Keresés

Részletes keresés

dudar Creative Commons License 2007.05.22 0 0 316
Bocsi, csak próbálkoztam!
Előzmény: dudar (315)
dudar Creative Commons License 2007.05.22 0 0 315
1 oldal
dudar Creative Commons License 2007.05.22 0 0 314
Üdv!

A Bakony Szavát holnap kezdi terjeszteni a Posta és remélhetőleg péntekig minden belterületi címre bedobják. Ha valaki nem kapná meg, kérem, jelezze. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ingyenes!
Előzmény: cseszneki (311)
dudar Creative Commons License 2007.05.22 0 0 313
Üdv!

A Bakony Szava sohasem volt fekete-fehér, mert nem is lehetett! Ez az első szám! Valószínűleg a Zirc és Vidékével kevered össze. Nem titok, egy vállalkozás, a Sestercius Bt. Finanszírozza. Nincs benne semmilyen közpénz. Remélhetőleg a hirdetésekből nullszaldósan fenn tudjuk majd tartani.

A fiatalokról csak annyit, hogy várjuk őket! Jöhetnek az öregebbek is, sőt a matuzsálem korúakat is szívesen látjuk a csapatunkban. Most persze A Bakony Szavára gondolok elsősorban, de szerintem az Icáék sem zárkóznak el a segítség elől.

A magam részéről várom mindenkinek a jelentkezését, aki tudna és szeretne az újságban valami feladatot vállalni!
Előzmény: butakis (310)
cseszneki Creative Commons License 2007.05.21 0 0 312
Tisztelt butakis !

Valahogy ilyennek képzelem el ezt a fórumot vagyis épitő informatív és ebben a körben
természesen épitő jellegű vita is ha kell. Örülök,hogy helyettem rátapintottál a lényegre. Ez már nem szófosás hanem konkrétum. Csatlakozom hozzád . Ez egyben válasz is (további no comment) több személyemet érintő megjegyzésre
Üdv. Szilvás Károly alias cseszneki
Előzmény: butakis (304)
cseszneki Creative Commons License 2007.05.21 0 0 311
Tisztelt Dudar !
A Bakony szavához ,hogy lehet hozzájutni ?
Üdv. Szilvás Károly alias cseszneki
Előzmény: dudar (309)
butakis Creative Commons License 2007.05.21 0 0 310

Kedves Mindenki!

 

Egyben írok mindenkinek választ. Kezdjük visszafelétől, jé a Bakony szava színes lett. Ez érdekes, eddig fekete-fehér volt az újság. Ha nem vagyok túl pofátlan dudar honnan van erre fedezet? Mint írtad a hozzászólásodban sok más probléma van a térségben, pl. uszoda, stúdió kb. Mindekettőért fájna a szívem, de mit tehetünk, csak drukkolok, hogy a pályázatok sikeresek legyenek. Azt meg megértem, hogy neked nem volt energiád tovább frissíteni azt oldalt, de szerintem van erre azért 1-2 ember eldugva még, aki tudna ezzel foglalkozni, pl. egy-két fiatal, aki merő lelkesedésből csinálná, valamilyen díjazás, nem is pénzbeli juttatásra gondolok.  

Aztán egyszemlélődőnek írok pár sort: nem értek egyet a szófosás címmel, ha itt nem beszélgetünk, akkor hol máshol. Azért jöttem elő a read-only üzemmódból, mert eddig is olvastam a fórumot, de csak most ért meg bennem az, hogy nekem is hozzá kellene szólnom, és fosnom a szót...ahhoz értek, de nagyon. A provokálást sem teljesen neked szántam, mert ahogy te kezelted a saját magad írtakat nekem nagyon tetszett. Szeretem ha valaki beismeri, hogy hibázott és tudja mondani, hogy bocsánat. Igazából arra gondoltam, hogy én ezt az elvet követem. Mondhatod, hogy kisnyúl vagyok, mert van ebben is valami. Aztán az expolgi kommunikációjáról írsz. Sajnos más országokban a politikusok mögött marketinges-médiaguru munkatársak dolgoznak, hogy mit is kell, és hogyan mondani a "népnek". Szerintem a mai politikusoknak erre nem futja, nem csak pénzügyileg, hanem energia szempontjából. Így ez mindig egy nehéz eset, és egyet értek veled, a kommunikáció nagyon fontos része a munkájuknak, és nem csak a polgira gondolok itt, hanem a képviselőkre is. Mert ugye ha a képviselők jól kommunikálnának, akkor nem gondolnánk hogy csak szavazógépek, az most mindegy hogy miért, pártfegyelem miatt, vagy más okból. Ha ezzel a megjegyzéssel túl kemény lettem volna bocsánat.

Hát most ennyi mára, remélem nem voltam túl hosszú.

