Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2011.10.23 0 0 211

A hozzáértő rajongónak persze nem csak a szervert kellene üzemeltetni, hanem meghosszabítani a 2012 végén lejáró domain-regisztrációkat, rendelkeznie kellene megfelelő hardver-háttérrel, és bizonyos adatkezelési követelményeknek is nyilván meg kellene felelnie.

Előzmény: Lex Icon (210)
Lex Icon Creative Commons License 2011.10.23 0 0 210

Igen, nekem is eszembe jutott, egyébként nem tehettem volna fel ezt az okos kérdést. :)

 

Másik kérdésedre: nem én jövök, mert engem annyira nem érdekel a DPG, mert már nem nagyon használom. Régen sokat DPG-ztem, de mára már mindent átköltöztettem. Mindössze évi 2-3 levelem van, amit nem tudok átköltöztetni, mert nem lehet az e-mail címet módosítani (szintén egy elhanyagolt szolgáltatás).

 

Végül: azért tettem fel ezt az okos kérdést, :) hogy nektek adjak vele ötletet, hátha nem jutott eszetekbe. Egyébként nem arra gondoltam, hogy majd a készítők üzemeltetik tovább, mert szerintem ők nem üzemeltetők, hanem programozók. Inkább arra, hogy esetleg ideadják a szerver oldali programot, amivel egy hozzáértő DPG rajongó továbbüzemeltethetné a DPG-t. ;)

Előzmény: gerlegazda (209)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.23 0 0 209

Lex Icon   2011.10.23 00:54:44 © (208)
Az még nem jutott eszetekbe, hogy megkeresitek a DPG készítőit?

 

 

ßár a leveledből nem derült ki,  k i (k) h e z  is 'intézted' ezt a felettébb 'okos' kérdést - hasonlóan "okosan" visszakérdezek én is: éés Neked eszedbe yutott-e a dolog, s ha igen, tettél-e vajon valamit 'ezügyben'?!?! :/


Azért válaszolok kicsit komolyabban is: az egyik, általam ide írt - ám itt (dettó!) meg nem jelent(!) levelemben pont ezt a kérdést vetettem (volna) fel... Másodjára már nem volt türelmem/kedvem/késztetésem újra megfogalmazni, leírni ezt a témát.

 

Azért egy kedves barátommal megbeszéltük ezt a dolgot is akkoriban, úgy október elején. Neki írtam ezt magánba - ez a levél odaért/megmaradt, hát (mert én írtam), ideidézhetem, azt gondolom:  

 

"valahogy úgy vagyok vele: ha megszűnik a DPG, ez aztán semmiképpen (egyáltalán) nem pótolható más levprogikkal/fórumokkal. Ilyen nincs még egy, nem is lesz - hacsak az eredeti programozókat (Simon G/zát, Lucky-t és a többieket) rá nem lehet(ne) venni, hogy ne hagyják 'meghalni' ezt a nagyon jól kitalált, egyedülállóan pompás programot."

 

Részemről ennyi - most Te jössz...

 

ßounty 

Előzmény: Lex Icon (208)
Lex Icon Creative Commons License 2011.10.23 0 0 208

Az még nem jutott eszetekbe, hogy megkeresitek a DPG készítőit?

gerlegazda Creative Commons License 2011.10.22 0 0 207

THX a kimerítő tájékoztatást - asszem, a továbbiakat inkább Linus Benedict Torvalds-sal beszélem majd meg... :P :)

ßounty

Előzmény: Patreides (206)
Patreides Creative Commons License 2011.10.22 0 0 206

Az Index Fórum az egy fórum, nem topikonként tartják fenn...

Sőt, az Index Fórum valójában az Index-hez kapcsolódik (ahogy még kapcsolódik hozzá sok más is, Velvet, Totalcar, Blog.hu stb), és ez az egész hóbelevanc a hirdetésekből él.

Az nem úgy van, hogy mondjuk nem pörög az Index Fórum Drótposta - angolos távozás? topic, ott senki nem néz mostanában hirdetéseket, akkor azt a részt zárjuk be, és küldjük el Józsit, aki eddig annak az egy topicnak a működését felügyelte napi nyolc órában, meg Bélát, aki délután váltotta.

Ingyen semmi sincsen (normál esetben), egy szolgáltatás vagy maga hoz pénzt pl. hirdetésekből, vagy támogat a létezésével valami olyat, ami viszont hozza a pénzt.

A DPG az EQnetnél egy olyan ingyenes szolgáltatás volt, amiből valami ok miatt meg sem próbáltak pénzt kihozni, bár a lehetőség benne volt. Még saját magukat sem hirdették benne, ami arra utalhat, hogy valójában fogalmuk sem volt arról, ez az egész hogyan is működik, működne. Sem a DPG-ben nem hirdettek, sem a DPG-t nem hirdették. Csak éppen nem dobták ki, és elketyegett a sarokban.

