ott vagyunk a százból száz felett

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.29 0 0 7834

Akinek az akarata a föld kincsei felé irányul, annak a gondolatai is oda irányulnak

Szellemi dolgokat egy ködön keresztül látja, így nem is keresi az értelmét

Ha arra tekint, akkor sem fog meglátni

Ha hallja, másra gondol

Félti a kényelmét, a gondolatait is félti, félti az idejét, a testi élvezeteit is félti

Odáig el sem jut, hogy mérlegeljen, hiszen azonnal elvet

Rá lehet olvasni, hogy egyszerre két urat nem lehet szolgálni

A mammonban elveszti a szabadságát, jobban mondva odaadja

Aki meg elkezdi keresni a szellemi értékeket, az szabadságba jut

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.28 0 0 7833

Mivel fel sem merül, hogy vizsgáld meg magadat, ezért azt sem találod meg, amiben növekedhetnél

Miközben aki kér, az kap, aki törekszik, az eljut a törekvésébe

És mi mást kérhetnél magadnak többet, mint erényeket

Az meg hogy alacsonyhoz méred a magasságodat, hol marad a belátásod?

Ha felnézek az égre, azt találom, a mélyben vagyok

Hogy meg elvárjam azt, amire elvárható, hogy kérjem, ott állok két terített asztal között, és egyik mellé sem ülök le

Amikor ezt teszem a nap egyik első kérésének, jól járok

Rendet teremtve a gondolataimban

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.27 0 0 7832

Hogy Jézus keres téged, azt vedd úgy, elsősorban a Szavával keres téged

És megsegíti a Szavát, hogy élére állítva lásd meg az igazság kérdéseit

Hogy elgondolkozz azokon

És meggyőződhessél az igazság igazságáról

Hogy fellángoljon benned a vágy az igazságra

Hogy szakíts az igazságtalansággal

Bocsánatkéréseddel, és azokkal szemben, akik ellen vétettél a jóvátételeddel

A jóvátételeddel ugyanúgy, mert a bocsánatkérésed szavai önmagukban üresek

És akkor bevon téged Jézus a megismerésbe, közvetlen tapasztalásokba

Az viszont aki már így ismer meg, és visszaesik korábbi bűneibe, kihasználva másokat, az mélyebbre esik, mint ahogy volt, hiszen amit elkövetett az már tudatos

És az onnét kikerülése az már hosszú, és gyötrelmes kitartás és folyamat

Nem voltam hűséges, fel kell építenem magamban a hűséget, ezerszer és egyszer megpróbálva

Ezerszer másokban, majd az Istenben

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.26 0 0 7831

Többnyire fiatal korban mindenki elkezdi keresni az igazságot

De csak később adatik meg, hogy felismerjük

Hiszen az igazság nem más, mint a szeretet

Hogy meg a Szeretetben ismerjük fel a szeretetet, jó volna

Hiszen a szeretet egy építmény

Aki meg elkezd építkezni, előtte tervet készít

A szeretet tervrajzait meg nem találjuk meg máshol, hanem a katolikus Egyházban, hiszen ott él benne az Igazság

És ugyan azt gondolod, hogy a szeretet egyszerű, de akkor nem lett volna arra szükség, hogy Jézus testet öltsön, és adja a Tanításait

És nem feszítették volna keresztre

És amikor támadom a Szeretetet az igazság nevében, ki fogja bennem helyre rakni a dolgokat?

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.25 0 1 7830

Az Isten az Ővéit, és a szentjeit abban ébresztette, amire nem voltak büszkék

Ne is kicsinyeld le őket, hiszen kiküzdötték a kicsinységüket

És amikor majd sarokba leszel szorítva, mért is ne hívd segítségül Szent Nevét, bevallva Neki mindazt, amire nem lehetsz büszke

Úgy meg ne kezdj el imádkozni, mint ahogy a patkányt sarokba szorítják, hanem csakis úgy, ahogy a gyertyát az asztalra rakják

Hogy azt gondold, hogy azt várhatod, hanem sokkal inkább azt keresd, hogy hol van az igazság

A nap meg úgy van, ahogy eddig elhozta a kérdéseit, azért hozta, hogy megkeresd a válaszokat

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.24 0 0 7829

Egyedüllétemben többnyire magammal, és magamérttel töltöm el a gondolataimat, és a napjaimat, és minden másban valahol ott van a magamért kényelme, és a magammal törődésem