Előzmény: dudar (309)
dudar Creative Commons License 2007.05.21 0 0 309
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.21 0 0 308

Helló Képviselő!

Nekem bajom van az ilyen sejtelmes megjegyzésekkel, hogy "osztogatás". Ki, kinek, mikor, hol? Mire célzol? Mert a többi, amit leírsz az oké. Azt felfogom. De ezekből a félszavakból nem értelek: osztogat, "Európaügyi Tanácsnok", aljas választási kampány volt. Ha konkrétumok, kérlek, írd le, boruljon a bili, ha nem...

A másik: ne haragudj, de én sem fogadom el, hogy dolgozol, vagy kommunikálsz. Egy mai vezetőnek meg kell oldania a kettőt egyszerre.

Ja, "naivitással" együtt még sokan tapasztalják, ha jól akarsz dolgozni, akár másokért, akár magadért, akkor ez sok idődbe kerülhet. S tudom, hogy a kötelező fogadások bármilyen káprázatosak is, de egy idő után inkább fársztóak. Ám több problémát tudnak a politikusok megoldani ezeken a kötetlen beszégetéseken, mint a tárgyalóasztal mellett. Ilyen az ember, egy kis kaja, egy kis pia, s máris hajlandó a kompromisszumra. Nos, a reprezentáció politikusi feladatok között szerepel. Ne vállald, ha nem tetszik! Mert van lehetőséged másra, ne légy megélhetési politikus! Azok a legrosszabbak, s a mi kis országunkban Dunát lehet belőlük rekeszteni.

Már pedzették neked mások, s szerintem is van benne valami. Nem minden a beruházás, a "projekt". Többet jelenthet a csillogó-villogó kakaóbiztos számítógépnél, ha az az óvónő jól érzi magát a munkahelyén, érzi a megbecsülést, s ezért jobban foglalkozik a gyerekkel. Lehet, hogy pont a köszönésed hiányzik neki. Egyszónak is száz a vége, nagyon fontos a közösség.

A többi gondolatodat el tudom fogadni, legalábbis felfogom, de még emésztenem kell. Úgyhogy később...

Minden jót!

Előzmény: H.Laszlo (298)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.21 0 0 307

Tiszetelt "cseszneki"!

Kérem, mondja már meg, hogy egy ilyen fórumon mit lehet még csinálni, mint "fosni a szót". Ez a virtuális világ nem teszi lehetővé a valós cselekvést. A másik, ha bemutatná nekem, mit ért azon, hogy egymást lejárató allürök? Válszát előre is köszönöm!

Minden jót!

 

Előzmény: cseszneki (302)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.21 0 0 306

Helló!

Felvállalom a provokálással kapcsolatban írt kritikádat. Ha hibáztam, akkor szórom fejemre a hamut! Szerintem nem volt durva, hiszen H. Laci is a helyén tudta kezelni. Előnye is volt, pl. Te is írsz már ide, sőt javaslod, hogy más is ezt tegye. Valóban hiányzik a másik oldal, hogy kilegyen az érem két oldala.

Különben végig erről "fostam a szót" a' la "csezsneki".  Úgy látom, hogy Ő még mindig nem érti az egész fórum lényegét! Sérteget, de ha kritizálják ezért, gondolkodás nélkül vagadalózik tovább. Ám legyen, hiszen a gondolat szent, a vélemény szabad. Mindkét oldalról, Tisztelt Szilvási Úr!

Minden jót!

Előzmény: butakis (301)
dudar Creative Commons License 2007.05.21 0 0 305
Üdv!

Ebben teljesen egyet értek veled! Ha az a kérdésed, mért nem frissülnek ezek a lapok, azt tudom mondani, hogy nincs rá ember. A Zirc és Vidéke Onlint én csináltam, de már nem tudom tovább finanszírozni és van más dolgom is. Volt egy ötletünk arra, hogy lehetne ezt és az ehhez hasonló problémákat megoldani, de most nem tudnak ezzel foglalkozi a polgármesterek. Nem védeni akarom a polgokat, de most mindenki el van havazva rendesen, és a legtöbbjüknek ez a legkisebb gondja. Több település is csaknem az életéért közd. Például: Zirc állandóan a kórházzal van elfoglalva, nehogy az egész várost csődbe juttassa az intézmény. Több dolgot be kell zárniuk, az uszodának meg vannak számlálva a napjai. A stúdió, ha nem nyeri meg a pályázatot, bezár.
Előzmény: butakis (304)
butakis Creative Commons License 2007.05.20 0 0 304

Kedves Dudar!