Hogy ügyeletet tartottak fenn hozzá? Ugyan már. A cég ügyeletet tartott fenn a rendes tevékenységeivel, szolgáltatásaival kapcsolatosan, és az ott ülő ügyeletes felvette a telefont akkor is, amikor valaki a Galambbal kapcsolatos problémájával hívta fel őket. És meg tudták adni neki a semmitmondó szabvány választ: Tudunk róla, a fiúk a bányában dolgoznak...

A rejtély az, hogy eddig miért tartották életben az egészet. Nyilván ismerni kellene a szerződést, ami alapján ezt (is) megkapták az InterDotNet-től.

gerlegazda Creative Commons License 2011.10.21 0 0 205

"Csak költségük volt vele, üzleti hasznott nem hozott a DPG."

Magától? Hát úgy nyilván nem.

 

NEMIS...

Ezzel együtt lenne azéé' 1-2 kérdésem:

 

Miért is éri meg (pl.) az index.hu-nak (amúgy persze szintén ingyenes tárhelynek!), hogy ezerféle Fórumot tartson fenn, vajon?!

 

Oké (pl. itt. ezen az indexes 'Fórumon' is) itt virít/nyüzsög/macerál/bosszant pár vibráló reklám (most nálam éppen a Toyota/otpbank/jump etc. reklám 'élvezhető';) nyilván annak reményében nyomják, hogy valaki(k) ráklikkel(nek) - mondjuk én pont nem :) - de ez nem jelenti azt, hogy mást se érdekel - azért írom ezt, nehogy elfogultsággal 'vádoljon' valaki..

 

A másik, hasonló 'indíttatású' DPG-s index fórumon viszont a szemem kinézem - mégse látok egyetlen1 reklámot sem...

 

És mégis 'élni' fog - gondolom én -  addig, míg 'hozzászólnak' a fentlévők.

 

Semmi gond - csak arra akartam (volna) rávilágítani: az, hogy ingyenes egy cucc, vagy sem - attól még nem lesz se  'örökéletű', se 'tarthatatlan', a továbbiakban.

 

Mert megoldható a működése - így is, úgy is (szerintem;).

 

ßounty

Patreides Creative Commons License 2011.10.18 0 0 204

"Csak költségük volt vele, üzleti hasznott nem hozott a DPG."

 

Magától? Hát úgy nyilván nem.

Azt a lehetőséget sem használták ki, ami a jelenlegi formájában benne volt, nem is hirdették még a saját honlapjukon sem, sőt, a tanúsítványos mizéria miatt akkor a megmaradt felhasználóinak egy jelentős részét is elveszíthette.

Fejleszteni meg, hogy a szellemiségét, formáját, jellegét megtartva modernizálják, jobban összekapcsolják az internet egyéb részeivel, korszerűbbé tegyék, és másképpen is (is ?) kihasználhassák reklámozásra, pénzcsinálásra... eszük ágában sem volt.

Átvettek valamit, amihez nem értettek, de nem is érdekelte őket igazán, csak ott volt, mint valami, amivel talán majd egyszer lehet kezdeni valamit, addig meg szinte semmibe sem kerül, hát elketyeg az ott magában... aztán hagyták elrohadni.

Most meg talán döntöttek, hogy végleg semmit nem kezdenek vele, és már a helyet se foglalja ott, ki kell dobni.

Ennyi.

Ha észrevehető mennyiségű pénzbe került volna az eddigi működtetése, és az átvételkor nem kötöttek valami kötelező szerződést a DPG működtetésére vonatkozóan (amit meg az InterDOTnet miért tett volna bele a szerződésbe, hiszen őt sem igen érdekelte az egész DPG), és már korábban teljesen haszontalannak ítélik, akkor nyilván már korábban kidobják a fenébe.

Ha három dolgot megtesznek:

1. eladják a rendelkezésre álló reklámfelületet,

2. hirdetik mindenhol, ahol ingyen tehetik, és így új felhasználókat toboroznak hozzá,

3. most nem semmitmondó szabványszöveget válaszolnak az érdeklődésre, hanem

    leírják, mi a probléma, és éppen hogyan próbálják (?) azt megoldani...

akkor azt mondom, hogy rendben, próbálkoztak, korrektek voltak, csak éppen nem akarták eléggé a dolgot, nem értettek igazán hozzá, nem volt fantáziájuk, bátorságuk, akármi... De így?

Legyünk hálásak, hogy eddig nem dobták ki a szemétbe? OK.

Thnks fr th almst nthng.

 

Előzmény: dejo (201)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.18 0 0 203

Kösz' a reagot; választ ugyan nem kaptam a kérdésemRe - de annyira nem is fontos...

Nyilván valami SW hiiba.

