Keresés

Részletes keresés

pianta Creative Commons License 2006.05.28 0 0 42
Igen arra!
Előzmény: Pamplónai békafuttató (40)
kertészboy Creative Commons License 2006.05.27 0 0 41
A vázával minden ok.
Előzmény: Pamplónai békafuttató (39)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.05.27 0 0 40
A tujának, vagyis arra gondolsz, aki Komárom néven írt ide valamikor?
Előzmény: pianta (34)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.05.27 0 0 39
Az nem derült ki hogy milyen volt a váza?
Előzmény: kertészboy (38)
kertészboy Creative Commons License 2006.05.26 0 0 38

Énn anno régen a Starkl-tól rendeltem egyebek között sárkány kontyvirágot (Drancunculus vulgaris). A zacsiján is ez a név volt feltüntetve. Nah, ebből nem ez nőtt, hanem a csodagomó volt, rohadtul büdös virággal. Beleraktam egy dobozba és címzett költségére vissza feladtam, egy kisérőlevéllel. Jött is nemsokára a pénz.

Idén rendeltem a Bakkertől, amarilliszt, egy vázát és egy böjti hunyort. Az amarilliszt azért nem küldték - rágépelve a számlára - mert minőségielg kifogásolható volt a hagyma. A böjti hunyorból erős tövet küldtek. Igaz azt hittem, hogy valami cserépbe vagy valami műanyag konténerbe ültetve küldik majd. Hát nem így volt. Ez egy szabadgyökerű tő volt, friss pici hajtással. Beáztattam, elültettem cserépbe a szobába, majd mikor megerősödött, kiültettem a kertbe. Remélem jövőre olyat virágzik mint a katalógusban! :)

babszem-jani Creative Commons License 2006.05.26 0 0 37

Arra gondoltam, hogy a képeket is elküldöm nekik, mármint a bakkernek, hogy lássák csúcsminőség címen mekkora szemetet van pofájuk küldeni.

Szerintetek jó ötlet?

randy Creative Commons License 2006.05.25 0 0 36
Írj nekik egy e-mailt. Én a T.lipánvilággal jártam ugyanígy, de ők rendesek voltak, egy-két e-mailváltás után visszautalták a virághagymák összegét.
Persze én is megemlítettem a fogyasztóvédelmet.
A fogyasztóvédelemről nekem jó tapasztalataim vannak. Eddig kétszer tettem náluk bejelentést romlott élelmiszer kapcsán és mindkétszer e-mailben és levélben is reagáltak.
Előzmény: babszem-jani (31)
Flanell Creative Commons License 2006.05.25 0 0 35

A Fogyasztóvédelemben nem szabad nagyon bízni, már mástól is hallottam, hogy tevékenységük kimerül a Juszt-műsorban bemutatott ügyek megoldásában.

Engem az országos és a megyei FV egymáshoz küldözget egy hónapja, most azt találták ki, hogy sem telefonon, sem ímélben nem jó a bejelentés, küldjem el még levélben is.

pianta Creative Commons License 2006.05.25 0 0 34
Én is bedőltem a tujának egy pár éve.Tavirózsát rendeltem tőlük.Küldtek is egy hatalmas dobozban egy ici-pici tövet összeszáradva,gondolták a doboz mérete jól ellensúlyozza a növényt.Arról már nem is szólva,hogy a növény nem is hasonlított a képre mert két különböző fajta volt.
kamélia Creative Commons License 2006.05.25 0 0 33

Én is bedőltem a Bakkernek, mert nagyon szép a honlapjuk, és a szomszédom rendelt hagymásokat tőlük, azok mind kikeltek. Gondoltam, megkockáztatom, de hasonló sorsra jutottam, mint az előttem szóló a petuniákkal. A levendulák szétrodva, penészesen jöttek, a hortenziák pedig fakó sárgászöldek, mint a krumpli csíra. Majd sírva fakadtam, amikor megláttam. Azonnal felhívtam őket, azt mondták, küldjem vissza a számlát, írjam rá mi a probléma, és hogy postán visszaküldik a pénzt 30 napon belül. Azt nem értem, miért nem lehet megnézni, mielőtt az ember kifizetné, és ha nem felel meg, egyszerűen nem veszi át. Én biztosan nem hagyom annyiban, ha nem jön meg a pénz 2 héten belül, rájuk telefonálok, aztán szabályosan feljelentem őket a fogyasztóvédelemnél.