 

Azt hittem ez az újság már megjelent. Nekem lenne egy kérdésem, megpróbálom nem sértő formában és normálisan megfogalmazni. Nagyon örültem a Zirc és Vidéke online-nak mert nagyon sok információ volt rajta és a régi számok bescannelt változatai is megtalálhatóak voltak rajta. Ez sajnos megszűnt, Zirc honlapja meg még kevesebbet frissül. Jó a rendeletek és a testületi ülések fent vannak. Szerintem ha a turizmusra építünk ezek az eszközök nagyon fontosak a kezünkben. Aki ide szeretne jönni szeretné tudni, hogy milyen programok várhatóak, mi történik a városban és szívesen elolvasná a város vezetőinek bemutatkozását. Ezekre a lapokra kerülhetnének fel a szálláshelyek múzeumok bővebb bemutatkozásai is. Kicsit el kellene adni a régiót nem a külföldieknek, hanem a magyaroknak. Remélem burkoltan belefogalmazta a kérdést azt ömlengésembe...:)

Előzmény: dudar (303)
dudar Creative Commons License 2007.05.20 0 0 303
Üdv!

Valóban nagyon elfoglalt vagyok, holnap jelenik meg A Bakony Szava első száma. Éjjel-nappal azt csinálom, de azért figyelemmel kisérem az itt folyó vitákat. Sőt ihletet is merítek belőlük. Lesz egy olyan rovat aminek a címe: Megkérdeztük az illetékest! Ha van kérdésetek valakihez, itt is feltehetitek, és én majd megkérdezem. Várom a jó kérdéseket, ha lehet normális stílusban, és ha lehet, nem rosszindulatból!

Üdv: dudar vagy A Bakony Szava
Előzmény: butakis (301)
cseszneki Creative Commons License 2007.05.20 0 0 302
Tisztelt butakis !

Te nem is vagy kis buta. Mélyen egyetértek veled. Itt csak szófosás megy egymást lejárató allürökkel. Hozzászólásod felcsillantotta azt a reményt ,hogy más is lehet.
Igy üdvözöl Szilvás Károly aliás cseszneki
Előzmény: butakis (301)
butakis Creative Commons License 2007.05.20 0 0 301

Kedves Fórumozók!

 

Eddig csak olvasgattam a bejegyzéseket. Érdekesnek találom őket minden részről, egy-két ember aktív csak, dudar aki nyitotta a fórumot nem is jeletkezik, biztos nagyon elfoglalt az utóbbi időben. Az eredmények értékelése mindig érdekes. Az gondolom a magyar ember alapvetően pesszimista és nem tud semminek örülni. Az éremnek mindig 2 oldala van, és ha csak az egyik oldalt ismerjük hajlmoska vagyunk a rossz megítélésre. A másik dolog ha valaki provokálni akar akkor tudni kell meddig a szintig lehet elmenni anélkül, hogy a másikat megsértsük. Ezért gondolom, hogy több embernek kellene előbújni és elmondani a véleményt, a másik oldalt. így lenne esélyünk arra, hogy tisztán lássunk. Vagy sem? Ki tudja...

Előzmény: H.Laszlo (300)
H.Laszlo Creative Commons License 2007.05.19 0 0 300

Kedves naivitas!

 

Valószínűleg több dologban igazad van. De én már ilyen vagyok. Eszem ágában sem volt egyébként magyarázkodni (mint írtam, minden előterjesztés olvasható az interneten a város honlapján) és sajnáltatni magam, sem a családom mögé bújni, és nem gondolom, hogy mások nem dolgoznak sokat. De azt gondolom, hogy azok, akik másokért dolgoznak nagyobb terheket hordoznak, mert a legritkább esetben sincs esély arra, hogy olyan döntést hozzanak ami mindenkinek megfelel.

 

Márai Sándor egyhelyütt azt írja: "Mindaz amit a világ akarhat tőled, alku és félmegoldás. Csak az számít, amire te szerződtél önmagaddal. És ebben a szerződésben nincs alku."

 

Én eszerint igyekeztem.

Kritikát, túl azon, hogy rossz volt a kommunikációm, meg hogy magammal vagyok elfoglalva, (nagyképű, nem köszön stb.) még nem hallottam.

Mond naivitas milyen volt a munkám? Történt-e valami a városban olyan, ami előtte nem? Írd le, hogy szerinted hol hibáztam, és mit! Mit tettél volna másképpen?

 

A Chelsea FC éppen most nyerte meg az angol FA kupát. Mourinhót a Chelsea edzőjét a csapat szurkolóinak fele utálja, a másik fele szereti. Most éppen kicsivel többen vannak akik szeretik. Pár hét és többen lesznek akik utálják.

Korábban itt írtam azt is, hogy magamat pedig nem sajnálom. Én, köszönöm jól vagyok... és a város hogy van? Ugyanis az emberek csak azokat a beruházásokat tudják használni, amelyek elkészülnek, azokat pedig nem, amelyek nem készülnek el.

 

De azt sem szeretném, ha ez a topic rólam szólna, ugyanakkor nem bánnám, ha a városról és a térségről. És valóban tisztázni kellene azt is, hogy ki mit ért kommunikáció alatt, és meddig kommunikáció, és honnantól választási kampány, illetve - a Te szavaiddal élve - estleg "magyarázkodás", vagy önigazolás?

