"Ruth pedig monda: Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert a hova te mégy, oda megyek, és a hol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. "
Dávid és Jonathán:
Sámuel 1. könyve 18:1-4
"Minekutána pedig elvégezte a Saullal való beszélgetést, a Jonathán lelke egybeforrt a Dávid lelkével, és Jonathán úgy szerette őt, mint a saját lelkét.
És Saul magához vevé őt azon a napon, és nem engedé, hogy visszatérjen az atyja házához.
És szövetséget kötének Jonathán és Dávid egymással, mivel úgy szerette őt, mint a saját lelkét.
És Jonathán leveté felső ruháját, a mely rajta volt, és Dávidnak adta, sőt hadi öltözetét is, saját kardját, kézívét és övét. "
Sámuel 1. könyve 20:41
"Mikor pedig elment a gyermek, felkele Dávid a kő déli oldala mellől és arczczal a földre borula, és háromszor meghajtotta magát; és megcsókolták egymást, és együtt sírtak, mígnem Dávid hangosan zokogott. "
Sámuel 2. könyve 1:26
"Sajnállak testvérem, Jonathán, kedves valál nékem nagyon, hozzám való szereteted csudálatra méltóbb volt az asszonyok szerelménél. "
Kedves Figyelő! Az egész társaság maga a politikai alvilág!Azok is, akik a saját almuk vicsorgóit nem akarják leállítani. A kijelentései szerint Mikola=Mengele, Semlyén=Himmler. Hej, de kár a Fideszért, hogy ilyen emberek is ott vannak. Na, ezek többet ártanak a jobbosoknak, mint 3x annyi komenista.
Teológusok és pszichológusok szerint Semjén "politikai ámokfutó"
Értelmiségiek egy csoportja kedden közös közleményben politikai ámokfutásnak nevezte Semjén Zsolt KDNP-elnök elmúlt időszakban tett kijelentéseit. Amikor annak idején Semjén Zsoltot a KDNP elnökévé választották, csak kevesen gondolták, hogy az általa képviselt keresztény politika a parlamentáris demokráciát, s a rendszerváltással kivívott vallási, világnézeti és hitbeli sokszínűséget veszélyeztető tényezővé válhat - áll abban az állásfoglalásban, amelyet többek között
Iványi Miklós metodista lelkész, Karsai László történész, Kertész Péter újságíró, valamint Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás pszichológus, Buda Péter valláspolitikai szakértő, Fazekas Csaba történész, Gábor György vallásfilozófus, Lukács Barnabás középiskolai tanár, Majsai Tamás református teológus írtak alá.
"A hazai politikai élet sajátos körülményei folytán azonban elnökké választása egyúttal kiindulópontja is lett egy döbbenetes politikai ámokfutásnak" - írták. "Semjén Zsolt minden jó érzésű embertől idegen gyűlölködése az utóbbi napokban tetőzni látszik. Kampánybeszédeiben a hitlerizmussal azonosítja a világnézeti másságot; náciként bélyegzi meg azokat is, akik a hitet és a vallást legszemélyesebb magánügyként kezelik, a pogány és deviáns szitokszavakkal illeti a baloldali és liberális politikai áramlatokat és a mögöttük álló szavazók millióit" - összegezték álláspontjukat. Úgy vélték: a KDNP elnökének minősíthetetlen megnyilvánulásai közé tartozik az is, hogy kigúnyolva a civil együttélés legalapvetőbb garanciáját jelentő demokratikus pluralizmus alapelveit, rendszeresen trágár kifejezésekkel, bűnözőkre alkalmazott jelzőkkel illeti azokat a politikusokat és magánembereket, akik következetesen kiállnak az eltérő, de egymással békésen megférő emberi értékek tiszteletben tartásának elve mellett.