ßounty

Előzmény: dejo (202)
dejo Creative Commons License 2011.10.18 0 0 202

Ha valakinek üldözési mániája van még nem biztos, hogy nem követik/figyeleik! :-)

Előzmény: gerlegazda (198)
dejo Creative Commons License 2011.10.18 0 0 201

Volt egyszer egy DPG.

Az elején sokaknak az egyetlen lehetőség volt az e-mailezésre, mert nem kellett hozzá internet előfizetés, elég volt egy vezetékes telefonelőfizetés. Ez volt a legnagyobb érdeme, de erre ma már nem nagyon van szükség.
Kialakult ott egy társaság, ami a végére valljuk be eléggé háttérbeszurult az ámokfutók miatt. Sokan el is hagyták már! Mindenki tudta, hogy nem megy ez már sokáig. Egyre kevésbé hiányzott, egyre kevésbé volt rá szükség.

Azok aiki most harcosan próbálják védeni, azok is gyakran hosszú ideig nem írtak, mert ideiglenesen kedvüket szegte az ott eluralkodó módi, meg stílus.

Bevallom én meg tudok lenni nélküle. Aki valamilyen szinten még zsretne kapcsolatot a még megmaradt DPG-sekkel, az megteheti, hogy regisztrál a http://dpg.host22.com/forum/fórumra. Tudom, nem ugyanaz, de ez van!

A EQ-izének meg köszönjük meg, hogy eddig is a rendelkezésre álltak. Csak költségük volt vele, üzleti hasznott nem hozott a DPG. A DPG felett eljárt az idő! Tovább kell lépni!

Equrvanet Creative Commons License 2011.10.18 0 0 200

FJP... :-) D

 

 

 

Erre csak annyit mondok hogy nehogymár a szolgáltató az alapján döntsön egy szolgáltatás és mondjuk több ezer felhasználó sorsáról hogy pár emberke mit ír az ügyfélszolgálatnak.

 

 

AZ ügyfélszolgálat és a menedzsment között nemsok kapcsolat lehet. Sőt az ügyfélszolgálat munkatársai max szólnak a vezetőségnek hogy nagyon anyáznak, csak meg kéne csinálni. Pláne úgy hogy fingjuk nincs hányan lehetünk. Csak a panaszlevelekből következtethetnek...

 

 

De ha az ügyfélszolgálat azt tapasztalja hogy a kutyát nem zavarja akkor mégúgyis megszüntetik.

 

 

Amúgy egy szolgáltatónak illett volna már megszoknia hogy mindig a veszélyes, idióta, fasz ügyfelek a legelsők és leghangosabbak, míg mondjuk a milliomos Mancinéni aki nemigazán vágja a témát az meg halkan kivárja hogy mikor piheni ki magát már a galamb...

 

De aki meg azt állítja hogy a panaszlevelek hangvétele alapján dönt egy szolgáltató arról hogy milegyen a szolgáltatással az nálam is hülyébb lehet. :-)

 

Ha most írok a moderátornak hogy +baszom anyád a ravatalon akkor lekapcsolja az index szerverparkját vagy mi? Csak hogy móresre tanítsa a szemtelen INGYENélő társaságot akik ingyen küldözgetik itt az üzeneteket... ? :-)

Előzmény: gerlegazda (197)
Equrvanet Creative Commons License 2011.10.18 0 0 199

Most még nem is kaptak semmi durva levelet tőlem!! Amit mellékeltem az már régi levelezés.

Az elmúlt 30 napban nem kaptak tőlem semmi fenyegetést, csak sima bejelentést hogy nem működik. De ami késik nem múlik... :-) de amúgy feltehetőleg párezer felhasználója biztos van a DPG-nek és biztos volt és lesz is olyan aki megosztja őket.

Nem értem miért engem szóltok le, hisz még ha észrevettétek volna csak itt a fórumon fenyegettem őket, a gyakorlatban, a valóságban most még nagyonis visszafogtam magam és mint naív ügyfél bejelentettem hogy nem megy a DPG.

 

Homárnak küldtem pár levelet, de még egyiket sem rakták ki. A Homárnak ma is elküldtem az egyik régi válaszukat, csak hogy lássák hogy milyen empatikus egy szolgáltató ez az equrvanet.

És ha szerinted f@sz vagyok akkor hívj annak. Nagy bumm. Az Equrvanet attól még egy elbaszott egy hazudós társaság... :-(

 

Amúgy ha beragadsz egy bevásárlóközpont liftjében akkor ki se mentenek mondván ingyen volt... úgy kell neked.

 

Ha a nyugdíjjas reklamál hogy késik a vonat akkor a MÁV is azt válaszolja majd neki hogy baszod ingyen utaztál volna, ha nem tetszik menjél gyalog...

 

A tűzoltók sem oltják a házadat, hisz az adód 1%-át nem nekik adtad, ingyen meg ilyet ne is várj el.