Visszakérdezek:

Melyik volt az a fejlesztés, amelyet az emberek nem akartak?

És kik nem akarták? Kikkel szemben, akik akarták?

Ilyen kérdésekre nem lehet korrekt módon válaszolni.

Üdv:

H.Laszló

 

P.S. A "jobboldali propagandához" talán annyit: "Ha egy ember fiatalon nem baloldali, harminc évesen nem liberális, abból sohasem lesz jó konzervatív"... mondta Sir Winston Churchill. Más fordításban ezt úgy is szokták emlegetni, hogy "ha valaki fiatal korában nem volt forradalmár, érett korában nem lehet jó konzervatív". Azt hiszem igaza van :-)

Előzmény: naivitas (299)
naivitas Creative Commons License 2007.05.19 0 0 299
Húha! T. exPolgi! Szerintem az ember vállaljon annyit, hogy ne feledkezzen meg a kommunikációról sem. Tisztázni kellene, ki mit ért ez alatt. Most is magyarázkodsz, ahelyett, hogy tanulnál a kritikából! A beruházások mellet gondolni kell az emberekre is, akik majd használják őket, nemcsak magadra, hogy milyen nagyon ügyes voltál! Mindenképpen érdemes egyszemlélődő véleményén elgondolkodni. És nem elbújni a család mögé, ez eléggé demagóg, jobboldali propaganda. Lejárt lemez. Nem illik egy liberálisan gondolkodó emberhez. A család meg a munka két különböző dolog. Aki családot alapít vállaljon annyit, hogy ne legyen lelkifurdalása, vagy ne kelljen erre hivatkoznia. Egyébként tévhitben élsz, ha azt hiszed ebben az országban te voltál a legelfoglaltabb ember az elmúlt 4 évben. Aki becsületesen dolgozik, mind nagyon elfoglalt, ráadásul 2 vagy három állása kell legyen, ha el akar tartani tisztességesen egy családot. Ne sajnáld már magad ennyire! És ne csak magadra gondolj! Lehet, hogy a bukásod egyik oka is ez volt.
H.Laszlo Creative Commons License 2007.05.19 0 0 298

Kedves Egyszemlélődő, és minden olvasó, akit érdekel a véleményem!

 

Sok igazság van abban amit írtál! De mentségemre szolgáljon, hogy én azt gondolom, valaki vagy kommunikál, vagy dolgozik. A kettő együtt nagyon nem megy, ráadásul jónéhány képviselő és testületen kívüli véleményformáló, talán a személyem iránti totális ellenszenv miatt, úgy ítélte meg, hogy azok a városi kiadványok, amelyek régóta hiányoztak, és éppen ideje volt valamilyen információs füzetet megjelentetni "pusztán az én népszerűsítésemet szolgálják". Az emberekkel elhitették, hogy a város pazarló módon költ ezekre a kiadványokra, miközben szponzorok finanszírozták a költségek jelentős részét. A választási kampány sok területen aljas volt, és rosszindulatú.

A város gazdasági helyzetével kapcsolatos szóbeszédre azt tudom mondani, hogy az elmúlt négy év eredményei alapján valóban nem számítottam rá, hogy elveszítem ezt a választást, ezért -miután nem vagyok önmagam ellensége (másnak sem) - igyekeztem "bespájzolni" annak érdekében, hogy az EU források lehívásához legyen elég forrás. Ezzel szemben az új testület módosította az adórendeletet, amely miatt várhatóan kevesebb, vagy az elmúlt évvel azonos lesz a helyi bevétel mértéke. Ugyanakkor a fejlesztési források terhére "visszahozta" az osztogatást. (Megjegyzés: Ha ennyire rosszul állna a városi büdzsé, akkor vajon miből jut ezekre az "osztogatásokra"?)

Ami az emberekkel való kommunikációt illeti, sokkal jobban sajnálom azt, hogy a saját családom is megsínylette ezt az időszakot. Ottó Péternek a polgármesteri jelöltek közötti vitát követően azt mondtam, hogy tőlem Ő is lehet polgármester, de akkor szokjon hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy a gyereke "apahiánnyal" nő fel. Mert ezt a munkát kétféleképpen lehet csinálni: 1. vagy hagyom, hogy minden menjen a maga útján, és megmagyarázom, hogy mit miért nem lehet megcsinálni (kommunikálok), 2. vagy dolgozom napi 10-12 órát, hétvégenként protokoll, hétközben telefonok, lobbi stb. Én úgy gondolom, hogy az 1-es verzióért meg nem érdemes csinálni. Az idő nagy úr, és a tehetetlenség egy közösség, település életében rendkívül nagy és néha csak nagyon-nagyon kemény munkával behozható lemaradást, egyes esetekben totális leszakadást okoz.

