Keresés

Részletes keresés

sélliagrav Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2245

A cikk nem ezt írja, s a jogalkotónak sem ez volt a célja. Az oktató eldönti, hogy megérett-e a nebuló a forgalomra, vagy csak az autóját kockáztatja vele, de a vizsga nem marad el: a jogosítvány továbbra is csak sikeres vizsgázónak adható, addig nem vezethet autót. A vizsgán meg meg lehet rutinoztatni. Jön még a végrehajtási rendelet, abból ki fog derülni, hogy mi is a vizsgakövetelmény.

 

A cél nem az, hogy könnyebb legyen arra alkalmatlanoknak a jogosítvány megszerzése (emlékszünk még, nem is olyan régen egy másik vezetés a 8 általánost törölte a feltételek közül), hanem hogy gyorsabb és olcsóbb. Vannak mindenféle nemzetközi összehasonlítások, hogy mihez mennyi engedély meg viszgálat kell, s a nemzetközi pénzügyi körök azt várják el, hogy ezek számát drasztikusan csökkentsük. Ezt hívják úgy, hogy bürokráciacsökkentés. Hogy ez az elvárás jogos-e (a németeknél pl. az építési engedélyhez szükséges közműnyilatkozatot nem számolják a listákat készítők engedélynek, hazánknál meg igen, holott mind a két országban ugyanaz a menet), illetve érdemes-e megfelelni ezeknek az elvárásoknak, az egy másik kérdés.

 

A jogszabályi tény azonban jogszabályi tény marad, nem érdemes a közlöny megjelenése előtt huhogni, mint az íráskényszerben szenvedő újságírók.

Előzmény: Jalmi11 (2243)
narancsostalicska2014 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2244

Vigyázzon kedves Uram,mert a végén még maga is el lesz kárhoztatva a helyi önkéntes rendfentartó haderő fennen magasztalt ténykedéseiben foglaltatott bírálatai miatt.

 

 

Előzmény: RJancsi (2242)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2243

 

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/12/08/januartol_megszunik_a_rutinvizsga/

 

A helyett, hogy bevezetnék a csúszós út szimulátort legalább egy órában,

eltörlik a rutin vizsgát.

Tiszta Amerika, ha már nyomni tudod a gázt, az elég is a jogosítványhoz.

RJancsi Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2242

Én visszakanyarodnék az eredeti témához, azaz a fotóhoz. Ugyan mi indokolja, hogy a járdát teljes szélességében elfoglalva, két gyalogátkelőhely tengelyében parkoljanak órákon keresztül az urak?

1. Ha annyira roggyant az egészségi állapotuk, hogy nem képesek a szelektív gyűjtők túloldalán levő parkolóhelyektől a sarokig elsétálni, akkor inkább maradjanak otthon.

2. Ha egyikükbe sem szorult annyi intelligencia, ami a KRESZ parkolásra vonatkozó részét felfoghatóvá teszi számukra, akkor is.

3. Ha az iskolába/ból menő gyerekeket próbálják óvni, akkor talán nekik kéne jó példát mutatni a szabályok betartásával, és nem a járdán való közlekedést akadályozni.

4. Ha egy hozzám hasonló gyarló autós állna fel így a járdára, gondolom megvető pillantások tüze zúdulna rá, és csakhamar megjelenne a közterületfelügyelő vagy a rend egyik éber őre, és vaskos bírsággal díjazná a tettét. Őket mi menti fel ez alól? Mint a korábbi írásokból kiderül, ez nem egyszeri eset, úgy tűnik, nekik ez a "természetes". Milyen alapon? Ki engedélyezte nekik és milyen megfontolásból? "Én vagyok a Hatóság, kerülgessetek parasztok?"

Előzmény: RJancsi (2234)
narancsostalicska2014 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2241

Nem szabályzatok és monitorok elött ülve.

 

 

Kár, hogy az állampolgárok nem igazán vannak tisztában azzal, hogy csak az, hogy ebben az országban élhessen valaki, vagy ennek a polgára legyen az is szabályokhoz van kötve.

 

Az, hogy a többség nincs tisztában  a legelemibb szabályokkal, vagy tudja csak  nagy ívben sz...ik rá vagy nerm tudja , az nem jelenti, hogy azok nincsenek és nem azok mozgatják a mindennapjaink rendszerét.