 

Ha a szociális gondozók INGYEN ebédet osztanak a hajléktalanoknak, majd sorra elkezdenek betegek lenni mert gyilkosgalóca keveredett a gombapöribe, meg szalmonella a sütibe, kólibacik az üccsiben akkor majd az ételt osztók is azt mondják hogy POFA BE mert ez ha INGYEN van akkor ez előfordulhat?

 

-------------------------

 

De a lényeg az hogy érik egy óriási nagy anyázós levél (majd valami káromkodás generátort igénybeveszek..) és küldök nekik egy ilyen meglepit, nomeg küldök nekik egyidőben, de más címről egy légyszi légyszi de köszönjük levelet.

Kíváncsi leszek melyikre jön előbb válasz. :-) :-) :-)

 

 

 

Ui: többi fórumtársnak meg: vegyétek észre, hazudtak, nem fog ez menni és nem rajtunk múlt. Azt hiszik hogy mi is olyan naív birkák vagyunk mint a többi ügyfél és a DPG-t meg szépen elsüllyesztik a mélybe mindenféle következmény nélkül.

 

Most szépen mindenki leszokik a DPG-ről, alternatívát keres, felhagy vele, a végén meg már felesleges lesz megjavítani. Ez a célja a szolgáltatónak. :-(

Előzmény: Lex Icon (196)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.18 0 0 198

Még valami...

 

Egy-két reagot írtam (volna!) - ám elsőRe nem jelent meg a Fórumban. Nem nagyon értem: se hosszú, se 'ciki' nem volt bennük, és mégse továbbította a zindex... Ha innen kikopizom pl. ezt a levelem, és újra elküldöm - minden további nélkül továbbítja (sic! :))

 

Valaki tudja ennek az okát?

 

ElőRe is THX, ha valaki megfejtené ezt a nagy "titkot"... ;)

 

ßounty

Előzmény: gerlegazda (197)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.18 0 0 197

KöszöNet az észRevételért...

 

Nemrégiben olvastam az ezzel a bizonyos degradáló megszólítással kapcsolatos leveledet - reagálam is (volna!) rá: annyit írtam (többek között): 1 az 1-ben olyan, mintha én írtam volna.

 

Nagyon nem chipM, ha valaki (mások 'érdekeinek' abs. figyelmen kívül hagyásával!) próbálkozik ilyen 'stílusú' levelekkel; FJP talán bele sem gondolt, hogy mennyit is árthat az "ügynek" azzal, hogy nagy 'okosan' kitalál egy ilyen dehonesztáló és sértő 'megszólítást' - és persze ezzel nemhogy előbbre nem viszi, hanem (SzVSz) nagy mértékben hátráltatja azt, hogy esetleg legyen újra DPG...

 

ui.: Újabban kikopizom azt, amit pl. leírtam  hogy másodszorra(!) látható legyen... 

Előzmény: Lex Icon (196)
Lex Icon Creative Commons License 2011.10.17 0 0 196

Most egyetértek gerlegazdával. Pedig már a kedves fórumtársnak próbáltam felnyitni a szemét, hogy ez a stílus nem vezet jóra, és nem csak az ő számára. Vannak olyan helyzetek, amikor sajnos nyelnie kell az embernek, ha el akar érni valamit. Ez nem birkaság, mert én is odacsapok az asztalra, ha úgy érzem, igazam van és van is alapom hozzá. Most nincs.

De ennek felfogásához bizonyos mennyiségű IQ és türelem kell. Az erőszakos embereknél hamarabb  elfogy és ekkor már csak az erőszak marad eszközül, s a józanész tovaszáll.

Kedves q! Azt kellene felfogni, hogy az ilyen leveleiddel nem csak magadról állítasz ki bizonyítványt, hanem nekünk is keresztbeteszel. Az is lehet, hogy az EQnet már rég meg tudta volna csinálni a DPG-t de az ilyen paraszt beszólók miatt direkt tojik az egészre. A végén sikerül elérned, hogy miattad nem lesz DPG-nk.

Előzmény: gerlegazda (195)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.17 0 0 195

"Nem, nem vagyok feljelentgetős.. de birka sem aki csöndben elsétál miután hülyének nézték és kihúzták alóla a szőnyeget..."

 

Hanem - micsináász?! :/ :(

 

Durván beszólsz! Mert megteheted, ugye?! :S

 

MiRe jó ez?!

 

Elhiszem, hogy kínodban azt se tudod, hogy sértsd meg, milyen (általad kitalált, enyhén szólva is szemét 'jelzővel'!) illetsd azt a szolgáltatót, aki az Inter.net után még további(!) cca. 5 éven keresztül mégiscsak a Te rendelkezésedRe (is) bocsájtotta a DPG-t - gondolod, 'megérdemli' ezt a durva, sőt: obszcén 'megszólítást'?!?!

 

Hááát - nem. egy kicsit sem...

Szerintem.