Az elmúlt időszak eredménye az is, hogy ha ez a testület nem csinál semmit, akkor is építeni fog egy új csatornarendszert Kardosréten és Tündérmajorban, félmilliárdért felújítja a szennyvíztisztítót, létrehozza az észak-balatoni hulladéklerakót, amihez Zircen épít egy hulladékválogatót, megépít egy autóbusz pályaudvart, felújít néhány utcát. Megépül az új mentőállomás. stb. Ha mindezt összehasonlítod azzal, hogy 1998 és 2002 között épült egy tető az óvodára. Ehhez képest ez egy fantasztikus teljesítmény, pedig nem kell érte semmit tenniük, mert mindegyik beruházásra meg van a szükséges összeg

 

Kedves Egyszemlélődő!

Hiányolod, hogy "nem itt" a fórumon jelennek meg a velem vitatkozók. Ugyanakkor folyamatosan olvassák az itt megjelenő írásokat.

Nekem nincs mit szégyelnem. A város megindult előre. Az összes testületi előterjesztést - amelyekben jelentős mértékben benne volt az én véleményem - felrakattam a város honlapjára (ja, az sem volt, de készítettünk). A mai napig letölthető az előző négy év teljes anyaga.

A város gazdasági helyzetével, illetve annak időbeni alakulásával kapcsolatban javasolom, hogy olvasd el a város honlapjára (képviselői javaslatra) szintén felkerült számvevőszéki jelentéseket. (http://www.zirc.hu/download/asz_jelentesek/asz_jelentesek.html

Én vállalom. Ezekből a független, szakértők által összeállított dokumentumokból kiderül, hogy ki hol és mennyit "mutyizott". Milyen volt a szerepe az elmúlt időszakokban a különböző tetstületeknek.

Tanulságos olvasmányok!

Bocs mindenkitől, hogy hosszú voltam!

Üdv: H.Laszlo

Előzmény: egyszemlélődő (297)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.16 0 0 297

Kedves László!

Nem gondoltam, hogy így a lelkedre veszed azt az egy mondatot. Megmondom öszintén tényleg gonoszkodtam, mert provokációnak szántam, hogy előcsaljam az embereket, s a véleményeket. Úgy éreztem döglődik a fórum. Nálad bejött (Busz Jánosnál nem), bocs a faramuciságomért!

Én tényleg kiváncsi vagyok a gondolatokra, legyen Tiéd vagy másé. Perszen nem értek mindenkivel, mindennel egyet, de talán nem is ezért írunk ide. Vitatkozzunk, hátha kialakul egy jobb elképzelés Zirc jövőjéről. Jó, hogy itt vagy, hiszen bemutatod az álláspontodat, de hiányzik a másik oldal, a mostani tényleges hatalomgykorlók. Ők azt mondják, de nem itt, hogy elég csapnivaló anyagi helyzetben adtad át a várost. A tisztes zirci városlakó, aki nem ismeri a politikai hátteret, kevés információval rendelkezik (erre célzol az Európaügyi Tanácsnokkal), meg áll, s nem ért semmit. Kinek van igaza? Sikertörténet vagy kudarc? Mert a két oldal álláspontja merőben ellentétes. Még a legkisebb közös többszörös is fényévnyire van tőlük. Ez a helyzet már a Te polgármesterséged alatt is megvolt, szerintem nem voltál elég kompromisszumkész. Meglett az eredménye, elbuktad a választást. Jött egy új felállás más elképzelésekkel (bár itt igazad van, jelenleg nem tudok egyáltalán semmi ötletükről), s annyira utálnak Téged, hogy élből lesöpörték minden tervedet, "rózsádat". A helyzet persze nem nélkülözi a nagypolitika helyi lecsapódását, mert iszod annak is a levét! De hibás vagy, mert nekem tetszenek a terveid, de ezek szerint a többségnek nem tudtad eladni. Mai divatos kifejezéssel: csapnivalóan rossz kommunikációd volt, s személyiséged megosztotta a zirci választókat. Különben Te is tudod, a Dunántúl középső-nyugati fele inkább jobboldali érzelmű, s ma inkább szitokszó a "liberális". Éppen ezért becsülöm, hogy ki mersz állni, s képviseled az Szadeszt. Mivel szinte egyedüli politikus vagy a fórumon, így Te kapod a legtöbbet tőlünk, mert aki nem ír, annak minek válaszolni. Ám egy politikusnak ezt el kell viselnie egy bizonyos határig, a tisztességes kritikáig. Lehet, hogy túlléptem az egy mondattal a határon? Ha így érzed, akkor bocsánat! Ígérem, ha feltéved egy jobboldali politikus a fórumra, őt sem fogom kímélni!

Minden jót!