Előzmény: Évi5 (32)
Évi5 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 32

Ne hagyd ennyiben! Írj nekik e-mailt, levelet, hívd fel őket telefonon, érezzék, hogy te egy elégedetlen vevő vagy!

(Az e-mail ingyenes, hetente egyszer-kétszer megereszthetsz nekik egy levelet, zaklasd őket!)

Először csak a tényeket közöld velük, a minőséggel kapcsolatos kifogásaidat, és hogy az ellenértéket fizessék vissza. (Vevőkód, szállítás dátuma, visszaküldés dátuma, kifogások, észrevételek, stb.) Újat úgyse fognak küldeni, mivel a nyárra való tekintettel a szállítást szüneteltetik.

Ha ennek nincs foganatja, akkor kezdhetsz fenyegetőzni, esetleg telefonon megkeresni valamilyen felsőbb illetékest.

Ha szép összeszedett mondatokban írod le, mondod el a kifogásaidat, akkor komolyabban vesznek, akkor kinézik belőled, hogy tényleg beváltod fenyegetéseidet. Az internet nem elég komoly fenyegetés szerintem, inkább a fogyasztóvédelemmel vagy A tévé ügyvédje című műsorral lehet jobban rájuk ijeszteni. 

Ha mindezek hatására tojnak a fejedre, akkor végső kétségbeesésemben én a németországi központba írnék e-mailt, persze, ha tudnék németül.

Én a Starkl-kal voltam hasonló helyzetben, de ég és föld a kettő között a különbség. Ők csak annyit vétettek, hogy egy muskátlinak derékba tört a karrierje, néhány évelő nem nőtt ki tavasszal, egy-két hagyma csendben kuksolt a földben. Mikor írtam nekik egy e-mailt, mely tényleg laza hangvételű volt, símán küldték a reklamált növényeket. Ha hármas csomagolású volt, de csak egy pusztult ki, akkor is hármat küldtek. Egyedül a hagymás növényt nem szállították (évszakra való tekintettel), helyette egy jóváíró számlát és egy sűrű bocsánatkérésekkel teli levelet küldtek. Így az őszi vásárlásnál kevesebbet kell majd fizetnem.

Így ha a Bakker át is vert, még a Starkl-nál próbálkozhatsz, nekem eddig jó véleményem van róluk.

Sok sikert!

Előzmény: babszem-jani (31)
babszem-jani Creative Commons License 2006.05.25 0 0 31
Úgy tűnik a képek nem jelentek meg, lehet, hogy olyan rondák voltak, hogy a moderator letiltotta.
Most megpróbálom mégegyszer
babszem-jani Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30

Sziasztok!

Örülök, hogy a Bakkerről írtatok én most szaladtam bele a csapdába és nem tudom hogy mászok ki belőle.  Aciós petúniát kínáltak - persze gondolhattam volna, hogy mit takar az akció - de olyan szépek voltak a képen, hogy bedőltem. Már elképzeltem milyen szép lesz az erkélyen én marha. Amit kaptam az minden képzeletet felűlmúlt. Félig rothadó, sárgult, növények fény felé kapaszkodó fehér indákkal ollóval megnyírbált levelek stb. Majdnem sírtam amikor megláttam. Persze másnap visszaküldtem -ennek már egy hónapja - azóta sem láttam pénzt, pedig azzal fenyegetőztem, hogy felteszem a képeket az internetre. Most megpróbálom veletek is megosztani ezt az élményt. Sajnos nem tudom mit csináljak, hogy fizessenek, talán nekem is a rendőrséggel kellene riogatni őket.