"Mielőtt szavazataikat leadnák, a választóknak igenis szabad tudniuk arról, hogy annak a szellemiségnek, amelyet Semjén Zsolt képvisel a magyar közéletben, nincs helye sem a keresztény értékek között, sem az európai humanizmus hagyományán építkező szűkebb és tágabb hazánkban, Magyarországon és az Európai Unióban" - olvasható a közleményben. (MTI)
Korábban tévedtem, amikor Gyurcsány Ferenc vatikáni útjával kapcsolatban azt állítottam: a történelemben nem volt még példa arra, hogy kormányzati pozícióban lévő politikus saját hazája katolikus püspökeit mószerolta volna a pápánál - mondta tegnap egy veszprémi kampányrendezvényen Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. - Azóta utánanéztem, nem Gyurcsány volt az első, aki ilyesmire vetemedett: Göring, a náci Németország politikusa tette ugyanezt a Vatikánban, amikor Hitlernek a németkatolikus papokkal szembeni rosszallását tolmácsolta.
egyébiránt nem cikizésből kérdeztem hogy kik ők, hanem valóban nem tudtam.
illetve nem értettem, hogy egy gyerekpszichológus miért nyilatkozik egy politikusról. nem mintha nem tehetné, csak valahogy másnak képzeltem a szakterületét.
biztos tévedtem, merthát nagyon ostoba vagyok.....:)))
Az uldozottnek levesben az a trukk, hogy altalaban nincs valasztasi lehetoseged. Lehet hogy holnap az unalmasakat fogjak uldozni. Ha megprobalsz kicsit az uldozott oldalon letezni, talan kivesz beloled az igeny, hogy te uldozz. A jelenseget egyebkent altalanosabban empatianak hivjak, nem tudom hallottal-e mar rola.
Értelmiségiek egy csoportja kedden közös közleményben politikai ámokfutásnak nevezte Semjén Zsolt KDNP-elnök elmúlt időszakban tett kijelentéseit.
"Mielőtt szavazataikat leadnák, a választóknak igenis szabad tudniuk arról, hogy annak a szellemiségnek, amelyet Semjén Zsolt képvisel a magyar közéletben, nincs helye sem a keresztény értékek között, sem az európai humanizmus hagyományán építkező szűkebb és tágabb hazánkban, Magyarországon és az Európai Unióban" - olvasható a közleményben.
""Lehet választani egy olyan világ között, amelyben nem tisztelik az életet, az emberi méltóságot, öreg nyugdíjasokat rabolnak ki és gyilkolnak meg a maszop-szadesz antidiszkriminációs harcán felbátorodott sötétlelkű gazemberizonek,"
Ellenkezoleg!
Igenis nagyon helyes ha nyugdijasokat es vedetleneket kiraboljak!
Hogyan meri barki is ketsegbe vonni mas kirablasat is magaban foglalo szabadasgjogomat?
A szabdasg abszolult es egyebkent is kit erdekel egy szaros kis nyugdijas?
Jo rafaragott vigiggurcolte a kadar rendszert es hozzajarult, hogy az avos apukam jol elt. Es meg vissza mer beszelni?
Az aggályod jogos, de megfelelő biztosítékokkal a becsületes állampolgárok védelme megoldható.
Persze tudom, hogy a "megfelelő biztosítékok"-ban rejlik az ördög, de van megoldás.
Azért, hogy végre kialakulhasson egy tiszta, korrupciómentes közélet, először a rendőrséggel, ügyészséggel, bíróságokkal stb. kell kezdeni.
Mondok 2 példát:
1. Az autópályarendőrség feladatait automatizálni kell, vagyis számítógépesíteni sok mindent.
2. A bűnöző ne tudhassa az ő ügyét tárgyaló bíró adatait. Üljön csak szépen ún. detektívtükör mögött, és ne is lássa az őt elítélő bírót, akit nem ismer, így nem is tud megfenyegetni.
Teljesen mindegy, hogy megfigyeltetsz e mondjuk 1000 embert, vagy nem. Helyettük jönnek mások. Ahhoz, hogy megfigyeltethess, zaklathass, kivégeztethess valakit, olyan jogszabálymódosításokra van szükség, melyek alkalmazása viszafelé sülhet el: bármikor előfordulhat, hogy akár a Te lakásodba törnek be az állami szervek, stb.. Nem véletlenül tiltakoznak nagyon erősen az USA-ban a szabadságjogok korlátozása ellen. Nem szeretnék arra felkelni egy nap, hogy a karhatalom csendőrei a saját lakásomban garázdálkodnak azért, mert ehhez joguk van. Mi különböztetné meg ezt, amit leírtál a Rákosi-rendszertől?