 

"--------------------------------

 2007 december 31.-ei levelezésünk velük:

 ----------------------------------------

 Equrvanet Zrt!"

 

Engedd meg, hogy kijavítsalak: levelezésED(!) velük...

 

Ti. én a magam részéről messze nem értek egyet azzal, hogy (talán poénból, de szerintem inkább gonoszságból/hálátlanságból) úgy gondolod, megengedheted magadnak a szolgáltató ilyetén 'megszólítását'!!!

 

Kérdeznék valamit: mennyire vennéd jó néven, ha Téged F...sik Palinak 'becéznélek' mondjuk 'poénból'? Ugye hogy rendesen besértődnél? Nem is csodálkoznék...

 

Te se csodálkozz, hogy az ilyen, részedről történt agresszív fellépést nem fogják díjazni az Eqnet-nél.

Én viszont csodálkoznék, ha ezzel a 'stílussal' elérnél valamit...

Max. az ellenkezőjét - ezt azonban (sajnos) nem csak a Te bajod...

 

 

ßounty

Előzmény: Equrvanet (194)
Equrvanet Creative Commons License 2011.10.17 0 0 194

Nem, nem vagyok feljelentgetős.. de birka sem aki csöndben elsétál miután hülyének nézték és kihúzták alóla a szőnyeget...

--------------------------------

 

2007 december 31.-ei levelezésünk velük:

 

----------------------------------------

 

Equrvanet Zrt!




Önök csak ezt a 3 tengeri rája fajt ismeri: van elektromos rája,
ördög rája, meg a szarok rája???

A DPG már egy hete nem működik....!

------------------------------

Majd ha válaszolnak erre közzéteszem.




Válaszoltak:
------------------------

Tisztelt Cím!

Köszönjük, hogy felkereste cégünket. Igaz, az átkeresztelésünkkel nem
értünk egyet, de megértem, hogy mérges, hiszen egy teljesen ingyenes
szolgáltatás nem működik, a kollégáink nem képesek ünnepek alatt és
között ezzel foglalkozni, fontosabb a családjuk, mint egy díjmentes
szolgáltatás meghibásodása.
Én is ezt tenném, ilyeneket írnék mint Ön, ahelyett, hogy türelemmel
várnék és megérteném, hogy egy ingyenes szolgáltatás ha meghibásodik az
ünnepek alatt, akkor nagy valószínűséggel később kerül kijavításra,
hiszen rendszergazdáinknak is van családja és nem fognak otthonról
elrohanni rögtön, hogy az ingyenes szolgáltatá azonnal helyreálljon.

Cégünk internet és egyéb informatikai szolgáltatásokkal foglalkozik. Ez
az elsődleges, de a DPG ügyfelek is fontosak.
Ünnepek alatt és között valóban lassabb a hibajavítás, hiszen nálunk is
emberek dolgoznak és sajnos vagy nem sajnos, egy ingyenes szolgáltatás
meghibásodása egy szabadságon lévő munkatársnak nem ez a legelső a
prioritásban. Értelemszerűen, ha fizető ügyfeleinknél van kiesés, a
hibajavítás mindenképp gyorsabb. Szerintem ebben semmi felháborító, vagy
meglepő nincs. Nem ok nélkül van egy szolgáltatásnak havidíja, vagy
egyáltalán díja. Ha valamiért fizetni kell, általában az ár a minőséget
és megbízhatóságot mutatja.
Más ingyenes e-mail szolgáltatás esetén még ügyfélszolgálat sincs,
maximum e-mailen, amire nem is válaszolnak (freemail, citromail, stb.)
Kíváncsi lennék arra, hogy ha a freemail-el lenne valami probléma, akkor
ki segítene Önnek? Szerintem senki. Telefonos ügyfélszolgálatuk nincs,
az ügyfélszolgálati e-mailt senki sem olvassa és még sorolhatnám.
Ezen szolgáltatásoknál valóban ritkábban van kiesés, de ha az ügyfélnek
valami problémája van, senkit sem tud felkeresni.

A DPG-nek ahhoz képest, hogy ingyenes, hétköznaponként reggel 8 és
délután 4 között ügyfélszolgálata is van telefonon; az emailekre
válaszolunk és törekszünk arra is, hogy a lehetőségeinkhez képest ha
hiba van, az minél hamarabb elháruljon. Sajnos nem értem, és nem tudom
elfogadni, hogy egy felhasználó, akinek teljesen ingyenesen egy kedves
programot adunk, levelezhet, kapcsolatot teremthet másokkal stb, hogy
képes ilyen hangvételű levelet írni azért, mert 1 hét kiesett a
szolgáltatásban. Fizető ügyfeleink nem írnak ilyet hiba esetén mint Ön.


Kérem, hogy a fent leírtakat vegye figyelembe.

A DPG működni fog, de nem tudok Önnek arról információt adni, hogy
pontosan mikortól.
Kérem szíves türelmét és addig javaslom, hogy használjon más e-mail
szolgáltatást. Gondolom van, hiszen most is más címről írt.