Sajnos nem midegyik kép elég éles de azért remélem lehet érzékelni miröl is van szó:

Évi5 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 29

Kiderült, hogy a Starkl-tól az ősszel rendelt hagymások közül van, amelyik nem bújt ki a földből. A tavasszal rendelt muskátli közül egynek derékba tört a karrierje, pár évelő pedig egyáltalán nem mutatkozott az idén. Írtam nekik egy levelet, melynek hatására ma kaptam egy csomagot, a kifogásolt növények voltak benne. A hagymások ellenértékét pedig jóváírják. Mindezt saját költségükre, egy normálisan hangvételű levél hatására. (Úgy gondoltam, semmit se veszítek, ha írok nekik egy e-mailt, így az egész reklamáció hangvétele laza, nyugodt stílusú volt, semmi vádaskodás, semmi rokonok emlegetése.)

Így, nekem eddig nagyon jó véleményem van a Starkl-ról.

Évi5 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 28

A starkl-tól ősszel virághagymákat rendeltem, úgy látszik, hogy szépen növöget mindegyik. A színüket még nem mutatták meg a tulipánok, napok kérdése, és akkor kiderül, hogy tényleg olyan színűt, fajtát küldtek-e, melyet kértem.

A tavaszi katalógusból is rendeltem, hétfőn érkezett meg a csomag. A megrendelt mennyiséggel gondok adódtak, ugyanis 6 tő muskátlival többet küldtek, de ez árban nem jelentkezett. Nem is értem, hogy miért nem reklamálok....

Persze, ha ez fordított esetben lenne...

Előzmény: Törölt nick (26)
borztej Creative Commons License 2006.04.10 0 0 27

hi!

nekem rossz tapasztalataim vannak treemail ügyben.tavaly rendeltem tőlük cupressus sempervirenst,de c.arizonicat küldtek helyette.később rendeltem vadcitromot,de azóta is jön.erről ennyit

Előzmény: Törölt nick (26)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.02.22 0 0 25
A Sieberzről is van egy sztorim.
Amikor kijött az első vagy a második katalógusa, az ügyfeleiknek valami nagyértékű ajándék kisorsolását ígérték.
Volt a katalógusban egy piros VW Golf, hogy azt XY kedves isaszegi vásárlójuk nyerte.
Akkoriban több ismerősöm is élt Isaszegen. (nyugodjanak békében)
A boldog nyertesről, illetve hogy valaki nyert egy piros Golfot, egyikük sem hallott, pedig Isaszeg akkoriban még olyan falu volt, ahol azért az őslakosok mindent tudtak.
Előzmény: Évi5 (18)
Pamplónai békafuttató Creative Commons License 2006.02.22 0 0 24
Engem úgy vágott át a Bakker Holland Kft, hogy az egyik katalógusában meghirdetett egy olyan berendezést, amit a locsolócső végére kell helyezni és amivel valami turbónyomás alapon az emeleti ablakokat is meg lehet tisztítani a földön állva.
A csomagban pedig volt valami műanyag játék, ami nem hogy növelte volna a nyomást, hanem még csökkentette is, a teraszt a slaggal jobban le lehetett mosni, mint ezzel a szarral.
Rendeltünk még gumókat is, amiknek a mérete kábé a fele volt a katalógusban írtaknak, volt közöttük penészes és fagyott is.
A reklamációnkat igen nagyvonalúan kezelték: kérték, küldjük vissza az árut és küldik a pénzt.
Sokadik felszólításra és hónapokkal később nem pénzt küldtek, hanem valami utalványt, hogy ezt le lehet vásárolni náluk.
Rendőrségi feljelentéssel fenyegettük meg őket, mire postafordultával visszajött a pénzünk és az utalvány is nálunk maradt - azt hiszem, ki is vágtuk a fenébe.
Előzmény: Greylupus (5)
bojti Creative Commons License 2006.02.19 0 0 23

Elvileg azt igérik, hogy kicseréki, ha visszaküldöd, de kinek van szíve visszaküldeni szerencsétlen növényeket, amik már néhány napja utaznak egy sötét dobozban? Ha mennyiségi problémám volt, vagy nem azt küldték, telefonon elintéztem velük, és ha tudtak szállítani, legközelebb küldték. De ilyen csak kétszer fordult 3lő öt év alatt.