 

Még 1 kg kenyér megvásárlása is azoknaka bizonyos nem látható szabélyoknak a mentén történik. Nem lehet ezt a tényt csak úgy egyszerűen lerázni, mint kutya a vizet a szőréről. Ez van tudomásúl kell venni. A világon legalább is ezen a bolygón nincs olyan hely, ahol ne valamilyen szabályok rendszere alapján történne meg egy dolog.

 

Márpedig csak akkor van egy dolognak erkölcsi tartalma, ha az példamutatóan szabálykövető, hogy azokat is arra ösztönözze, hogy így kell, akik nagy ívben, vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni.

 

Az, hogy valaki önként tesz valamit dícséretes dolog, de csak akkor elismerendő, ha be is tartja az annak a tevékenységnek az előírásait. ja hogy azt valaki  vagy valakik hozták azokat a szabályokat, hát igen lehet ilyet mondani, de akkor miért nem az ül ott aki az ilyen véleményen van. Minden bakának a zsebébe ott volt a marsali bot mondotta egykoron egy hadvezér. Azonban érdekes módon csak kevesek lettek marsalok. Azok tettek azért valamit, hogy azok legyenek és nem csak szájkarate, hanem cselekedet és áldozatvállalás. (bocs a kitérőért)

 

Szóval ne elégedjünk meg annyival, hogy valami van az legyen olyan is,amit előírnak az arra vonatkozók, hiszen ha Én köteles vagyok betartani szabályokat, akkor erkölcsi jogom, hogy másoktól is elvárjam a szabályok tiszteletét. Tudom ezek a szabályok gépiessé tettek bennünket. Hát ezt a honfoglalóknál kellett volna annak idején reklamációnak beadni, mert azóta így üzemel ez a dolog.

 

Előzmény: Törölt nick (2240)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2240

Ezt a nagy rakás csacsiságot kár volt nagy nyilvánosság elé hozni. S akkor nagyon finoman fejeztem ki a magánvéleményem.

Talán vagyunk annyian érdlakók, hogy tudjuk értékelni azok tenniakarását, akik valóban az utcán próbálnak segíteni. Nem szabályzatok és monitorok elött ülve.

 

Ha ingbe-gatyába de a mi érdekünkbe teszik, hát legalább ŐK teszik amit tudnak.

Előzmény: narancsostalicska2014 (2239)
narancsostalicska2014 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2239

Kedves fórumozó a beírásával kapcsolatban több szempontból is ellenvetéssel kívánok élni.

 

1. nem csak 12 és 14 óra között szokott ott ácsorogni a "két öreg úr"

2, ha már egy szervezetet képviselnek ott- mert ugye a kocsin is rajta a mágneses matrica,meg a láthatósági mellényükön is van felirat- akkor azt méltóképpen tegyék, mert sok a korábbi jogos megjegyzést fogják kapni

3, van közlekedési lámpa, így oda nem igazán értem minek is bárki,hiszen annak aki közlekedik Kreszből eredő kötelessége és joga van ezen a helyen. A lurkókat meg ha ön tanár ideje már kisgyermek korban megtanítani ezekre a szabályokra.

4, a kutya közterületen való tartásról pedig el sem akarom olvasni amit ide leírt, mert az illetékes polgárőr vezető,már gfegyelmit is kell indítson a két manus ellen(csak képesített ebbel láthatnak el szolgálatot), valamint a helyi ebrendeletben leírtak különösen közterületre vonatkozóan megsértése máris a nagyok PMH. azonnali kötelessége lenne.

5. attól mert valaki egy ilyen bélyeggyűjtő egyesülettel egyenlő jogosítványokkal rendelkező közösség tagja nem mentesűl a Kresz szabályainak betartása alól. Ellenkező esetben, ha bármely ilyen ténykedést végző magyar állampolgár azon vagy más helyen van méginkább példamutatóan kéne viselkednie a bárgyu állampolgártársai előtt.

6. valóban szégyen a sok szemét ebben a városban,de sajna ameddig maguk a lakosok nem akarják, hogy el legyen takarítva addig a szemét még ha látható is addig ott fog maradni (lásd ÖNK.)

 

Legutoljára az emberi lényem véleményét is ide írom: ekkora nyalást már régen láttam,hozzá  értő és már a helyi politikában is jártas csak a saját maga előtt következő méternél tovább is látó embertől.

 

Előzmény: sevallona (2237)
sevallona Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2238

Helyesen: tartózkodik ott

                 hulladékgyűjtők

 

Előzmény: sevallona (2237)
sevallona Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2237

A "két öregúr" 12 és 14 óra között tartózkodik, ott, mert a gyerekcsoportok közlekedését biztosítják, akik a Bem téri óvodába járnak át ebédelni - jobb hijján -, s térnek vissza az iskolába.