Üdvözlettel:

Radványi Péter
Helyettes Csoportvezető
EQNet Telekommunikácós és Informatikai Zrt. Műszaki osztály
1037 Budapest, Bokor utca 15-21.
TEl: 06 1 465-78-00
Fax: 06 1 465-78-99
E-mail: support@eqnet.hu
Web: http://www.eqnet.hu

NeoPhonex-ről ingyen hívható: 801-1000


----------------------

Ui: nincs igazuk...

 

 

Ezt a homárnak is elküldöm hogy régen is milyen rendesek voltak velünk!

 

 

Ui: az Equrvanetnek meg mostmár 2011 emlékére küldök egy gigászi anyázást, kíváncsi vagyok hogy mi lesz a válasz.

gerlegazda Creative Commons License 2011.10.17 0 0 193

"Szerintem ne csak a topiknyitó hozzászólást olvasd el, mert az jó régen volt. Nem nagyon vagy képben. Olvasd el a többi hozzászólást, mert akkor meg fogsz lepődni. ;)"

 

Pontosan azért idéztem ide ezt a topiknyitót, MERT az bizony jó régen volt...

 

Kis híján 6 éve.

 

És azóta is működött (időnként 1-2 max. 3 napos, nem túl sűrűn előforduló leállással, de azért egészébe' véve megbízhatóan) - egészen a közelmúlltig.

 

Szóval, ez a topik még az Inter.net-hu égisze alatt indult el; aztán ugye átvette az Eqnet, és így (ezért!) nem került a "halál szélére" még hosszú-hosszú évekig.

Hogy most mi van/lesz - kiderül (ha igaz)... 

 

Ennyit szerettem volna hozzátenni ahhoz a "kezdő" topikhoz, amit az előző levelemben idéztem (bár azt gondoltam, a 2006-os dátumból kiderülhetett volna számodra is, hogy miért is "érdekes" ennek a topiknak a címe/dátuma; tudod, biztos ismered a mondást: kinek halálhírét költik, sokáig fog élni. Úgy 5-6 évvel túlélni egy halálhírt - az is valami, szerintem.

 

Üdv:

ßounty  

Előzmény: Lex Icon (192)
Lex Icon Creative Commons License 2011.10.17 0 0 192

Szerintem ne csak a topiknyitó hozzászólást olvasd el, mert az jó régen volt. Nem nagyon vagy képben. Olvasd el a többi hozzászólást, mert akkor meg fogsz lepődni. ;)

Előzmény: gerlegazda (191)
gerlegazda Creative Commons License 2011.10.17 0 0 191

2006.01.25 23:44:25 © (topiknyitó) - Timberland írta:

 

 

"Üdvözletem

 

 Az elmult hetek, hónapok eseményei alapján úgy tűnik, végnapjait éli magyarország egyik legrégebbi ingyenes levelezőrendszere a DPG avagy a DrotPostaGalamb.

 

 A szomorú az egészben, hogy az "operáció" jó magyar szokás szerint szépen csendben a háttérben zajlik. Már tavaly év vége felé érződtek a problémák: több napos leállás és sorozatos szerver, és más hibákra hivatkozva nem voltak elérhetőek a felhasználók levelei. Az év elejére pedig pedig gyakorlatilag végnapjait éli a rendszer a levelek le- és feltöltése csak a szerencsén múlik a rendelkezésreállás jó ha a 10%-ot eléri. Olykor fél-egy nap is eltelik, hogy "Nem sikerült a titkosított kapcsolat" után a galamb újra repül, de 5-10 perc múlva már nem biztos, hogy sikerül megismételni a dolgot. 

 Jól érzékelteti az üzemeltetés hozzáállását, hogy az emailekre nincs válasz és a dpg honlapja is vagy elérhető vagy nem....

 Tehát a recept sikeresen bevállni látszik: tedd használhatatlanná a levelezést, hagyd hogy szépen mindenki elvándoroljon, majd mikor már alig maradtak, szépen csöndbe húzd le a rolót hiszen úgysem használja már senki a rendszert.

 

Kedves Inter.Net Kft. ennél még az is korrektebb lett volna ha írnak egy kör-emailt hogy: "Sajnálattal közöljük, gazdasági érdekek miatt bla-bla bla a szolgáltatást 2006.x.x-től megszüntetjük..."

 

   Üdvözlettel:

                           - Egy szomorú DPG-s felhasználó -"

 

 

Előzmény: Timberland (-)
howarju Creative Commons License 2011.10.15 0 0 190

Mostmár én is amondó vagyok, hogy nem lesz az igéretükből semmi! Éppen 16.-án lesz egy hónapja, hogy nem működik a DPG! Ne "szarjanak sünt", egyáltalán ne is tudjanak sz@rni, ha ilyen szemét, aljas módon bántak el velünk, az orrunknál fogva vezettek, hazudoztak össze - vissza! Annyi biztos, hogy soha senkinek nem fogom ezt a céget jó szívvel ajánlani ezek után!