 

Előzmény: H.Laszlo (296)
H.Laszlo Creative Commons License 2007.05.15 0 0 296

Kedves "egyszemlélődő"!

 

Borzasztóan sajnálom, ha azt is gondolod amit írtál, miszerint "H. Laci csak propaganda célokért jön elő". Engedd meg, hogy idézzek Neked az egyik kedvenc gyermekkori olvasmányomból, amit a szerző bevallása szerint is inkább a felnőtteknek írt. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című művéről van szó, ami - szerintem - Neked sem ismeretlen.

Íme az idézet:

" - Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
     - Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
     - Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
     - Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...
     - Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse."

 

Hát erről van szó. Felelős vagyok azért, amit eddig tettem. A városom, túl azon, hogy itt is születtem, és szüleim, testvérem, rokonaim, barátaim, iskolám, volt osztálytársaim miatt egyébként is fontos volt számomra, de még fontosabb lett amiatt az idő miatt "amit a rózsámra vesztegettem". Ezt sokszor ismételtem magamban, hogy jól az emlékezetembe véssem. "Az emberek elfelejtették ezt az igazságot....Neked azonban nem szabad elfelejtened....".... és én nem is felejtem el.

Sajnálom a virágomat.

Szerinted mi történt az elmúlt fél évben?

A virágomat nem öntözték, sőt leveleit és szirmát megszaggatták. Ennek örüljek?

Korábban is írtam, de menjünk sorba:

- Az autóbusz pályaudvarnak már készen kellene lennie. Már (igaz, november helyett talán áprilisban) a kivitelezőt is megnevezték. Láttok valamilyen mozgást a leendő beruházás területén? Nem!

- A mentőállomásnak esetkocsival, mentőorvosokkal, el kellett volna készülnie. A háziorvosok vezénylésével integrált diszpécser-szolgálatnak már kellene működnie. Tudtok erről valamit?

- Az iskolaközpont felépítéséhez végiglobbiztuk az egész országos és regionális politikai közéletet. Esélyesek voltunk. Az új vezetés átírta a koncepciót. Nem kell iskolaközpont, elég az épületek felújítása. Mondanom sem kell, hogy ebből lesz vagy ötszáz pályázat a régiónál. A zirci egy lesz ezek közül, miközben az első lehetett volna. Nem a gyerekeinkről beszélünk?

- A Bakonyi Természettudományi múzeumot bekényszerítették a munkaszervezet elhelyezése céljából épített épületbe. Ráadásul a helyi tévében mindezt sikersztoriként adják elő. Hogyne bánkódnék, amikor meg volt a kilátás a kiállítóterem megye általi megépítésére.

- A zirci kórház megmentésére idehoztunk 800 millió forintot. Most az ország egyik legmodernebb rehabilitációs (nem elfekvő) kórházát nem tudják fenntartani. Már októberben is tudtuk, hogy növekszik az intézmény szállítói tartozása. Javaslataimat nem fogadták el. Rossz döntéseket hoztak. Tízmilliós nagyságrendű kárt okoztak az intézménynek és a városnak, miközben "szaros" százezer forintos tételeken órákat vitatkoznak.

- A szennyvíztisztító üzem bővítése megkezdődött, sőt a csatornázásra is kihírdették a kivitelezőt. Hallottatok róla? Gondoljátok, hogy ez az utóbbi fél év alatt intéződött?

- A sportpályán felújították az öltözőt. Kérdezzétek meg, hogy miből! Talán a jelenlegi testület szerzett rá pénzt?

- Az orvosi rendelő átadására meghívtak, mint az egyik képviselőt. Ott úgy döntöttek, miután én indítottam el az egészet, hogy talán szólnom kellene valamit. Az avatóbeszédemet kivágták a helyi TV tudósításából. Csak egy kicsit bántott a dolog.

... és nem beszéltem utakról, művelődési ház felújításról, csökkent munkaképességűeket foglalkoztatóról, a zirci ingyenes internetes hozzáférési pontokról... egyébként ennek is örülök, hogy munkábamenet illetve hazafeléjövet mennyi gyerek áll mindig a műv. ház oldalába épített terminálnál.

 

Kedves "egyszemlélődő"!

Ha valamiért sajnálom a polgármesterséget, akkor ezek miatt a dolgok miatt sajnálom és nem magamért. Én köszönöm jól vagyok. Ha pikírt és gonosz akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy egy elvesztett választás után nem vagyok sem az utcán, és nem mentem el "Európaügyi Tanácsnoknak" sem egy közeli faluba. (Aki tudja megérti, aki nem tudja, az járjon utána, de szívesen elmagyarázom)

De, igazad van! Nem akarok úgy idejönni, hogy "propaganda célokra" használjam ezt a lehetőséget. Politikusként azonban nem tudok másként írni, csak, ha leírom a saját véleményemet. Ha ez Neked propaganda, akkor inkább le sem írom. Beszélhetünk a bakonyi tehenek tejhozamáról, a mostanában sűrűn vetett "olajnövények" termelési helyzetéről, vagy a nők helyzetéről a szocializmusban, csak ennek semmi értelme.

