A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Nem ismerjük egymást, de olvasva a postjaidat, pont megértem a problémádat, úgyhogy a következő az ajánlatom:
Kimegyek a következő Körösi börzére és veszek neked agy aszódit, amit elpostázok neked.
Van itt egy futárcég, akivel már szállíttattam így antennát és épségben megérkezett. (2-3 ezerért viszik) Megkérdezem őket a hossz végett, de szerintem nem lesz probléma.
Budapestin tapasztaltam már, bár nem túl sűrűn jártam ki. Hát, igazából hiába nincs keretem ilyenekre, azért ezeket a rádiókat és kacatokat megnézni élőben is egy élmény szerintem, főleg a tudattal, hogy a QTH-n belül nekünk ilyen sosem lesz egy kisebb autó áráért! :)
Ha meglenne a tapasztalat illetve a megfelelő mérő műszerek, biztosan csinálnék saját antennát, sajnos a körülmények jobbat jelenleg nem engednek meg, viszont a mostani kis mobil pálca ellensúly nélkül nem igazán fog sokat érni, főleg azzal a pár össze fúrt hulladék karóval, örülök, ha 1-2 amatőr átjátszót tudok hallgatni vele...
Az aszódi kétsávosnak KB 9-es a nyeresége, agyon is dicsérik, megbízható ember csinálja, ezért vagyok így rá állva, ezért is akartam most a Csorvásira ki jutni, de sajnos a rádiós közösségben sem igazán hajlott senki egy ismeretlen fuvarozására :P Erre felé nem igazán foglalkozik senki az "importálással", rendelni meg nem igazán fogok 50-60 ezerért hasonlót. Sajnos H.bihar eldugott kis területén 60-100km-es körzeten belül nincs semmi, papagájok is 100+km.
Viszont, ha tapasztalat alapján azt mondod megbízható az általad ajánlott alucsöves megoldás, vetélkedhet egy Aszódival (tx-rx-ben is) és lenne esetleg a neten egy videó/tervrajz amit meg tudnál osztani, szívesen le csekkolnám!
Beszerzési áron megválnék a teljesen ÚJ Baofeng UV-32 típ. rádiómtól. Gyári dobozában, minden tartozékkal.
Főbb paramétrek:
- Dedikált csatornaválasztó "dial" gomb (a hangerőszabályozó mellett) - Napsütésben is látható, nagy fényerejű, kontrasztos LCD kijelző - Beleállítós asztali töltő és külön USB-C töltőkábel - Nagy kapacitású akku, USB-C töltéssel - Kétsávos antenna (meglepően jó paraméterekkel) - JÓL működő, pontos GPS
Tipp, tapasztalatból: ugyanazok az emberek, ugyanazt a holmit árulják. Jó állapotú ipari rádiók, RH holmik, katonai rádió-maradványok, csatlakozók, kiegészítők, "szemét". Ne sajnáld!
Inkább vegyél 3m 10*2-es alucsövet és építs jobb antennát belőle, töredékáron!
Nagyon kíváncsi lettem volna, de sajnos nem tudok elmenni. Azért pár képet majd dobjatok, kíváncsi vagyok a Budapestihez képest milyen ott :)
Ha sikerült volna fuvart találnom innen hajdú-biharból, kaptam volna aszódi antennát, de azt hiszem ezzel az egyetlen esélyem el is úszott, e-végett most extra csalódott vagyok, hogy nem lehetek ott :(
Eladó kétsávos 2m/70cm aszódi kollineár antenna. Jár hozzá egy N-csatlakozó is, és a 3 db ellensúly. Soha nem volt (és nem is lesz) nálam felszerelve időhiány miatt, kb. fél éves. Miskolc környékén házhoz is viszem akár, postázása a mérete miatt nem megoldható normálisan.
Keresek 1db (még a mai nap is) kitűnő műszaki, és esztétikai állapotú VX2000 tip. VHF sávú alap (4. csatornás) készüléket. Semmilyen tartozékra nincs szükségem!
Ha ajánlátod van, jelezd itt a fórumon, telefonszámmal.
VISSZAHÍVLAK !
Mivel nem az interneten ülés a főfoglalkozásom, lehet, hogy csak 2-3 nap múlva kereslek! Köszönök minden ajánlatot.
Holnap, 2025.03.23. Csorvás, Petőfi u. Művházban, Rádiós találkozó/börze.
Látogatóknak 8 körül már érdemes megérkezni, addig az eladók már kipakolnak nagyjából.
Rengeteg alkatrész a rádiózáshoz, a HIFI erősítő építéshez, s egyéb elektronikákhoz is biztosan megtalálható lesz a kész rádiós használt eszközökkel együtt.
Eladó ICOM IC 7300 RH rádió. Újszerű makulátlan állapot. Eredeti dobozában, eredeti tartozékaival. Az ára 370.000 Ft Képek: hg7wbr.hu oldalon T:20-481-39-nulla-négyes