"Persze lehet korlátozni, de azáltal olyan szabadságjogok sérülnek, melyeket az alkotmány biztosít."
Én ezt nem fogadom el. A bűnözőnek nincsenek olyan jogai, hogy szabad bűnözni, ellenben a tisztességes állampolgárnak joga van ahhoz, hogy megvédjék őt a gazoktól.
A helyzet megoldásának kulcs roppant egyszerű.
Kb. 50.000 kemény bűnöző van Magyarországon, ebből 1000 lehet azoknak a száma, akik képesek emberi élet elleni bűncselekményeket is elkövetni.
Nem az eseményeket, az egyedi eseteket kell követni, mert abból ugye van, mint említetted, 700.000. Ez személyzetileg nem megoldható.
Azonban, 1000 ember felkutatása, figyelése, majd lecsukása (esetleg kivégzése, ha sikerül újból visszaállítani a halálbüntetést) már megoldható.
Akár, sőt titkosszolgálati eszközök alkalmazásával is!
Jelenleg az van, hogy a bűnözők (+paraziták) jól élnek, megéri bűnözni, élősködni.
Persze a hal a fejétől büdösödik - mondja egy régi kínai közmondás.
Ennek véget kell vetni, minden eszköz bevetésével.
Az első feltétel persze az lenne, ha kicserélődne a jelenlegi politikai elit, jönnének mások, tiszták.
"Lehet választani egy olyan világ között, amelyben nem tisztelik az életet, az emberi méltóságot, öreg nyugdíjasokat rabolnak ki és gyilkolnak meg a maszop-szadesz antidiszkriminációs harcán felbátorodott sötétlelkű gazemberek, vagy egy olyan világ között, amelyben talán kevesebb lesz a kábszeres, a maffiózó, a játékkaszinó, az éjszakai bűnbarlang, tehát picit szűkülnek az állítólagos "szabadságjogok", de legalább tudjuk, hogy biztonságban élhetünk, nem kell rettegnünk mindenféle zsebmetszőktől, latroktól, haramiáktól, és zsiványoktól. Egy biztonságot nyújtó világban a másság is jobban megélhető, mert egy homoszexuálisnak is kevésbé kell félnie attól, hogy épp a homoszexuálisokra szakosodott bűnbandák és tolvajok kirabolják vagy megölik.
Ezt a meztelen valóság."
A dolog nem pártfüggő:
"A bűnözés 80-as évek közepén bekövetkezett robbanásszerű és szinte megállíthatatlannak tűnő növekedése egyre fokozódó intenzitással 1995-ig tartott. A formális tényezők által torzított 1993-as és 1994-es éveket, illetve az 1998-as évet figyelmen kívül hagyva azt lehet állítani, hogy bár a bűnözés alaptendenciája továbbra is emelkedő irányzatú, az évenként bekövetkező hullámzásoktól kísérve ugyan, de 1995-től csillapodni látszik a növekedés intenzitása. Vélhetően belátható időn belül bekövetkezik az a helyzet, amit a rendőrséget átvilágító külföldi szakértők már a kilencvenes évek elején jeleztek. Nevezetesen, hogy a hazai bűnözés növekedése addig folytatódik, amíg annak volumene közel nem kerül a fejlett nyugat-európai országok átlagához, majd a későbbiekben stabilizálódik, és egy, a korábbinál lényegesen magasabb szinten - kisebb ingadozások mellett - stagnál. Természetesen azt, hogy a hullámhegy csúcsa hol van (vagy hol volt), ma még nehéz megmondani. Egyesek szerint túl vagyunk ezen, míg mások úgy vélekednek, hogy még előttünk áll a hétszázezres bűnügyi csúcs." (www.police.hu)
Persze lehet korlátozni, de azáltal olyan szabadságjogok sérülnek, melyeket az alkotmány biztosít.
Ki a f*sz az a Semjén? Egy huszadrangú senkiházi!!! Ha a KDNP-vel indulna sehol nem lenne, csak azért pofázhat, mert rajta van a FIDESZ listán. Induljon egyéniben és akkor legyen nagy a szája!