Van most egy új csomagküldő, a Treemail, hallott valaki róluk? Különleges növényeik vannak és nagyon bő választék örökzöldekből, diszfákból és cserjékből, januárban rendeltem tőlük, de még nem kaptam visszaigazolást.

Előzmény: Évi5 (21)
moxi Creative Commons License 2006.02.19 0 0 22
nehéz ügy ez a reklamálás, hogy bizonyítod? nyilván a végre megeredt cserjét már nem szedem ki, az ember kedve meg elmegy.
Előzmény: Évi5 (21)
Évi5 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 21

Ha nem azt küldik, amit kértetek, akkor szoktatok reklamálni? Milyen eredménnyel?

Be kell vallanom, hogy még a régi Bakker-től anyukám rendelt 10 darab különböző színű tearózsát, amiből 2 egyforma színű volt. Írt nekik egy levelet, de nem olyan asztalracsapós stílusban, hanem csak olyan szép kis megjegyzés levelet. Megírta, hogy szeretett volna egy mályva színű rózsát is, de mivel helyette pirosat kapott, így rendelne külön egy mályvaszínű rózsát is. A többi rendeléssel együtt ezt is leadta, küldték a mályvaszínű rózsát, ingyen. Így, kapott egy jó pontot a Bakker.

De hozzátenném, hogy tőlük volt pár rendelés, mely szépen meg is érkezett, ki is pusztult.

moxi Creative Commons License 2006.02.19 0 0 20
Nekem a cserjéim mind megmaradtak, de rózsalonc helyett virágloncot, teltvirágú jezsámen helyett szimplát küldtek, mindenből az ócsóbbikat...
Előzmény: bojti (19)
bojti Creative Commons License 2006.02.18 0 0 19

Sziasztok!

Én öt éve rendszeresen vásárolok csomagküldőtől, mert isten háta mögött van a kertem, amikor megvettük, még nem volt a közelben kertészeti áruda. Vegyesek a tapasztalataim. A tujával meg vagyok elégedve, mindig azt küldik, amit rendelek és a növények 90 %-a még megvan, a maradék 10 %-ból is több azért pusztult el, mert kezdő kertész lévén mindent ültettem, ami megtetszett, és nem bírták nálunk a kötött, savanyú talajt. A sieberz és a starkl is általában azt küldi, amit megrendelek, de itt már nagyobb a növények pusztulása, újabban cserjét és évelőt már nem is veszek, mert csak a fele marad meg.

Előzmény: Évi5 (18)
Évi5 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 18

Sziasztok!

Nagyon meglepődtem, hogy máris ennyien írtatok csomagküldővel kapcsolatban. Az eddig leírtak alapján a sieberz és a bakker áll a dobogó felső két fokán megbízhatatlanság szempontjából. (Szerintem, mivel a bakker egy jó ideig nem működött, így nem lehet megállapítani, hogy melyikük az első helyezett.)

Kertészboy! Ha majd a begóniáid megnőnek, virágozni fognak, rakj fel majd képet róluk. Nem semmi a képek alapján. Mikor még nem olvastam el a hozzászólást, csak a képeket néztem, akkor én rózsának gondoltam őket. Csodaszépek!

A tulipánvilágtól való rendelés gondolatával már kacérkodtam, de jelenleg a legtöbb hagymájuk elfogyott. Ahogy nézegettem, elég borsos a hagymáik ára, de fő előnyük, hogy különleges virághagymákat árulnak, amit máshol nem nagyon lehet beszerezni, vagy csak hosszan utánjárással.

Ha van valakinek véleménye, tapasztalata csomagküldővel kapcsolatban, írjon továbbra is. Így legalább nem a saját bőrünkön tapasztaljuk meg az esetleges hátrányokat. Jó vélemények is jöhetnek!

kertészboy Creative Commons License 2006.02.18 0 0 17

Én a tuja.hu-tól tavaly rendeltem télálló banánt, amit azóta is küldenek. no comment