 

Miért ne fogyaszthatnának gyümölcsöt, ha épp nem érkezik iskolás csoport?

 

A kutyákat lehúzott ablaknál "tartják" az autóban. A gyermekek imádják, hogy ilyen jól nevelt kutyákkal találkoznak, mellesleg gyakran futnak pár kört a nem is tudom minek nevezzem területen. Soha, senkit sem a járdán, sem a buszmegállóban még nem zavartak.

 

Mi örülünk, hogy balesetmentessé teszik szeptembertől június közepéig a déli órákat.

 

Nagyobb szégyennek tartam a felvételen éppen nem látszó szelektív hulladékgyüjtők gusztustalan látványát, az esős időben járhatatlan járdát.

 

Ezek a bácsik - akármilyenek - köszönetet, s nem leszólást érdemelnek.

Előzmény: narancsostalicska2014 (2235)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2236

Már biztos, hogy dicső Pártvezér elintézi nekünk, hogy megszűnik a 4 napos autópályabérlet.

Majd a poros falunkon az átmenő forgalommal szívjuk meg mi is, ami durván fog nőni ezek után.

Köszönjük meg a dicső NépVezérnek és családfájának méltóképpen!!!!!!!!!!!!

narancsostalicska2014 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2235

Kedves fórumozó úr!

 

Ha jól olvastam vissza más témájú topicokban, akkor ezt a problemét feszegették már itt fórumozók, csak így képpel nem ilusztrálták. Olvasataimban az is benne volt, hogy nyáron két kutyát is szoktak a csomitartóban tartani 40 fokos melegben és háttal a gyalogátkelőnek a kocsinak támaszkodva a két öregúr még őszibarackot is eszegetett miközben - szolgálatban- voltak, ami annyit tett, hogy egy láthatósági mellényben az adott helyen ácsorogtak egy darabig reggelente.

 

Azért erre büszke lehet a lakosság jól megvédik az ilyenek. Ennyi erővel akár takarékbélyeget is gyűjthetnének egyesületi szinten az talán hasznosabb lenne.

 

Ja persze ez a vezetőjükről is kiállítja a bizonyítványt.

Előzmény: RJancsi (2234)
RJancsi Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2234

Ma délután a Bem térnél. A Polgárőrség szép pédát mutat jogszabályismeretből és kultúrából az őket kerülgető gyalogosoknak. Bizonyára nagyon fontos dolguk lehetett, amiért figyelőpontjukat a járdán, két gyalogátkelőhely tengelyében állították fel. Munkájukhoz további sok sikert, és az egyszerű autósnak (is) kijáró bírságot kívánok!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.18 0 0 2233

Az aluljáróban nincs kamera, mert az MÁV terület és nem engedi, hogy oda beszereljék. Meg aztán ki is szerelne ilyen helyre egy-egy ilyen mokaficek eseményért.

 

Végül is szakemberek találták ki a térfigyelők elhelyezésének pozícióit és a mozgási látószögüket is, Többek között a polgárőrkapitány.

Csókoljátok hömlökön.

Előzmény: lala0210 (2231)
kiváncsi 6 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 2232

lala0210 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 2231

LSP-710 szürke VW Transporter. Tegnap 1/2 9 körül nagyon sietős volt neki, az aluljáróban nem bírta ki, hogy betartom a 40-et, így a kanyar közepén kielőzött a záróvonalon. Természtesen azt nem látta a barom, hogy szemből is jönnek, így én és a szembejövő is satuzhattunk egy egészségeset. Ha van kamera az aluljáróban, ajánlanám az illetékesek figyelmébe a home videot. Ezt követően a Páránál kis híjján kilapított egy gyalogost...

nagydajab Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2230

Ha lenne itt olyan akkor most a "LIKE" gombot nyomkodnám. :D

Előzmény: Törölt nick (2229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2229

nem fejeztem be a sor.

 

A bandzsa bringások és a nem a járdán közlekedő gyalogosok sem maradhatnak ki a sorból, sőtt azok a vénasszonyok(banyák),akik 4 sávot képesek 5 m-re a gyalogátkelő helytől szinte sprintben a legnagyobb forgalom idején átszelni 1 doboz bagóért meg 1 2 dekás vegyesért.

 

Csak azért mert úgy igazságos, ha mindenki egyenlő bánásmódba részesül.