Irány az új, feltámasztott DPG fórum, a régire már vissza sem térek!

http://dpg.host22.com/dpg/

jatti1 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 189

Köszönöm! :)

jatti

Előzmény: Bubumaci99 (188)
Bubumaci99 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 188

PC Guru 2011/10      http://www.eset.hu/pcguru    ÚjságKód: M4DRA5

Howarjunak köszönet érte

Előzmény: jatti1 (183)
Patreides Creative Commons License 2011.10.15 0 0 187

Az életben nyilván kell kompromisszum-készség, a dolgokat normális hangnemben kell megpróbálni elintézni, és nem kell azonnal hőzöngeni mindenért. Amíg remény van arra, hogy így eredményt lehet elérni. De az ember nem élhet egész életében megalázkodva, meghunyászkodva, kegyelemkenyéren, kussban, mások "jóindulatáért" hajlongva. Amikor már kiderült, hogy szopóágra van állítva, és majomnak nézik.
Persze jócskán van példa az ilyen fajta naív opportunizmusra az elmúlt száz évből... Már égett a ház, hullottak az emberek, de még mindig voltak, akik azzal nyugtatgatták a többieket, hogy csak viselkedjenek rendesen, tartsák a szájukat, és nézzenek minél alázatosabban, könyörgően, akkor nem lehet itt baj semmi.
Amikor Jansik Pali először nevezte EQ***netnek a céget, akkor én is azt gondoltam, hogy ezt nagyon nem kellene. Mert akkor még azt hangoztatták, hogy terveik vannak, meg majd minden másképpen lesz ezután, minden jó lesz, fejlesztések lesznek, és a szokásos ünnepi, hétvégi leállások, mizériák megszűnnek.
Hát nem szűntek meg. A fejlesztésekből meg nem lett semmi.
Nem tudjuk, mi a baj, hogy miért áll a szolgáltatás?
Hát miért nem tudjuk? Azért, mert csak a szabványszöveget lökik, és nem árulják el. Nyilván még butuskák vagyunk, kiskorúak, aki fel sem fognák, ha közölnék velünk.
Hogy ingyenes volt a szolgáltatás, és ingyen azt raknak a képünkbe, amit akarnak, örüljünk, hogy lyuk van a senekünkön?
Hát ez egy érdekes felfogás, mert a vállalt szolgáltatás az szolgáltatás, akár ingeynes, akár nem. És abból, hogy valaki hogy áll hozzá az "ingyenes" ügyfelekhez, azért lehet következtetéseket levonni arra nézve is, hogy hogyan állhat hozzá a "fizetősökhöz".
És valóban ingyenes a DPG? Az utolsó tulajdonosnál az. Miért? Mert fogalma sincs, hogyan kell azt használni, hogyan lehet benne hirdetéseket elhelyezni.
Ugyanis eredetileg ez volt a konstrukció. A tulajdonos kapott valamiféle email címlistához kapcsolódó adatokat arról, kit mivel érdemes megcélozni (regisztráláskori kérdőív), meg ott volt a fent megjelenő reklámablak.
Ezzel fizetett a felhasználó az ingyenes használatért, ami így nem is volt persze ingyenes, csak nem került pénzbe.
De a legutolsó tulajdonos számára már valóban csak egy kolonc volt, nem látta semmi értelmét, nem látta benne a maga hasznát, és úgy is állt hozzá. Először még csak néha jelentkeztek a hétvégi, ünnepi leállások (az okok a mai napig ismeretlenek - váratlan hiba, amire akkor és ott nem volt ember, vagy szándékos lekapcsolás megelőzésképpen, vagy mert másra kellett a kapacitás?), de most már elkezdődik az ötödik hét, hogy a Galamb áll, és azóta pontosan ennyit tudunk róla. Hogy áll, és hogy a fiúk a bányában dolgoznak.
Ja, meg még annyit, hogy csak azért fogják visszakapcsolni, ha sikerül, hogy szabályosan bejelenthessék: kész, ennyi volt, mindenki regisztráljon címet más szolgáltatónál, mert nekik ebből elegük volt.
De még ha sok könyörgéssel, alázattal, mézesmásos jópofizással, a dologhoz jó képet vágva, vagy legalábbis így mutatva sikerülne is rávenni őket, hogy folytassák, most ne állítsák le, vajon meddig menne ez így? Mi lenne arra a garancia, hogy két hónap múlva újra nem fordítanak a dolgon, és nem dobják ki végleg az egészet?
Semmi.
Miért? Mert ha nekik nem érdekük, csak kegyelemből működtetik, akkor ez olyan "kutya vacsorája" dolog. Ha ők nem találják meg benne a számításukat, ha nem használják ki a hirdetési lehetőségeket, akkor lehet itt kulturáltan könyörögni, meg hajbókolni, ebből hosszabb, de még közepes távon sem lehet "énekes halott".
Így aztán engem már rohadtul nem zavar, hogy Jansik Pali kicsit megint "ámokot fut", és kiadja magából a bosszúságát. Adja ki, ha jólesik neki. Ez már szerintem se nem oszt, se nem szoroz.
Ez a "legyetek jó kisfiúk, és akkor a Mikulás bácsi megbocsát, és hoz nektek ajándékot" dolog már rég nem aktuális, mert nem erről van szó, nem ez a döntő tényező a DPG további sorsát illetően.
Eddig sem kérdeztek minket, nem kértek ötleteket, nem érdekelte őket, miről mit gondolunk, és most sem leszünk - pontosabban voltunk - tényezők a döntésnél.
A döntés gazdasági szempontok alapján történik, történt, mert ez nem jótékony célú civil vagy egyházi alapítvány, hanem egy cég. Aki az utóbbi pár hétben így kialakult mizéria okán kapott rossz reklámnak  biztosan nem örül, de túl fogja élni.
De ha ez sűrűn megismétlődne, az már kellemetlenebbül érinthetné.
És ezt kétféleképpen lehet elkerülni. Vagy megteremtik a működtetés anyagi, technikai és emberi, szakmai feltételeit, ami minimum beruházást és bérkiadást jelent (és ezzel szemben egyelőre nem áll reklámbevétel, nyilván nem a mi hibánkból), vagy egy laza mozdulattal (most azonnal, vagy a beígért 45 nap után) behajítják a Galambot a szemétbe, és a (számukra) rossz emlékét is elfelejtik.
Nosztalgiából nem lehet megélni, "nemakarásnak" nyögés a vége, pénz beszél, kutya ugat, a karaván halad, stb.
Lehetne a Galambot nyereségesen működtetni, reklámokkal? Nyilván. De ahhoz előbb beruházni kellene, fejleszteni, a szoftvert is, a hardvert is, a marketing-stratégiát is, meg ehhez hozzáértő, a Galambhoz is értő programozó-informatikus szakemberek is kellenének. Legelőször is persze elhatározás.
De nyereséget sokkal könnyebben szerezhetnek az interneten más módon.
Egyébként pedig túl a nosztalgián, az internet számunkra is nyitva áll, van világ a DPG zárt világán kívül is, de azoknak, akik ezt olvassák, ez amúgy is nyilvánvaló kell legyen.
Amit alapvetően nem értek, ha egyszer már közölték, hogy bezár a bazár, és csak az időleges újraindításon dolgoznak (bármit is jelentsen ez a szó jelen esetben), mi mégis mit túráztatjuk magunkat, és miért tartjuk fontosnak úgymond "jómodorra tanítani", és szájbefogásra kényszeríteni az üggyel kapcsolatban kissé handabandázva, magát vissza nem fogva panaszkodó társunkat?
Hátha a jó mégis elnyeri méltó jutalmát, és boldogan élünk a Galambbal együtt, amíg a világ világ?