A sieberztől postán még sohasem rendeltem. Személyesen szoktam elmenni hozzájuk Gödöllőre, mert viszonylag közel van, és akkor ott én választom ki, amit akarok. Az így vásárolt növényekkel még nem volt gondom. Tavaly ősszel, erős, egészséges hunyorokat vettem, nagyon beleszerelmesedtem. Most várom majd, hogy nyíljanak, remélem azok a fajták lesznek. Tavasszal srága virágú magnóliát akarok venni náluk. Ősszel is láttam már, de elég borsos volt az ára, és most is az, de sikerült "összelottózni" rá a pénzt. :-) Akkor volt belőle néhány példány, de gondolom az ára miatt nem nagyon vitték. Nah, ha ezek túlélik náluk az idei telet, akkor tavasszal ezekből viszek majd egyet, mert így hátha nálam is megmaradnak majd.

A Bakkertől még nem rendeltem, csak közvetve a német Bakkertől. Böngészve a német Bakker honlapját www.bakker-holland.de ott jóval nagyobb a kínálat. Felbuzdúlva két sikeres gumós begónia évemen a német Bakkertől rendeltem kint élő ismerősömön keresztül néhány, nálunk nem szereplő fajtát, ami már haza meg is érkezett. (Ő megrendelte, és továbbküldte nekem, 3 hét volt az egész) A cimkék tanusága szerint azt küldték, nyáron meg majd kiderül. Nekem ezek a tapasztalataim. Beteszem ide a szóban forgó begónia fajták fotótit. Baromira tetszenek.

Előzmény: Évi5 (14)
Csali42 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 16

Szia Évi!

A tulipánvilágtól rendeltem már, nagyon korrektek, gyönyörűek a hagymáik-gumóik. Mind egészséges, semmi gombás fertőzés. Jó tájékoztatás, minden papírzacsin rajta a növény képe és leírása. Úgy küldték a hagymákat, hogy bőven volt idő elültetni őket. Majd, ha virágoznak, teszek fel képeket róluk valamelyik topikba.

A sieberztől nem rendeltem, hanem vásároltam náluk. Nem azt kaptam, amit vettem. A rózsás topikban a 1393. hsz-ban írtam le.

moxi Creative Commons License 2006.02.18 0 0 15
A sieberz is az, rendszeresen nem azt küldi, árulja,mint ami a képen van. Lettek ugyan szép kakukkfiókák is, de ha vmit megrendelek, akkor azt akarom látni...
Évi5 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 14

Sziasztok!

A régi Bakker-t én is ismertem, a megújult változatával, annak katalógusával még nem találkoztam. A neten néztem, elég drágán árulja termékeit.

Milyen tapasztalatotok van a többi csomagküldő társasággal?

www.starkl.hu

www.tuja.hu

www.sieberz.hu

www.tulipanvilag.hu

Én a starkl-tól ősszel virághagymákat rendeltem, szerintem normális, viszonylag jó áron.

A többit nem ismerem, így ha tudtok valamit róluk, kérlek, írjátok meg. Jót és rosszat egyaránt.

A sieberz katalógusát is már többször átlapozgattam, de nekem nagyon visszatetsző, hogy a fényképeket megvágják. Itt van egy példának:

Ha jobban megnézitek, a fenti két sárgás körte rémesen hasonlít egy picivel lejjebb lévő, ugyancsak kettő sárgás körtére. Most hülyének nézik az embert?

Ettől függetlenül, lehet hogy minőségi termékeket árul, nem tudom. De bosszant ez az eljárás. Ráadásul, már évek óta ez megy. Pedig fejlődött már a számítástechnika is, ha csalnak, akkor legalább ne ilyen átlátszó módon.

Ha van esetleg valakinek tapasztalata a többivel, vagy akármelyikkel kapcsolatban, osszuk meg egymással mindezt. Hátha kiderül, hogy a Bakker-e a legnagyobb szélhámos, vagy esetleg van rá másik jelentkező is erre a címre.

borju Creative Commons License 2006.02.17 0 0 13
Én lassan egy hónapja rendeltem tölük katalógust. Eddig nem küldték. Ezek után rendelni tuti nem fogok tölük.
Brigi0621 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 12

Sziasztok, Már működik a magyar oldal is, habár szerintem szegényesebb a kínálat mint kint (pl. Ausztria). www.bakker-holland.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!