Előzmény: Törölt nick (2227)
vincelléri Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2228

Nagyon jó a kezdeményezés.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2227

Ha a helyi 12-ek rendeletbe hozzák ezt a dolgot, hogy lehet eltaposni az ilyen módon szabálytalanúl álló autókat, akkor Én vállalom, hogy beszerzek egy T60-ast és a szembe forgalommal álló, a kocsma előtt álló, megálni tilos táblánál álló,gyalogátkelőhelyen álló, illetve a járdára felálló autókat szívesen bezúzom.

Előzmény: nagydajab (2226)
nagydajab Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2226

Sajnos nem élesben történt a dolog, a class fm-ben is bemondták a hirt, de hozzátették hogy nem igazi volt az esemény, hanem egy roncsnak leadott autót zúztak le.

De azért dicséretes kezdeményezés. :-)

Előzmény: korrekt-orr (2225)
korrekt-orr Creative Commons License 2011.08.02 0 0 2225

http://www.youtube.com/watch?v=V-fWN0FmcIU

 

A videón az öltönyös úr a vilniusi polgármester. Javaslom, legyen Vilnius Érd testvérvárosa.....

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 2224

Mivel nem is csak egy helyre parkolt,ezért ez helyből szabs. feljelentés köteles,ami min. 60.000-nél kezdődik.

 

Ugye azt gondolná az ember fia, hogy nem Zsigája,meg Trabija van, csak oskolázott embör, így illenők nékije tudnija a Kresztetet. Vagy már ez a tétel sem igaz. Már a nem tanult és okos embereknek is van ilyen fínom elegáncsos ótójuk. Oszt csodálkoznak, hogy ilyen a közlekedési morál.

 

Gratula szép kép. Kár hogy a rendszáma nem látható(tudom személyiségi jogok meg minden).

Előzmény: RJancsi (2222)
sélliagrav Creative Commons License 2011.07.25 0 0 2223

Ej, de szívtelen vagy, látod, hogy esik az eső, s nem parkol, csak várakozik ... hát van neked szíves ? ;)

Előzmény: RJancsi (2222)
RJancsi Creative Commons License 2011.07.25 0 0 2222

Kicsit leült a topic. Biztosan mindenki csak szabályosan közlekedő és parkoló autókat látott.

Én nem. Persze rokikártya hírből sem volt a szélvédője mögött....

 

Bunkovadasz3 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 2221

A képek alatt ott a magyarázó, de csak az indafotón, itt nem látszik, nekem meg ez nem esett le.

Előzmény: Törölt nick (2220)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.26 0 0 2220

Értem így már az összefüggéseket elmondva, csak a képből nem minden jött át. Az elsőn nem látni a furgon alatt a föstést.

Előzmény: Bunkovadasz3 (2219)
Bunkovadasz3 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 2219

A fehér furgon a roki helyen áll, természetesen. Az alatta lévő egy kocsi kihajtó a kaszinó üzletház parkolójának két irányú ki és behajtója, aminek az egyik sávját következetesen elállják, ott átkozódik mindenki, miközben a parkoló üres. Sem behajtani, sem kihajtani nem tudsz, ha szembe jövő forgalom van. Régen volt tábla is a pilléren, de letépték. Érdi megoldás. Az alatta lévő képen jól látható mi a helyzet. A fehét Peugeot partner három autót kellett megvárjon, mert az ő sávját elállták. A középső két kép ugyanaz a helyszín. Ha nincs szerencséd, vissza kel tlatnod a balatoni útra, hogy aki épp jön kifelé, el tudjon menni. Ez még akkor jó, ha közben abalatoni úton viszont ott a busz, az meg szeretne elmenni. Kétszer jártam eddig így, mindkét esetben hat-hét üres hely volt a parkolóban, aminek ez a bejárója, 15 lépést kéne menni, nem többet!

Előzmény: Törölt nick (2218)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.26 0 0 2218

A fehér furgonnal mi a gond? A képről nem látszik, hogy alatta is van roki felfestés.

 

Az alatta lévőn ki a hunyó? Mert csak az utkereszteződés elött 5 méternél (talán) közelebb álló járgányt látom neccesnek. Kapubejárót sem látok. Járdára parkolást se. A végén lévő táblából úgy látszik, egy sima utca. Vagy van valami tiltó tábla ami nem látszik a képen?

 

Az utolsó egyértelmű tahóság, kivéve ha ott van a soffjor 5 méteren belül.

Előzmény: Bunkovadasz3 (2217)
Bunkovadasz3 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 2217
coleng Creative Commons License 2011.04.09 0 0 2216

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!