Utánfutót szeretnék venni, az érdekelne, hogy hol tudok ehhez szerződésmintát találni, amivel autót veszek az a szerződés jó?
Minek számít, jogi, adózási, stb. szempontból az utánfutó. Milyen adók, illetékek terhelik?
Előre is kösz!
Vezso
Golf II 1984, azt hiszem, 750 kg-t húzhat. Kéne hogy legyen úgy 150 cm hosszú, arra már szinte bármit fel tudok tenni. A szerelőm azt mondta,egyedi gyártásút ne vegyek mert azzal kötözködnek a műszakin, valamint a rugózása laprugós legyen. 120-160 forint között kerestem, de azokat rögtön elkapták előlem.
Sziasztok! Utánfutókat böngészek mostanában, nagyon kéne valami. Sokat látok papírok nélkül, olcsón. Az ilyeneket lehet valahogy papírozni utólag? Vagy ez mind csak tanyára való?
Üdv. Az lenne a kérdésem hogy a futóm vonófeje leakasztott állapotban nyitott marad a kar felső állapotban lesz. A kérdésem hogy ez az állapot hosszabb tárolàsnál nem károsítja e a vonofejet az abban lévő rugót.Illetve milyen megoldás lenne arra hogy leakasztás után a fej zárt állapotba kerülne mintha fel lenne akasztva a horogra.
Mik a csapágy méretek? Neked is kúp görgős csapágyak vannak benne? A külső kerékhez közeli kisebb átmérőjű az nekem 30303A jelű, az 17*47*14mm... belső méretét kérdezném.
Van egy eladó Sport Jacht LPB-206 tipusú, csehszlovák gyártmányú utánfutóm, papírok nélkül, jó állapotban, frissen mázolva.Kiskocsihoz, pótkocsinak kistraktorhoz, stb célra is jó, gumimérete 4.00-8".Ára 60000Ft.
Igen akkor jó a lengéscsillapitó ha könnyen összemegy és nehezen szét ilyenkor csillapít ,ezért hívják így.A számozás talán a belső dugattyuátmérőt és a mozgás utját jelenti.Az S100 ban az elsők rövidek voltak ,a hátsók hosszúak.A felujitó kisiparosok tudják ránézésből.
Uraim!Az lenne a kérdésem,hogy az utánfutó lengéscsillapítóján mit jelent a T25-175 felirat? Az utánfutónk két rúgóköteges,de a rajta lévő csillapítók (állítólag a Skoda S 100 is ilyet használt) teljesen használhatatlanok,ezek pótlására szeretnék valamilyent választani. Szintén kérdésem,hogy ezek a csillapítók könnyen összenyomhatók,de csak nehezen húzhatók szét?
Sziasztok! LADY 4.5 utánfutó tengelyét javíttatom. Azt mondta a szaki, hogy vigyek neki egy 45*64*7 –es szimeringet, de égen földön nem tartanak ilyen méretet. Egy webáruházban találtam 45*64*7/12 GVST szimeringet, de nem tudom, ez jó lenne-e? Találtam egy Wartburg kerékagy szimeringet aminek 45*60*7 a mérete, de ott meg a külső átmérő 4 mm-el kisebb. Valakinek van tapasztalata ilyen ügyben?
Kissé kavarodva vagyok a jogszabályokkal, meg annyi minden van, hogy nem tudok rajta eligazodni.
A kérdésem az lenne egyszer, hogy kishaszonjármű és utána akasztott fékezett utánfutó, ami a 750kg felett van, ott milyen szabály létezik a szerelvény hosszára, ha csak B-kategória van? Nyilván a 3500kg-ba bele kell, hogy férjen ebben a formában a szerelvény összsúlya.
A másik, hogy össze-vissza mondják, hogy lassú jármű is húzhat-e ilyen futót.
Tervben van, hogy kellene venni egy tandemfutót arra az esetekre ha olyat kellene szállítani ami ha csurom víz, vagy tiszta retek akkor mehetne nyugodtan rá.
Hátra kihuzható rendszámtartó +világitást kell csinálni alulra a keretre(ami lehet egy deszka is)Mindig addig kell kihúzni hogy ez legyen leghátul.Nézz meg egy csónakszállitót és meg fogod érteni.
A Camptourist úgy tűnik ilyen, de valóban, biztos ismerik a vizsgáztatók. Persze ha a jó rúddal megyek vizsgázni... A rendőr már nem tudja, hogy hosszabb van az utánfutón. Bár az ilyen hozzáálláshoz sincs tapasztalatom. Igen, nagyon megtetszett a homlokfal ötleted! És még mérnök sem kell az külön plusz. Azóta, hogy írtad én is kerestem és találtam ilyesmit a Jófogáson. Momentán ez a homlokfal lehajtós a befutó a hosszt illetően. Pl a moci teljes hossza majdnem 2m, de a tengelytávja jóval kevesebb. És tényleg semmi sem lóghat túl hátul? Úgy értem, hogy pl a hátsókerék stabilan ülne a platón nekiütköztetve a felhajtott hátfalnak, de pl sárhányó, üres csomagtartó kb 5-10 cm-t kilógnának hátul. Ezt a régi Stemát dicsérték máshol is. Azt hiszem pont ezzel a képpel. Végül is, ha lágyan rugózik üresen, akkor nem lehet vele gondom. Nem kell nekem egy Citroen Kacsa tojáshoz :). Az lenne a lényeg, hogy mivel keveset fogom húzni, sosem lesz komoly futós tapasztalatom, ezért olyan futót szeretnék, amivel mazsolák is könnyen elboldogulnak. Leginkább ez és a kis hely adja a korlátaimat. Köszi a válaszaid!
Ahogy már más is írta, ilyen kis igénybevételre - alkalmi kis mennyiségű tüzifa, robogó - nem kell fékes futó, a féknélkülivel sokkal egyszerűbb közlekedni, nem rángatja az autót a ráfutófék sem. Felesleges a spirálrugó is, ha nem tojásokat akarsz szállítani...:) Kis raksúlyra valami gyengébb laprugóval szerelt futókat ajánlom, vagy a régi Stemákat, amelyek roppant egyszerű elven alapuló "gumidugóval" nagyon szépen, lágyan rugóznak 200-250 kiló alatt is.
Azt nem tudom, hogy a Camptouristnak gyárilag lecsavarozható-e. Ha igen, akkor ok, de ezt a vizsgán is tudják, hogy csak annak, és a gyári milyen hosszú, vagyis ha megjelensz egy másik mérettel, akkor jó eséllyel nem fog átmenni, kivéve ha mérnök csinál hozzá papírt, de az bonyolult és drága, nem mennék bele.
A lehajtható homlokfalhoz nem kell mérnök, és persze, elég, ha csak a közepe van így megcsinálva. Egy jó lakatos gond nélkül megcsinálja. Viszont ahogy számolgattam, ha 2 méter hosszú a robogó, akkor is kell hozzá legalább egy 1.70 hosszú futó, a homlokfal átlag 30 cm, így már kiadja a 2 métert. Hátrafelé nem tudod kilógatni a motort, még ha lehajtod a hátfalat akkor sem, mert a kereket nem fogod tudni biztonságosan rögzíteni. Szóval kis futóval ez a projekt nem fog működni.