Hát legyen így.

(Kívánni aztán tényleg nem kerül semmibe.)

 

 

 

Patreides Creative Commons License 2011.10.15 0 0 186

Ugye nem én próbáltam valaki mást "feljelentgetős emberkének" beállítani, ha jól emlékszem.

Úgyhogy a "ne személyeskedjünk" felszólítás valóban nem rossz tanács.

Előzmény: Lex Icon (185)
Lex Icon Creative Commons License 2011.10.14 0 0 185

Ez a te problémád, nem az EQneté.

A válasz utolsó két karakterét meg tartogasd magadnak és ...

Nem őriztünk együtt disznót, úgyhogy ne személyeskedj velem.

Előzmény: Patreides (184)
Patreides Creative Commons License 2011.10.14 0 0 184

"Tudod, hogy milyen probléma van az EQnetnél? Nem."

 

Nem tudod milyen probléma van az EQnetnél?

Akkor én elárulom.

Nem megy a DPG, b+.

 

Előzmény: Lex Icon (181)
jatti1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 183

Sziasztok!

Ha valaki tudja a NOD32 újságos kódját, legyen szíves ossza meg velünk! Előre is köszönöm!

jatti

dejo Creative Commons License 2011.10.14 0 0 182

:-)

 

Hofi Géza:
"Egyébként ez a névtelen feljelentés ez nálunk népi hagyomány. Tudod? Ez a sok szemét tetű...
Tudod? Nem döglöttek meg még mindannyian. Van olyan mocsok aki még most is.. Tudod? Ja!
Címet tudja.. Papírja van.. Ceruzája van.. Főjelent. Kész! Tudod ez a három már elég indok, nem?"

Előzmény: Lex Icon (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!