Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 250

McD @prayers

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 249

koszonom, szuper! majd kiprobaljuk!! altalaban a holiday inn olayaban szoktunk megszallni, ami amugyis ott van a kozelben..

Előzmény: malenykij polgar (246)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.29 0 0 248
Januárban nem, legközelebb március elején lesz egy Jeddah-Dammam-Riyadh túrám. Ha addig más nem jön közbe. Azon vacillálok, hogy a Dammam-Riyadh szakaszt nem kellene-e autóval kipróbálni, megnézni a "tájat". Ja, rekordot döntöttem az érkezésnél: egy perc alatt áthussantam az útlevél ellenörzésnél.
Előzmény: RogerWilco (247)
RogerWilco Creative Commons License 2010.11.29 0 0 247

Nekem januárra néz ki egy Rijádh+ Maszkat turné, nem leszel akkor megint arra?

Előzmény: malenykij polgar (244)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.29 0 0 246

No, az Al Faisaliyah Hotel (Rosewood lánc tagja) étterméröl van szó, ha minden igaz, Il Terrazzo a neve. Tényleg nagyszerü kaja (ami nem mindig magától értetödö szaudi barátainknál), nagyon barátságos személyzet. A teraszról a tornyot lehet bámulni, ahol szintén jó étterem van a sokadik emeleten.

Előzmény: Törölt nick (245)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 245

emlekszel az etterem nevere? szivesen kiprobalnam en is!:) en legutobb a Kingdom Tower ettermeben ettem kollegakkal, jo nagy csalodas volt..

Előzmény: malenykij polgar (244)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.29 0 0 244

No, pénteken jöttem haza és pazar idö volt. 25 fok körül, az esték már kezdenek hüvösek lenni. Az Al Faisaliyah Centerben a torony lábánál van egy brazil stílusú étterem, ahol megdöbbentöen jót ettünk.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.28 0 0 243

szeretnek hozza szolni a topikhoz, bar nem tudom, h azota kaptal-e valaszt a kerdesre.. szoval Jeddah fenyevekkel jobb hely, mint Riyadh. en mar 3 eve kisebb-nagyobb megszakitasokkal ott dolgozom es nokent mondom, h sztem jobb varos. nem tudom mennyire sikerult, v sikerult-e mar felfedezned, de jeddahban van pl az un java-lounge, ami egy shisha(vizipipa)-bar, zenevel(!), ami sztem kimondottan hangulatos. sorolhatnek meg bar ettermet, illetve bowling clubokat, aztan ott az osregi gold-souk, az aranypiac, a sok erdekesseggel:) illetve leteznek privat strandok(pl a Sheraton-e), ami kimondottan a `nyugatiaknak` epult, ill az O szamukra tartanak fenn, ahol lehet snorklingozni, napozni.. meg sehol nem lattam olyan tisztanak a tengert, mint ott:P

Előzmény: RogerWilco (209)
RogerWilco Creative Commons License 2010.11.16 0 0 242

Szerintem itt sok mindenre választ kapsz

http://www.expatarrivals.com/saudi-arabia/moving-to-saudi-arabia

Előzmény: ujvika (241)
ujvika Creative Commons License 2010.11.16 0 0 241

Sziasztok!

Fizukra lennék kiváncsi: Gépészmérnök, 5 év tapasztalattal, cégen belüli áthelyezéssel. Mit gondoltok mennyit lehet kérni a juttatásokon kívül alapfizuként?

Köszi!

malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.10 0 0 240

Talán egyszerübb lenne, ha összeállítasz egy listát olyan kérdésekkel, amik téged érdekelnek. Szerintem az effektívebb.

Előzmény: ujvika (239)
ujvika Creative Commons License 2010.11.10 0 0 239

Azon már túl vagyok, átolvastam az egészet. Én olyan emberrek szeretnék beszélni aki kint él/élt sokáig és a helyi viszonyokról tud mondani pár szót! Van itt valaki aki kézségesen segítene levélben? Köszi előre is!

Előzmény: malenykij polgar (231)
RogerWilco Creative Commons License 2010.11.05 0 0 238

Ugyan nem szorosan KSA téma, de az ammani reptéri Golden Tulip valóban lepra hely - ha éppen szükségszállás kell, arra jó. De ha 6-8-10 óráról van szó, akkor már érdemesebb lehet vagy bemenni Ammanba vagy még inkább le a Holt-tengerre és ott egy rendes szállodában kibekkelni a következö járatot. A Holt-tengeri Holiday Inn van talán a legközelebb a reptérhez (északról jövet az első), nem kell az ammani forgalomban sem csücsülni és kitünő szálloda.

malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.04 0 0 237

Te még most sem vetted észre, hogy egy másik hotelröl beszélsz és fogalmad sincs arról, amelyikröl én írtam? Két Golden Tulip van Ammanban. Csak beleugattál, anélkül, hogy figyelmesen olvastál volna.

Huss vissza a Hurghadas meg Tunéziás topikokba.

Előzmény: gyöngyi0612 (236)
gyöngyi0612 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 236

te   hörögsz  ,he  elolvasod  a dolgaid  nem  egyeb  mint primitiv  hörgés  ,igy  veled továbbakban  lezártam   minden szinvonaltalan  dolgot!!