U.i. A korábban mások által feltett kérdéseket nem felejtettem el, ha lesz még egy kis időm, akkor igyekszem rájuk válaszolni a "magam módján".

Baráti üdvözlettel:

H. László

 

Előzmény: egyszemlélődő (289)
MrJuly Creative Commons License 2007.05.15 0 0 295
Sziasztok!

Bocs, hogy kevébé vagyok aktív az utóbbi időben. Sajnos (vagy éppen szerencsére?) sok a munkám mostanában, ilyenkor este meg már nem szívesen bámulom a monitort még itthon is. Azért most erőt veszek magamon, ma úgyis kihagytam a gyúrást, van egy kis időm :)

Szóval szerintem alapszolgáltatás címén mindenkinek jár a minimális luxus. Ezen azt értem, hogy bánjanak mindenkivel emberként, figyelmesen, türelmesen, kedvesen, gyorsan, hatékonyan, mintha tényleg az én pénzemből élnének. Ma sajnos az a probléma, hogy ha nem vagy elégedett azzal pl., ahogy begipszelték a lábadat, akkor hiába panaszkodsz, nem történik semmi. Nem tudod kikényszeríteni a jó ellátást, max ha megkened az orvost - ez nyilván nem lehet a jövő. Ezzel szemben elmész a fogorvoshoz, különösen egyes jobb magánrendelőkben mintha másik bolygón járnál. És számos olyan eset van, amikor nem is kell többet fizetned. Inkább arról van szó, hogy a tulaj tudja, csak akkor nyer a versenyben, ha rendesen kiszolgálja a beteget.

Tehát igazából szükség van olyan "érdekképviselőkre", akik eljárnak a beteg helyett. Meg tudják ezt tenni, hiszen ez lesz a szakmájuk, és meg fogják rendesen csinálni, mert ettől függ majd az egzisztenciájuk. Ez lehet majd a választható biztosító. A lényeg az, hogy a biztosító ne válogathasson a betegek között, de egy központi kompenzációs alap szerű dolog kárpótólja, ha statisztikailag kimutathatóan őt a magasabb megbetegedési kockázatú emberek jobban prefrálják, mint másokat. Ez nyilván nem lesz egyszerű modell, de majd kitalálják az okosak.

Ha meg plusz szolgáltatás kell (pl TV a szobába) akkor majd köthetsz kiegészítő biztosítást, mindezt legálisan...

Ami meg a kórházakat illeti, szerintem a Fővárosi Vízművek eladása jó minta lehet. Itt a külföldi befektetők csak kisebbségi tulajdonosok, viszont behozták a profizmust a cégbe. Többek között ennek eredménye, hogy ma az országban Budapesten az egyik legalacsonyabb a vízdíj. Viszont ha többségi tulajdonos lenne a szakmai befektető, kétlem, hogy ez így lenne, mint ahogy az állami vállalatból sem nézem ezt ki.

...ahogy már fent említettem, most nem megyek gyúrni...
yenoee Creative Commons License 2007.05.14 0 0 294
Köszönöm. Ez a kocsi volt az.
Előzmény: Albert.Spica (293)
Albert.Spica Creative Commons License 2007.05.14 0 0 293

http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?tab=images&userID=9404970

szerintem ő lesz a te embered

ez a hozzászólás most mint egy jelképes szényenfalként funkcionál más hogy úgysem lehet büntetni

Előzmény: yenoee (290)
naivitas Creative Commons License 2007.05.13 0 0 292
erről beszélünk itt folyamatosan!ha Európába akarunk jutni, be kellene tartani a szabályokat! a közúton is, a közéleteben is, az egészségügyben is, adóügyben is, az egész országban! ŐRÜLET!mindenképp megírom, ha megtudom ki ez az őrült GOLFOS.
Előzmény: yenoee (290)
naivitas Creative Commons License 2007.05.13 0 0 291
persze, hogy maradok, de van hogy napokig nem vagyok itthon ( külföldstb ) akkor nincs lehetőségem írni. véleményem azért van, de egyre kevésbé vagyok naiv.biztosan sokaknak nem tetszett a hömpölygő, kioktató stílus, amit itt leltek egyes élharcosok tollából és jobbnak látják hallgatni. ugyanezért vonult és vonul vissza a politikából majd minden értelmes ember.nagyon megdöbbentett anno gaborkoos írása ezzel kapcsolatban.( itt írta e fórumon )pedig néha azt gondoltam, a legközelebbi választásokon el kéne indulni.de azt hiszem nicknevet választok inkább.gaborkoosnak igaza lehet.azért részletesen is érdekelne a véleménye.kik fogják akkor átvenni a stafétabotot? mindig csak a megélhetésiek vagy a tehetségtelenek?tisztelet a kivételnek, ami mindig akad.én személy szerint nagyon szurkolok Ottó Péternek, csak ne lenne annyi súgógép körülötte, akiknek annyira már nem szurkolok.
Előzmény: egyszemlélődő (289)
yenoee Creative Commons License 2007.05.13 0 0 290
Hello mindenkinek!