Mikor eljutok oda, hogy a párommal, azért jutok el oda, mert kitölti a gondolataim, és az időm nagy részét a párom, hiszen ott és vele szeretek

Ha akár egyedül, és akár párommal belép az Isten a gondolataimba, gondolatainkba, majd misztikus és valóságos jelenlétével a mindennapjaimba, kezdve a gondolataimmal, gondolatainkkal, azért időzik vele, és időzünk Vele, mert ott szeretek, és szeretünk

És hogy már mindenben Ő legyen az első gondolatom, hiszen Vele szeret a gondolatom is

És hogy visszatérjek a magányomba Tőle, Kánaánból a pusztába, hát meszet ettem?

Hogy a jelenlétem Nála úgy kezdődik, hogy gondolat, hiszen nem is kezdődhet máshogy

Mikor engem néz, és a vágya a jelenlétem, az nem kezdődhet nálam másban, mint megértésben, az alázatom megértésében

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.23 0 0 7828

Hogy Jézus a jelenlétét adja az övéinek, ugyan mi dolgod vele

Hogy megvédi az övéit, mért sért az téged

Hiszen távol mentél Tőle, most várnád, hogy a távollétedben adja a közelségét

Ugyan az van, hogy aki közel jön hozzám, ahhoz közel megyek

De hiszen benne az értelem, aki távol megy tőlem, annak én is a hátamat mutatom

Nem azért, mintha megsértődtem volna, hanem azért, mert megkérdeztem az akaratodat, és aszerint fordítom el rólad az arcomat

Az enyémiért időben cselekszek, ha elég vagy magadnak, nem mondhatok mást, nem ismerlek, hiszen nem akartál megismerni engem

Hogy jó lenne, ha cselekednék érted, fordulj azokhoz, akiben eddig bizakodtál, hogy nincs szájuk, amivel válaszolnának, én válaszoljak helyettük, nem gondoltad át, mit mondasz

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.22 0 0 7827

Egykor eltüntették a Tórának a hatodik, és a hetedik Könyvét, hogy szabadodon tudják a saját hasznukra manipulálni az embereket

Miközben az első öt tartalmazza a lényeget, a másik kettő meg a miérteket, és az okokat

Mint ahogy most is van jól látható Isten ellen irányuló cél, hogy meg ne értsenek

Hiszen először is céllal jöttél a világba, és hogy el tudd érni a célodat, emlékek nélkül

Hogy szabadon tudjál dönteni

Minden, ami látható beleértve a legkeményebb köveket és a különböző ásványi anyagokat, minden hordoz lelki tartalmat az ítéletbe lekötözésével

Ugyanakkor szabadsága van, hogy mint lelki szubsztancia kiküzdje a megszentelődését a megismerésben

Mindig levetve a kinőtt ruháját, új feladatot, kapva

Eljutva a szerves anyagokba, növényekbe, majd állati testekbe, mindig egyesülve, és növekedve

Mindig fejlődve, hiszen az ítélet az egyben vezetés is a tökéletesedés felé

Aminek nincs visszafelé útja, így az ember, mint lélek nem léphet sem növényi, és se nem állati testbeöltözésbe, mert az képtelenség

És mint ítéletbe kötözött bukott angyal, a felbontott lelki részeiben, amikor növekednek azok a részei szeretetben, újra egyesülnek, így egyetlen egy teremtmény sem semmisül meg, hanem új lehetőséget kap

És majd mint égbe jutott angyal az emlékeit nem egyszerre, hanem részletekben kapja, folyamatos örvendezéssel eltöltve őt

Hogy meg a Sátán uralma alatt van a föld, jól látható, az föld célja, hogy kiszabadítsa a muszájba lekötött bukott szellemit a fejlődésével

És mivel, mint ember erősen a testemhez kötődök, amint követelődzik velem szemben, nem mondhatom, hogy nem próbál uralkodni felettem a Sátán

Nézd meg a Tízparancsolatot, majd a szeretet új Törvényét, amit elhozott nekünk Jézus a megváltásunkban

Hiszen a Tízparancsolat első két Törvénye, amit meg kellene értenünk, a többi tartalma meg a magyarázat

Hiszen a magyarázattal van a problémánk a saját értelmezésünk miatt

Így az első kettő is a problémánk, egészen addig, amíg nem egyesülünk Jézus akaratában eggyé válva