Előzmény: malenykij polgar (235)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.04 0 0 235

Ez pedig az én értékelésem a szerinted szaudi törzshelynek számító barakkról: http://www.tripadvisor.de/ShowUserReviews-g293986-d581797-r71720875-Golden_Tulip_Airport_Amman-Amman.html

Enjoy.

ON.

Előzmény: gyöngyi0612 (233)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.04 0 0 234

Kétlem, hogy oda egy szaudi vagy bárki is önszántából betenné a lábát. Az ammani reptér közelében lévö Golden Tulip egy lepra szükségszálló, ahova a Royal Jordanian azokat az utasokat teszi be, akik lemaradtak a repülöröl. Mi is így jártunk.

Nézd meg az értékeléseket, aztán utána okoskodj: http://www.tripadvisor.de/Hotel_Review-g293986-d581797-Reviews-Golden_Tulip_Airport_Amman-Amman.html

Nem hiszem, hogy láttad már belülröl és nem is értem, mit hörögsz itt.

Előzmény: gyöngyi0612 (233)
gyöngyi0612 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 233

mi  nem  tetszett a  golden  tulipon?  oda   évek  ota   visszajárnak  a  szaudiak!

ha  barakk  akkor   nem  kéne  otthon  maradnod???

barakkokrol  más idöben  olvastam  ,láttam  filmet  Lengyelországban  -de az  sajna  haláltábor előfutára  ,  nagy  szégyene  a  történelemnek.

NE  HARAGUDJ  NEM  BÁNTANI  AKARLAK  DE  ISMEREM  EZEKET  A  HELYEKET  IS  ÉS  NEKEM  ERRŐL MÁS  A VÉLEMÉNYEM.  NEM JÓ VICC-

Előzmény: malenykij polgar (229)
RogerWilco Creative Commons License 2010.11.04 0 0 232

Én már kihúzom a jövő év elejéig - jövőre kell a Lufi Senator statust megújítanom, jól jönnek a mérföldek akkor :DD

Előzmény: malenykij polgar (231)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.11.04 0 0 231

Talán elég lenne visszaolvasni, nem kevés info van itt és nem is hosszú a topic.

22-én megint nyertem egy utat.

Előzmény: ujvika (230)
ujvika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 230
Sziasztok!

Tud nekem segíteni valaki? úgy néz ki lenne egy lehetőségem Szaúd-Arábiában dolgozni egy multi cégnél és vinném a családot is (8 hónapos a lányom). Az országról, csak nagy vonalakban van információm és érdekelne a kint élő magyarok tapasztalata első kézből! Írjon aki tud segíteni! Köszi előre is!
malenykij polgar Creative Commons License 2010.05.03 0 0 229
Nem, repülövel mentünk, de eléggé félresikerült az út. Indulás elött olyan homokvihar kerekedett Riadban, hogy öt órát várhattunk. Mivel ammani átszállás volt, ott már nem volt esti gép Bejrútba, úgyhogy a Royal Jordanian jóvoltábol a "Golden Tulip" nevü, szállodának csúfolt barakkban töltöttük a - hál´istennek rövid - éjszakát. Két-három whiskeyvel segítettünk magunkon, hogy ne csináljunk botrányt. (Legközelebb betaxizom a Kempinskibe.)
Előzmény: RogerWilco (228)
RogerWilco Creative Commons License 2010.05.03 0 0 228
Az jó, olyanon én is voltam, igaz melódia kapcsán. Ott többek között átlapoztunk egy baromi vastag könyvet, ami csak és kizárólag a klf datolyaféléket felsoroló katológus volt...

Bejrútba a "tekerés" ugye nem szárazföldi utat takar??
Előzmény: malenykij polgar (227)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.04.28 0 0 227
Ma pedig egy privát datolyafarmon voltunk, 9000 fa, villa, úszómedence, grillezés. Mindez Riadtól kb. 70 km-re, nekem az autóút tetszett igazán, egy-két helyen voltak még sátras, tevés, bárányos helyiek. Ma 39 fok volt árnyékban, holnap tekerünk Beirutba.
Előzmény: RogerWilco (226)
RogerWilco Creative Commons License 2010.04.26 0 0 226
Nem semmi dolog egy hazulra meghívás, érezd magad megtisztelve!
Előzmény: malenykij polgar (225)
malenykij polgar Creative Commons License 2010.04.26 0 0 225
Üdvözlet Riadból. Ma egy privát vacsorameghíváshoz volt szerencsénk, a helyi partnercég tulajdonosának a házában voltunk. Diszkréten, de leesett az állunk. Nem is a felkínált szesztöl, inkább a kívülröl alig sejthetö gyönyörü otthontól.
RogerWilco Creative Commons License 2010.04.06 0 0 224
Szerencsére nem :-))

Éppen Baku és Tokió között szusszanok egyet otthon.
Előzmény: kerusz (223)
kerusz Creative Commons License 2010.04.01 0 0 223
Ismét Dzsiddában...

Valaki errefelé...?
RogerWilco Creative Commons License 2010.01.11 0 0 222
Egyelőre nem tudom, el kellene végre ezt az útlevél ügyet intézni végre. Jeddah jó (vagyis jobb) lenne, de nagyon tartok tőle, hogy ha megyek, megint Rijádban kötök ki ...
Előzmény: kerusz (221)
kerusz Creative Commons License 2010.01.07 0 0 221
Hogy áll a februári dzsiddai utad? Lehet, hogy január végén ln is utazom kb. két hétre.
Előzmény: RogerWilco (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!