Kicsit más a téma, de beírom ide is:

Keresek egy citromsárga, vagy élénk világos zöld színű II-es verseny Golfot.
Ma délelőtt mentünk Bakonybélbe a telekre, és Pénzesgyőr közelében ez a barom jött szembe velünk nagyon racsing tempóban egy elnyújtott, beláthatatlan kanyarban olyan 100-120 körül. Faszán sodródott is le az ívről, ha a feleségem nem rántja félre a volánt, érintőleg ütközünk, így se sokon múlt, az volt a mázlija, hogy mögöttünk nem jött senki, össze tudta szedni a gépet a bal oldalon.
Nem, nem izzadtunk le, á, dehogy.
Hogy lehet valaki ekkora agyatlan tahó paraszt, hogy versenyautóval közúton versenytempót megy? Ráadásul mindjárt vasárnap délelőtt, az egész út tele végig andalgó kalapos tatter/mammer + család kombinációkkal, motorosokkal, bringásokkal.
De nem baj, ennyire feltűnő színű autót nem lesz nehéz megtalálni. Ha esetleg valakinek rémlik bárhonnan, szóljon nyugodtan.
;-)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.12 0 0 289

Helló dudar!

Ezt komolyan gondolod? Csak tárgyszerű, száraz tudósítások. Semmi régi dudar, aki kinyílvánította a véleményét? Vagy ennyire unalmasak vagyunk? Nem tudom bizotsan, de azaz érzésem, hogy valami megváltozott. Szótlanabbak lettetek. Te is, MrJuly is csak néha reagál, Balzsam és Baloskormi eltűnt. H. Laci csak propaganda célokért jön elő. Nekem ez nem tetszik! Velem van a baj, túl sokat jártatom a klavitúrámat, nagyon nyomulok? Írjátok már meg, s ígérem, hogy visszaveszek. De így, hogy semmi vita, eszmecsere, hát...

Ugye Te vagy dumapartnernek naivitas? Különben egyszemlélődőből egynemszemlélődő leszek.

Minden jót!

Előzmény: dudar (288)
dudar Creative Commons License 2007.05.11 0 0 288
Nem jött be a fametszéses trükk Csetényben csütörtökön délután. A Zirc közeli településen egy házhoz ment be három ismeretlen férfi, azt állítva, hogy az önkormányzattól jöttek szederfát metszeni, de közben azt is megkérdezték, van-e eladó diófájuk a házigazdáknak. A „munkavezető” részéről nem maradt el az a kérdés sem, hogy a háziak fel tudnának-e váltani egy húszezrest. A három idegen közül egy az idős házaspárral ki is ment az udvarra, ám két férfi bent maradt a lakásban. Ügyködésüket hamar félbe kellett szakítaniuk, mivel a háziasszony észrevette őket. A helyzet tisztázásában a szomszédok is közreműködtek, akik telefonon azonnal megkérdezték a település jegyzőjétől, küldtek-e ki munkásukat fák nyírására. Az idegenek végül nem vittek el semmit, de felforgatták a lakást. Nem kizárt, hogy a sötétszürke, a két oldalán és hátul sötétített üvegű, könnyű fém felnis Audival közlekedő tolvajok hasonló trükkel máshol is próbálkozni fognak. Továbbra is az a leghelyesebb, ha az idős emberek a váratlanul érkező idegeneket nem engedik be a lakásukba.

Sajtószolgálat, Veszprém MRFK
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.11 0 0 287

Helló!

MrJuly nem mondta, hogy mi legyen az alapszolgáltatás szintje. Szerintem ebbe az ápolónői szolgáltatás bőven belefér. A luxus a különszobánál, külön(!) ápolónőnél stb. kezdődik, ha megteheti és lehetőség is van rá a kórházban, akkor fizesse meg az ügyfél/beteg.

Inkább az a necces a gondolatában, hogy a kórház csak a gyógyított beteg után kapjon finanszírozást. S ha gyógyíthatatlan egy beteg? Ezt sokkal jobban körül kell járni!

Az egészségügy legalább érdekli az embereket, s foglakoznak vele, véleményt alkotnak. Kérdés, melyik politikust érdekli a választók véleménye, ha már egyszer poszton van? Nem sok társadalmi vita folyt ebben az országban, nem bíznak a hivatalosak a civilekben. És fordítva.

Minden jót.

Előzmény: naivitas (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!