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.21 0 0 7826

Ha tíz igaz lélek meg tud menteni egy országot a pusztulástól, sőt megszentelik az országukat

Az hatalom, és micsoda hatalom

Ha valaki uralkodik egy ország felett, sőt egy kontinens felett, neki messze nincs ilyen hatalma

A tíz igaz lélekre igaz az alázat, és az engedelmesség, hogy milyen a szeretetük, nem olyan, mint amit elsőre képzelsz

Hogy sokat kaptak, miközben inkább sokat kiküzdtek

Különben is, amit kapsz, az arra való, hogy másokért használd

Amit nem kaptál, az fogja legjobban szolgálni a célodat, hiszen ha bírni akarod, kénytelen vagy kiküzdeni

Ugyan az könnyen jön, hogy sokat gondoljak magamról, különösen az értelmemről, akkor is, ha sokkal bírok, és akkor is, ha kevéssel

Miközben ha a mennybe jutok, akkor már megértek, ráadásul az összefüggésekben értek meg

Ha meg nem jutok a mennybe, akkor annyim lesz, mint amivel már bírok értékessel, és emlékezni fogok a Tanításokra

Annál nagyobb segítségem nem lehet az elmúlásomban, mint a Földön kapott Tanítások

Ha meg azt gondolom a Földön, hogy a mennybe jutok, és nem, az nem a Tanítások hibája

Hanem az a hibám, ami akaratomat elszakítottam a Tanításoktól

Hogy a Földön a nagy lehetőségem a bűnbánat, ugyanúgy az lehetőségem marad a halálomban

Hogy a Földön mért lehetséges, hogy ne teljesítsd be a célodat?

Ha nem lenne lehetséges, nem juthatnál szabadsághoz

Ha halálba halsz, nyilván nem jutottál szabadsághoz, hiszen lekötötted megad a bűnbe, magad döntöttél a halál mellett

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.20 0 0 7825

Ha valamilyen oknál fogva nem tudok járni, akkor a másikkal nem is tudok együtt sétálni

Hogyan láthatnám a gondolataidat, ha nem látom a saját gondolataimat a valójukban

És egészen nehéz a mesterségem ahhoz, mert onnét indulok, hogy biztos vagyok magamban

Meg vagyok győződve a gondolataim egyéniségéről, miközben ha semmi sem történik meg a földön, ami ne történt meg volna, akkor nincs is olyan földi gondolat, amit ne előzött volna meg saját maga

És nem úgy van, hogy a fejlődésem megerősít engem, hanem éppen az a fejlődésem, ahogy felismerem az elmúlást a gondolataimban

Miközben az akkor történhet meg, ha felismerem Isten Tanításában a végtelen, és örök gondolatokat

Akkor válhatok naggyá a lényegben, ha kicsivé válok, és szolgálok másoknak

Annak meg egy útja van, és az keskeny, hogy legyőzöm magamat, nagyra törekvő természetemet

Egyszerűséggel, jámborsággal, és alázattal

Az eszközöm az akarat, és Isten hozzá adja a többit

Nem is csodálni való, ha felajánlom az akaratomat, hogy véletlenül se szennyezzem be az elmúlás gondolataival  

Szeretetláng Creative Commons License 2026.05.19 0 0 7824

Az lenne a legjobb a számodra, ha látnád a másik gondolatait

Mert az azt jelentené, hogy bejutottál az Igazságba

Mint ahogy az égben sem lehet elrejteni egyetlen egy gondolatot sem a másik elöl

Miközben ha a haszonszerzés próbál kikutatni gondolatokat, annak nincs sem teteje, sem valódi eredménye

Miközben elégedett magával

Amilyen mértékben adsz helyet a szellemednek, ami meg ott folyik az Isten akaratában, olyan mértékben láthatsz és érthetsz összefüggéseket, és láthatsz gondolatokat

Hogy meg másokkal is úgy cselekedhess, ahogy magad elvárod, hogy cselekedjenek veled, az is csak akkor lehetséges, ha tisztába jössz a saját, és a másik gondolataival

Úgy lesz benned érzék, ahogy lemondasz magadról a másikért

A világ szép szavakkal, és bókokkal próbálkozik, mert azt gondolja, az eredményes, de az még nem tudott meg egyetlen egy gondolatot sem

A szellemed azokat faarccal fogadja

Miközben a másikért megállásod egy, két, három másodpercre, és a meghallgatásod arra készteti, hogy átölelje a lelkedet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!